10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Ο ιδανικότερος τρόπος να περάσεις το βράδυ της Κυριακής είναι βλέποντας μια ταινία! Εμείς έχουμε επιλέξει και σου προτείνουμε δέκα ταινίες που μπορείς να απολαύσεις σήμερα το βράδυ στη μικρή σου οθόνη:

«Πολυτεχνίτης και Ερημοσπίτης» (1963) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Κωμωδία – Ο αγράμματος επαρχιώτης Θανάσης Μπιρμπίλης αφήνει το χωριό του κι έρχεται στην Αθήνα σε αναζήτηση καλύτερης τύχης, αλλά δεν καταφέρνει να στεριώσει σε καμία δουλειά. Ως γκαρσόνι στην ταβέρνα του Μπουρμπούρη, όπου τον έστειλε ο βουλευτής της περιοχής του Θόδωρος Μπακατσουλάρας, καπελώνει με μια μακαρονάδα ένα αγόρι, που δεν θέλει να φάει. Ως διαιτητής σ έναν αγώνα πάλης, όπου τον όρισε ο συγχωριανός του Βαγγέλης τρώει το ξύλο της χρονιάς του, επειδή δεν είναι αντικειμενικός κριτής.

Ως υπάλληλος φαρμακείου τσακώνεται με μια πελάτισσά του και τον συνοδό της. Ως φωτογράφος βγάζει ακέφαλες φωτογραφίες και θολώνει μπροστά στα κάλλη μιας σταρ του καμπαρέ. Ως αστυφύλακας καλείται στο σπίτι μιας γυναίκας που μένει με την υπηρέτριά της για να συλλάβει έναν διαρρήκτη και τα κάνει θάλασσα. Κι όταν αποφασίζει να κάνει έναν πλούσιο γάμο, το Ρενάκι του τα ξαναφτιάχνει με τον Πανάγο της, τον μάγκα πρώην μνηστήρα της. Τελικά ο Θανάσης επιστρέφει στο χωριό του με τις δυσάρεστες αλλά πολύτιμες εμπειρίες της ζωής στην πρωτεύουσα.

Παίζουν: Θανάσης Βέγγος, Δημήτρης Νικολαίδης, Μπέτυ Μοσχονά.

*Star, Κυριακή 9/5 στις 21:00

«Η Μεγάλη Υπόσχεση» (2016) σκηνοθεσία Τέρι Τζόρτζ

Δράμα – Ο Μάικλ, αρμενικής καταγωγής, φθάνει το 1914 στην Κωνσταντινούπολη με σκοπό να σπουδάσει Ιατρική. Εκεί θα γνωρίσει και θα ερωτευτεί την Άνα, μια πανέμορφη δασκάλα χορού επίσης αρμενικής καταγωγής. Εκείνη όμως βρίσκεται ήδη σε σχέση με έναν Αμερικανό φωτορεπόρτερ και ο Μάικλ διστάζει να τη διεκδικήσει.

Τότε όμως ξεσπά ο Μεγάλος Πόλεμος και η Οθωμανική αυτοκρατορία αρχίζει να καταρρέει, ξεκινώντας τις εθνοκαθάρσεις και την εξολόθρευση του αρμενικού λαού.

Ένα ερωτικό τρίγωνο με φόντο την φρίκη του Α Παγκοσμίου Πολέμου και την ανείπωτη τραγωδία της γενοκτονίας των Αρμενίων. Ο σκηνοθέτης επιχειρεί να μεταφέρει στην οθόνη μια από τις πιο μελανές ιστορίες της ανθρωπότητας.

Παίζουν: Όσκαρ Άιζακ, Σαρλότ λε Μπον, Κρίστιαν Μπέιλ, Ντάνιελ Χιμένες Κάτσο, Μάρτα Μπογκόσιαν.

