“Τιμούμε την ιστορία μας” – Η πρώτη επετειακή εκδήλωση του Δήμου Καστοριάς:

Με τον συμβολικό τίτλο “τιμούμε την ιστορία μας”, ξεκίνησαν από το Δήμο Καστοριάς οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση, συμμετέχοντας ενεργά στο επίσημο πρόγραμμα “Ελλάδα 2021”.

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, έχει προετοιμάσει μία σειρά δράσεων και εκδηλώσεων, διαδικτυακών και μη, ως ελάχιστη απόδοση τιμής και μνήμης στους προγόνους μας που αγωνίστηκαν για το υπέρτατο αγαθό της ελευθερίας.

Σημειώνεται, ότι το πρόγραμμα που έχει καταρτιστεί, ενδέχεται να εμπλουτιστεί και να τροποποιηθεί ανάλογα με τα περιοριστικά μέτρα που θα είναι σε ισχύ το επόμενο χρονικό διάστημα λόγω της πανδημίας.

Οι επετειακές εκδηλώσεις στην Καστοριά ξεκίνησαν επισήμως σήμερα, όπως και στην πλειονότητα των πρωτευουσών των Νομών της χώρας, ανήμερα της Εθνικής Επετείου, την 25η Μαρτίου και θα κορυφωθούν την 11η Νοεμβρίου, ημέρα απελευθέρωσης της Καστοριάς.

Ο Δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης έχει ήδη αποστείλει επίσημη επιστολή-πρόσκληση στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να παραστεί στα “Ελευθέρια” της Καστοριάς, ενώ ζητήθηκε, εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες, να παρευρεθεί και να παρελάσει άγημα της Προεδρικής Φρουράς.

Δείτε την πρώτη εκδήλωση η οποία λόγω των περιοριστικών μέτρων είναι διαδικτυακή: