7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει επτά ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Ψυχραιμία» (2007) σκηνοθεσία Νίκος Περάκης

Κωμωδία – Η ιστορία παρακολουθεί τις παράλληλες, συχνά συμπλεκόμενες ιστορίες και τις κοινές τύχες μερικών πολύ διαφορετικών νέων κατά τη διάρκεια ενός καλοκαιρινού εικοσιτετράωρου, από την έξοδό τους από τη φυλακή και τις παραλίες του Σαρωνικού ως τα βοσκοτόπια του Ψηλορείτη. Κοινό χαρακτηριστικό των ηρώων είναι τα ποικίλα προβλήματα που τους έχουν κληροδοτήσει οι φαύλοι γονείς τους. Οι ίδιοι – μέχρι πρότινος αμέτοχοι – πέφτουν στα βαθιά, καθώς η απώλεια της ευδαιμονίας επιφέρει την ξαφνική κι αναγκαστική τους «ενηλικίωση»…

Παίζουν: Γιάννης Τσιμιτσέλης, Βάσω Καβαλιεράτου, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Ευτυχία Γιακουμή, Γιώργος Χρανιώτης, Τζένη Θεωνά, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Στέλιος Ξανθουδάκης, Μαρία Τζοπανάκη, Δήμητρα Χατούπη, Κωνσταντίνος Δανίκας, Γιώργος Κιμούλης.

*Mega, Πέμπτη 27/5, στις 21:00

«Η Φίρμα» (1993) σκηνοθεσία Σίντνεϊ Πόλακ

Μυστηρίου – Ο Μιτς Μακ Ντιρ ετοιμάζεται να αποφοιτήσει από τη Νομική σχολή του Χάρβαρντ και ήδη η φήμη του ως νέο αστέρι της δικηγορίας τού έχει αποφέρει μια αξιοζήλευτη επαγγελματική πρόταση από μια νομική εταιρεία, που του προσφέρει πολύ περισσότερα από όσα θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί ο ίδιος και η σύζυγός του.

Όταν όμως στην πορεία, το FBI τον ενημερώνει ότι η αυτή η εταιρεία εμπλέκεται σε εγκληματικές πράξεις, ο Μιτς αναλαμβάνει να διερευνήσει την υπόθεση, αλλά σύντομα θα χρειαστεί να προστατεύσει την ίδια του τη ζωή.

Παίζουν: Τομ Κρουζ, Τζιν Τρίπλχορν, Τζιν Χάκμαν, Εντ Χάρις, Χόλυ Χάντερ, Χολ Χόλμπρουκ.

*Open, Πέμπτη 27/5, στις 21:00

«Speed» (1994) σκηνοθεσία Γιαν Ντε Μποντ

Περιπέτεια – Ο Τζακ Τρέιβεν, είναι ένας αστυνομικός που υπηρετεί στο αστυνομικό τμήμα του Λος Άντζελες. Ο Τζακ αναλαμβάνει να αντιμετωπίσει έναν παρανοϊκό βομβιστή, που απειλεί να ανατινάξει ένα λεωφορείο, γεμάτο ανυποψίαστους πολίτες. Δεν πρόκειται όμως για μια απλή διάσωση πολιτών. Η βόμβα που έχει τοποθετηθεί στο λεωφορείο, πρόκειται να εκραγεί αν η ταχύτητα του οχήματος πέσει κάτω από τα 50 χιλιόμετρα.

Ο Τζακ επιβιβάζεται στο λεωφορείο, προκειμένου να σώσει τους πολίτες και να εξουδετερώσει τη βόμβα. Μια κούρσα αγωνίας ξεκινά. Εκρηκτικό σκηνοθετικό ντεμπούτο του Γιαν Ντε Μποντ, που έδωσε καινούρια πνοή στις ταινίες καταιγιστικής δράσης.

Παίζουν: Τζεφ Ντάνιελς, Σάντρα Μπούλοκ, Κιάνου Ριβς, Ντένις Χόπερ, Τζο Μόρτον, Άλαν Ρακ, Γκλεν Πλάμερ, Μπεθ Γκραντ.

*Skai, Πέμπτη 27/5, στις 22:00

«Ένα Κάποιο Τέλος» (2017) σε σκηνοθεσία Ρίτες Μπάτρα

Δράμα μυστηρίου – Ο Τόνι Γουέμπστερ ζει μια απομονωμένη και ήσυχη ζωή, έως ότου βαθιά κρυμμένα μυστικά από το παρελθόν του έρχονται στην επιφάνεια και τον αναγκάζουν να αναλογιστεί τα λάθη του νεότερου εαυτού του, την αλήθεια για την πρώτη του αγάπη και τις συνέπειες των αποφάσεων που πήρε μια ολόκληρη ζωή πριν.