*Alpha, Κυριακή 9/5 στις 21:00

«Ρόκυ Νο 4: Η Γιγαντομαχία» (1985) σκηνοθεσία Σιλβέστερ Σταλόνε 

Δράμα – Το 1985, ο Ρώσος πυγμάχος Ιβάν Ντράγκο φτάνει στις ΗΠΑ μαζί με την σύζυγό του, Λουντμίλα Ντράγκο, που ήταν χρυσή ολυμπιονίκης στην κολύμβηση. Με αυτό τον τρόπο η Σοβιετική Ένωση κάνει δυναμική είσοδο στο χώρο της επαγγελματικής πυγμαχίας. Ο Ιβάν έχει απίστευτη δύναμη, κάτι που επιβεβαιώνεται και από τις μετρήσεις σύμφωνα με τις οποίες έχει δύναμη 1850. Ο προπονητής του, Νικολάι Κολόφ δηλώνει: “Ότι χτυπάει, το καταστρέφει.” Ο πυγμάχος Απόλλο Κριντ θέλει να αγωνιστεί μαζί του και ο Ρόκι τον προπονεί, παρά τους αρχικούς ενδοιασμούς του. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου ενόψει του αγώνα, προκαλείται ένταση ανάμεσα στους εκπροσώπους του Κριντ και του Ντράγκο. Ο αγώνας λαμβάνει χώρα στο MGM Grand Hotel του Λας Βέγκας. Ο Απόλλο Κριντ κάνει δυναμική είσοδο με τον τραγουδιστή Τζέιμς Μπράουν να ερμηνεύει το τραγούδι “Living in America” με τη συνοδεία χορευτριών. Στον πρώτο γύρο αρχίζει ιδανικά ο Κριντ, με ωραία χτυπήματα πάνω στον Ντράγκο. Όταν ο προπονητής του Ρώσου Σεργκέι Ρίμσκυ του έδωσε εντολή να χτυπήσει, άρχισαν τα δύσκολα για τον Απόλλο καθώς δέχτηκε ολέθρια χτυπήματα, ακόμα και όταν το καμπανάκι ήχησε για το τέλος του πρώτου γύρου. Ο γύρος έληξε δραματικά υπέρ του Ρώσου με έναν ματωμένο Απόλλο Κριντ. Ο προπονητής του Απόλλο, ο Ντιουκ και ο Ρόκι τον παρακαλάνε να σταματήσει τον αγώνα, αλλά ο Απόλλο είπε ότι “είναι εδώ για να παλέψει”. Ο Ρώσος σφυροκοπά ανελέητα τον Κριντ και στον δεύτερο γύρο και ο Ντιουκ ικετεύει τον Ρόκι να ρίξει πετσέτα ώστε να διακοπεί ο αγώνας.

Παίζουν: Σιλβέστερ Σταλόνε, Ντολφ Λούντγκρεν, Μπριγκίτε Νίλσεν.

*Open, Κυριακή 9/5 στις 21:00

«Σφαίρες Στο Μεξικό» (2019) σκηνοθεσία Κάθριν Χάρντγουικ

Περιπέτεια – Η Γκλόρια Φουέντες είναι Λατίνα – Αμερικανίδα μακιγιέζ από το Λος Άντζελες, η οποία ταξιδεύει στην Τιχουάνα του Μεξικό για να επισκεφτεί την καλύτερή της φίλη. Σκοπός της είναι να τη βοηθήσει να κλέψει τις εντυπώσεις για να διακριθεί στον διαγωνισμό ομορφιάς για την Miss Bala.

Μπλέκεται όμως άθελά της στα πόδια ενός Μεξικάνικου καρτέλ που θέλει να δολοφονήσει τον διεφθαρμένο διευθυντή της αστυνομίας και την απαγάγει. Παράλληλα, η φίλη της αγνοείται…

Θα καταφέρει η Γκλόρια να ανακαλύψει την δύναμη που κρύβει μέσα της και να σώσει τη ζωή της φίλης της, αλλά και τη δική της;

Παίζουν: Τζίνα Ροντρίγκεζ, Ισμαέλ Κρουζ Κόρδοβα, Άντονι Μακί, Άισλιν Ντερμπέζ, Ματ Λαούρια.

*Mega, Κυριακή 9/5 στις 22:10

«Falling» (2017) σκηνοθεσία Μαρίνα Στεπάνσκα

Δράμα – Η ταινία Falling είναι μια ιστορία σχετικά με την ουκρανική νεολαία κατά τη μετα-επαναστατική περίοδο, η οποία αναζητά τη θέση της στη μοντέρνα Ουκρανία. Η ταινία ακολουθεί τα βήματα δύο μπερδεμένων νέων, που συναντιούνται σε μια κρίσιμη στιγμή της ζωής τους και ζουν μαζί λίγες ημέρες ευτυχίας.

