7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει επτά ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Ο Μύθος του Ακέφαλου Καβαλάρη» (1999) σε σκηνοθεσία Τιμ Μπάρτον

Τρόμου, Μυστηρίου, Φαντασίας –  Στις αρχές του 18ου αιώνα, ο νεαρός επιθεωρητής Ίκαμποντ Κρέιν, πρωτοπόρος ερευνητικών τεχνικών όπως δακτυλικά αποτυπώματα και αυτοψίες, επισκέπτεται μια μικρή κωμόπολη για να διαλευκάνει μια σειρά από βίαιες δολοφονίες, στις οποίες όλα τα θύματα βρίσκονται αποκεφαλισμένα.

Παίζουν: Τζόνι Ντεπ, Κριστίνα Ρίτσι, Μιράντα Ρίτσαρντσον, Μάικλ Γκάμπον, Μαρκ Πίκερινγκ, Τζέφρεϊ Τζόουνς, Κάσπερ Βαν Ντίεν, Ίαν ΜακΝτίαρμιντ, Μάικλ Γκόου, Κρίστοφερ Γουόκεν.

*ΣΚΑΙ, Πέμπτη 22/4, στις 22:00

«Το Μυστήριο του Κυρίου Πικ» (2019) σε σκηνοθεσία Ρεμί Μπεζανσόν

Δραματική κομεντί – Σε μία περίεργη βιβλιοθήκη στην καρδιά της Βρετάνης, την «Βιβλιοθήκη των Απορριφθέντων Βιβλίων», μία νεαρή εκδότρια ανακαλύπτει ένα εκπληκτικό χειρόγραφο που αμέσως αποφασίζει να εκδώσει.

Το μυθιστόρημα γίνεται μπεστ-σέλερ. Αλλά ο συγγραφέας του, ο Ανρί Πικ, ένας ιδιοκτήτης πιτσαρίας, που πέθανε πριν από δύο χρόνια, δεν θα μπορούσε να είχε γράψει τίποτε άλλο πέρα από τη λίστα με τα ψώνια, σύμφωνα με τη χήρα του.

Παίζουν: Φαμπρίς Λουκινί, Καμίγ Κοτέν, Χάνα Σιγκούλα, Αλίς Αισάζ.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 22/4, στις 22:00

«Λούφα και Παραλλαγή» (1984) σκηνοθεσία Νίκος Περάκης

Κωμωδία – Ο στρατιώτης Γιάννης Παπαδόπουλος μετατίθεται από τα ελληνο-βουλγαρικά  σύνορα στη Διεύθυνση Κινηματογραφίας των Ενόπλων Δυνάμεων, στην Αθήνα. Σ αυτή την προνομιακή θέση, πολύ κοντά στο σπίτι του, τη σύζυγό του και τις δίδυμες κόρες τους, περνά ευχάριστες μέρες, σκαρώνοντας διάφορες φάρσες με τους συναδέλφους του – μια ομάδα στρατιωτών ενταγμένων στην τότε νεοϊδρυθείσα Υπηρεσία Ενημερώσεως Ενόπλων Δυνάμεων, έναν καινούριο τηλεοπτικό σταθμό, που δημιουργήθηκε για τους πολίτες, αλλά που το προσωπικό του αποτελείτο κυρίως από στρατιώτες, που είχαν προϋπηρεσία στον κινηματογράφο πριν την κατάταξή τους. Ωστόσο, αυτή η τρελή παρέα των φαντάρων καταφέρνει να βγάζει και χρήματα, γυρίζοντας… σεξοταινίες με υλικό του στρατού, ώσπου το πρωινό της 21ης Απριλίου του 1967, το στρατιωτικό πραξικόπημα ενός άλλου Παπαδόπουλου, μόνιμου συνταγματάρχη, έρχεται να τους κόψει τα φτερά…

Παίζουν: Νίκος Καλογερόπουλος, Γιώργος Κιμούλης, Τάκης Σπυριδάκης, Σταύρος Ξενίδης, Ανδρέας Φιλιππίδης, Χρήστος Βαλαβανίδης, Αντώνης Θεοδωρακόπουλος, Τάνια Καψάλη, Δημήτρης Πουλικάκος, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Παύλος Χαϊκάλης.

