10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Αρκετές οι επιλογές για απόψε και διαφορετικές μεταξύ τους. Επίλεξε αυτή που ταιριάζει περισσότερο στη διάθεσή σου:

«Φύλακες του Γαλαξία 2» (2017) σκηνοθεσία Τζέιμς Γκαν

Περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας – Η πιο διάσημη αυτοσχέδια οικογένεια των απροσάρμοστων, περιθωριακών, αλλά αξιαγάπητων τύπων του Γαλαξία, εξακολουθεί να περιφέρεται στο σύμπαν, άλλοτε άσκοπα και άλλοτε για να γλιτώσουν από τους απρόσμενους διώκτες τους. Οι Ravangers, αλλά και οι υπήκοοι του Κυρίαρχου δεν θα τους αφήσουν να βαρεθούν, παρά το γεγονός ότι η υπερ-ηρωική ομάδα δεν έχει και λίγα θέματα να επιλύσει. Κι ένα από τα πιο βασικά που προέκυψε τελευταία είναι η πραγματική ταυτότητα του Πίτερ Κουίλ, που φαίνεται ότι ήρθε πια η ώρα να αποκαλυφθεί.

Παίζουν: Κρις Πρατ, Ζόε Σαλντάνα, Ντέιβ Μποτίστα, Βιν Ντίζελ, Μπράντλεϊ Κούπερ, Μάικλ Ρούκερ, Κάρεν Γκίλαν, Πομ Κλεμέντιεφ, Συλβέστερ Σταλόνε, Κερτ Ράσελ.

*Alpha, Κυριακή 25/4 στις 21:00

«Χελωνονιντζάκια 2» (2016) σκηνοθεσία Ντέιβ Γκριν

Περιπέτεια – Πού είχαμε μείνει στο τέλος της πρώτης ταινίας; Στη σύλληψη του Σενσέι Σρέντερ, ο οποίος, στην έναρξη αυτής της ταινίας, πραγματοποιεί μια ασύλληπτη απόδραση κατά τη μεταφορά του σε νέα φυλακή υψίστης ασφαλείας. Μια πύλη ανοίγει και ο διαβόητος κακοποιός μεταφέρεται σε άλλη διάσταση και σύντομα επιστρέφει με το πιο δαιμόνιο σχέδιο κατάκτησης της πόλης.

Συνεργάτης του, ο Κρανγκ, ένα εξωγήινο, υπερφιλόξοδο πλάσμα που δε διστάζει μπροστά σε τίποτα προκειμένου να περάσει στη διάστασή μας και τσιράκια του, δύο μικροαπατεώνες που γρήγορα μεταμορφώνονται σε μεταλλαγμένα ζώα, στην υπηρεσία του Σρέντερ.

Τα Χελωνονιντζάκια με τις ιδιαίτερες προσωπικότητες θα συνεργαστούν για μια ακόμη φορά με τη σέξι δημοσιογράφο Έιπριλ, τον διάσημο πια, εικονολήπτη Βερν Φένγουικ και έναν απρόσμενο νέο φίλο, τον Κέισι Τζόουνς, τον τιμωρό με τη μάσκα του χόκεϊ, προκειμένου να σώσουν την πόλη και να αποκαταστήσουν τη δικαιοσύνη.

Παίζουν: Μέγκαν Φοξ, Λόρα Λίνεϊ, Στίβεν Αμέλ.

*Open, Κυριακή 25/4 στις 21:00

«Η Εκτελέστρια» (2018) σκηνοθεσία Μπάμπακ Νατζάφι

Περιπέτεια – Η Μαίρη ( Ταράζι Χένσον) είναι μια επιτυχημένη, επαγγελματίας δολοφόνος, που εργάζεται για μια οικογένεια οργανωμένου εγκλήματος στη Βοστώνη. Μια από τις αποστολές της είναι να σκοτώσει τον Μάρκους Μίλερ στο διαμέρισμα του.

