Θεσπίζεται ακαταδίωκτο για τους λοιμωξιολόγους των Επιτροπών

φωτογραφία αρχείου
Ακαταδίωκτο για τους επιστήμονες των Επιτροπών που έχουν σχέση με την πανδημία θεσπίζει η κυβέρνηση με την τροπολογία που κατέθεσε νωρίτερα στη Βουλή.

Ρύθμιση σχετικά με τις επιτροπές που ασχολούνται με την πανδημία έφερε στη Βουλή η κυβέρνηση με την τροπολογία που αφορούσε τα κέντρα εμβολιασμού και την εντατικοποίηση της διαδικασίας.

Σ’ αυτήν θεσπίζει ακαταδίωκτο για τα μέλη των εξής επιτροπών: Εθνικής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του Κορονοϊού, της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες αλλά και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Η τροπολογία αναφέρει συγκεκριμένα: «Τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19, της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, δεν ευθύνονται, δεν διώκονται και δεν εξετάζονται για γνώμη που διατύπωσαν ή ψήφο που έδωσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους στο πλαίσιο της λειτουργίας των ως άνω Επιτροπών. Δίωξη επιτρέπεται μόνο για συκοφαντική δυσφήμηση ή εξύβριση».