Ζ. Τζηκαλάγιας: Άλματα σε όλες τις μεταφορές σε στεριά, νερό και αέρα

Σημαντική η επίσκεψη του Υφυπουργού Μεταφορών κ.Γιάννη Κεφαλογιάννη. Έγιναν συσκέψεις στην Αντιπεριφέρεια, στο Δημαρχείο Καστοριάς και στο Αεροδρόμιο. Ο απολογισμός της επίσκεψης είναι ενθαρρυντικός για «την επόμενη μέρα» γιατί προκύπτουν πως:

α) η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προχωρεί ως στρατηγικό σχεδιασμό την σιδηροδρομική σύνδεση με την Αλβανία. Ανεξαρτήτως της τελικής διαδρομής είναι απολύτως διασφαλισμένο πως το τραίνο «θα σφυρίξει» στην Καστοριά διαψεύδοντας τους εκπροσώπους του Σύριζα που τον τελευταίο καιρό συνεχίζουν να προσπαθούν να παραπλανήσουν αν και μας είχαν εκτός σχεδιασμού.

β) η Λίμνη της Καστοριάς θα αποκτήσει Υδατοδρόμιο εντασσόμενη σε ένα ευρύ δίκτυο που δημιουργείται σε όλη την Ελλάδα. Αργήσαμε, μπορούσαμε να είμαστε πρωτοπόροι, αλλά δεν θα γίνουμε ουραγοί,

γ) Το Αεροδρόμιο προχωρεί με γρήγορους ρυθμούς στην αναβάθμισή του (ολοκλήρωση πύργου ελέγχου, εξασφάλιση καυσίμων ανεφοδιασμού αεροσκαφών) και

δ) ξεκινά το βόρειο τμήμα του Ε65 που θα ενώσει τα Τρίκαλα με την Εγνατία στα Γρεβενά με την εξασφάλιση της κατ’εξαίρεση ένταξης στο Ταμείο Ανάκαμψης. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με πολλή δουλειά, μεθοδικότητα και προγραμματισμό αναβαθμίζει την περιοχή μας οδηγώντας στην ανάπτυξη.

Από το Γραφείο Τύπου.