10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει δέκα ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Ριψοκίνδυνοι Άνδρες» (2017) σε σκηνοθεσία Τζόζεφ Κοζίνσκι

Δραματική, Περιπέτεια – Βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, η ταινία «Ριψοκίνδυνοι Άνδρες» μας μεταφέρει την τραγική ιστορία των ηρώων της διπλανής πόρτας, που μετατράπηκαν από ντόπιοι ερασιτέχνες πυροσβέστες του Granite Mountain, σε ένα επίλεκτο πυροσβεστικό τμήμα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Κάτοικοι όλη μιας επαρχιακής πόλης, ο καθένας με τους προσωπικούς τους στόχους και δαίμονες, πρώτα πρέπει να καταφέρουν να συνεργαστούν, να συνυπάρξουν και να εμπιστεύονται την ζωή τους ο ένας στον άλλο, μέχρι να φτάσουν τον στόχο που είναι να πέσουν στη μάχη ενάντια στον μεγάλο εχθρό, τις πυρκαγιές.

Η μεγάλη πυρκαγιά το καλοκαίρι του 2013 στην Αριζόνα τελικά εξελίχθηκε σε μία από τις φονικότερες, που στέρησε τη ζωή σε 19 πυρoσβέστες.

Οι ισχυροί άνεμοι και οι υψηλότερες θερμοκρασίες που έχουν καταγραφεί στα χρονικά στην περιοχή, δημιούργησαν τις ακραίες συνθήκες, από τις οποίες ήταν αδύνατο να διαφύγουν το επίλεκτο αυτό σώμα πυροσβεστών.

Παίζουν: Τζένιφερ Κόνελι, Τζος Μπρόλιν, Τζεφ Μπρίτζες, Τέιλορ Κιτς, Μάιλς Τέλερ, Τζέιμς Μπατζ Ντέιλ.

*Star, Πέμπτη 22/4, στις 21:00

«Η Ζωή του Πι» (2012) σε σκηνοθεσία Ανγκ Λι

Περιπέτεια, Φαντασίας – Ο νεαρός Ινδός Πι Πατέλ είναι ο μοναδικός επιζών ενός ναυαγίου, ο οποίος διέσχισε τον ωκεανό σε μια βάρκα και τον βρήκαν ζωντανό μετά από 227 ημέρες.
Συνεπιβάτες του στο ταξίδι ένας ουρακοτάγκος, μία ύαινα, μια τραυματισμένη ζέβρα και μια τίγρη της Βεγγάλης.

Χρόνια αργότερα αφηγείται την απίστευτη ιστορία του σε έναν Καναδό συγγραφέα. Στην παρούσα ημέρα ο συγγραφέας, παρατηρεί τους παραλληλισμούς των δύο ιστοριών: ο ουρακοτάγκος αντιπροσωπεύει τη μητέρα του Πι, η ζέβρα τον ναύτη, η ύαινα τον μάγειρα και ο τίγρης Ρίτσαρντ Πάρκερ τον Πι. Ο Πι ρωτά τον συγγραφέα ποια ιστορία προτιμάει και ο συγγραφέας διαλέγει αυτή με τον τίγρη καθώς “είναι η καλύτερη ιστορία”.

Παίζουν: Ιρφάν Καν, Σουράι Σάρμα, Ζεράρ Ντεπαρντιέ, Αντίλ Χουσεΐν.

*ΣΚΑΙ, Πέμπτη 22/4, στις 21:00

«Kαράτε Κιντ -η νέα γενιά» (2005) σε σκηνοθεσία Κρίστοφερ Κάιν

Μετά το θάνατο των γονιών της, η 17χρονη Τζούλι Πιρς τα έχει χαμένα. Ενώ ταυτόχρονα γίνεται γυναίκα, είναι μόνη και οργισμένη με τη ζωή. ‘Ετσι, τα βάζει με όλους και με όλα, ακόμη και με τις πιο βίαιες συμμορίες αγοριών του σχολείου. Ο αινιγματικός δάσκαλος του καράτε, ο κύριος Μιγιάγκι, παρακολουθώντας την κρυφά, θα καταλάβει πώς η Τζούλι κατέχει μια δύναμη που δεν έχει ανακαλύψει ακόμη μέσα της. Για να ξεπληρώσει το χρέος του στον παππού της, που του έσωσε τη ζωή στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ο κύριος Μιγιάγκι αναλαμβάνει να εκπαιδεύσει την Τζούλι. Σ’ ένα μοναστήρι Βουδιστών, η Τζούλι θα γνωρίσει τα μυστικά ενός καινούριου κόσμου, που θα τη βοηθήσουν να βρει τον εαυτό της και τη δύναμη που θα χρησιμοποιήσει για να νικήσει τους επικίνδυνους αντιπάλους της.

Παίζουν:Pat Morita, Michael Ironside, Hilary Swank.

*Μακεδονία, Παρασκευή 6/9, στις 21:00

Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ (1977) σε σκηνοθεσία Φράνκο Τζεφιρέλι

Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ είναι τηλεοπτική μίνι σειρά βρετανικής και ιταλικής παραγωγής συνολικής διάρκειας 371 λεπτών. Θεωρείται ως η μεγαλύτερη θρησκευτική παραγωγή στην ιστορία της μικρής και της μεγάλης οθόνης, που αναφέρεται στη Γέννηση, τη Ζωή, τα Πάθη και την Ανάσταση του Ιησού Χριστού. Έvα oγκώδες και oλoκληρωμέvo έργo, σκηvoθετημέvo με μαεστρία και απλότητα απo τov κoρυφαίo δημιoυργό Φράvκo Τζεφιρέλι.

Παίζουν: Ρόμπερτ Πάουελ, Αν Μπάνκροφτ, Ολίβια Χάσεϊ, Έρνεστ Μποργκνάιν, Κλαούντια Καρντινάλε, Τζέιμς Μέισον,Τζέιμς Φαρεντίνο, Λόρενς Ολίβιε, Άντονι Κουίν, Ρόντ Στάιγκερ, Ντόναλντ Πλέζανς, Κρίστοφερ Πλάμερ, Πίτερ Ουστίνοβ, Μάικλ Γιόρκ.

*Ant1, Πέμπτη 22/4, στις 21:15

«I can only imagine» (2018) σε σκηνοθεσία Erwin Brothers

Δράμα – Η ταινία βασίζεται στην ιστορία πίσω από το διπλά πλατινένιο τραγούδι του συγκροτήματος MercyMe, το I Can Only Imagine, το οποίο έγινε το πιο σύγχρονο χριστιανικό τραγούδι όλων των εποχών. Η ταινία θα επικεντρωθεί γύρω από τον βασικό τραγουδιστή των MercyMe, Bart Millard, και τη σχέση του με τον πατέρα του, τον οποίο έχασε στα 18 του και η οποία ενέπνευσε το τραγούδι. Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη Andrew Erwin, λέει μια «περίπλοκη ιστορία πατέρα-γιου». Αν και βρήκε πίστη σε νεαρή ηλικία, η ζωή δεν ήταν εύκολη για τον Μπαρτ. Επέλεξε τη μουσική ως απόδραση από μια ταραγμένη ζωή στο σπίτι. Καθώς μεγάλωνε, ο Μπαρτ στράφηκε στο ποδόσφαιρο με την ελπίδα να συνδεθεί κάπως με τον καταχρηστικό πατέρα του. Αλλά ένας τραυματισμός που τελείωσε την καριέρα του – σε συνδυασμό με το όραμα ενός δασκάλου που είδε απεριόριστες δυνατότητες – έβαλε τον Μπαρτ σε ένα μουσικό μονοπάτι….

Παίζουν: J. Michael Finley, Madeline Carroll, Trace Adkins, Priscilla Shirer, Cloris Leachman , Dennis Quaid.

*ΕΡΤ3, Πέμπτη 22/4, στις 21:30

«Νώε» (2014) σε σκηνοθεσία Ντάρεν Αρονόφκσι

Επική, θρησκευτική περιπέτεια – O βραβευμένος με Όσκαρ Ράσελ Κρόου, υποδύεται τον Νώε. Ένας έμπειρος μαχητής, μάγος και θεραπευτής, ο Νώε ήθελε μόνο την ειρήνη για τον ίδιο και την οικογένειά του. Ωστόσο, κάθε βράδυ, ο Νώε βασανίζεται από οράματα μιας ατέλειωτης πλημμύρας, που συμβολίζει την καταστροφή όλης της ζωής. Σταδιακά, αρχίζει να κατανοεί το μήνυμα που του έστειλε ο Θεός. Ο Θεός αποφάσισε να τιμωρήσει τους ανθρώπους και να τους σκοτώσει όλους. Αλλά έδωσε στο Νώε μια τελευταία ευκαιρία να διατηρήσει τη ζωή στη Γη. Ο Ντάρεν Αρονόφσκι χτίζει μια τρισδιάστατη ιστορία ρίχνοντας φως σε μια από τις πιο γνωστές ιστορίες της Βίβλου.

Παίζουν: Ράσελ Κρόου, Τζένιφερ Κόνελι, Άντονι Χόπκινς, Έμα Γουάτσον.

*Open, Πέμπτη 22/4, στις 21:30

“101 Dalmatians” (1996) σε σκηνοθεσία Στίβεν Χέρεκ

Μια τυχαία βόλτα στο πάρκο του Σαιντ Τζέιμς θα έχει ως αποτέλεσμα δύο σκυλιά Δαλματίας, ο Πόνγκο και η Περντίτα να ερωτευτούν σφοδρά. Τόσο σφοδρά, που και οι ιδιοκτήτες τους, ο Ρότζερ και η Ανίτα, δεν θα γλιτώσουν κι αυτοί από τα βέλη του έρωτα. Η ευτυχία όλων όμως ανατρέπεται, όταν η διάσημη και τρομερή σχεδιάστρια μόδας, Κρουέλα Ντε Βιλ, στον οίκο μόδας της οποίας εργάζεται η Ανίτα, αποφασίζει να φτιάξει τη μεγαλύτερη και πιο φανταχτερή γούνα από… δέρμα σκυλιών Δαλματίας! Για το λόγο αυτό, οι απαγωγές των χαριτωμένων τετράποδων στο Λονδίνο δεν έχουν τελειωμό. Ανάμεσα σε αυτές και των μικρών κουταβιών του Πόνγκο και της Περντίτα, που αμέσως αποφασίζουν να κινήσουν Γη και Ουρανό για να σώσουν τα βλαστάρια τους, αλλά και τα υπόλοιπα ενενήντα ένα σκυλάκια από τα νύχια της άπληστης και αδίστακτης Κρουέλας Ντε Βιλ. Άραγε, θα προλάβουν;

Παίζουν: Γκλεν Κλόουζ, Τζεφ Ντάνιελς, Τζόλυ Ρίτσαρντσον, Τζόαν Πλόουραϊτ

*Alpha, Πέμπτη 22/4, στις 22:00

«Βασιλιάς Ληρ» (2018) σε σκηνοθεσία Ρίτσαρντ Εϊρ

Σε ένα ιδιαίτερα στρατικοποιημένο Λονδίνο του 21ου αιώνα, ο 80χρονος Βασιλιάς Ληρ είναι ένας μεγαλομανής μονάρχης και νάρκισσος πατέρας που αποφασίζει να μοιράσει ανορθόδοξα το βασίλειό του στις τρεις θυγατέρες του, τη Γονερίλη, τη Ρεγάνη και την Κορδέλια: όποια αποδείξει ότι τον αγαπάει περισσότερο, θα πάρει και το μεγαλύτερο κομμάτι. Τόσο το βασίλειο, όσο και η οικογένεια, παραδίδονται στο απόλυτο χάος.

Παίζουν: Άντονι Χόπκινς, Έμα Τόμπσον, Έμιλι Γουάτσον, Τζιμ Μπρόαντμπεντ, Κρίστοφερ Έκλεστον, Τζιμ Κάρτερ.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 22/4, στις 22:05

«Μια Θάλασσα Από Δέντρα» (2015) σε σκηνοθεσία Γκας Βαν Σαντ

Ο Άρθουρ Μπρέναν ταξιδεύει στην Ιαπωνία, στην περιοχή Αοκιγκαχάρα, γνωστή ως «Θάλασσα των Δέντρων». Πρόκειται για ένα μυστηριώδες πυκνό δάσος στη βάση του όρους Φούτζι, όπου οι άνθρωποι πηγαίνουν εκεί για να αυτοκτονήσουν. Στο ταξίδι του στο δάσος συναντάει τον Τακούμι Νακαμούρα,  έναν Ιάπωνα που έχει χάσει το δρόμο του μετά από μια απόπειρα αυτοκτονίας. Οι δύο άνδρες ξεκινούν ένα ταξίδι αντανάκλασης και επιβίωσης, το οποίο επιβεβαιώνει τη θέληση του Άρθουρ να ζήσει και επανασυνδεθεί με τη σύζυγό του…

Παίζουν: Μάθιου ΜακΚόναχι, Κεν Γουατανάμπε, Ναόμι Γουότς

*Star, Πέμπτη 22/4, στις 23:50

«Τα Πάθη του Χριστού» (2004) σε σκηνοθεσία Μελ Γκίμπσον

Η ταινία αφηγείται τις δώδεκα τελευταίες ώρες της ζωής του Θεανθρώπου στη Γη ξεκινώντας με τον Ιησού να προσεύχεται στον Κήπο της Γεσθημανής, όπου πήγε μαζί με τους μαθητές Του μετά τον Μυστικό Δείπνο. Ακολουθεί η ανάκρισή Του, τα βασανιστήρια, η πορεία στο Γολγοθά, και τέλος η Σταύρωση Του. Στο Passion, οι διάλογοι είναι λίγοι και η εικόνα τις περισσότερες φορές μιλά από μόνη της. Η ωμή απεικόνιση σε κάνει ορισμένες στιγμές να μην αντέχεις να κοιτάς την οθόνη και ο θόρυβος που ακολουθεί την ταινία ως αντισημιτική, θέτοντας θέμα άνισης αντιμετώπισης στην παρουσίαση Φαρισαίων – Ρωμαίων, ίσως να ευσταθεί μερικώς.

Παίζουν: Τζιμ Καβίζελ, Μάια Μόργκενστερν, Μόνικα Μπελούτσι, Τόνι Μπερτορέλι, Κλόντια Τζερίνι, Χρίστο Σόποφ

*ΣΚΑΙ, Πέμπτη 22/4, στις 23:45