Παίζουν: Κριστιαν Μπορις, Όλεγκ Μοσιτσακ, Ντάρια Πλακχτάι.

*ΕΡΤ3, Κυριακή 9/5 στις 22:20

«Ημέρα Ανεξαρτησίας 2» (2016) σκηνοθεσία Ρόλαντ Έμεριχ

Επιστημονικής Φαντασίας – Είκοσι χρόνια μετά την πρώτη εισβολή, τα έθνη της Γης έχουν συνεργαστεί σε ένα τεράστιο αμυντικό πρόγραμμα για να προστατεύσουν τον πλανήτη, αλλά τίποτα δεν μπορεί να μας προετοιμάσει για την προχωρημένη δύναμη των εξωγήινων και μόνο η ευφυΐα μερικών γενναίων ανδρών και γυναικών μπορεί να σώσει τον κόσμο από τον απόλυτο αφανισμό.

Παίζουν: Λίαμ Χέμσγουορθ, Τζεφ Γκόλντμπλουμ, Μπιλ Πούλμαν, Σάρλοτ Γκένσμπουργκ.

*Star, Κυριακή 9/5 στις 22:50

«Ραντεβού στα Κλεφτά» (2015) σε σκηνοθεσία Ben Palmer

Αισθηματική κομεντί – Γνωρίστε τη Nancy: 34 σινγκλ και απογοητευμένη από τις συνεχείς προσπάθεις των φίλων της να τη ζευγαρώσουν. Μετά από μια σειρά αποτυχημένων ραντεβού η Nancy αποφασίζει πως ίσως είναι γραφτό της να μείνει μόνη της. Ωσπου γνωρίζει τον Jack. Ο Jack έχει κλείσει ένα ραντεβού στα τυφλά και νομίζει πως η Nancy είναι το ραντεβού του. Εκείνη καταλαβαίνει το λάθος του αλλά δεν τον διορθώνει από μια παρόρμηση της στιγμής. Και είναι αυτή η απόφαση που θα αλλάξει τη ζωή της.

Παίζουν: Lake Bell, Rory Kinnear, Ken Stott, Harriet Walter.

*Μακεδονία, Κυριακή 9/5 στις 23:00

«Καλά κρυμμένα μυστικά, Αθανασία» (2008) σκηνοθεσία Πάνος Καρκανεβάτος 

Κοινωνικό δράμα – Η ιστορία διαδραματίζεται πενήντα χρόνια πριν, σε ένα απομακρυσμένο νησί του Αιγαίου. Ο τόπος είναι φτωχός και σκληρός όπως οι άνθρωποι που τον κατοικούν, ενώ οι νόμοι της μικρής μητριαρχικής κοινότητας συμβαδίζουν με αυτούς της φύσης. Το ηφαίστειο που κοιμάται κι ανασαίνει κάτω από τα πόδια τους κρατά καλά κρυμμένα μυστικά. Η Αθανασία, δευτερότοκη κόρη, χωρίς δικαιώματα στην πατρική περιουσία σύμφωνα με το παλιό έθιμο, ακολουθεί τη νιόπαντρη αδερφή της ως ψυχοκόρη. Η πρωτότοκη Γεωργία είναι η επιλογή της κοινότητας, η δευτερότοκη Αθανασία, η επιλογή της φύσης. Πλάσμα δυνατό, πρόσωπο γήινο, που γυρεύει μια θέση στη ζωή και την αγάπη. Κάτω από την ίδια στέγη, ξετυλίγεται ένας ιδιόμορφος, μυστικός και απαγορευμένος έρωτας. Η Αθανασία θα υποστεί τις συνέπειες και θα φύγει για πάντα. Πενήντα χρόνια μετά, μία νεαρή γυναίκα έρχεται από την Νέα Υόρκη για να βρει τις ρίζες της∙ τον πατέρα που δεν γνώρισε ποτέ. Είναι η κόρη της Αθανασίας. Σημείωμα Σκηνοθέτη: «Πρόκειται για μια αδρή ιστορία. Οι χαρακτήρες είναι γήινοι, με πάθη και αδυναμίες. Ο τόπος τους είναι σκληρός, σε μια εποχή όπου ο αγώνας για την επιβίωση ήταν επίσης σκληρός. Άνθρωποι, στη δύναμη και την αδυναμία τους, στο πάθος, στην ανάγκη και την ελευθερία, στον έρωτα. Οι εκδοχές της αγάπης. Ο βαθύτερος παλμός που κινεί τις ζωές. Η αξιοπρέπεια κι η περηφάνια, η θυσία, η ορμή, η υποταγή, η ελευθερία. Η αγάπη.»

