12 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Παρασκευή σήμερα και σου έχουμε επιλέξει δώδεκα ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Lion» (2016) σε σκηνοθεσία Γκαρθ Ντέιβις

Ο 5χρονος Σαρού ζει σε ένα απομακρυσμένο χωριό της Ινδίας, μέλος μιας φτωχής οικογένειας. Με τον μεγαλύτερο αδελφό του περιπλανιούνται καθημερινά στην προσπάθειά τους να κερδίσουν το φαγητό της κάθε μέρας. Σε μία από αυτές τις αναζητήσεις, τα δύο αδέλφια θα χαθούν και ο μικρός Σαρού θα βρεθεί σε ένα τρένο, 1600 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι του με προορισμό την Καλκούτα. Μετά από μεγάλες περιπέτειες και ταλαιπωρίες ο Σαρού θα καταλήξει στο ορφανοτροφείο και εκεί θα υιοθετηθεί από ένα ζευγάρι Αυστραλών. Είκοσι χρόνια μετά ο Σαρού ζει σε μια αγαπημένη οικογένεια στην Αυστραλία. Η ζωή του κυλάει όμορφα με την αγαπημένη του και μια λαμπρή επαγγελματική καριέρα να τον περιμένει. Όμως ενώ όλα φαίνεται να πηγαίνουν καλά, ο Σαρού έχει ένα κενό και αισθάνεται πως για να μπορέσει να συνεχίσει τη ζωή του θα πρέπει να βρει τον τόπο καταγωγής του και την βιολογική του οικογένεια. Χωρίς να έχει κανένα στοιχείο, πέρα από κάποιες μνήμες αλλά και χωρίς να μπορεί να μοιραστεί με κανέναν το στόχο του, ο Σαρού βρίσκει τη βοήθεια, που χρειάζεται στην τεχνολογία, στο Google Earth.

Παίζουν: Νικόλ Κίντμαν, Ρούνι Μάρα, Ντεβ Πατέλ.

*Star, Παρασκευή 30/4, στις 21:00

«Τα Φτερουγίσματα» (1996) σε σκηνοθεσία Κάρολ Μπάλαρντ

Δραματική Περιπέτεια – Η 13χρονη Έιμι έρχεται στο Οντάριο του Καναδά για να ζήσει με τον πατέρα της, τον Τόμας, έναν «τρελό» εφευρέτη που έχει πάθος με την αεροπλοΐα. Η αρχικά αρνητική διάθεση της εξαφανίζεται, όταν παίρνει υπό την προστασία της 13 ορφανές χήνες, που αναγνωρίζουν μόνον αυτή σαν μητέρα.

Σύντομα θα διαπιστώσει ότι για να επιβιώσουν οι μικρές χήνες πρέπει να μάθουν να πετάνε. Η από κοινού προσπάθεια της Έιμι με τον πατέρα της θα τους βοηθήσει να ξαναγνωριστούν και να έρθουν κοντά σαν οικογένεια.

Παίζουν: Τζεφ Ντάνιελς, Ντάνα Ντελέινι, Τέρι Κίνι, Άννα Πάκουιν.

*Μακεδονία, Παρασκευή 30/4, στις 21:00

«Το Βασίλειο των Ουρανών» (2005) σκηνοθεσία Ρίντλει Σκοτ

Δράσης Περιπέτεια – 1184 μ.Χ. Στην Ιερουσαλήμ, οι Χριστιανοί βιώνουν μια επισφαλή συνύπαρξη με τους πολυπληθέστερους Άραβες, ενώ η ιερή πόλη διοικείται από τον ασθενικό βασιλιά Βαλδουίνο και τους συμβούλους του. Πολύ μακριά από κει, σ? ένα χωριό της Γαλλίας, ζει ένας νεαρός σιδηρουργός ονόματι Μπάλιαν που έχει μόλις χάσει την αγαπημένη του γυναίκα, ενώ κινδυνεύει να χάσει και την πίστη του. Στο μεταξύ, ο ιππότης Γοδεφρείγος του Ιμπελέν επιστρέφει στην πατρίδα του ώστε να στρατολογήσει νέους μαχητές και να ηγηθεί μιας σταυροφορίας για την υπεράσπιση των Αγίων Τόπων από τα μουσουλμανικά στρατεύματα του Άραβα ηγέτη Σαλαντίν. Ταυτόχρονα, ο γαλαζοαίματος ιππότης αναζητεί και τον νόθο γιο του, που, όπως αποδεικνύεται, δεν είναι άλλος από τον Μπάλιαν.

