5 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει πέντε ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Νύφες σε Πόλεμο» (2009) σκηνοθεσία Γκάρι Γουίνικ

Κωμωδία – Η Λιβ και η Έμμα γνωρίζονται από πολύ μικρή ηλικία και είναι πάντα η μια δίπλα στην άλλη, τόσο στα ευχάριστα, όσο και στα δυσάρεστα. Είναι τόσο αγαπημένες, ώστε έχουν αποφασίσει να παντρευτούν την ίδια ακριβώς ημέρα με διαφορά ελάχιστων ωρών, και μάλιστα η δεξίωση θα γίνει στο μέρος που ονειρεύονταν μια ζωή, στο Plaza Hotel. Όμως από ένα ολέθριο λάθος του παπά, έχει προγραμματιστεί να γίνουν και οι δύο γάμοι την ίδια ώρα! Το όνειρο των δυο κοριτσιών εξελίσσεται σε …πόλεμο με κωμικοτραγικά αποτελέσματα και για τις δυο. Θα μείνουν φίλες υποχωρώντας ή θα τιναχτεί η φιλία τους στον αέρα για πάντα;

Παίζουν: Κέιτ Χάντσον, Αν Χαθαγουέι, Κρις Πρατ, Κάντις Μπέργκεν.

*Open, Τρίτη 20/4, στις 21:00

«Νοτιάς» (2016) σε σκηνοθεσία Τάσος Μπουλμέτης 

Δραματική κομεντί – Οι πρώτες του ερωτικές ανησυχίες φουντώνουν ταυτόχρονα με την επιθυμία του να λέει ιστορίες με ένα δικό του, ανατρεπτικό τρόπο. Οι ταραχώδεις, αλλά και πολλά υποσχόμενες για την Ελλάδα, δεκαετίες του 60, 70 και 80 πυροδοτούν τη φαντασία του ασταμάτητα. Στο ταξίδι από την εφηβεία προς την ενηλικίωση, για να κατακτήσει αυτό που ποθεί, ο Σταύρος θα σκαρφιστεί ιστορίες για αρχαίους μύθους, μακρινά ταξίδια και όμορφες γυναίκες. Ερχόμενος αντιμέτωπος με την πραγματικότητα, θα κάνει τις ιστορίες του εικόνες και θα ανακαλύψει τον εαυτό του.

Παίζουν: Γιάννης Νιάρρος, Θέμης Πάνου, Μαρία Καλλιμάνη, Ζωζώ Σαπουντζάκη, Ταξιάρχης Χάνος, Αργύρης Ξάφης, Ερρίκος Λίτσης, Όμηρος Πουλάκης, Μελισσάνθη Μάχουτ, Χαρά Μάτα Γιαννάτου, Γιώργος Βουρδάμης, Δημήτρης Ήμελλος, Φοίβος Ταραμπίκος.

*ΕΡΤ1, Τρίτη 20/4, στις 22:00

«Το τελευταίο μας τανγκο» (2015) σκηνοθεσία Γκέρμαν Κραλ

Ντοκιμαντέρ – Κάρλος Κόπες & Μαρία Νιέβες, το πιο διάσημο ζευγάρι τάνγκο. Μαζί άλλαξαν για πάντα την ιστορία του. Το «Τελευταίο μας Τανγκό» είναι πάνω απ όλα μια ιστορία αγάπης. Η ιστορία αγάπης ανάμεσα στους δύο πιο διάσημους χορευτές στην ιστορία του τάνγκο. Και η ιστορία της απέραντης αγάπης τους για το τάνγκο. Η Μαρία Νιέβες (80) και ο Χουάν Κάρλος Κόπες (83) γνωρίστηκαν όταν ήταν 14 και 17 αντίστοιχα και χόρεψαν μαζί για περίπου πενήντα χρόνια. Σε αυτά τα χρόνια αγάπησαν και μίσησαν ο ένας τον άλλον και πέρασαν πολλούς επίπονους χωρισμούς, αλλά πάντα στο τέλος γύριζαν πίσω ο ένας στον άλλον. Τελικά, αυτός την άφησε για μια γυναίκα 20 χρόνια νεότερη του, με την οποία έκαναν δύο παιδιά. Τώρα, στη δύση της ζωής τους, ο Χουάν και η Mαρία θέλουν να μοιραστούν αυτήν την ιστορία αγάπης και μίσους. Στην ταινία, οι δυο τους λένε την ιστορία τους σε μια ομάδα νέων χορευτών και χορογράφων τάνγκο από το Μπούενος Άϊρες, οι οποίοι και μεταμορφώνουν τις πιο όμορφες, συγκινητικές και δραματικές στιγμές του ζευγαριού σε εκπληκτικές χορογραφίες. Αυτές οι πολύ όμορφες χορογραφίες συνοδεύουν τις συνεντεύξεις ψυχής των πρωταγωνιστών και τις στιγμές από το αρχείο τους και όλα μαζί συνθέτουν ένα αξέχαστο ταξίδι στην καρδιά του αργεντίνικου τάνγκο.

