8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει οκτώ ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Πρώτη Φορά Νονός» (2007) σκηνοθεσία Όλγα Μαλέα

Κωμωδία – Ο μικρός γιος ενός διάσηµου πολιτικού πηγαίνει στην Κρήτη για να βαφτίσει το µωρό ενός υποψήφιου βουλευτή. Εκεί θα γίνει «Πρώτη Φορά Νονός»… για το καλό της Δηµοκρατίας και την αγάπη του πατέρα του. Οι κωµικοτραγικές δοκιµασίες που περνά, αλλά και µια καινούρια φιλία, θα του αποκαλύψουν τον δικό του δρόµο για τη ζωή.

Παίζουν: Αντώνης Καφετζόπουλος, Ελένη Καστάνη, Γιώργος Κιμούλης, Tex Pardue, Νίκος Ανδρεουλάκης, Αννα Λουιζίδου, Μάνος Γαβράς.

*Mega, Πέμπτη 20/5, στις 21:00

«Κυνηγός» (2018) σκηνοθεσία Σέιν Μπλακ

Περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας – Από τα πιο μακρινά σημεία του διαστήματος στους μικρούς δρόμους των προαστίων, το κυνήγι ξαναρχίζει. Τώρα, οι πιο θανάσιμοι κυνηγοί του σύμπαντος είναι πιο δυνατοί, πιο έξυπνοι και πιο φονικοί από ποτέ, έχοντας εξελιχθεί γενετικά με DNA από άλλα είδη.

Όταν ένα νεαρό αγόρι προκαλέσει κατά λάθος την επιστροφή τους στη Γη, μόνο μια ετερόκλητη ομάδα πρώην στρατιωτών και ένας θυμωμένος καθηγητής θα μπορέσουν να εμποδίσουν το τέλος του ανθρώπινου είδους.

Παίζουν: Μπόιντ Χόλμπρουκ, Τζέικομπ Τρέμπλεϊ, Ολίβια Μουν, Τρεβάντε Ρόουντς.

*Skai, Πέμπτη 20/5, στις 22:00

«Ο Νο1 καταζητούμενος» (2014) σκηνοθεσία Άντον Κόρμπιν

Θρίλερ – Γερμανία, Αμβούργο, λίγο μετά τα γεγονότα τις 11ης Σεπτεμβρίου. Εκεί φθάνει ταλαιπωρημένος και βασανισμένος, ο Ίσα, ένας μυστηριώδης άντρας με καταγωγή από την Τσετσενία και τη Ρωσία. Με τον «πολέμο κατά της τρομοκρατίας» σε πλήρη εξέλιξη σε όλο τον πλανήτη, ο Ίσα βρίσκει αρχικά καταφύγιο στην ισλαμική κοινότητα της πόλης και στη συνέχεια διεκδικεί από μία μεγάλη τράπεζα την περιουσία, που θεωρητικά ανήκε στον πατέρα του.

Στην υπόθεση, εμπλέκονται ένας τραπεζίτης, μία δικηγόρος ειδική στις υποθέσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και οι μυστικές υπηρεσίες της Γερμανίας και των ΗΠΑ. Η κατάσταση γίνεται όλο και πιο περίπλοκη καθώς η αληθινή ταυτότητα του Ίσα αρχίζει να αποκαλύπτεται.

Παίζουν: Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν, Ρέιτσελ Μακ Άνταμς, Ρόμπιν Ράιτ, Νίνα Χος, Γουίλεμ Νταφόε, Γκρίγκορι Ντομπρίγκιν.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 20/5, στις 22:00

«Django ο Τιμωρός» (2012) σκηνοθεσία Κουεντίν Ταραντίνο

Γουέστερν – Η ταινία διαδραματίζεται στο Νότο δύο χρόνια πριν από την έναρξη του Αμερικανικού Εμφυλίου Πολέμου. Ο Τζάνγκο είναι ένας σκλάβος που ζει στο Νότο,  Όταν ο Τζάνγκο βρίσκεται σε έναν πλειστηριασμό σκλάβων, ο Δόκτωρ Κινγκ Σουλτζ, ένας κυνηγός επικηρυγμένων, ελευθερώνει τον Τζάνγκο και  επειδή δεν γνωρίζει πώς μοιάζουν οι αδελφοί Μπριτλ, πάλαι ποτέ επιστάτες στη φυτεία που μεγάλωσε ο Τζάνγκο του κάνει την πρόταση εάν τον βοηθήσει να τους βρουν, να έχει μέρος της αμοιβής. Ο Τζάνγκο δέχεται, αλλά ζητά και κάτι ακόμα: τη βοήθεια του Σουλτς για να απελευθερώσουν την γυναίκα του Μπρουμχίλντα, η οποία έχει πουληθεί σε έναν διαβόητο σκληρό ιδιοκτήτη  μίας φυτείας-κόλασης για τους σκλάβους.

Παίζουν: Τζέιμι Φοξ, Κρίστοφ Βαλτς, Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Κέρι Ουάσινγκτον, Σάμιουελ Τζάκσον.

