Αρκούδες στη Χλόη Καστοριάς – Κατέστρεψαν μελίσσια… την γλύτωσε κοτέτσι

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε προχθές το βράδυ της Τετάρτης 21/04. Όχι μία αλλά τρεις αρκούδες κυκλοφορούσαν στο κέντρο της Χλόης στην Καστοριά σχεδόν όλο το βράδυ.

Γύρω στις 23:30, τρεις αρκούδες εντοπίστηκαν να περιφέρονται κοντά στο Τζάμπο, μέσα στην κατοικημένη περιοχή, πιθανόν ψάχνοντας για τροφή. Όταν αντίκρισαν τα μελίσσια, γύρω στις 2 τα ξημερώματα Πέμπτης, μπήκαν στην υπό ανέγερση οικοδομή και τα κατέστρεψαν. Όπως μας ανέφεραν οι γείτονες οι τρεις αρκούδες παρέμειναν  στην περιοχή περίπου τρεις ώρες, κάνοντας βόλτες στους δρόμους της Χλόης.

Λίγες ώρες αργότερα, γύρω στις 5 το πρωί, οι δύο από αυτές εντοπίστηκαν περίπου 1μισι χιλιόμετρο μακριά, στην περιοχή πίσω από τον άγιο Νικάνορα στην Χλόη Καστοριάς. Εκεί προσπάθησαν να μπουν σε ένα λαχανόκηπο και ένα μικρό κοτέτσι. Ο ιδιοκτήτης του κοτετσιού ξύπνησε από τα γαυγίσματα των σκύλων και ευτυχώς κατάφερε να τις διώξει, πριν προλάβουν να κάνουν κάποια ζημιά, ανάβοντας έναν δυνατό προβολέα και κάνοντας δυνατούς θορύβους.

Όπως ανέφερε στο mpetskas ο κ. Γιώργος, “δεν είναι η πρώτη φορά που η αρκούδες κάνουν την εμφάνισή τους στην περιοχή. Κοντά στο κοτέτσι έχουμε τοποθετήσει ένα δυνατό προβολέα και μερικούς άδειους τενεκέδες. Όταν έρχονται αρκούδες, ανάβω τον προβολέα και με ένα αεροβόλο ρίχνω στους τενεκέδες για να κάνουν θόρυβο.” 

Δείτε τις φωτογραφίες από τα κατεστραμμένα μελίσσια: