Κάλεσμα προς τους βουλευτές – γιατρούς να βοηθήσουν το ΕΣΥ

Την πρόθεση του προεδρείου της βουλής να απαλλάξει από τα καθήκοντα τους τους βουλευτές γιατρούς που θέλουν να συνδράμουν το ΕΣΥ εξέφρασε ο Κώστας Τασούλας μιλώντας στο OPEN

Όπως είπε ο Πρόεδρος της Βουλής σήμερα το πρωί ειδοποιήθηκαν οι επικεφαλής των ΚΟ όλων των κομμάτων, ότι εφόσον υπάρχουν ειδικότητες γιατρών – βουλευτών που ταιριάζουν με όσες αναζητούν τα νοσοκομεία και περιοχές που υπάρχουν μεγάλα κενά, τότε η Βουλή άμεσα θα απαλλάξει από τα καθήκοντα τους όσους επιθυμούν να βοηθήσουν.

Οι βουλευτές αυτοί θα αντικατασταθούν από άλλους συναδέλφους τους σε επιτροπές και σε άλλες κοινοβουλευτικές εργασίες. Στην προηγούμενη φάση της πανδημίας είχαν εργαστεί σε νοσοκομεία βουλευτές από διάφορα κόμματα, όπως ο κ Κέλλας από τη ΝΔ και ο κ Λαμπρούλης από το ΚΚΕ, υπήρχαν ωστόσο και αρκετά γραφειοκρατικά προβλήματα, γιατί αυτοί οι βουλευτές παρουσιαστήκαν ως εθελοντές γιατροί που έπρεπε να υπογράψουν νέα σύμβαση και να ρυθμιστεί το θέμα της αστικής ευθύνης.

Στην παρούσα φάση οι περισσότερες ΚΟ έχουν δώσει το πράσινο φως στους γιατρούς βουλευτές κατά μόνας να κάνουν τη νέα αίτηση προς το Υπουργείο Υγείας. Ο ΣΥΡΙΖΑ προσανατολίζεται να στείλει εκ νέου τη λίστα με τους γιατρούς του στο ΕΣΥ, προκειμένου να αξιοποιηθούν.

Δείτε το video: