8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Παρασκευή σήμερα και σου έχουμε επιλέξει οκτώ ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Οι Θεοί της Αιγύπτου» (2016) σε σκηνοθεσία Άλεξ Πρόγιας

Περιπέτεια – Η επιβίωση του ανθρώπινου είδους κρέμεται από μία κλωστή, καθώς ο θνητός ήρωας Μπεκ ξεκινά ένα συναρπαστικό ταξίδι για να σώσει τον κόσμο και την πραγματική του αγάπη. Για να τα καταφέρει, θα χρειαστεί τη βοήθεια του παντοδύναμου θεού Χόρους σε μια αναπάντεχη συμμαχία ενάντια στον Σετ, τον αμείλικτο θεό του σκότους που έχει υφαρπάξει τον θρόνο της Αιγύπτου, βουτώντας την κάποτε ειρηνική και εύπορη αυτοκρατορία στο χάος και τις διαμάχες.

Παίζουν: Τζέραρντ Μπάτλερ, Μπρέντον Θουέιτς, Νικολάι Κόστερ Γουαλντάου.

*Star, Παρασκευή 7/5, στις 21:00

«Ρόκι 3: Ο Θρίαμβος» (1982) σκηνοθεσία Σιλβέστερ Σταλόνε

Δράμα – Τρία χρόνια μετά την κατάκτηση του παγκόσμιου τίτλου ενάντια στον Απόλλο Κριντ, ο Ρόκι Μπαλμπόα κατακτά άλλες 10 φορές τον παγκόσμιο τίτλο. Η φήμη του και ο πλούτος του έχουν αυξηθεί και αγωνίζεται σε φιλανθρωπικό αγώνα επίδειξης με τον Χαλκ Χόγκαν, γνωστό και ως “Κεραυνόχειλο”. Ο προπονητής του Ρόκι, ο Μίκι ανησυχεί βλέποντας έναν δυναμικό πυγμάχο να προελαύνει στην κατάταξη των βαρέων βαρών. Πρόκειται για τον Κλάμπερ Λανγκ,ο οποίος προκαλεί δημόσια τον Ρόκι σε αναμέτρηση και τον κατηγορεί ότι διάλεγε εύκολους αντιπάλους, τη στιγμή που γίνονταν τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του στη Φιλαδέλφεια. Μετά από πιέσεις του Ρόκι, ο Μίκι αποκαλύπτει ότι αυτά που έλεγε ο Λανγκ ήταν αλήθεια, ότι δηλαδή διάλεγε τους αντιπάλους για να μην υποστεί απίστευτο ξύλο σαν αυτό που δέχτηκε από τον Κριντ στην προηγούμενη ταινία. Επίσης θεωρεί ότι ο Λανγκ είναι νέος και δυνατός ενώ ο Ρόκι έχει χάσει την “ματιά της τίγρης”. Τελικά ο Μίκι δέχεται να συνεργαστεί με τον Ρόκι για τελευταία φορά λίγο πριν ο Ρόκι αποσυρθεί. Ωστόσο ο Ρόκι δεν παίρνει στα σοβαρά τον αγώνα καθώς το γυμναστήριο όπου προπονείται μετατρέπεται σε κλαμπ, ενώ ο Λανγκ προπονείται με τρομερό πάθος και αποφασιστικότητα.

Παίζουν: Σιλβέστερ Σταλόνε, Τάλια Σάιρ, Μπαρτ Γιανγκ, Καρλ Γουέδερς, Μίστερ Τ.

*Open, Παρασκευή 7/5, στις 21:00

«Ροζ Κάντιλακ» (1989) σε σκηνοθεσία Μπάντι Βαν Χορν

Κωμική περιπέτεια – Ο βραβευμένος με Όσκαρ Κλιντ Ίστγουντ πρωταγωνιστεί στον ρόλο του Τόμι Νόουακ, του εφευρετικού κυνηγού επικηρυγμένων που φημίζεται για την αποφυγή της βίας σε ένα βίαιο επάγγελμα και για το τέλειο ρεκόρ επιτυχίας του…

Aναλαμβάνει να πιάσει τη Λου Αν ΜακΓκουίν (Μπερναντέτ Πίτερς), μια μικροκαμωμένη μητέρα με ένα μωρό, ένα σωρό πλαστά χρήματα και τη ροζ Κάντιλακ, του πρώην κατάδικου και ρατσιστή άντρα της.

