12 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Αρκετές οι επιλογές για απόψε και διαφορετικές μεταξύ τους. Επίλεξε αυτή που ταιριάζει περισσότερο στη διάθεσή σου:

«Οι Πειρατές της Καραϊβικής: Στο Τέλος του Κόσμου» (2007) σκηνοθεσία Γκόρ Βερμπίνσκι

Φαντασίας – Αφού οι φίλοι του κατάφεραν να σώσουν τον Τζακ Σπάροου από τη Γη των Νεκρών, ο τολμηρός κουρσάρος θα βρεθεί αντιμέτωπος με μια νέα πρόκληση: τη σκοτεινή συμμαχία του Ντέιβι Τζόουνς και του Λόρδου Κάτλερ Μπέκετ, που θέλουν να αφανίσουν όλους του πειρατές για να αποκτήσουν την κυριαρχία των θαλασσών. Η μόνη που μπορεί να βοηθήσει τον Τζακ Σπάροου και την ομάδα του απέναντι σε αυτή την ανίερη συμμαχία, είναι η θεότητα Καλυψώ, που όμως βρίσκεται παγιδευμένη μέσα σε μια σκοτεινή δύναμη. Η απελευθέρωσή της είναι μονόδρομος για τον Τζακ Σπάροου. Για να το καταφέρει, όμως, καλείται να παραχωρήσει πολλά περισσότερα, από όσα είναι διατεθειμένος να δώσει…

Παίζουν: Τζόνι Ντεπ, Τζέφρι Ρας, Ορλάντο Μπλουμ, Κίρα Νάιτλι, Τζόναθαν Πράις.

*Alpha, Κυριακή 23/5 στις 21:00

«Ο Εξυπνάκιας» (1966) σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης

Κωμωδία – Η Τζούλια έχει σχέση με το Μίλτο εδώ και πολλά χρόνια αλλά κρατά τη σχέση της κρυφή από τον πατέρα της επειδή ο Μίλτος δεν έχει δουλειά και φοβάται πως ο πατέρα της, Σωκράτης, θα τον απορρίψει.

Ο Σωκράτης έξαλλος με τους “έξυπνους” υπαλλήλους του, που του δημιουργούν συνεχώς προβλήματα, αναζητά έναν “βλάκα” για την δουλειά του. Ο Βασίλης θα του βρει έναν βλάκα, τον Μίλτο, ο οποίος θα γίνει απαραίτητος στον Σωκράτη.

Παίζουν: Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Μαριάννα Κουράκου, Αλέκος Τζανετάκος, Δέσποινα Στυλιανοπούλου, Νικήτας Πλατής, Τζόλυ Γαρμπή, Νίκος Φέρμας, Πέτρος Λοχαϊτης, Ντόρα Αναγνωστοπούλου, Γιώργος Λουκάκης, Γιάννης Κωστής, Άρτεμις Πιπινέλη, Νίκος Σταυρίδης.

*Star, Κυριακή 23/5 στις 21:00

«Παγιδευμένοι» (2008) σκηνοθεσία Ντι Τζέι Καρούζο

Δράσης – Δύο ανυποψίαστοι Αμερικάνοι, ο Τζέρι Σο, ένας αργόσχολος νέος και η Ρέιτσελ Χόλομαν, μια ανύπαντρη μητέρα, βρίσκονται ξαφνικά μπλεγμένοι στα δίχτυα μιας απίστευτης συνομωσίας, με βασικό τους εχθρό το χρόνο. Πίσω από την τεράστια αυτή σκευωρία κρύβεται η φωνή μιας άγνωστης γυναίκας, την οποία ποτέ τους δεν έχουν γνωρίσει. Για κακή τους τύχη όμως, εκείνη μοιάζει να γνωρίζει την κάθε τους κίνηση και έτσι τους παγιδεύει όλο και περισσότερο, χρησιμοποιώντας όλα τα τεχνολογικά μέσα της καθημερινότητάς τους. Έτσι, οι δυο τους καταλήγουν να είναι οι πλέον «περιζήτητοι» καταζητούμενοι, έρμαια ενός διαβολικού σχεδίου, φυλακισμένοι σε ένα «κελί», να αγωνίζονται να σωθούν και να εμποδίσουν το χάος που πρόκειται να προκληθεί.

Παίζουν: Σάια ΛαΜπάφ, Μισέλ Μόναγκαν, Τοζάριο Ντόσον, Μπίλι Μπομπ Θόρντον.

