10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Κυριακή σήμερα και σου έχουμε επιλέξει ? ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Sex and the City 2» (2010) σκηνοθεσία Μάικλ Πάτρικ Κινγκ

Αισθηματική κομεντί – Δύο χρόνια μετά το πρώτο SEX AND THE CITY, οι τέσσερις φίλες εξακολουθούν να δοκιμάζουν τα όρια τους, ενώ η διάθεση για περιπέτεια «χτυπάει κόκκινο». Η Κάρι καλείται για άλλη μια φορά να πάρει αποφάσεις σχετικά με τον «Mr. Big», που έχει «πιάσει» τον καναπέ και τις ασπρόμαυρες κλασικές ταινίες στην τηλεόραση, χωρίς τίποτα να μπορεί να τον αποσπάσει από τη νιρβάνα του. Αυτό φυσικά ισοδυναμεί με αιτία πολέμου για την Κάρι, που καταφεύγει στις φίλες της για να πάρει συμβουλές και δυνάμεις. Σύντομα, όμως, διαπιστώνει ότι και οι ίδιες δε βρίσκονται στη καλύτερη φάση τους. Η Σάρλοτ έχει παγιδευτεί για τα καλά στα της οικογένειας, η Μιράντα προσπαθεί να βγάλει άκρη με το νέο αφεντικό της, που φαίνεται να έχει αλλεργία στις δυναμικές γυναίκες, ενώ η Σαμάνθα δουλεύει… πυρετωδώς πάνω στις δημόσιες σχέσεις μια εταιρείας. Ωστόσο, αυτό ακριβώς το τελευταίο πρότζεκτ είναι που θα δώσει την ευκαιρία στις τέσσερις φιλενάδες να ξεκολλήσουν από το τέλμα τους, αφού για επαγγελματικούς λόγους θα βρεθούν στο κοσμοπολίτικο Άμπου Ντάμπι, με όλα τα έξοδα πληρωμένα! Δε θα αργήσουν όμως να διαπιστώσουν ότι οι προκλήσεις που τις περιμένουν εκεί, θα είναι λίγο πιο… εξωτικές από όσο μπορούν να αντέξουν τα πανάκριβα γοβάκια τους. 

Παίζουν: Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, Κιμ Κατράλ, Κριστίν Ντέιβις, Σίνθια Νίξον, Πενέλοπε Κρουζ, Τζον Κορμπέτ, Λάιζα Μινέλι, Μάιλι Σάιρους.

*Alpha, Κυριακή 16/5, στις 21:00

«Καπετάν Φάντης Μπαστούνι» (1968) σε σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Κωμωδία – Ένας νησιώτης καπετάνιος, ανακαλύπτει μια νέα κοπέλα μέσα στα ψυγεία του καραβιού του και της προσφέρει στέγη στο σπιτι του, αντίθετα με την επιθυμία των υπολοίπων συγγενών του. Όταν κάποια στιγμή, το πλοίο του βυθίζεται, οι συγγενείς του διώχνουν την κοπέλα από το σπίτι και κοιτάνε να του ξεκοκαλίσουν την περιουσία, χωρίς όμως να γνωρίζουν πως ο ίδιος έχει διασωθεί από το ναυάγιο.

Παίζουν: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Μάρω Κοντού, Λαυρέντης Διανέλλος, Μήτση Κωνσταντάρα, Τασσώ Καββαδία, Δημήτρης Νικολαΐδης, Αλέκος Τζανετάκος.

*Star, Κυριακή 16/5, στις 21:00

«Rocky Balboa» (2006) σκηνοθεσία Σιλβέστερ Σταλόνε

Περιπέτεια – Ο μεγάλος θρύλος του μποξ Ρόκι αναπολεί το παρελθόν στο εστιατόριό του, ενώ ο γιός του είναι υπερβολικά απασχολημένος με δουλειές. Η πρόταση για έναν αγώνα με τον πρωταθλητή Νίξον είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεται ο Ρόκι για επιδείξει την αγέραστη ψυχή του.

Παίζουν:  Σιλβέστερ Σταλόνε, Μπερτ Γιάνγκ, Τζέραλντιν Χιούζ, Μίλο Βεντιμίλια.

