5 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει πέντε ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Οι Σουλιώτες» (1972) σε σκηνοθεσία Δημήτρης Παπακωνσταντής

Ιστορική –  Η ταινία αναπαριστά τα χρόνια της τρίτης εκστρατείας του Αλή Πασά εναντίον του Σουλίου, από το 1803 έως το 1804, μια και οι δύο πρώτες εκστρατείες του (1789, 1792) κατέληξαν σε συντριβή του. Οι Σουλιώτες μαθαίνουν ότι ο Αλή Πασάς σκοπεύει να τους επιτεθεί για να κυριέψει τον τόπο τους. Έχοντας επικεφαλής τον καπετάν Φώτο Τζαβέλλα, αποκρούουν την επίθεση και αντιμετωπίζουν σθεναρά την πολιορκία του Αλή.

Μαζί τους πολεμά και η Βαγγελή, που ερωτεύεται τον καπετάν Κόγκα Δράκο, αλλά όλα χάνονται όταν καταλαμβάνεται το Σούλι, μετά την προδοσία του Πήλιου Γούση. Το δράμα κορυφώνεται στο Ζάλογγο, όπου οι Σουλιώτισσες για να αποφύγουν την ατίμωση, θυσιάζονται, χορεύοντας και πέφτοντας στον γκρεμό μαζί με τα μωρά τους στην αγκαλιά. Την ίδια ώρα, ο καλόγερος Σαμουήλ με τους άνδρες του Σουλίου αποφασίζουν να πεθάνουν, ανατινάζοντας το μοναστήρι στο Κούγκι.

Παίζουν: Χρήστος Πολίτης, Κάτια Δανδουλάκη, Ελένη Ανουσάκη, Γιάννης Κατράνης, Στέφανος Στρατηγός, Λαυρέντης Διανέλλος, Φερνάντο Σάντσο, Χρήστος Καλαβρούζος, Αλέκα Κατσέλη

*Mega, Πέμπτη 25/3, στις 21:00

«Μπάιρον: Μπαλάντα για έναν δαίμονα» (1992) σε σκηνοθεσία Νίκος Κούνδουρος

Βιογραφικό δράμα – Στις αρχές του 1824, ο ποιητής Τζορτζ Γκόρντον Μπάιρον φθάνει στο Μεσολόγγι, για να αγωνιστεί με τους Έλληνες επαναστάτες εναντίον των Τούρκων. Αναλαμβάνει την ηγεσία μιας στρατιωτικά άπειρης μονάδας, που απαρτίζεται από Έλληνες και ξένους αγρότες, ή περιθωριακούς της εποχής. Φλεγόμενος από τον πυρετό, έρχεται αντιμέτωπος με οράματα και φαντάσματα του παρόντος και του παρελθόντος. Στη δίνη της επανάστασης, γίνεται ένα με την καταστροφή και τη φρενήρη πορεία των πραγμάτων, καθώς οδηγείται προς τον θάνατό του.

Παίζουν: Μάνος Βακούσης, Βέρα Σοτνίκοβα, Βασίλης Λάγκος, Ιγκόρ Γιασούλοβιτς, Άκης Σακελλαρίου, Φάρκαντ Μακμούντοβ, Μανώλης Σορμαΐνης, Αλεξάντρ Κιρίλοβ, Θεοδόσης Ζαννής, Αντρέι Αστρακάντσεβ, Άρμεν Ντζιγκαρκάνιαν, Ηλίας Τσέχος, Sean James Sutton.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 25/3, στις 22:00

«Επίθεση στη Βομβάη» (2018) σε σκηνοθεσία  Άντονι Μάρας

Δράμα – Μια συγκλονιστική, αληθινή ιστορία ανθρωπιάς και ηρωισμού. Η ταινία αφηγείται τα πραγματικά γεγονότα της πολιορκίας του φημισμένου Taj Hotel στη Βομβάη της Ινδίας από μια ομάδα τρομοκρατών τον Νοέμβριο του 2008. Το αφοσιωμένο προσωπικό του ξενοδοχείου επιλέγει να διακινδυνεύσει τη ζωή του για να παραμείνουν ασφαλείς οι επισκέπτες τους καθώς οι άνθρωποι κάνουν αδιανόητες θυσίες για να προστατεύσουν τους εαυτούς τους και τις οικογένειές τους. Οι αληθινές ιστορίες των θυμάτων και των επιζώντων… Η ταινία του ελληνοαυστραλού Άντονι Μάρας βασίζεται στα δραματικά γεγονότα με τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Βομβάη το 2008, που βύθισαν την πόλη στο απόλυτο χάος.

