11 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Το βράδυ του Σαββάτου έντεκα όμορφες κινηματογραφικές επιλογές σε περιμένουν στη μικρή σου οθόνη:

«Μπάτε Σκύλοι Αλέστε» (2016) σκηνοθεσία Κρις Ρενό

Animation – Σε ένα πολυτελές διαμέρισμα στο κοσμοπολίτικο Μανχάταν, η ζωή του Μαξ, του αγαπημένου κατοικιδίου, αναστατώνεται όταν ο ιδιοκτήτης του φέρνει στο σπίτι έναν αδέσποτο σκύλο, τον Δούκα. Τα δύο σκυλιά θα πρέπει να παραμερίσουν τις διαφορές τους και να αντιμετωπίσουν μαζί ένα λευκό κουνέλι, το οποίο οργανώνει έναν στρατό από εγκαταλελειμμένα ζώα με σκοπό να εκδικηθεί όλα τα ευτυχισμένα κατοικίδια και τους ιδιοκτήτες τους…

Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη.

*Star, Σάββατο 8/5, στις 21:00

«Σρεκ ο Τρίτος» (2007) σε σκηνοθεσία Κρις Μίλερ

Animation – Η συνέχεια που όλοι περιμέναμε…Η ταινία που κατάφερε να αλλάξει την άποψη πως τα καρτούν είναι μόνο για παιδιά τριτώνει και οι αγαπημένοι μας ήρωες επιστρέφουν σε μια εποχή δύσκολη για…βασιλείες: Γιατί… όταν ο Σρεκ παντρεύτηκε τη Φιόνα, το μόνο που δεν περίμενε ήταν να γίνει ο επόμενος Βασιλιάς της Πέρα Πέρα Χώρας.

Η μοίρα όμως είχε άλλα σχέδια για εκείνον και έτσι, από τη μια στιγμή στην άλλη… ο θρόνος τον καλεί! Ο μόνος τρόπος να γλιτώσει είναι να βρει, με τη βοήθεια των πιστών του φίλων, του Γαϊδάρου και του Γάτου, τον σπασίκλα ξάδελφο Άρτσι και να τον πείσει ότι αυτός είναι ο κατάλληλος διάδοχος.

*Open, Σάββατο 8/5, στις 21:00

«Το Δόλωμα» (1964) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος 

Αισθηματική κομεντί – Ο Μπάμπης, μικροαπατεώνας και χαρτοκλέφτης, με αριστοκρατικό παρουσιαστικό, αποφασίζουν με το φίλο του, τον Μάνθο, να πάνε στη Ρόδο, νησί που μαζεύει υψηλής στάθμης τουρισμό, για να κλέψουν στα χαρτιά πλούσιους που θα πέσουν στα δίχτυα τους. Μα για να πετύχει το κόλπο χρειάζεται και κάποιο δόλωμα. Το δόλωμα είναι η πολύ όμορφη Καίτη, χορεύτρια και τραγουδίστρια σε καμπαρέ της Τρούμπας, που την εμφανίζουν σαν αδελφή του Μπάμπη, χήρα και με πολλά λεφτά. Προτού όμως γίνουν τα παραπάνω, την εκπαιδεύουν κατάλληλα για να μάθει να συμπεριφέρεται σαν κυρία του καλού κόσμου. Έτσι λοιπόν η Καίτη μορφώνεται και ψαρεύει τους αφελείς πλούσιους.

Παίζουν: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Αλέκος Αλεξανδράκης, Ντίνος Ηλιόπουλος, Βαγγέλης Βουλγαρίδης, Ανδρέας Μπάρκουλης, Δημήτρης Νικολαϊδης, Περικλής Χριστοφορίδης, Κώστας Νάος, Νίκος Φέρμας, Αθηνόδωρος Προύσαλης.

*Alpha, Σάββατο 8/5, στις 21:30

«Δάσος από ασήμι» (2019) σκηνοθεσία Εμμάνουελ Μπουρντιέ

Δράμα – Η Ροξάνα είναι μια νεαρή Ρουμάνα νταντά, που προσέχει τον οκτώ ετών Ζορζ, γιο του Νταβίντ και της Ελιζαμπέτ. Ο Νταβίντ είναι οικονομολόγος στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα του Στρασβούργου. Δουλεύοντας πάνω σε ένα πρότζεκτ για έναν αυτοκινητόδρομο στη Ρουμανία, ο Νταβίντ ζητά τη βοήθεια της Ροξάνα. Αυτή η πρόταση, που ξεπερνά κάθε προσδοκία της, της φαίνεται σαν όνειρο. Θα γυρίσει στην πατρίδα της, θα ξαναδεί τη μητέρα της και θα βοηθήσει το αφεντικό της σε ένα γενναιόδωρο αναπτυξιακό σχέδιο. Το όνειρο, όμως, γίνεται εφιάλτης. Τυφλωμένος από τη φιλοδοξία και τα αισθήματά του, ο Νταβίντ θα αναγκάσει την Ροξάνα να προδώσει ό,τι πιο πολύτιμο έχει.

Παίζουν: Νικολά Ντουβοσέλ, Μαρίνα Παλέι, Τζούλια Φορ, Άλπμερτ Καρπεντέρ, Ντομινίκ Ρέιμοντ, Ιωάννα Βισαλον.

*ΕΡΤ3, Σάββατο 8/5, στις 22:00

«Φιλενάδες» (2011) σε σκηνοθεσία Πολ Φιγκ

Ρομαντική κομεντί – Η ζωή της Άνι, επαγγελματική και προσωπική, πάει από το κακό στο χειρότερο. Όταν μαθαίνει όμως ότι η καλύτερη της φίλη παντρεύεται, κάνει τα αδύνατα δυνατά για να είναι η καλύτερη κουμπάρα του κόσμου!

Τελικά, αυτό αποδεικνύεται αρκετά περίπλοκο καθώς θα πρέπει να συνεργαστεί με τις άλλες, αλλοπρόσαλες φιλενάδες της νύφης, οι οποίες διεκδικούν επίσης τον τίτλο της καλύτερης παρανύμφου, κάνοντας τη ζωή της Άνι ακόμα πιο δύσκολη.

Παίζουν: Κρίστεν Γουΐγκ, Μάγια Ρούντολφ, Ρόουζ Μπερν, Μελίσα Μακ Κάρθι.

*Star, Σάββατο 8/5, στις 22:50

«Το Ξεκαθάρισμα» (2019) σε σκηνοθεσία Σον Κου

Αστυνομική – Ο Φρανκ απελευθερώνεται από τη φυλακή πολλά χρόνια μετά αφού κατηγορήθηκε για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε.

Τώρα, ελεύθερος, ξεκινά μια πορεία εκδίκησης εναντίον των ανθρώπων των οποίων οι πράξεις τον έστειλαν στη φυλακή.

Παίζουν: Νίκολας Κέιτζ, Μπέντζαμιν Μπρατ, Νόα Λε Γκρος.

*Open, Σάββατο 8/5, στις 23:00

«Θα Κλέψω τη Νύφη» (2008) σε σκηνοθεσία Πολ Γουέιλαντ

Κομεντί – Ο Τομ, επιτυχημένος και σέξι, αποδέχεται διστακτικά να γίνει “ο κύριος επί των τιμών” στο γάμο της κολλητής του Χάνα με έναν Σκοτσέζο. Μόνο που ενώ μέχρι τώρα ο Τομ είχε όποια γυναίκα ήθελε, διαπιστώνει ότι η Χάνα είναι η πραγματική του αγάπη. Το ταξίδι στη Σκοτία, όπου θα γίνει ο γάμος, θα ξεδιαλύνει τα πάντα.

Παίζουν: Πάτρικ Ντέμπσεϊ, Μισέλ Μόναγκαν, Κέβιν ΜακΚιντ.

*Μακεδονία, Σάββατο 8/5, στις 23:00

«Αν…» (2012) σε σκηνοθεσία Χριστόφορου Παπακαλιάτη

Δράμα –  Όλοι δεν έχουμε αναρωτηθεί πόσο μπορεί μία στιγμιαία απόφασή μας να καθορίσει όλη μας τη ζωή; Ακριβώς αυτό συμβαίνει και στη ζωή του ήρωα μας, του Δημήτρη.
– Αν ο Δημήτρης έβγαινε από το σπίτι του εκείνο το βράδυ θα γνώριζε τη Χριστίνα…

Ένας έρωτας θα γεννηθεί και θα φτάσει μέχρι και σήμερα, το 2012. Ένας έρωτας στην εποχή της κρίσης και των μεγάλων αλλαγών. Θα αντέξει; Είναι ο έρωτας η απάντηση σε όλο αυτό που ζούμε; Πόσο επηρεάζει η οικονομική κρίση και πόσο μπορεί να διαλύσει τη σχέση ενός ζευγαριού; Συγχωρείται η απιστία; Και πόσο ίδιες είναι οι εποχές στο θέμα του έρωτα;

Αν όμως ο Δημήτρης εκείνο το βράδυ του 2009 δεν έβγαινε από το σπίτι του, δεν θα γνώριζε τη Χριστίνα και θα παρέμεναν δύο άγνωστοι στην ίδια πόλη. Ο χρόνος, ο τόπος και τα γεγονότα στη ζωή του Δημήτρη είναι κοινά. Η βασική διαφορά βρίσκεται στο γεγονός ότι δεν είναι μαζί με τη Χριστίνα για να τα αντιμετωπίσει. Πόσο εύκολο είναι να ζει κάποιος μόνος του; Πόσο αντέχει ένας άνθρωπος τη μοναξιά ή αλλιώς την «ελευθερία»; Πόσο κοντά σου μπορεί να είναι ένας μεγάλος έρωτας και εσύ να μην τον βλέπεις; Θα γνωριστούν ποτέ ο Δημήτρης και η Χριστίνα;