Παίζουν: Ορλάντο Μπλουμ, Λίαμ Νίσον, Τζέρεμι Άιρονς, Έβα Γκριν, Έντουαρντ Νόρτον, Μάικλ Σιν.

*ΣΚΑΙ, Παρασκευή 30/4, στις 21:00

Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ (1977) σε σκηνοθεσία Φράνκο Τζεφιρέλι

Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ είναι τηλεοπτική μίνι σειρά βρετανικής και ιταλικής παραγωγής συνολικής διάρκειας 371 λεπτών. Θεωρείται ως η μεγαλύτερη θρησκευτική παραγωγή στην ιστορία της μικρής και της μεγάλης οθόνης, που αναφέρεται στη Γέννηση, τη Ζωή, τα Πάθη και την Ανάσταση του Ιησού Χριστού. Έvα oγκώδες και oλoκληρωμέvo έργo, σκηvoθετημέvo με μαεστρία και απλότητα απo τov κoρυφαίo δημιoυργό Φράvκo Τζεφιρέλι.

Παίζουν: Ρόμπερτ Πάουελ, Αν Μπάνκροφτ, Ολίβια Χάσεϊ, Έρνεστ Μποργκνάιν, Κλαούντια Καρντινάλε, Τζέιμς Μέισον,Τζέιμς Φαρεντίνο, Λόρενς Ολίβιε, Άντονι Κουίν, Ρόντ Στάιγκερ, Ντόναλντ Πλέζανς, Κρίστοφερ Πλάμερ, Πίτερ Ουστίνοβ, Μάικλ Γιόρκ.

*Ant1, Πέμπτη 22/4, στις 21:15

«Μια Νύχτα Ευλογημένη» (2017) σε σκηνοθεσία Έρικ Στάιλς

Δραματική, Φαντασίας – Ο Ραλφ ένας διάσημος σεναριογράφος, διασχίζει την 7η δεκαετία της ζωής του και πάσχει από ανίατη ασθένεια. Έχει δύο τελικές αποστολές: να συμφιλιωθεί με το γιο του, τον Μιχαήλ, και να εξασφαλίσει ότι δεν θα είναι βάρος για τη σύζυγό του, την Άννα, καθώς ετοιμάζεται να τους «καληνυχτίσει».

Παίζουν: Τζον Χαρτ, Σοφία Έλιν, Μαξ Μπράουν.

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 30/4, στις 22:00

«Το Κυνήγι της Ευτυχίας» (2006) σκηνοθεσία Γκαμπριέλε Μουκίνο

Δραματική – Η ταινία βασίζεται σε αληθινή ιστορία, με πρωταγωνιστή τον Γουίλ Σμιθ που προτάθηκε για ‘Οσκαρ Α Ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του, ενώ στο πλάι του ο πραγματικός γιος του κάνει ένα εντυπωσιακό κινηματογραφικό ντεμπούτο.  ‘Οταν η σύζυγός του, Λίντα, τον εγκαταλείπει, ο άνεργος Κρις ανατρέφει μόνος τον πεντάχρονο γιο του. Η πάλη του να χτίσει ένα μέλλον για τον ίδιο και τον γιο του τελικά αποδίδει, όταν μπαίνει, χωρίς μισθό, σε ένα σκληρό πρόγραμμα εκπαίδευσης χρηματιστών, όπου ελάχιστοι τα καταφέρνουν. Με την αυτοπεποίθησή του και την αγάπη του γιού του, ο Κρις όχι μόνο ξεπερνά τα εμπόδια αλλά γίνεται και θρύλος της Γουόλ Στριτ.

Παίζουν: Γουίλ Σμιθ, Τζέιντεν Σμιθ, Θάντι Νιούτον.

*Mega, Παρασκευή 30/4, στις 22:00

«Η Θεωρία των Πάντων» (2014) σε σκηνοθεσία Τζέιμς Μαρς

Δραματική, Ρομαντική – Η ζωή ενός από τα μεγαλύτερα μυαλά της ανθρωπότητας και διάσημου αστροφυσικού Στίβεν Χόκινγκ, από τη στιγμή που πρωτογνωρίζει και ερωτεύεται τη μετέπειτα σύζυγό του Τζέιν Γουάιντ.