*Mega, Πέμπτη 20/5, στις 23:00

«Η Μέρα της Βαστίλης» (2016) σκηνοθεσία Τζέιμς Γουότκινς

Περιπέτεια – Ο Μάικλ είναι μετρ σε μικροκλοπές και ξαφρίζει τους πάντες χωρίς να αντιληφθούν τίποτα, παρά μόνο όταν είναι πλέον πολύ αργά. Μια μέρα όμως θα κάνει το μεγάλο λάθος! Κλέβει μια τσάντα, που δεν έπρεπε και μπαίνει αυτόματα στο στόχαστρο τρομοκρατών αλλά και της Interpol. Και ενώ προσπαθεί να απεμπλακεί από όλο αυτό το απίστευτο μπέρδεμα, ένας πρώην πράκτορας της CIA θα βρεθεί στο δρόμο του.

Παίζουν: Ίντρις Έλμπα, Ρίτσαρντ Μάντεν, Κέλι Ράιλι, Χοσέ Γκαρσία.

*Alpha, Πέμπτη 20/5, στις 23:00

«The Lunchbox» (2013) σε σκηνοθεσία Ρίτες Μπάτρα

Δραματική – Από το 1890 στη Βομβάη 5000 «Dabbawalla» (κούριερ φαγητού) προμηθεύουν στο χάος των χιλιάδων γραφείων και εκατομμυρίων υπαλλήλων ζεστό, μαγειρευτό φαγητό – είτε από τα τοπικά εστιατόρια που ο καθένας πληρώνει με τον μήνα, είτε από την οικογένεια τους από τα χέρια των γυναικών τους. Είναι μία παράδοση κι ένα σύστημα που έχει κατασκευαστεί από αγράμματους εργάτες, αλλά είναι τόσο διάσημα αλάθητο που μελετητές του Χάρβαρντ έχουν προσπαθήσει να το αποσαφηνίσουν.

Και όμως πάντα μπορεί να συμβεί ένα λάθος. Και εδώ η λάθος παράδοση ενός γεύματος φέρνει σε επαφή μια παραμελημένη από τον σύζυγό της νοικοκυρά κι έναν μοναχικό –στα πρόθυρα συνταξιοδότησης– και παραιτημένο από τη ζωή λογιστή.

Ο Σαατζάν είναι ένας χήρος 50ρης δημόσιος υπάλληλος – ένα μήνα πριν την συνταξιοδότησή του. ‘Οταν η Ίλα μία παρεμελημένη από το σύζυγό της 35χρονη γυναίκα στη σύγχρονη Μουμπάι αποφασίζει να ακολουθήσει της συμβουλή της θείας-γειτόνισσας να σαγηνεύσει από την αρχή τον άντρα της μαγειρεύοντάς του λιχούδικα γεύματα, ένα λάθος στο σύστημα παράδοσης του φαγητού, φέρνει τα νόστιμα πακέτα καθημερινά στο γραφείο του Σαατζάν.

Παίζουν: Ιρφάν Καν, Νιμράτ Καούρ, Ναβαζουντίν Σιντίκι.

*Βουλή, Πέμπτη 20/5, στις 23:00

«Όμηροι Διακοπών» (2017) σκηνοθεσία Τζόναθαν Λεβίν

Κωμωδία – Η Έμιλι, μια αθυρόστομη και αυθόρμητη τριαντάρα, βρίσκεται ξαφνικά χωρισμένη από τον σύντροφό της λίγο πριν φύγουν για τις προγραμματισμένες τους εξωτικές διακοπές. Έτσι, η Έμιλι πείθει την υπερ-προσεκτική της μητέρα να κάνουν αυτό το ταξίδι στο Εκουαδόρ οι δυο τους. Ξαφνικά, οι δυο γυναίκες πέφτουν στα χέρια απαγωγέων.

Κατά τη διάρκεια της αιχμαλωσίας αυτών των δύο τόσο διαφορετικών γυναικών, ο δεσμός μητέρας και κόρης μπαίνει σε δοκιμασία, αλλά και δυναμώνει όταν βρίσκονται οι δυο τους μόνες στη ζούγκλα, προσπαθώντας να δραπετεύσουν.

Παίζουν: Έιμι Σούμερ, Γκόλντι Χον, Άικ Μπάρινχολτς, Γουάντα Σάικς.

*Skai, Πέμπτη 20/5, στις 00:15

«Ο Δρόμος της Ύαινας» (2015) σκηνοθεσία Πολ Γκρος

Πολεμικό – Σε μια από τις πιο απομακρυσμένες και επικίνδυνες περιοχές του Αφγανιστάν, οι άνδρες μιας διμοιρίας του αμερικανικού στρατού ρισκάρουν καθημερινά τη ζωή τους προκειμένου να κατασκευαστεί ένας δρόμος, που θα τους οδηγήσει βαθιά μέσα στο εχθρικό έδαφος.

Τρεις διαφορετικοί άνδρες, τρεις διαφορετικοί κόσμοι, τρεις διαφορετικοί πόλεμοι: εκδοχές των σύγχρονων αναμετρήσεων, σ? έναν ομιχλώδη κόσμο εύπλαστης ηθικής, όπου τίποτα δεν είναι ό,τι φαίνεται.

Παίζουν: Ρόσιφ Σάδερλαντ, Άλαν Χάκο, Ντέιβιντ Ρίτσμοντ – Πεκ, Καρλ Κάμπελ.

*Star, Πέμπτη 20/5, στις 00:45