Παίζουν: Χριστόφορος Παπακαλιάτης, Μαρίνα Καλογήρου, Μάρω Κοντού, Γιώργος Κωνσταντίνου, Θέμις Μπαζάκα, Μαρία Σολωμού, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Φάνης Μουρατίδης, Τάκης Σπυριδάκης, Τάσος Ιορδανίδης, Ακύλας Καραζήσης

* Alpha , Σάββατο 8/5, στις 23:40

«Επαφή» (2017) σε σκηνοθεσία Τώνη Λυκουρέση

Δράμα – Πέντε σταματημένα ασανσέρ. Ξένοι μεταξύ τους επιβαίνοντες παγιδεύονται. Μοιάζουν με συνηθισμένους ανθρώπους, αλλά όλοι έχουν εσωτερικές φοβίες, κρυμμένες ατζέντες και καταπιεσμένα συναισθήματα. Η ένταση αυξάνεται. Δεν υπάρχει επικοινωνία.

Μόνο πικραμένοι και θυμωμένοι άντρες και γυναίκες. Κόλαση σε τέσσερα τετραγωνικά. Ο πόλεμος ξεκινάει.

Παίζουν: Νένα Μεντή, Άκης Σακελλαρίου, Χρήστος Λούλης, Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Βασίλης Κουκαλάνι, Γιώργος Χριστουδούλου, Δομνίκη Μητροπούλου, Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος, Ναταλία Σουίφτ

*ΕΡΤ2, Σάββατο 8/5, στις 23:45

«World War Z» (2013) σε σκηνοθεσία Μαρκ Φόρστερ

Δράσης / Τρόμου –  Ο Τζέρι Λέιν υπάλληλος των Ηνωμένων Εθνών, έχει επιλέξει να αποτραβηχτεί από την ενεργό δράση και να ζήσει μία φυσιολογική ζωή με την οικογένειά του.

Για χάρη της οικογένειάς του όμως και για να επιζήσουν από τον φονικό ιό που εξαπλώνεται στον πλανήτη, πρέπει να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, σε έναν αγώνα δρόμου ενάντια στο χρόνο.

Πρέπει να εντοπίσει τον ασθενή 0 για να σταματήσει τη θανατηφόρα πανδημία που μεταμορφώνει τους ανθρώπους σε επιθετικά «όντα».

Ο ιός, όμως, εξαπλώνεται ραγδαία σε όλα τα πλάτη και μήκη του κόσμου με αποτέλεσμα να απειλούνται άμεσα με ανατροπή στρατοί και κυβερνήσεις, αλλά και με αποδεκατισμό η ίδια η ανθρωπότητα.

Παίζουν: Μπραντ Πιτ, Μιρέιγ Ίνος, Ντανιέλα Κέρτες, Τζέιμς Μπατζ Ντέιλ, Μάθιου Φοξ

*ΣΚΑΪ, Σάββατο 8/5, στις 00:30

«Η Γεύση της Εκδίκησης» (2013) σε σκηνοθεσία Νιλς Άρντεν Όπλεφ

Περιπέτεια –  Ο Βίκτορ είναι το δεξί χέρι ενός άρχοντα του υπόκοσμου, του Αλφόνς, ο οποίος παρακολουθεί τα μέλη της συμμορίας του να δολοφονούνται ένα προς ένα, ενώ κάποιος άγνωστος του στέλνει συνεχώς απειλητικά μηνύματα. Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, ο Βίκτορ γνωρίζει τυχαία τη Μπέατρις, μια μυστηριώδη Γαλλίδα, που ζει με τη μητέρα της σε ένα διαμέρισμα, ακριβώς απέναντι από το δικό του.

Η έλξη του για εκείνη συνεχώς αυξάνεται αλλά θα ανακαλύψει ότι η Μπεατρίς δεν είναι αυτή που φαίνεται, αλλά ένα θύμα, που αναζητά με πάθος εκδίκηση και χρειάζεται τη βοήθεια του. Σύντομα όμως ανακαλύπτει και εκείνη ότι ούτε ο Βίκτορ είναι ο άντρας, που νόμιζε, αλλά ένας άντρας, που αναζητά τη δική του προσωπική εκδίκηση για το θάνατο της οικογένειας του. Όταν οι δύο αυτοί πληγωμένοι και εμμονικοί άνθρωποι έρθουν κοντά, η χημεία και η ένταση μεταξύ τους θα γεννήσει ένα βίαιο σχέδιο εκδίκησης…

Παίζουν: Κόλιν Φάρελ, Ντομινίκ Κούπερ, Τέρενς Χάουαρντ, Αρμάντ Ασάντ, Ιζαμπέλ Ιπέρ, Νούμι Ράπας

*Star, Σάββατο 8/5, στις 1:30