8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Το βράδυ του Σαββάτου όμορφες κινηματογραφικές επιλογές σε περιμένουν στη μικρή σου οθόνη:

«Η Εποχή των Παγετώνων 2: Η Απόψυξη» (2006) σε σκηνοθεσία Κάρλος Σαλντάνι

Animation – Η Εποχή των Παγετώνων φτάνει στο τέλος της και οι πάγοι αρχίζουν να λιώνουν. Όλα τα ζώα του πλανήτη υποδέχονται ενθουσιασμένα το νέο τους περιβάλλον: έναν κόσμο γεμάτο υδάτινα πάρκα και πίδακες νερού! Όταν όμως ο Μάνι, ο Σιντ, και ο Ντιέγκο ανακαλύπτουν ότι το νερό από τους πάγους, που λιώνουν, μπορεί να προκαλέσει καταστροφικές πλημμύρες, πρέπει να ειδοποιήσουν όλους τους κατοίκους της κοιλάδας τους και, κυρίως, να βρουν έναν τρόπο σωτηρίας από τον επερχόμενο κατακλυσμό…

*Star, Σάββατο 1/5, στις 21:00

«Η Κόρη μου η Σοσιαλίστρια» (1966) σε σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος 

Κωμωδία – Ένας επιχειρηματίας υποδέχεται την κόρη του από το εξωτερικό που είχε πάει για σπουδές προκείμενου να αναλάβει τη διοίκηση της επιχείρησης. Στο εργοστάσιο όμως δουλεύει και ένας υπάλληλος ο οποίος δεν είναι και τόσο ευπρόσδεκτος στα αφεντικά του. Η κατάσταση χειροτερεύει για αυτόν όταν έρχεται σε σύγκρουση για διάφορα θέματα με την νέα αφεντικίνα. Όμως μέσα από αυτές τις συγκρούσεις θα γεννηθεί ο έρωτας…

Παίζουν: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Λάμπρος Κωνσταντάρας, Σταύρος Ξενίδης, Νικήτας Πλατής, Πέτρος Λοχαϊτης, Χρόνης Εξαρχάκος, Αλίκη Ζαβερδινού, Χρύσα Κοζίρη, Χρήστος Μάντζαρης, Μάκης Γιαννόπουλος, Νίκος Τσούκας, Ντίνος Καρύδης, Γιώργος Μεσσάλας, Αλέκος Ζαρταλούδης.

*Alpha, Σάββατο 1/5, στις 21:10

«Επιχείρηση Απόλλων» (1968) σκηνοθεσία Γιώργος Σκαλενάκης

Ρομαντική κομεντί – Ο Γερμανός πρίγκιπας Γιαν έρχεται στην Ελλάδα για διακοπές και φιλοξενείται στη θαλαμηγό μιας διάσημης πριμαντόνας. Ένα πρωινό -και παρά τις σθεναρές αντιρρήσεις της ακολουθίας του- κάνει μια βόλτα με ελικόπτερο πάνω από την Αθήνα. Στον Λυκαβηττό, διακρίνει μια πανέμορφη ξεναγό, την Έλενα, και καταγοητευμένος από τη λαμπερή παρουσία της αποφασίζει να τη γνωρίσει από κοντά, παριστάνοντας τον απλό τουρίστα. Ενώ εκείνος χαίρεται τις ελληνικές αρχαιότητες, σαν μέλος του γκρουπ της Έλενας, η εξαφάνισή του έχει κινητοποιήσει τις μυστικές υπηρεσίες και τον πρέσβη της χώρας του. Μέχρι όμως να τον ανακαλύψουν, ο Γιαν και η Έλενα έχουν ερωτευτεί κι έχουν ζήσει υπέροχες στιγμές. Ο πρίγκιπας δυσανασχετεί όταν τον ανακαλύπτουν και αρνείται να επανέλθει στα καθήκοντά του, η Έλενα όμως τον πείθει ότι είναι καλύτερα να χωρίσουν οι δρόμοι τους, καθώς ανήκουν σε δύο τελείως διαφορετικούς κι ασύμβατους κόσμους.

Παίζουν: Έλενα Ναθαναήλ, Τόμας Φριτς, Αθηνόδωρος Προύσαλης, Χρήστος Τσαγανέας, Άρης Μαλλιαγρός, Γιώργος Μπάρτης, Γιάννης Παπαδόπουλος, Γιώργος Μεσσάλας, Ζαννίνο.