Όλα ξεκινούν στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, όπου ο Στίβεν Χόκινγκ (Εντι Ρέντμέιν) είναι σπουδαστής και γοητεύεται από μια νεαρή συμφοιτήτριά του (Φελίσιτι Τζόουνς). Σύντομα έρχονται κοντά και ενώ ξεκινά τη διατριβή του ανακαλύπτει μετά από μια πτώση του, ότι πάσχει από την ασθένεια του κινητικού νευρώνα. Τότε, ξεκινά ένας αγώνας με παραστάτη τη σύζυγό του, από τη μια να παλέψει με μια ασθένεια που του βάζει χρονικά όρια στη ζωή του και από την άλλη να συνεχίσει να αναπτύσσει όσα πηγάζουν από την αστείρευτη δύναμη του λαμπερού του μυαλού. Όλα αυτά καθηλωμένος σε ένα αναπηρικό καροτσάκι έως το τέλος της ασυνήθιστης, επίπονης αλλά σπουδαίας ζωής του.

Παίζουν: Έντι Ρέντμεϊν, Φελίσιτι Τζόουνς, Τσάρλι Κοξ, Έμιλι Γουάτσον, Σάιμον ΜακΜπέρνεϊ, Ντέιβιντ Θιούλις, Κρίστιαν Μακέι.

*Alpha, Παρασκευή 30/4, στις 22:00

«Το Όνομα του Ρόδου» (1986) σε σκηνοθεσία Ζαν-Ζακ Ανό

Δραματική, Μυστηρίου – Ο Άντσο της Μελκ, ο οποίος είναι πλέον σε μεγάλη ηλικία, θυμάται τον εαυτό ως νεαρό μαθητευόμενο υπό τον δάσκαλο του, τον Φραγκισκανό μοναχό Ουίλιαμ του Μπάσκεβιλ, κατά το ταξίδι τους στην μονή των Βενεδικτίνων το 1327 όπου επρόκειτο να πραγματοποιηθεί συνάντηση των Φραγκισκανών με αντιπροσωπεία του Πάπα σχετικά με έννοιες της αποστολικής διακονίας. Η μονή είναι διάσημη για το συγγραφείο της, όπου οι γραφείς αντιγράφουν, μεταφράζουν ή εικονογραφούν βιβλία.

Στη μονή παραδόξως παρατηρούνται περίεργοι και ανεξήγητοι θάνατοι μεταξύ των μοναχών, μέσα σε συνθήκες που θυμίζουν σκηνικό αποκάλυψης.
Ο ηγούμενος θα ζητήσει την συνδρομή του Ουίλιαμ του Μπάσκερβιλ ο οποίος παρότι βρίσκεται εκεί για τους σκοπούς του συνεδρίου, τυχαίνει επίσης να είναι γνωστός για τις ερευνητικές του ικανότητες.

Παίζουν: Σον Κόνερι, Φ. Μάρεϊ Άμπραχαμ, Κρίστιαν Σλέιτερ, Ελία Μπάσκιν, Χέλμουτ Κουαλντίγκερ, Ρον Πέλμαν, Βαλεντίνα Βάργκας.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 30/4, στις 22:30

«Το Πράσινο Μίλι» (1999) σε σκηνοθεσία Φρανκ Ντάραμποντ

Δραματική – Τη δεκαετία του 30, οι δεσμοφύλακες της πτέρυγας μελλοθανάτων ενός σωφρονιστικού ιδρύματος θα βρεθούν σε πραγματικό ηθικό δίλημμα καθώς θα διαπιστώσουν ότι το επόμενο «θύμα» τους, που έχει καταδικαστεί σε θάνατο για τη δολοφονία δύο κοριτσιών, είναι ένα καλοκάγαθο άτομο, που διαθέτει το χάρισμα να θεραπεύει με τα χέρια του… Η ομώνυμη σκοτεινή νουβέλα του Στίβεν Κινγκ προσεγγίζεται από τον Φρανκ Ντάραμποντ, ο οποίος προσδίδει στην κινηματογραφική του απόδοση μια πιο συναισθηματική χροιά. Αποτέλεσμα ένα δράμα φυλακής, υπαρξιακών προεκτάσεων και προβληματισμού πάνω στις ανθρώπινες αξίες, που βασίζεται εξ ολοκλήρου στις «εσωτερικές» ερμηνείες των πρωταγωνιστών. Επικεφαλής ο βραβευμένος με Όσκαρ Τομ Χανκς ενώ έκπληξη αποτέλεσε ο Μάικλ Κλαρκ Ντάνκαν, στο ρόλο του τραγικού Τζον Κόφεϊ.