*Open, Κυριακή 23/5 στις 21:00

«Αγγελικά Μάτια» (2001) σκηνοθεσία Λιούις Μαντόκι

Δράμα – Μια νύχτα, κατά τη διάρκεια μιας καταδίωξης, η Σάρον Πογκ, αστυνομικός στο Σικάγο, κινδυνεύει να πέσει θύμα μιας μοιραίας ενέδρας. Παρεμβαίνει όμως ένας μυστηριώδης άγνωστος, ο Κατς, ο οποίος αφοπλίζει τον δολοφόνο και της σώζει τη ζωή.

Η Σάρον και ο Κατς νιώθουν ότι έχουν ξανασυναντηθεί… Ενώ ερωτεύονται σιγά-σιγά κι αρχίζουν να γνωρίζουν ο ένας τον άλλον, ανακαλύπτουν την αλήθεια και αναγκάζονται να έλθουν αντιμέτωποι με σκοτεινά μυστικά από το παρελθόν τους.

Παίζουν: Τζένιφερ Λόπεζ, Τζιμ Καβίζελ, Σόνια Μπράγκα, Τέρενς Χάουαρντ.

*Mega, Κυριακή 23/5 στις 22:10

«Σαββατοκύριακο στο Σκάρμπορο» (2018) σε σκηνοθεσία Μπάρναμπυ Σάουθκομπ

Δράμα –  Δύο παράνομα ζευγάρια φτάνουν σε ένα ξενοδοχείο στο παραλιακό Σκάρμπορο για να περάσουν ένα ερωτικό σαββατοκύριακο. Σε κάθε ζευγάρι κυριαρχεί μεγάλη διαφορά ηλικίας και βλέπουμε πώς βιώνει ο καθένας αυτή τη σχέση, τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους που κλιμακώνονται με την είδηση της εγκυμοσύνης.

Παίζουν: Τζέσικα Μπάρντεν, Τζόρνταν Μπόλγκερ, Τζόντι Μέι, Έντουαρντ Χογκ, Κίερστον Γουέρινγκ.

*ΕΡΤ3, Κυριακή 23/5 στις 23:00

«Άγρυπνος στο Σιάτλ» (1993) σε σκηνοθεσία Νόρα Έφρον

ΚωμωδίαΟ Σαμ Μπάλντουιν, ένας αρχιτέκτονας από το Σικάγο, χάνει τη σύζυγό του, Μάγκι, από καρκίνο. Αυτός και ο μικρός του γιος Τζόνα, αρχίζουν μια νέα ζωή στο Σιάτλ, αλλά ο Σαμ ακόμα πενθεί. Δεκαοχτώ μήνες μετά, την Παραμονή Πρωτοχρονιάς του 1992, ο Τζόνα, ο οποίος θέλει ο πατέρας του να βρει μια καινούρια σύζυγο, τηλεφωνεί σε μια ραδιοφωνική εκμπομπή.

Ο Τζόνα πείθει τον Σαμ να βγει στον αέρα να μιλήσει για το πόσο του λείπει η Μάγκι. Εκατοντάδες γυναίκες από όλη τη χώρα που ακούνε την εκπομπή και συγκινούνται από την ιστορία του, του στέλνουν γράμματα. Μία από τις ακροάτριες είναι η Άνι Ριντ, ρεπόρτερ της εφημερίδας Baltimore Sun. Είναι αρραβωνιασμένη με τον Γουόλτερ αλλά αισθάνεται ότι κάτι λείπει από τη σχέση τους.

Αφού παρακολουθεί την ταινία Μεγάλε μου Έρωτα, η Άνι γράφει ένα γράμμα προτείνοντας στον Σαμ να τη συναντήσει στην κορυφή του Εμπάιρ Στέιτ Μπίλντινγκ τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Δεν το στέλνει αλλά η φίλη της και συντάκτρια Μπέκι, το στέλνει γι αυτήν και στέλνει την Άνι στο Σιάτλ με αφορμή να κάνει ένα ρεπορτάζ για τις ραδιοφωνικές εκπομπές