Παίζουν: Κλιντ Ίστγουντ, Μπερναντέτ Πίτερς, Τίμοθι Κάρχαρτ, Τζον Ντένις Τζόνστον.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 7/5, στις 22:00

«Πόρτο» (2016) σε σκηνοθεσία Γκέιμπ Κλίνγκερ

Ρομαντικό δράμα – Ο Τζέικ και η Μάτι είναι δύο άνθρωποι του περιθωρίου και ζουν στην Πορτογαλία.

Κάποτε είχαν μια σύντομη περιπέτεια και τώρα βρίσκονται στο σημείο, στο οποίο και οι δύο αναπολούν τη σχέση τους και το ρόλο που έπαιξε ο καθένας σ αυτή.

Παίζουν: Άντον Γιέλτσιν, Λούσι Λούκας, Πάουλο Καλατρέ.

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 7/5, στις 22:00

Braveheart» (1995) σκηνοθεσία Μελ Γκίμπσον

Βιογραφία – Βασισμένο στο επικό ποίημα Γουάλας, η ιστορία περιγράφει την ζωή του Γουίλιαμ Γουάλας, ενός Σκωτσέζου που αψήφησε τον αγγλικό ζυγό και πολέμησε για την απελευθέρωση της πατρίδας του. Σε μια εποχή αιματηρών συγκρούσεων, ο Γουάλας βρίσκει την αγάπη στο πρόσωπο της γλυκιάς Μάρον, όμως τον περιμένει ένα ακόμη σκληρό χτύπημα: Άγγλοι στρατιώτες δολοφονούν την αγαπημένη του. Τότε ο φιλήσυχος νεαρός αγρότης, μετατρέπεται σε έναν σκληροτράχηλο, διψασμένο για εκδίκηση άντρα, αποφασισμένο να πολεμήσει μέχρις εσχάτων για το ύψιστο ανθρώπινο ιδανικό: την ελευθερία. Ο Γουίλιαμ Γουάλας, αφού πρώτα σκοτώνει τους στρατιώτες, πρωτοστατεί στον αγώνα για την απελευθέρωση της Σκωτίας. Τελικώς, τίθεται επικεφαλής των επαναστατών και ξεκινάει μια άγρια εκστρατεία εναντίον των δυνάμεων του αδίστακτου Άγγλου μονάρχη Εδουάρδου Α, ο οποίος έχει αυτοανακηρυχθεί βασιλιάς της υποδουλωμένης Σκωτίας.

Παίζουν: Μελ Γκίμπσον, Σόφι Μαρσώ, Μπράιαν Κοξ.

*Alpha, Παρασκευή 7/5, στις 22:00

«Ησαΐα Μη Χορεύεις» (1969) σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης

Κωμωδία – Απογοητευμένος από τον πρώτο του γάμο, ένας άντρας ανοίγει γραφείο συνοικεσίων διατυμπανίζοντας ότι ο γάμος από συνοικέσιο είναι ο μόνος που εξασφαλίζει την πραγματική ευτυχία. Ο Λάμπρος έχει ένα γραφείο συνοικεσίων που κάνει τρελές δουλειές, γιατί δεν είναι οπαδός της θεωρίας «πέσε πίτα να σε φάω», αλλά βάζει κι αυτός το χεράκι του κάθε φορά που θέλει να φθάσει σ ένα αίσιο τέλος κάποιο συνοικέσιο. Ο ίδιος, όμως, πιστεύει ότι ο γάμος είναι κακό πράγμα, μέχρι την ημέρα που εμφανίζεται μπροστά του ο θηλυκός σατανάς, που χρησιμοποιεί τεχνάσματα όμοια με τα δικά του. Βρίσκει το δάσκαλό του στο πρόσωπο μιας δημοσιογράφου που παριστάνει την υπάλληλό του.