Παίζουν: Μαρία Νιέβες Ρέγο, Χουάν Κάρλος Κόπες Χουάν.

*ΕΡΤ2, Τρίτη 20/4, στις 22:00

«Νομοταγής Πολίτης» (2009) σκηνοθεσία Φ. Γκάρι Γκρέι

Θρίλερ – Ο Κλάιντ Σέλτον, ένας φιλήσυχος οικογενειάρχης, θα βρεθεί στη δραματική θέση να χάσει τη σύζυγο και την κόρη του από άγρια δολοφονία κατά τη διάρκεια μιας ληστείας στο σπίτι τους. Όταν οι δολοφόνοι συλλαμβάνονται, την υπόθεση αναλαμβάνει ο Νικ Ράις, ένας ματαιόδοξος εισαγγελέας της Φιλαδέλφειας. Κάποιοι άστοχοι χειρισμοί στην υπόθεση, όμως, θα οδηγήσουν τον Σέλτον να θεωρήσει ότι αδικείται και να πάρει ο ίδιος τη δικαιοσύνη στα χέρια του, φέρνοντάς τον αντιμέτωπο με τον Νικ. Όταν η κατάσταση βγει εκτός ελέγχου, ο φόβος κυριεύει την Φιλαδέλφεια καθώς οι στόχοι του Σέλτον δολοφονούνται άγρια ο ένας μετά τον άλλο και οι αρχές είναι ανίκανες να τον σταματήσουν. Μόνο ο Νικ μπορεί να βάλει τέλος σε όλο αυτό, αλλά για να το κάνει πρέπει να σκεφτεί πιο γρήγορα από τον πανέξυπνο αντίπαλό του. Καθώς η δική του πλέον οικογένεια βρίσκεται στο στόχαστρο του Σέλτον, ο Νικ παλεύει με το χρόνο έχοντας απέναντί του έναν δύσκολο αντίπαλο που βρίσκεται πάντα ένα βήμα μπροστά από αυτόν.

Παίζουν: Τζέραρντ Μπάτλερ, Τζέιμι Φοξ, Κολμ Μίνι.

*Alpha, Τρίτη 20/4, στις 22:00

«Διασταυρούμενα πυρά» (2012) σκηνοθεσία Τζέσι Τερέρο

Αστυνομική – Ο γιος ενός δολοφονημένου αξιωματικού (50 Cent) της αστυνομίας, ο Μάλο, μαζί με δύο φίλους του γίνεται δεκτός στην Ακαδημία της Αστυνομίας. Μετά την εκπαίδευσή του, εντάσσεται στην ομάδα του πρώην συναδέλφου του πατέρα του. Ο  Βικ Σαρκόνε, (Robert De Niro)  διευθύνει μια ομάδα σκληροτράχηλων αστυνομικών…
Μετά την αποφοίτησή του. Ένα σκληρό δίδυμο μόλις γεννήθηκε

Παίζουν: Ρόμπερτ Ντε Νίρο, 50 Cent, Φόρεστ Γουίτακερ

*Open, Τρίτη 20/4, στις 23:00