Κινεζικός πύραυλος εκτός ελέγχου – Μικρές οι πιθανότητες να πέσει στην Ελλάδα

Ο κινεζικός πύραυλος 21 τόνων «Long March 5B» που βρίσκεται εκτός ελέγχου πρόκειται να πέσει στη Γη το  Σάββατο (8 Μαΐου), πιθανότατα σε μη κατοικημένη περιοχή, προειδοποιεί η κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Άμυνας, ο πύραυλος θα εισβάλει στη γήινη ατμόσφαιρα το Σάββατο αλλά δεν γνωρίζουμε ακόμα σε ποιο σημείο.

Πρόκειται για το όχημα Long March 5B, το οποίο μετέφερε στο διάστημα το πρώτο κομμάτι του διαστημικού σταθμού που κατασκευάζει το Πεκίνο.

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν δήλωσε πως το Πεντάγωνο παρακολουθεί την πορεία του πυραύλου, όμως δεν έχει πρόθεση να επέμβει.

«Δεν έχουμε σχέδιο να καταρρίψουμε τον πύραυλο. Ελπίζουμε πως θα πέσει σε σημείο όπου δεν θα βλάψει κανέναν, ελπίζω στον ωκεανό ή κάτι τέτοιο», δήλωσε ο Όστιν.

Κάθε ακριβής πρόβλεψη είναι αδύνατη, όμως με βάση την τροχιά του πυραύλου οι ειδικοί υπολογίζουν ότι τα συντρίμμια θα καταλήξουν κάπου ανάμεσα στον 42ο βόρειο παράλληλο και τον 42ο νότιο παράλληλο.

Μέσα ενημέρωσης της Κίνας μεταδίδουν πως ο πύραυλος πιθανότατα θα προσθαλασσωθεί σε διεθνή ύδατα.

Πριν από ένα χρόνο, άλλος ένας πύραυλος της Κίνας έπεσε εκτός ελέγχου στον Ατλαντικό Ωκεανό, κοντά στις ακτές της Δυτικής Αφρικής.

Στον χάρτη που «ανέβασε» ο διευθυντής της Roscosmos, Dmitry Rogozin η Ελλάδα είναι μεταξύ των πολλών περιοχών που μπορεί να πέσει ο Long March 5B.

Σε ένα τραβηγμένο, αλλά υπαρκτό σενάριο, ο πύραυλος Long March 5B που είναι εκτός ελέγχου μπορεί να πέσει ακόμα και στην Ελλάδα.

Σε αυτή λοιπόν ανέβασε ένα παγκόσμιο χάρτη, στον οποίο έχει κιτρινίσει τις περιοχές του πλανήτη στις οποίες σύμφωνα με τους υπολογισμούς του, μπορεί να πέσει ο κινέζικος πύραυλος το Σαββατοκύριακο.

Όπως μπορείτε να δείτε η χώρα μας βρίσκεται μεταξύ δεκάδων ακόμα στην Λατινική Αμερική, την Αφρική, την Ευρώπη, την Ασία και την Αυστραλία, κάτι που σημαίνει οτι οι πιθανότητες είναι ελάχιστες.

Άλλωστε τα δεδομένα σχετικά με κατεύθυνσή του αλλάζουν ώρα με την ώρα.