Εκεί ανακαλύπτει ότι ο Μάρκους έχει έναν γιο, τον Ντάνι, κάτι που τη γεμίζει τύψεις και αλλάζει όλη την κοσμοθεωρία της. Έναν χρόνο αργότερα, ο Ντάνι ζει μόνος και για να τα καταφέρει να επιβιώσει έχει μπλέξει με έναμ επικίνδυνο άνδρα, με το παρατσούκλι «Θείος». Η Μαίρη που δεν έχει σταματήσει να τον προστατεύει από μακριά, θα τον βοηθήσει να ξεμπλέξει.

Παίζουν: Ταράζι Χένσον, Μπίλι Μπράουν, Ντάνι Γκλόβερ, Νιλ ΜακΝτόνα, Ξάντερ Μπέρκλεϊ.

*Mega, Κυριακή 25/4 στις 22:00

«Εγώ και ο αδελφός μου» (2017) σκηνοθεσία Markus Goller

Δραματική κομεντί – Ο Μπεν και ο αδελφός του είναι οι καλύτεροι φίλοι από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Ο Σίμπελ («Έτσι Απλά») είναι 22, αλλά έχει τη διανοητική ηλικία ενός τρίχρονου. Παρόλο που η ζωή μαζί του είναι και μπελάς, ο Μπεν δεν μπορεί να φανταστεί τη ζωή του χωρίς αυτόν Όταν η μητέρα τους πεθαίνει αναπάντεχα, ο Σίμπελ πρέπει να μπει σε ίδρυμα. Αλλά ο Μπεν δεν το δέχεται. Τα αδέλφια το σκάνε μαζί και μετά από μια τρελή οδύσσεια και αφού πέρασαν μία νύχτα έξω, ο Μπεν συνειδητοποιεί ότι υπάρχει μόνο μία λύση: να βρουν τον πατέρα τους, που έχουν να δουν 15 χρόνια.

Παίζουν: David Kross, Frederick Lau, David Berton.

*ΕΡΤ3, Κυριακή 25/4 στις 22:00

«Η Ανακατώστρα» (2015) σκηνοθεσία Λορίν Σκαφάρια

Αισθηματική κομεντί – Η Σούζαν Σάραντον υποδύεται τη Μάρνι, μια αυταρχική μητέρα του Νιου Τζέρσεϋ, που έχει μετακομίσει στο Λος Άντζελες για δύο πολύ ιδιαίτερους λόγους. Ο πρώτος είναι να αποστασιοποιηθεί από το θάνατο του συζύγου της και ο δεύτερος για να είναι πιο κοντά στη μελαγχολική κόρη της Λόρι που είναι σεναριογράφος, τον ρόλο της οποίας παίζει η Ρόουζ Μπερν.

Όμως η Λόρι δεν έχει την ίδια ανάγκη, απομακρύνεται και η Μάρνι αναγκάζεται να αλλάξει τη ζωή της και να τη προσαρμόσει στα νέα δεδομένα. Η Λόρι θα ενοχληθεί από την έντονη παρουσία της μητέρας της στη ζωή της και θα προσπαθήσει να την περιορίσει. Έτσι αυτή θα αρχίσει να ασχολείται με τους νέους ανθρώπους που γνωρίζει και χρειάζονται τη βοήθειά της.

Μετά από μια σειρά μάλλον ανεύθυνων ενεργειών, η Μάρνι θα πέσει πάνω στον χαρισματικό ιδιωτικό αστυνομικό Ζίπερ, που της προσφέρει την ευκαιρία να γίνει πρωταγωνίστρια στη ζωή της και να σταματήσει να ασχολείται με τους άλλους.

Παίζουν: Σούζαν Σάραντον, Ροουζ Μπέρν, Τζέικ Σάιμονς, Λούσι Παντς, Μαικλ Μακ Κιν, Σάρα Μπεικερ, Τζέισον Ρίτερ.