*Mega, Πέμπτη 22/4, στις 22:10

«Ήμασταν Κάποτε Στρατιώτες» (2002) σκηνοθεσία Ράνταλ Γουάλας

Πολεμικό – Ο Χαλ Μουρ είναι διοικητής σε μια στρατιωτική μονάδα τις πρώτες μέρες του πολέμου του Βιετνάμ. Το 1965, 400 Αμερικανοί στρατιώτες υπό τη διοίκηση του  βρίσκονται παγιδευμένοι στη βιετναμέζικη ζούγκλα και δίνουν την πρώτη αιματηρή μάχη ανάμεσα στον αμερικανικό στρατό και τους Βιετκόγκ. Πρόκειται πρακτικά για την πρώτη μάχη σώμα με σώμα για τις ΗΠΑ στο Βιετνάμ. Η απειρία και το νεαρό της ηλικίας των Αμερικανών θα φανούν στην ανηλεή μάχη που διήρκεσε πάνω 100 ώρες. Η θηριωδία και η αιματοχυσία θα προκαλέσουν συναισθηματικό κλονισμό, αισθήματα αλτρουισμού σε πολλούς, αλλά και εκρήξεις αμφισβήτησης για την αναγκαιότητα του πολέμου ακόμα και στον σκληροτράχηλο Μουρ.

Παίζουν: Μελ Γκίμπσον, Μάντλιν Στόου, Γκρεγκ Κινίαρ.

*Open, Πέμπτη 22/4, στις 22:15

«John Wick: Κεφάλαιο 3» (2019) σε σκηνοθεσία Τσαντ Σταέλσκι

Περιπέτεια – Ο John Wick σκοτώνει ένα σημαντικό μέλος μιας σκιώδους διεθνούς αδελφότητος και αυτόματα γίνεται στόχος για τους πιο αδίστακτους και σκληρούς εκτελεστές του κόσμου. Επικηρύσσεται για 14 εκατομμύρια δολάρια και πλέον σε κάθε του βήμα συναντά και έναν αποφασισμένο δολοφόνο.

Παίζουν: Κιάνου Ριβς, Ίαν ΜακΣέιν, Χάλι Μπέρι.

*Star, Πέμπτη 22/4, στις 22:30

«Το Συμβάν» (2008) σε σκηνοθεσία Μ. Νάιτ Σιάμαλαν 

Μυστηρίου, επιστημονικής φαντασίας – Μια σειρά από ανεξήγητες ομαδικές αυτοκτονίες, με αφετηρία τους το Σέντραλ Παρκ, φέρνει την ανθρωπότητα στο χείλος της καταστροφής. Ο καθηγητής φυσικής, Έλιοτ Μουρ, μαζί με τη γυναίκα του και την μικρή κόρη ενός φίλου του, καταφεύγουν στην εξοχή στην προσπάθειά τους να σωθούν, ενώ παράλληλα προσπαθεί να λύσει τον γρίφο αυτού του πρωτοφανούς και φρικιαστικού φαινομένου. Όπως όλα δείχνουν, έχουν να αντιμετωπίσουν έναν αόρατο εχθρό, που δεν ξέρουν πώς να τον σταματήσουν.

Παίζουν: Μαρκ Γουόλμπεργκ, Ζόι Ντεσανέλ, Τζον Λεκουιζάμο, Άσλιν Σάντσεζ, Μπέτυ Μπάκλεϋ, Σπένσερ Μπρέσλιν.

*Alpha, Πέμπτη 22/4, στις 23:00

«Αμφιβολία» (2008) σε σκηνοθεσία Τζον Πάτρικ Σάνλεϊ

Δράμα, Μυστηρίου –  Σε ένα καθολικό σχολείο στο Μπρονξ, μία καλόγρια γίνεται καχύποπτη καθώς παρατηρεί το αυξανόμενο ενδιαφέρον ενός ιερέα για τη ζωή ενός συγκεκριμένου νεαρού μαύρου μαθητή. Είναι υπερβολικά προστατευτική ή μήπως όχι αρκετά; Θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει το σύστημα για να μάθει τι συμβαίνει στην πραγματικότητα;

Παίζουν: Μέριλ Στριπ, Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν, Έιμι Άνταμς, Βαϊόλα Ντέιβις.

*ΣΚΑΙ, Πέμπτη 22/4, στις 00:00