Παίζουν:  Λάμπρος Κωνσταντάρας, Τζένη Ρουσσέα, Άννα Μαντζουράνη, Νικήτας Πλατής, Ανδρέας Μπάρκουλης, Νάσος Κερδάκας, Μίτση Κωνσταντάρα, Γιάννης Μπουρνέλης.

*Mega, Παρασκευή 7/5, στις 22:10

«Οι Μαχητές των Δρόμων 5: Ληστεία στο Ρίο» (2011) σκηνοθεσία Τζάστιν Λιν

Περιπέτεια – Ο γοητευτικός πρώην αστυνομικός Μπράιαν Ο Κόνερ, συνεργάζεται με τον πρώην κατάδικο Ντομ Τορέτο και βρίσκονται και οι δυο τους αντιμέτωποι με το Νόμο, στο αφιλόξενο, όπως αποδεικνύεται, τελικά, Ρίο Ντε Τζανέιρο, σε μια τελευταία επικίνδυνη αποστολή πολλών κυβικών και μηδενικών… προκειμένου να αποκτήσουν επιτέλους την ελευθερία τους. Άλλωστε, από τότε που ο Μπράιαν και η Μία Τορέτο απελευθέρωσαν τον Ντομ, οι τρεις τους βρίσκονται μόνιμα καθοδόν, διασχίζοντας ξέφρενα τα σύνορα και προσπαθούν με κάθε τρόπο να διαφύγουν από τις Αρχές, που τους καταδιώκουν αμείλικτα. Στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, λοιπόν, οι τρεις τους μαζί με μια «επίλεκτη» ομάδα ξέφρενων μαχητών των δρόμων, θα πρέπει να τα βάλουν με τον υπόκοσμο, που τους θέλει νεκρούς. Ο σκληρός ομοσπονδιακός πράκτορας Λιουκ Χομπς θα κάνει τα αδύνατα δυνατά να τους συλλάβει, μολονότι, πολύ γρήγορα, θα καταλάβει πως δεν είναι καθόλου εύκολο να διακρίνει κανείς τους καλούς από τους κακούς και πως ο μόνος σύμμαχός του είναι το ένστικτο. Μόνο του μέλημα, να είναι εκείνος αυτός, που θα τους βρει πρώτος…

Παίζουν: Πολ Γουόκερ, Ντουέιν Τζόνσον, Βιν Ντίζελ, Τζορντάνα Μπρούστερ.

*Star, Παρασκευή 7/5, στις 23:40

«Τα Κακά Παιδιά» (1995) σε σκηνοθεσία Μάικλ Μπέι

Περιπέτεια – Όταν ένα υπερβολικό ποσό κατασχεμένης ηρωίνης χάνεται από την αστυνομία του Μαϊάμι, οι ντετέκτιβς Λόρεϊ και Μπουρνέτ, οι πιο αταίριαστοι σε όλη την πόλη, καλούνται να λύσουν την υπόθεση πριν το FBI κλείσει το τμήμα τους. Η Τζούλι είναι το μόνο στοιχείο που έχουν, όμως εμπιστεύεται μόνο τον Λόρεϊ και καθώς αυτός δεν είναι ποτέ εκεί όταν εκείνη τον ζητάει, ο Μπουρνέτ αρχίζει να υποκρίνεται τον άνετο συνεργάτη του! Ένα παιχνίδι εναλλαγής ρόλων αρχίζει για να μπορέσουν να διατηρήσουν την εμπιστοσύνη της και ένας αγώνας χρόνου, καθώς το τρίο προσεγγίζει τη μαφία και τον υπόκοσμο για να βρουν τον «άνθρωπο» τους.

Παίζουν: Γουίλ Σμιθ, Μάρτιν Λορενς, Τέα Λεόνι.

*Ant1 Παρασκευή 7/5, στις 01:00