*Open, Σάββατο 1/5, στις 21:15

«Ο Στρίγγλος που έγινε αρνάκι» (1968) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Ο Λεωνίδας (Λάμπρος Κωνσταντάρας), ένας χήρος πλοίαρχος που αποκλείει το ενδεχόμενο να ξαναπαντρευτεί, δέχεται να προσλάβει ως οικονόμο στο σπίτι του τη Μαίρη (Μάρω Κοντού), μια κυρία που του προτείνει ο φίλος του Ξενοφών (Σταύρος Ξενίδης). Εκείνη θα βάλει στη θέση τους τα τρία παιδιά του Λεωνίδα (Παύλος Λιάρος, Θανάσης Παπαδόπουλος και Βαγγέλης Ιωαννίδης) και θα οργανώσει στην εντέλεια το σπίτι του. Όταν ο Λεωνίδας αντιληφθεί ότι η Μαίρη έχει σταλεί στο σπίτι από τον φίλο του, με σκοπό το γάμο, δεν μπορεί να αντιδράσει αρνητικά, γιατί ήδη έχει ερωτευτεί σφοδρά τη γοητευτική οικονόμο.

Παίζουν: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Μάρω Κοντού, Παύλος Λιαρός, Θανάσης Παπαδόπουλος, Βαγγέλης Ιωαννίδης, Σταύρος Ξενίδης, Μίτση Κωνσταντάρα.

*Star, Σάββατο 1/5, στις 22:50

«Οι Πειρατές της Καραϊβικής: Το Σεντούκι του Νεκρού» (2006) σε σκηνοθεσία Γκορ Βερμπίνσκ

Περιπέτεια – Ο Τζακ Σπάροου ανοίγει πανιά με το στοιχειωμένο πλοίο “Ιπτάμενος Ολλανδός”, χωρίς να υποψιάζεται τι τον περιμένει. Όταν όμως ανακαλύπτει ότι έχει εκκρεμότητες με το φάντασμα του πρώην καπετάνιου του πλοίου, Ντέιβι Τζόουνς, τόσο τα σχέδια του αρχιπειρατή, όσο και τα πλάνα του Γουίλ και της Ελίζαμπεθ που ετοιμάζονται για γάμο, ανατρέπονται ριζικά. Κανείς, ωστόσο, δεν είναι έτοιμος για αυτό που πρόκειται να ακολουθήσει. Αν καταφέρουν να ξεφύγουν από τα θαλάσσια τέρατα που θα βρεθούν στο δρόμο τους, τους εχθρικούς ιθαγενείς ή τη μυστηριώδη και γοητευτική μάντισσα Τία, πρέπει να δουν πώς θα αντιμετωπίσουν την εμμονή του “κυνηγού πειρατών” λόρδου Μπέκετ να αποκτήσει το ξακουστό «Σεντούκι του Νεκρού»! Ο θρύλος λέει ότι ο κάτοχός του μπορεί να εξουσιάζει το φάντασμα του Τζόουνς και να το στρέφει κάθε φορά εναντίον των εχθρών του. Αλίμονο, λοιπόν, στον Τζακ Σπάροου και την ομάδα του αν δε προλάβουν να εμποδίσουν τον λόρδο Μπέκετ να πραγματοποιήσει το στόχο του…

Παίζουν: Τζόνι Ντεπ, Ορλάντο Μπλουμ, Κίρα Νάιτλι, Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Τζέφρι Ρας, Τζόναθαν Πράις .

*Alpha, Σάββατο 1/5, στις 23:15

«Ο Θησαυρός του Μικρού Νησιού» (2016) σε σκηνοθεσία Τζόσεφ Ιτάγια

Τα αδέρφια Άντυ και ο Μαρκ βρίσκονται σε ένα μικρό και απομακρυσμένο νησί για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Αποφασισμένοι να αποκαταστήσουν την χαμένη περιουσία της οικογένειας τους, αποφασίζουν να σχεδιάσουν ένα κυνήγι θησαυρού. Τα δύο αδέλφια είναι σε αυτή την περιπέτεια μαζί με τον αντικοινωνικό θείο τους. Σύντομα ανακαλύπτουν ότι το νησί κρύβει το χαμένο θησαυρό, που μόνο εκείνα μπορούν να εντοπίσουν. Θα τα καταφέρουν πριν να είναι αργά;

Παίζουν: Τζάστιν Κέλι,Μπέντζαμιν Στόκχαμ,Τζέισον Πάτρικ,Κάρι Έλγουες,Σελέστ Ντεζαρντάν.