*Μακεδονία, Κυριακή 25/4 στις 23:00

«Η Γυνή να Φοβήται τον Άνδρα» (1965) σκηνοθεσία Γιώργος Τζαβέλας

Κωμωδία  – Ο Αντώνης Κοκοβίκος, ανώτερος υπάλληλος υπουργείου, συζεί 10 χρόνια σε ένα παλιό, φτωχικό σπίτι, με την Ελένη, μία απλή, αγράμματη και υπομονετική γυναίκα, που τον υπηρετεί αδιαμαρτύρητα, φροντίζοντας για όλες τις ανάγκες του, υποταγμένη στις κάθε είδους ιδιοτροπίες του. Ο Αντωνάκης, βολεμένος με αυτή την κατάσταση, αρνείται πεισματικά να την παντρευτεί και όταν μετά από πίεση των φίλων του το κάνει, θα βρει απέναντί του μια διαφορετική Ελένη.  Η σύγκρουση των δύο, πλέον συζύγων θα είναι εκρηκτική και θα οδηγήσει στην πλήρη ρήξη και τον χωρισμό.

Παίζουν: Τασσώ Καββαδία, Δημήτρης Καλλιβωκάς, Κώστας Δούκας, Σταύρος Ξενίδης, Δέσποινα Νικολαΐδου, Μάρω Κοντού, Γιώργος Κωνσταντίνου, Δέσπω Διαμαντίδου, Κατερίνα Γώγου, Λίλη Παπαγιάννη, Καίτη Λαμπροπούλου.

*Star, Κυριακή 25/4 στις 23:15

«Maleficent» (2015) σκηνοθεσία Ρόμπερτ Στρόμπεργκ

Η Μαλέφισεντ είναι μια πανέμορφη αλλά και παντοδύναμη νεράιδα που προστατεύει την ειρήνη και τη γαλήνη στο βασίλειο του Μουρ από την πολεμική μανία των ανθρώπων. Όταν, όμως, κάποια στιγμή ο παιδικός της φίλος Στέφαν τής αφαιρέσει με δόλο τα φτερά και τη δύναμή της για να κερδίσει τον βασιλικό θρόνο, η Μαλέφισεντ χάνει την αθωότητά της και μετατρέπεται σε μια σκοτεινή και εκδικητική δύναμη. Πρώτο θύμα της, η νεογέννητη κόρη του νέου βασιλιά, που θα την καταραστεί με ένα άλυτο ξόρκι…

Παίζουν: Αντζελίνα Τζολί, Σάρλτο Κόπλεϊ, Ελ Φάνινγκ, Σαμ Ράιλι, Ιμέλντα Στόντον, Τζούνο Τεμπλ, Λέσλι Μάνβιλ.

*Alpha, Κυριακή 25/4 στις 23:50

«45 Τετραγωνικά» (2010) σκηνοθεσία Στράτος Τζίτζης

Δράμα – Η σχέση χρήματος – ελευθερίας μέσα από τα μάτια μιας 23χρονης είναι η θεματική της εξαιρετικά επίκαιρης, λόγω της οικονομικής κρίσης, ταινίας του Στράτου Τζίτζη. Στη σημερινή εποχή οικονομικής ανασφάλειας, όπου οι νέοι δεν τολμούν να αποχωριστούν το πατρικό τους, η Χριστίνα, που εργάζεται ως πωλήτρια στο Κολωνάκι, αποφασίζει να πιάσει σπίτι μόνη, για να βρει τον εαυτό της, μακριά από την υπερπροστατευτική φροντίδα της μητέρας της και τις παρέες της από το Λύκειο που πλέον της φαίνονται λίγες και χωρίς προοπτική. Υπερβαίνοντας τις οικονομικές δυνατότητες που της προσφέρει ο μισθός της πωλήτριας, νοικιάζει ένα διαμέρισμα 45 τετραγωνικών σε τιμή ευκαιρίας κάπου στην Αχαρνών, σε μια περιοχή απλησίαστη από Έλληνες, γεμάτη από ξένους. Νιώθοντας και εκείνη ξένη ανάμεσά τους, κάνει τα πρώτα βήματά της στην ελευθερία. Με το που μένει μόνη, αρχίζει να ξεδιπλώνεται ο κρυμμένος αληθινός της εαυτός και σταδιακά διαφοροποιείται από την παρέα της, ξεκόβει από μια αδιάφορη σχέση που είχε και ζητάει αύξηση στη δουλειά της, αν και χωρίς αποτέλεσμα. Στο σπίτι ανακαλύπτει κάτι ξεχασμένες κούτες, από τον προηγούμενο ενοικιαστή. Μαθαίνει ότι ανήκουν σ έναν μυστηριώδη νέο, τον Φώτη που πήγε υποτίθεται στα νησιά να δουλέψει για να χρηματοδοτήσει τις καλλιτεχνικές του σπουδές.

