Ανοίγει η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς στις ηλικίες 65-69 ετών

Από την επόμενη εβδομάδα θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τα ραντεβού εμβολιασμού της ηλικιακής ομάδας 65 – 69 ετών, όπως ανακοίνωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεομιστοκλέους.

Οι πολίτες ηλικίας 65-69 ετών θα μπορούν σύντομα να κλείσουν ραντεβού για τον εμβολιασμό τους με το εμβόλιο κατά του κορονοϊού στη πλατφόρμα emvolio.gov.gr.

Παράλληλα η κ. Θεοδωρίδου αναφέρθηκε στο εμβόλιο της Astrazeneca και στα περιστατικό θρομβώσεων:

«Είναι ένα εμβόλιο που αυτού του τύπου οι αναφορές (σ.σ. για τα περιστατικά θρομβώσεων) κλονίζουν την εμπιστοστύνη. Ο ΕΜΑ έχει ξεκαθαρίσει ότι τα πλεονεκτήματα υπερτερούν από τις τυχόν παρενέργειες», είπε συγκεκριμένα και αναφέρθηκε σε 28 περιπτώσεις τέτοιου τύπου παρενεργειών σε σύνολο 17.000.000 δόσεων εμβολίων.

«Υπάρχει ένας βασικός μηχανισμός για να σκεφτούμε πώς μπορούμε να τον διαγνώσουμε και να τον αναστείλουμε», συμπλήρωσε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών και πρόσθεσε ότι έχουν δοθεί και νέες οδηγίες προς τους επαγγελματίες υγείας. Και συνέχισε: «Τα θρομβωτικά επεισόδια που σχετίζονται με το εμβόλιο της Astrazeneca δεν διαφέρουν από τα θρομβωτικά επεισόδια που παρατηρούνται στον γενικό πληθυσμό και δεν είναι αποτρεπτικός παράγοντας για να γίνει το εμβόλιο».