Παίζουν: Τομ Χανκς, Μεγκ Ράιαν, Μπιλ Πούλμαν

*Μακεδονία, Κυριακή 23/5 στις 23:00

King Kong (2005) σε σκηνοθεσία Πίτερ Τζάκσον

Περιπέτεια – Στη δεκαετία του ’30, ο Καρλ Ντάνχαμ, ματαιόδοξος σκηνοθέτης, καταφθάνει με το συνεργείο του στο απομονωμένο Νησί της Νεκροκεφαλής, κοντά στη Σουμάτρα. Μαζί του είναι η Αν Ντάροου, πρωταγωνίστρια της ταινίας που ετοιμάζει ο Καρλ και ο Τζακ Ντρίσκολ, νεαρός σεναριογράφος και κρυφά ερωτευμένος με την Αν. Όμως τα προβλήματα μόλις άρχισαν. Η απαγωγή της Αν από τους ιθαγενείς του νησιού επιβεβαιώνουν τις φήμες που είχαν φτάσει στ’ αυτιά του Καρλ και του Τζακ. Ο Κινγκ Κονγκ, ένας γορίλας γιγαντιαίων διαστάσεων, ζει μαζί με άλλα προϊστορικά ζώα, που κατάφεραν να επιβιώσουν, αιώνες τώρα, στα βάθη της αχανούς, τροπικής ζούγκλας του νησιού. Τώρα οι ιθαγενείς, σκοπεύουν να προσφέρουν την Αν ως θυσία στον Κινγκ Κονγκ. Μόνο που ο τεράστιος γορίλας δεν θα σκοτώσει τη νεαρή κοπέλα. Αντίθετα, θα νιώσει έλξη γι’ αυτήν ενώ ο Ντρίσκολ αναζητεί τα ίχνη της και ο Ντάνχαμ, που βλέπει τον Κινγκ Κονγκ ως την ευκαιρία για να γίνει πλούσιος και διάσημος, ετοιμάζει να βάλει σ’ εφαρμογή τα δικά του, σκοτεινά σχέδια…

Παίζουν: Ναόμι Γουότς, Τζακ Μπλακ, Άντριεν Μπρόντι.

*Star, Κυριακή 23/5 στις 23:15

«Στη Λήξη του Χρόνου» (2018) σκηνοθεσία Σκοτ Μαν

Δράσης – Ο σκληρός αμερικανός ναυτικός Μάικλ Νοξ δεσμεύεται να πάρει την 14χρονη κόρη του νεκρού, καλύτερου του φίλου στον μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό αγώνα στην Αγγλία. Αλλά όταν ρώσοι μαχητές παίρνουν τον έλεγχο του σταδίου, ο Νοξ πρέπει να κάνει ό,τι μπορεί για να σώσει 35.000 ζωές, αλλά και να γυρίσει την Ντάνι με ασφάλεια στη μητέρα της.

Παίζουν: Μαρτιν Φορντ, Πιρς Μπρόσναν, Γκόρντον Αλεξάντερ, Αλεξάντρα Ντίνο.

*Open, Κυριακή 23/5 στις 23:30

«Θεόφιλος» (1987) σκηνοθεσία Λάκης Παπαστάθης

Βιογραφία – Ο Θεόφιλος Χατζημιχαήλ, παρότι γεννήθηκε αρκετές δεκαετίες μετά την επανάσταση του 1821, μια μέρα εγκατέλειψε το ευρωπαϊκό στυλ ντυσίματος και υιοθέτησε την παραδοσιακή φορεσιά, την φουστανέλα. Ταυτίστηκε με τον ελληνικό μύθο ενός κόσμου ηρώων, από το Μεγάλο Αλέξανδρο ως τους κλέφτες και αρματωλούς του 19ου αιώνα.

Τρεφόταν από τις καθημερινές μορφές του λαϊκού πολιτισμού και από το φως της Ελλάδας. Φορούσε τα ρούχα των ανθρώπων που ζωγράφιζε. Ζούσε μέσα από τους μύθους και την ιστορία των συμβόλων αυτού του τόπου. Αυτός ο φωτισμένος άνθρωπος, οδηγήθηκε στην πιο απόκρυφη απουσία του Ελληνικού Μύθου, στην τέχνη του. Ζωγράφιζε με ένα μοναδικό προσωπικό τρόπο, πρωτοφανή για τα δεδομένα της εποχής.

Παίζουν: Δημήτρης Καταλειφός, Σταμάτης Φασουλής, Δημήτρης Καμπερίδης, Ειρήνη Χατζηκωνσταντή, Θεόδωρος Έξαρχος, Υβόννη Μαλτέζου, Θέμης Μάνεσης, Ντίνος Λύρας.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 23/5 στις 23:40

«Οι Επιβάτες» (2016) σκηνοθεσία Μόρτεν Τίλντουμ

Ένα ταξίδι με φόντο το διάστημα που οδηγεί 5000 επιβάτες σε μια διαφορετική ζωή σε άλλο πλανήτη. Μια μηχανική βλάβη όμως αφυπνίζει 90 χρόνια νωρίτερα από τον τελικό προορισμό έναν από τους εν υπνώσει επιβάτες του τεράστιου διαστημοπλοίου. Ζώντας μόνος του για ένα χρόνο, ο Τζιμ φτάνει στα όρια της απόγνωσης και αποφασίζει να ξυπνήσει μια όμορφη νεαρή γυναίκα, την Ορόρα.

