4 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει τέσσερις ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«The Terminal» (2004) σε σκηνοθεσία Στίβεν Σπίλμπεργκ

Δράμα – Ο Βίκτορ Ναβόρσκι, ένας πολίτης της Κρακόζιας, αναγκάζεται να ζήσει περιορισμένος στο χώρο του αεροδρομίου JFK της Νέας Υόρκης, όταν ένα πραξικόπημα στην χώρα του καθιστά όλα τα έγγραφα του άκυρα. Πρέπει να φάει, να κοιμηθεί, να επιβιώσει και αυτά τα πετυχαίνει κάνοντας διάφορες δουλειές, φλερτάρει μια αεροσυνοδό και προκαλεί καθημερινούς εφιάλτες στον υπεύθυνο ασφαλείας.

Παίζουν: Τομ Χανκς, Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, Στάνλεϊ Τούτσι.

*Open, Τρίτη 11/5, στις 21:00

«Επτά χρόνια γάμου» (1972) σε σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης

Κωμωδία – Έπειτα από επτά χρόνια γάμου, ένας διευθυντής τουριστικού γραφείου και η επιτυχημένη τηλεπαρουσιάστρια σύζυγός του, ο Αλέκος και η Έφη Φωτίου, περνούν μια κρίσιμη φάση.

Απορροφημένοι από τις επαγγελματικές τους ασχολίες, βλέπονται σπάνια κι όταν αυτό συμβαίνει, συνοδεύεται πάντα από κάποιο καβγαδάκι. Οι μοναδικοί στενοί συγγενείς τους, οι θείοι τους, τους προτείνουν να αποκτήσουν ένα παιδάκι. Εκείνη πείθεται, αλλά εκείνος φοβάται ότι το παιδί τους δεν θα έχει τις πρέπουσες συνθήκες για να μεγαλώσει σωστά.

Αυτή η διάσταση απόψεων τους οδηγεί σε αδιέξοδο και το διαζύγιο μοιάζει αναπόφευκτο, ιδιαίτερα όταν η Έφη αρχίζει να πιστεύει ότι ο άντρας της τσιλιμπουρδίζει με την Τζούλη, ενώ ο Αλέκος υποψιάζεται τη γυναίκα του ότι συνδέεται με το Δημήτρη.

Παίζουν: Κώστας Βουτσάς, Μάρω Κοντού, Μαρία Κυβέλου, Σταύρος Ξενίδης, Μαρία Μαρτίκα, Ανθή Γούναρη, Πάνος Τουλιάτος, Νίκος Τσούκας, Αλέκα Μακρή, Μαρί Πανταζή, Γιώργος Κοσμίδης, Μαίρη ΜεταξάΣενάριο: Λάκης Μιχαηλίδης (βασισμένο στο ομότιτλο θεατρικό των Πολύβιου Βασιλειάδη – Λάκη Μιχαηλίδη).

*ΕΡΤ1, Τρίτη 11/5, στις 22:00

«Άρθουρ, ο Εκατομμυριούχος της Συμφοράς» (2011) σε σκηνοθεσία Τζέισον Γουίνερ

Κωμωδία – Ο ανεύθυνος πλέιμποι Άρθουρ Μπακ πάντοτε βασιζόταν σε δύο πράγματα για να μην έχει μπελάδες: τον τεράστιο πλούτο του και τις συμβουλές της νταντάς του, της Χόμπσον.

Αλλά τώρα ο Άρθουρ πρέπει να πάρει το πιο μεγάλο ρίσκο της ζωής του. Πρέπει να επιλέξει ανάμεσα σε ένα συνοικέσιο που θα τον κρατήσει μέσα στο χρήμα ή μια πιο ταπεινή ζωή, με τη μόνη γυναίκα που αγάπησε ποτέ.

Παίζουν: Ράσελ Μπραντ, Έλεν Μίρεν, Γκρέτα Γκέργουιγκ, Τζένιφερ Γκάρνερ, Λουίζ Γκουζμάν, Νικ Νόλτε.

*ΕΡΤ2, Τρίτη 11/5, στις 22:00

«The Gunman: Σε Θέση Βολής» (2015) σκηνοθεσία Πιέρ Μορέλ

Περιπέτεια – Ένας απόστρατος των Ειδικών Δυνάμεων, που υποφέρει από μετατραυματικό στρες, προσπαθεί να ξαναβρεί τον έρωτα της ζωής του, αφού προηγουμένως ταξιδέψει από το Λονδίνο στη Βαρκελώνη και διασχίσει την Ευρώπη για να καθαρίσει το όνομα του. Ο οργανισμός με τον οποίο εργαζόταν, όμως, έχει άλλα σχέδια για αυτόν. Η προδοσία δεν αργεί να έρθει και ο ήρωας βρίσκεται στο επίκεντρο ενός ανηλεούς κυνηγητού γάτας-ποντικού σε όλη την Ευρώπη…

Παίζουν: Ίντρις Έλμπα, Σον Πεν, Χαβιέ Μπαρδέμ, Μαρκ Ρίλανς, Ρέι Γουίνστον, Μελίνα Μάθιους, Τζασμίν Τρίνκα.

*Alpha, Τρίτη 11/5, στις 23:10