Παίζουν: Τομ Χανκς, Ντέιβιντ Μορς, Χάρι Ντιν Στάντον, Μπόνι Χαντ, Μάικλ Κλαρκ Ντάνκαν, Τζέιμς Κρόμγουελ.

*Star, Παρασκευή 30/4, στις 23:30

«Ο Άγγλος Ασθενής» (1996) σε σκηνοθεσία Άντονι Μιγκέλα

Δραματική, Πολεμική, Ρομαντική – Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, σε ένα νοσοκομείο στην Ιταλία, μια νοσοκόμα, η Χάνα (Ζυλιέτ Μπινός) φροντίζει έναν ασθενή ο οποίος έχει εκτεταμένα εγκαύματα σε όλο του το σώμα, ως αποτέλεσμα της πτώσης του αεροσκάφους του.

Ο κόμης Λάζλο ντε Αλμασί (Ρείφ Φαινς), είναι Ούγγρος χαρτογραφος ο οποίος είναι απεσταλμένος της Βρετανικής Γεωγραφικής Εταιρείας για να χαρτογραφήσει την έρημο Σαχάρα, λίγο πριν ξεσπάσει ο Β΄Παγκόσμιος Πόλεμος. Μέσα από σκόρπιες αναμνήσεις που εξιστορεί στη νοσοκόμα του, συνθέτει το παζλ της ζωής του..

Παίζουν: Ρέιφ Φάινς, Ζιλιέτ Μπινός, Κρίστιν Σκοτ Τόμας, Γουίλεμ Νταφόε.

*ΣΚΑΙ, Παρασκευή 30/4, στις 23:45

«Στη Σκιά του Νόμου» (2017) σε σκηνοθεσία Ρέτζιναλντ Χάντλιν

Αστυνομική, Δραματική – Το 1940, ο Θέργκουντ Μάρσαλ είναι νεαρός δικηγόρος που διασχίζει τη χώρα υπερασπιζόμενος στις δικαστικές αίθουσες αθώους Αφροαμερικανούς από άδικες κατηγορίες. Μια από τις πρώτες δίκες του Θέργκουντ, όταν έκανε τα πρώτα βήματα στην καριέρα του ήταν η υπόθεση ενός Αφροαμερικανού ονόματι Τζόσεφ Σπελ, που κατηγορήθηκε άδικα για βιασμό και απόπειρα δολοφονίας από το λευκό αφεντικό του, την Έλινορ Στράμπινγκ.

Ο ρατσιστής δικαστής απαγορεύει στον Μάρσαλ να μιλήσει στο δικαστήριο, αναγκάζοντας τον Φρίντμαν, έναν άλλο δικηγόρο, να ενεργήσει ως επικεφαλής σύμβουλος και έτσι μαζί δίνουν μία μάχη κατά του ρατσισμού.

Ο Μάρσαλ πολέμησε με πάθος τον ρατσισμό και έμεινε γνωστός για τη δικαστική υπόθεση που κατήργησε τους φυλετικούς διαχωρισμούς στα σχολεία της Αμερικής. Ήταν ο πρώτος Αφροαμερικανός Δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ.

Παίζουν: Τσάντγουικ Μπόουζμαν, Τζος Γκαντ, Κέιτ Χάντσον, Τζέιμς Κρόμγουελ, Κίσα Σαρπ.

*Mega, Παρασκευή 30/4, στις 00:20

«Ο Απόστολος Πέτρος και το Τελευταίο Δείπνο» (2012) σε σκηνοθεσία Γκάμπριελ Σάμπλοφ

Δραματική – Λίγες μέρες πριν την εκτέλεσή του στη Ρώμη, ο Απόστολος Πέτρος αναπολεί τον πολύτιμο χρόνο που μοιράστηκε με τον Ιησού, περιγράφοντας σε έναν από τους δεσμοφύλακές του τη ζωή, τη διδασκαλία και την απόλυτη θυσία του Δασκάλου του.

Παίζουν: Ρόμπερτ Λόγκια, Μπρους Μαρτσιάνο, Λόρενς Φούλερ, Ράιαν Αλόζιο, Σάρα Πίκριλ, Ντέιβιντ Κάλαγουεϊ.

*Alpha, Παρασκευή 30/4, στις 00:30