Παίζουν: Ντεβ Πατέλ, Άρμι Χάμερ, Ναζανίν Μποντιάντι, Ανουπάμ Χερ.

*Star, Πέμπτη 25/3, στις 22:15

«Ο Θεός Αγαπάει το Χαβιάρι» (2012) σκηνοθεσία Γιάννης Σμαραγδής

Η ιστορία του Έλληνα ναυσιπλόου κι ευεργέτη της Ελλάδας και της Ρωσίας, Ιωάννη Βαρβάκη είναι ένα επικό παραμύθι που ξεκινάει από τα φτωχικά Ψαρά πριν την επανάσταση των Ελλήνων κατά των Τούρκων, φτάνει μέχρι την αυλή της Αικατερίνης της Μεγάλης και τις ρωσικές στέπες και καταλήγει στην επαναστατημένη Ελλάδα του 1821. Κουρσάροι στο Αιγαίο,  πολιτικά παιχνίδια στην αυλή της τσαρίνας της Ρωσίας, η ανακάλυψη κι εκμετάλλευση του χαβιαριού από τον αυτοδημιούργητο Έλληνα Ιωάννη Βαρβάκη, πολύπλοκες συνομωσίες των μεγάλων δυνάμεων της εποχής στην πλάτη των Ελλήνων, έρωτες, φιλίες, προδοσίες και οικογενειακά δράματα συνθέτουν τη μυθιστορηματική ζωή αυτού του παράξενου και ταυτόχρονα τόσο εμβληματικού κι ελκυστικού Έλληνα.

Παίζουν: Σεμπάστιαν Κοχ, Κατρίν Ντενέβ, Τζον Κλιζ, Εβγκένι Στίχκιν, Χουάν Ντιέγκο Μπότο, Όλγκα Σουτούλοβα, Λάκης Λαζόπουλος, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Άκης Σακελαρίου, Χριστόφορος Παπακαλιάτης.

*ΣΚΑΙ, Πέμπτη 25/3, στις 23:30

«Μυστηριώδης Εξαφάνιση» (2012) σκηνοθεσία Χέιτορ Ντάλια

Θρίλερ – Η Τζιλ είναι μία νεαρή εργαζόμενη κοπέλα, η οποία συντηρεί και ζει με την μικρότερη αδερφή της, Μόλι. Οι γονείς των κοριτσιών έχουν πεθάνει και η Τζιλ εργάζεται ως σερβιτόρα στο τοπικό εστιατόριο παρέχοντας παράλληλα και για τις σπουδές της αδερφής της στο πανεπιστήμιο. Ο θάνατος των γονιών τους στοίχισε ιδιαίτερα στην Τζιλ, η οποία εισήχθη σε ψυχιατρική κλινική για να αντιμετωπίσει το γεγονός. Λίγα χρόνια αργότερα η Τζιλ πέφτει θύμα απαγωγής, καταφέρνει όμως μόνη της να τραυματίσει τον απαγωγέα και να ξεφύγει από την τρύπα, που ήταν παγιδευμένη. Ο ψυχιατρικός φάκελος όμως της Τζιλ καθιστά αδύνατο για τις αρχές να την πιστέψουν, όταν ειδικά οι έρευνες για τον απαγωγέα, ή ακόμα και την τρύπα στο έδαφος όπου υποστήριζε ότι την κρατούσε αποβαίνουν άκαρπες, η αστυνομία αποφασίζει πως η Τζιλ θα πρέπει να επιστρέψει στην ψυχιατρική κλινική. Έχοντας αφήσει όλα αυτά πίσω της, η Τζιλ, είναι πλέον απόλυτα υγιής και ζει μία καθόλα φυσιολογική ζωή. Το «παρελθόν» όμως δεν φαίνεται έτοιμο να ξεχάσει εκείνη. Η μικρή της αδερφή εξαφανίζεται μυστηριωδώς από το σπίτι και η Τζιλ θα αναγκαστεί να έρθει αντιμέτωπη για μία ακόμη φορά με τον σκοτεινό απαγωγέα της.

Παίζουν: Αμάντα Σέιφριντ, Τζένιφερ Κάρπεντερ, Γουές Μπέντλεϊ, Ντάνιελ Σουνιάτα, Σεμπάστιαν Σταν.

*Star, Πέμπτη 25/3, στις 00:45