*Open, Κυριακή 16/5, στις 21:00

«Σαββατοκύριακο με το σόι» (2016) σκηνοθεσία Πιέτερ βαν Ράιν

Κωμωδία – Ο Πίτερ Σέβεριν, ένας πλούσιος επιχειρηματίας, προσκαλεί τα παιδιά του στο κτήμα του για το Σαββατοκύριακο. Κανένα δεν ανυπομονεί γι αυτό γεγονός: Ο Ρόντερικ προσπαθεί να σώσει την επιχείρησή του από πτώχευση, η Φλερ μόλις ξεκίνησε ένα σιωπηλό-σεμινάριο στο άσραμ της, και ο Μπένιαμιν είναι απασχολημένος με την καλλιτεχνική του καριέρα. Ωστόσο, όταν ο Πίτερ τους ενημέρωσε ότι θέλει να κάνει μια σημαντική ανακοίνωση, το ενδιαφέρον των παιδιών αυξήθηκε. Τα τρία παιδιά έφτασαν στο κτήμα, κι αυτό που συνάντησαν ήταν το τελευταίο που περίμεναν.

Παίζουν: Ρίτσι Μπράουν, Τζέννιφερ Χόφμαν, Σίνθια Άμπμα, Ντέρεκ ντι Λιντ.

*ΕΡΤ3, Κυριακή 16/5, στις 22:00

«Πίστεψέ με» (2018) σκηνοθεσία Τζιμ Ντόνοβαν

Επιστρέφοντας από τη δουλειά στο σπίτι της, η 17χρονη Λίζα ΜακΒέι (Κέιτι Ντάγκλας) δέχεται επίθεση από τον κατά συρροή δολοφόνο Μπόμπι Τζο Λονγκ, ο οποίος την απαγάγει και την κακοποιεί σεξουαλικά για 26 ώρες…

Παρόλο που καταφέρνει να δραπετεύσει, χρησιμοποιώντας το τέχνασμα της αντίστροφης ψυχολογίας, τόσο η οικογένειά της όσο και η αστυνομία αρνούνται να πιστέψουν αυτά που βίωσε και τους περιγράφει η Λίζα. Μόνος σύμμαχός της και αυτός που την πιστεύει είναι ένας ντετέκτιβ (Ντέιβιντ Τζέιμς Έλιοτ), που ερευνά παρόμοια εγκλήματα.

Παίζουν: Κέιτι Ντάγκλας, Ντέιβιντ Τζέιμς Έλιοτ, Ρόσιφ Σάδερλαντ.

*Mega, Κυριακή 16/5, στις 22:10

«Η Δεύτερη Ευκαιρία» (1993) σε σκηνοθεσία Βόλφγκανγκ Πέτερσεν 

Θρίλερ – Μια ημερομηνία έχει στοιχειώσει τη ζωή του βετεράνου μυστικού πράκτορα Φρανκ Χόριγκαν. Μέλος της ομάδας προστασίας του Τζον Φ. Κένεντι, ο Φρανκ δεν είχε αντιδράσει όσο γρήγορα έπρεπε, ώστε να αποτρέψει τη δολοφονία του Προέδρου της Αμερικής, στις 22 Νοεμβρίου του 1963, στο Ντάλλας. Από τότε πέρασαν τριάντα χρόνια. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ περιοδεύει στα πλαίσια της πολιτικής του καμπάνιας, για την επανεκλογή του. Οι έρευνες για τις ανώνυμες απειλές κατά της ζωής του, έχουν καταντήσει ρουτίνα. ‘Ομως, κάποιος δεν αστειεύεται… Γνωρίζοντας τα πάντα για το παρελθόν του Φρανκ, τον προκαλεί σε έναν πόλεμο νεύρων. Επαγγελματίας δολοφόνος και άσσος στις μεταμφιέσεις, ο Μιτς Λίρι, μπορεί ανά πάσα στιγμή να σκοτώσει τον Πρόεδρο, αλλά προτιμά, πρώτα να παίξει το παιχνίδι που έχει καταστρώσει για τον Φρανκ.

Παίζουν: Κλιντ Ίστγουντ, Τζον Μάλκοβιτς, Ρενέ Ρούσο.

*Μακεδονία, Κυριακή 16/5, στις 23:00

«Interstellar» (2014) σκηνοθεσία Κρίστοφερ Νόλαν

Επιστημονικής Φαντασίας – Καθώς μια ολοένα κι εντονότερη ξηρασία απλώνεται σε όλη τη Γη, το μέλλον της ανθρωπότητας μοιάζει ζοφερό. Τελευταία της ελπίδα ένα ταξίδι σε τρεις πιθανούς κατοικήσιμους πλανήτες ενός μακρινού γαλαξία. Οι τολμηροί αστροναύτες της αποστολής όμως, ανάμεσά τους και ο χήρος πατέρας δύο μικρών παιδιών δεν ξέρουν αν και πότε θα επιστρέψουν. Η γενναία ομάδα των εξερευνητών αναλαμβάνει την πιο σημαντική και ηρωική αποστολή στην ανθρώπινη ιστορία: να ταξιδέψουν, μέσω μιας πύλης στο χρόνο, πέρα από τους φυσικούς περιορισμούς, για να ανακαλύψουν αν η ανθρωπότητα έχει μέλλον ανάμεσα στα αστέρια.