Παίζουν: Ράνια Οικονομίδου, Έφη Λογγίνου, Αντίνοος Αλμπάνης.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 25/4 στις 00:15

«Η Εκδίκηση της Ξανθιάς» (2001) σκηνοθεσία Ρόμπερτ Λούκετιτς

Κομεντί, Ρομαντική – Η ξεκαρδιστική κωμωδία, με πρωταγωνίστρια την Ρις Γουίδερσπουν στον ρόλο της Ελ, μιας φαινομενικά ελαφρόμυαλης ξανθιάς, η οποία το βάζει πείσμα να περάσει στην Νομική του Χάρβαρντ όταν ο αγαπημένος της, ο οποίος έχει πολιτικές φιλοδοξίες, την παρατά γιατί θεωρεί ότι δεν του ταιριάζει μια σύζυγος χαμηλού πνευματικού επιπέδου. Παρά τις αντίξοες συνθήκες και την αρχική εχθρότητα των συμφοιτητών της, η Ελ καταφέρνει να εντυπωσιάσει με την εξυπνάδα της και με τους ευγενικούς της τρόπους!

Παίζουν: Ρις Γουίδερσπουν, Λουκ Γουίλσον, Σέλμα Μπλερ, Μάθιου Ντέιβις, Βίκτορ Γκάρμπερ.

*Open, Κυριακή 25/4 στις 01:15

«X-Men: Η Τελική Αναμέτρηση» (2006) σε σκηνοθεσία Μπρετ Ράτνερ

Επιστημονικής φαντασίας – Είναι εδώ και ζουν ανάμεσά μας! Είναι άνθρωποι, που το γενετικό τους υλικό έχει μεταλλαχθεί και έτσι έχουν αποκτήσει υπεράνθρωπες δυνάμεις. Είναι οι Χ-Men! Ο Γούλβεριν, η Στορμ, ο Καθηγητής Χ και πολλοί ακόμα από τους γνώριμους αγαπημένους ήρωες έρχονται ξανά στο προσκήνιο, ενώ καινούριοι χαρακτήρες, όπως ο Μπιστ, ο Έιντζελ και ο Τζάγκερνοτ, κάνουν την εμφάνισή τους.

Ο γιατρός Χανκ Μακόι ή αλλιώς Beast, φτιάχνει το φάρμακο κατά της μετάλλαξης, βάζοντας έτσι ένα δίλημμα στους μεταλλαγμένους: να διατηρήσουν τη μοναδικότητά τους ή να απαρνηθούν για πάντα τις υπερφυσικές δυνάμεις τους. Ωστόσο, αυτή η εξέλιξη θα οξύνει τις αντιπαραθέσεις.

Οι μεταλλαγμένοι χωρίζονται σε δύο στρατόπεδα, το ένα με αρχηγό τον Τσαρλς υπερασπίζεται τις προσωπικές επιλογές και το άλλο, με αρχηγό τον Μαγκνέτο κηρύττει την επιβίωση των καλύτερων. Οι αντίθετες πλευρές θα ξεκινήσουν έναν ανελέητο πόλεμο, που θα είναι καθοριστικός για όλους και θα οδηγήσει στην τελική αναμέτρηση.

Παίζουν: Χάλι Μπέρι, Βίνι Τζόουνς, Πάτρικ Στιούαρτ, Χιού Τζάκμαν, Ίαν ΜακΚέλεν, Άννα Πάκουϊν, Κέλσι Γκράμερ.

*Star, Κυριακή 25/4 στις 01:30