*Open, Σάββατο 1/5, στις 23:15

«Περιπέτεια στο Αιγαίο» (2014) σκηνοθεσία Taavi Vartia

Ρομαντική περιπέτεια – Στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου, οι ξέγνοιαστες διακοπές μιας οικογένειας εξελίσσονται απρόσμενα σε ένα περιπετειώδες κυνήγι θησαυρού, που θα φέρει στο φως καλά κρυμμένα μυστικά και θα γεννήσει ένα νέο έρωτα.

Στην πανέμορφη Κω και τις ελληνικές γαλαζοπράσινες θάλασσες, η Αντριάνα θα γνωρίσει τoν Τόνι, που έχει έρθει για διακοπές με την οικογένεια του από την Φινλανδία και μεταξύ τους θα αναπτυχθεί ένας νεανικός έρωτας και μια τρυφερή σχέση αγάπης και εμπιστοσύνης. Με φόντο το Αιγαίο, τα δυο παιδιά μαζί με τα αδέλφια του Τόνι, Αλέξι και Βέτι, θα μπλεχτούν άθελα τους σε μια επικίνδυνη περιπέτεια: Η γοητευτική Αντριάνα έχει πέσει θύμα απαγωγής από μια αδίστακτη σπείρα αρχαιοκάπηλων, που έχει βάλει στο μάτι το χαμένο θησαυρό ενός παλιού θρύλου του νησιού. Τα τρία αγόρια κινούν γη και ουρανό για να σώσουν την Αντριάνα και να βρουν το θησαυρό. Μέσα από αυτή την περιπέτεια στην Ελλάδα, οι σχέσεις των τριών αγοριών θα δυναμώσουν και το ειδύλλιο της Αντριάνας και του Τόνι θα αφήσει μια υπόσχεση για το μέλλον.

Παίζουν: Ιφιγένεια Τζόλα , Ορφέας Αυγουστίδης, Ιωάννα Τριανταφυλλίδου, Γιάννης Στάνκογλου, Ναταλία Δραγούμη, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Έφη Παπαθεοδώρου, Θανάσης Σαράντος, Πάνος Κρανιδιώτης και ο Γιάννης Ζουγανέλης, Nuutti Konttinen, Veikka Vainikka, Emil Auno, Laura Malmivaara, Ville Myllyrinne.

*ΕΡΤ2, Σάββατο 1/5, στις 00:00

«Αττίλας ο Κατακτητής» (2001) σε σκηνοθεσία Ντικ Λόουρι

Η ζωή του Αττίλα, βασιλιά των Ούννων, ο οποίος οδήγησε την αυτοκρατορία σε ακμή και ο πόλεμος που άνοιξε με τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία κατά τον 5ο αιώνα.

Οι πρώτοι στρατιώτες του Αττίλα ήταν κάτοικοι της Κασπίας, όμως σταδιακά ο χαρισματικός στρατηλάτης δημιούργησε μια ανθρώπινη πολεμική μηχανή, τόσο οργανωμένη και αποτελεσματική, ώστε οι Ρωμαίοι, θέλοντας να αποφύγουν ενδεχόμενη επίθεση των Ούννων και μια άμεση απειλή για την ακμάζουσα αυτοκρατορία τους, προτιμούσαν να τους παρέχουν πλουσιοπάροχες ετήσιες «δωρεές».

Βέβαια οι Ρωμαίοι ήταν φανερά ανήσυχοι γι’ αυτήν την κατάσταση και γι’ αυτό τελικά αποφάνθηκαν πως ο Στρατηγός Φλάβιος Αέτιος ήταν ο μοναδικός άνθρωπος, που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τις ορδές του Αττίλα.

Ο Αέτειος αντιλήφθηκε τις ηγετικές ικανότητες του Αττίλα και συμπέρανε πως ο καλύτερος τρόπος για να τον εμποδίσει να επιτεθεί στη Ρώμη ήταν να… τον κάνει σύμμαχο της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Όμως, παρόλο τον αμοιβαίο σεβασμό τους, σύντομα έγινε αντιληπτό ότι μόνο ένας άνδρας θα ήταν ο αδιαφιλονίκητος αυτοκράτορας της οικουμένης.

Παίζουν:  Τζέραρντ Μπάτλερ, Πάουερς Μπουθ, Ρεγκ Ρότζερς, Πολίν Λιντς, Στίβεν Μπέρκοφ, Τόμι Φλάναγκαν, Τιμ Κάρι.

*Star, Σάββατο 1/5, στις 00:45