Παίζουν: Μάικλ Κέιν, Τζέσικα Τσάστεϊν, Μάθιου Μακόναχι, Αν Χάθαγουεϊ, Κέισι Άφλεκ, Γουές Μπέντλεϊ, Τζον Λίθγκοου, Τόφερ Γκρέις, Έλεν Μπέρστιν, Μπιλ Έργουϊν, Μακένζι Φόι, Ντέιβιντ Γκιάσι.

*Star, Κυριακή 16/5, στις 23:15

«Ο Βυσσινόκηπος» (1999) σκηνοθεσία Μιχάλης Κακογιάννης

Δράμα – Μεταφορά στην οθόνη του ομώνυμου έργου του Άντον Τσέχοφ. Η ώριμη αριστοκράτισσα Μαντάμ Ρανέφσκαγια, επιστρέφοντας από το Παρίσι, διαπιστώνει πως έχει χάσει την ιδιοκτησία του πανέμορφου βυσσινόκηπού της. Εκείνη συνεχίζει να ζει στο παρελθόν, αρνούμενη ν αντιμετωπίσει τη πραγματικότητα, ενώ ο πρώην επιστάτης της – και νέος ιδιοκτήτης του βυσσινόκηπου – κόβει τα δέντρα, έχοντας τα δικά του σχέδια.

Παίζουν: Σάρλοτ Ράμπλινγκ, Άλαν Μπέιτς, Κάτριν Κάρτλιτζ.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 16/5, στις 23:45

«The Gunman: Σε Θέση Βολής» (2015) σκηνοθεσία Πιέρ Μορέλ

Περιπέτεια – Ένας απόστρατος των Ειδικών Δυνάμεων, που υποφέρει από μετατραυματικό στρες, προσπαθεί να ξαναβρεί τον έρωτα της ζωής του, αφού προηγουμένως ταξιδέψει από το Λονδίνο στη Βαρκελώνη και διασχίσει την Ευρώπη για να καθαρίσει το όνομα του. Ο οργανισμός με τον οποίο εργαζόταν, όμως, έχει άλλα σχέδια για αυτόν. Η προδοσία δεν αργεί να έρθει και ο ήρωας βρίσκεται στο επίκεντρο ενός ανηλεούς κυνηγητού γάτας-ποντικού σε όλη την Ευρώπη…

Παίζουν: Ίντρις Έλμπα, Σον Πεν, Χαβιέ Μπαρδέμ, Μαρκ Ρίλανς, Ρέι Γουίνστον, Μελίνα Μάθιους, Τζασμίν Τρίνκα.

*Alpha, Κυριακή 16/5, στις 00:00

«Ρόκι 5» (1990) σε σκηνοθεσία Τζον Αβίλντσεν

Δράμα – Ο Ρόκυ επιστρέφει νικητής από τη Σοβιετική Ένωση, βαριά τραυματισμένος στο κεφάλι, στον αγώνα με τον Ντράγκο. Επίσης, ανακαλύπτει ότι όλη του η περιουσία έχει χαθεί, από κακοδιαχείριση του λογιστή του. Έτσι μένει πάμφτωχος και αρνούμενος να εκμεταλλευτεί τη δόξα του, επιστρέφει στη γειτονιά από όπου ξεκίνησε. Εκεί άνοιξε το γυμναστήριο του παλιού του προπονητή, του Μάικ Γκόλντμιλ, προπονώντας νεαρούς πυγμάχους. Ο πιο άξιος από πολλούς που προπονούνται μαζί του είναι ο Τόμυ Γκαν, ένας νεαρός πυγμάχος ο οποίος, έχοντας αποκτήσει την πείρα του Ρόκυ, έχει ένα σκορ νικών 23-0-0. Το πρόβλημα ξεκίνησε όταν ο ίδιος έχοντας θυμώσει, καθώς όλοι τον θεωρούσαν ως το “Ρομποτάκι του Ρόκυ”, προκάλεσε μια μάχη μεταξύ αυτού και του πρώην δασκάλου του.

Παίζουν: Σιλβέστερ Σταλόνε, Μπαρτ Γιάνγκ, Τάλια Σάιρ, Τόμμυ Μόρισσόν.

*Open, Κυριακή 16/5, στις 01:30