Παίζουν: Μαρίνα Καλογήρου, Γιώργος Καραμίχος, Σταυρούλα Λογοθέτη, R. H. Thomson, Αγγελική Παπούλια, Βαγγέλης Μουρίκης, Μαρίνα Κοέμ.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 9/5 στις 23:45

«Θεός για μία Εβδομάδα» (2003) σκηνοθεσία Τομ Σάντιακ

Κωμωδία – Ακόμα κι ο Θεός κουράζεται από τα τόσα παράπονα και την γκρίνια του Μπρους Νόλαν για τα όσα δυσάρεστα και προβληματικά συμβαίνουν στη ζωή του. Προκειμένου, λοιπόν, να απαλλαγεί από τη γκρίνια του, αλλά και για να του δώσει την ευκαιρία να δει τα πράγματα κάπως αλλιώς, τον προικίζει με την απόλυτη θεϊκή δύναμη, για να πάρει το… μάθημά του: δεν είναι τελικά και τόσο εύκολο να κυβερνάς τον κόσμο!   

Παίζουν: Τζιμ Κάρεϊ, Τζένιφερ Άνιστον, Μόργκαν Φρίμαν, Στιβ Καρέλ, Φίλιπ Μπέικερ Χολ, Κάθριν Μπελ.

*Alpha, Κυριακή 9/5 στις 23:50

«Η Κοκκινοσκουφίτσα» (2011) σε σκηνοθεσία Κάθριν Χάρντγουϊκ

Θρίλερ – Για δεκαετίες, οι κάτοικοι του χωριού Ντάγκερχορν έχουν καταφέρει να συνυπάρχουν με τους λυκάνθρωπους -που κάνουν την εμφάνισή τους κάθε πανσέληνο- προσφέροντάς τους θυσίες ζώων για να καταλαγιάσουν την όρεξη και τα ζωώδη ένστικτά τους. Όταν όμως η πανσέληνος γίνεται κόκκινη, ο λυκάνθρωπος καταπατά την εύθραυστη συμφωνία. Σκοτώνει τη μεγαλύτερη αδελφή της Βάλερι, μιας όμορφης νεαρής κοπέλας, που έχει μόλις μάθει ότι οι γονείς της έχουν κανονίσει να την παντρέψουν με τον Χένρι, κληρονόμο της πιο πλούσιας οικογένειας της πόλης. Αλλά η καρδιά της Βάλερι χτυπά μόνο για τον Πίτερ, έναν φτωχό ξυλοκόπο. Το ζευγάρι δεν βρίσκει άλλη λύση και αποφασίζει να το σκάσει αλλά η τρομακτική παρουσία του λυκάνθρωπου, αναγκαστικά τους αλλάζει τα σχέδια. Οι κάτοικοι της πόλης έχουν εξοργιστεί, ζητούν εκδίκηση και καλούν τον διάσημο κυνηγό λυκάνθρωπων, τον Πάτερ Σόλομον. Η άφιξή του σηματοδοτεί απρόσμενες εξελίξεις καθώς  δίνει μια νέα διάσταση στο πρόβλημα. Ο  λυκάνθρωπος παίρνει ανθρώπινη μορφή τη μέρα και συνεπώς θα μπορούσε να είναι ο οποιοσδήποτε ανάμεσά τους. Κανείς δεν μπορεί να είναι υπεράνω υποψίας. Η καχυποψία κυριεύει την πόλη  καθώς ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται με κάθε νέα σελήνη.

Παίζουν: Αμάντα Σέιφριντ, Σίλο Φερνάντεζ, Μαξ Άιρονς, Γκάρι Όλντμαν, Τζούλι Κρίστι, Βιρτζίνια Μάντσε, Μπίλι Μπερκ, Όσκαρ Ισαάκ.

*Star, Κυριακή 9/5 στις 01:15