Προσπαθώντας να λύσουν το μυστήριο της βλάβης, ανακαλύπτουν ότι το διαστημόπλοιο κινδυνεύει. Δυο άγνωστοι μάχονται για τον ίδιο σκοπό: να σώσουν το διαστημόπλοιο με τους 5000 επιβάτες.

Παίζουν: Τζένιφερ Λόρενς, Κρις Πρατ, Μάικλ Σιν, Λόρενς Φίσμπερν.

*Mega, Κυριακή 23/5 στις 00:20

«Το Χρονικό της Νάρνια: Ο Πρίγκιπας Κάσπιαν» (2008) σε σκηνοθεσία Άντριου Άνταμσον 

Φαντασίας – H ντουλάπα καταστράφηκε. H Λευκή Mάγισσα είναι νεκρή. O Ασλάν αγνοείται για περισσότερα από χίλια χρόνια! Έναν χρόνο μετά τα εκπληκτικά γεγονότα της ταινίας Το Λιοντάρι, η Μάγισσα και η Ντουλάπα, οι πρώην βασιλείς και βασίλισσες της Νάρνια επιστρέφουν στη μακρινή χώρα, για να διαπιστώσουν ότι έχουν περάσει περισσότερα από 1.300 Ναρνιανά έτη. Κατά την απουσία τους η Χρυσή Εποχή της χώρας έγινε παρελθόν: τα μαγικά πλάσματα και τα μυθικά όντα ακούγονται μονάχα στις ιστορίες των Τελμαρίνων, της ανθρώπινης φυλής που λυμαίνεται την περιοχή, με αρχηγό τον ανελέητο Λόρδο Μιράζ. Ο Ασλάν, το φοβερό λιοντάρι-βασιλιάς, έχει εξαφανιστεί για πάνω από χίλια χρόνια. Όμως ένας νέος ήρωας κάνει την εμφάνισή του: ο Κάσπιαν, ο νεαρός κληρονόμος του θρόνου των Τελμαρίνων, είναι αυτός που καλεί τα τέσσερα αδέλφια στη Νάρνια με το μαγεμένο βούκινο, για να πολεμήσουν όλοι μαζί τον μοχθηρό θείο του, Μιράζ. Με τη βοήθεια του ευέξαπτου αλλά γενναίου νάνου Τράμπκιν, του θαρραλέου ποντικού Ρίπιτσιπ και του καχύποπτου μαύρου νάνου Νικάμπρικ, οδηγούν τους Ναρνιανούς στο εκπληκτικό ταξίδι για την αναβίωση της μαγείας και της δόξας!

Παίζουν: Μπεν Μπαρνς, Γουίλιαμ Μόζλι, Άννα Πόπλγουελ.

*Alpha, Κυριακή 23/5 στις 00:30

«Ρόμποκοπ: Ο Μπάτσος Ρομπότ» (1987) σκηνοθεσία Πολ Βερχόφεν

Αστυνομική, Δράσης, Φαντασίας – Σε ένα δυστοπικό μέλλον, η ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα μαστίζει τη μητρόπολη του Ντιτρόιτ. Ο αστυνομικός Άλεξ Μέρφι παίρνει μετάθεση σε ένα από τα πιο σκληρά αστυνομικά τμήματα της πόλης, όπου μαζί με τη νέα του συνάδελφο Αν Λιούις ξεκινάει για την περιπολία. Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης της συμμορίας του Κλάρενς Μπόντικερ, απομονώνεται και βασανίζεται από τους κακοποιούς, οι οποίοι τον αφήνουν ετοιμοθάνατο.

Οι γιατροί αδυνατούν να τον κρατήσουν στη ζωή, αλλά τα μέρη του σώματός του χρησιμοποιούνται για την κατασκευή του Ρόμποκοπ, ενός σάιμποργκ αστυνομικού. Ο Ρόμποκοπ αναλαμβάνει υπηρεσία στο ίδιο αστυνομικό τμήμα και αρχίζει να καταπολεμά το έγκλημα ακολουθώντας τους δικούς του βασικούς κανόνες με τους οποίους έχει προγραμματιστεί – κανόνες που δεν αποκλείουν τη χρήση βίας.

Το ξεκαθάρισμα αρχίζει ενώ σιγά σιγά παλιές μνήμες του Μέρφι έρχονται στην επιφάνεια, οδηγώντας τον Ρόμποκοπ να αναζητήσει τους δολοφόνους του.

Παίζουν: Πίτερ Γουέλερ, Νάνσι Άλλεν, Ντάνιελ Ο΄Χέρλι, Ρόνυ Κοξ.

*Open, Κυριακή 23/5 στις 01:30