Παίζουν: Τζιμ Μπρόντμπεντ, Χάριετ Γουόλτερ, Μισέλ Ντόκερι, Έμιλι Μόρτιμερ, Μπίλι Χάουλ, Τζο Άλγουιν, Φρέγια Μέιβορ, Μάθιου Γκουντ και Σαρλότ Ράμπλινγκ.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 27/5, στις 22:00

«Συλλέκτης οστών» (1999) σκηνοθεσία Φίλιπ Νόις

Περιπέτεια – Ένας δολοφόνος κυκλοφορεί ελεύθερος στους δρόμους του Μανχάταν. Τα ανατριχιαστικά ίχνη που αφήνει σε κάθε τόπο του εγκλήματος μοιάζουν να έχουν κρυφή σημασία και δεν διευκολύνουν τις έρευνες της αστυνομίας. Ποιος μπορεί άραγε να κατανοήσει τα μηνύματα που στέλνει ο δολοφόνος; Ποιος είναι αρκετά ικανός για να “παίξει” μαζί του; Ο Λίνκολν Ράιμ είναι ίσως ο καλύτερος αστυνομικός ντετέκτιβ της Νέας Υόρκης και ένας σπουδαίος εγκληματολόγος.

‘Ενας τραυματισμός, όμως, εν ώρα υπηρεσίας, τον αφήνει ανάπηρο -δεν μπορεί να κινήσει τα άκρα του – και έτσι χάνει σιγά σιγά τη θέληση για ζωή. Η Αμίλια Ντόναχι είναι μια ικανή νεαρή αστυνομικός, που οι ικανότητές της πέφτουν στην αντίληψη του Ράιμ και εντυπωσιασμένος από τη δουλειά της, πείθεται ότι πρέπει να συνεργαστούν, εάν θέλουν να προλάβουν το επόμενο χτύπημα του δολοφόνου. Καθώς οι έρευνες προχωρούν, ο Ράιμ και η Αμίλια συνειδητοποιούν πως ο δολοφόνος δρα με βάση ένα νοσηρό σχέδιο, που βρίσκεται μονάχα στο ξεκίνημά του. Ο χειρότερος εχθρός της Αμίλια είναι ο χρόνος, στην προσπάθειά της να σώσει τα επόμενα πιθανά θύματα. Κανείς, όμως, δεν υπολογίζει που ακριβώς μπορεί να οδηγεί η συλλογή οστών, με την οποία “παίζει” ο αδίστακτος δολοφόνος,

Παίζουν: Ντένζελ Ουάσινγκτον, Αντζελίνα Τζολί, Κουίν Λατίφα, Μάικλ Ρούκερ, Μάικ Μακ Γκλόουν, Λούις Γκάζμαν, Λίλαντ ‘Ορσερ.

*Mega, Πέμπτη 27/5, στις 23:20

«Παγίδα Θανάτου» (2017) σκηνοθεσία Πολ Σόλετ

Περιπέτεια – Θρίλερ – Τρεις εγκληματίες βρίσκονται παγιδευμένοι μέσα σε μια αποθήκη, μετά από μια αποτυχημένη ληστεία. Με την αστυνομία να βρίσκεται στα ίχνη τους και την αγωνία να τους έχει κυριεύσει, βρίσκονται αντιμέτωποι με μια απρόσμενη μεγαλύτερη απειλή. Η απειλή είναι ένας θανάσιμα άγριος σκύλος – δολοφόνος.

Παίζουν: Έιντριεν Μπρόντι, Τζον Μάλκοβιτς, Αντόνιο Μπαντέρας, Ρόρι Κάλκιν.

*Star, Πέμπτη 27/5, στις 00:10

«Οι Γυναίκες του Στέπφορντ» (2004) σκηνοθεσία Φρανκ Οζ

Φαντασίας – Από τότε που η Τζοάνα, διοικητικό στέλεχος της τηλεόρασης από τη Νέα Υόρκη, μετακόμισε με τον άντρα και τα παιδιά της στην καλή κοινωνία του Στεπφορντ, άρχισε αμέσως να συνειδητοποιεί ότι είναι κάτι παραπάνω από το τέλειο μέρος για να ζεις. Ποιο είναι όμως το μυστικό των ανθρώπων της πόλης, που κάνει όλες τις γυναίκες να είναι τέλειες και οι άντρες κάτι παραπάνω από ευτυχισμένοι;

Παίζουν: Νικόλ Κίντμαν, Μπέτι Μίντλερ, , Μάθιου Μπρόντερικ, Γκλεν Κλόουζ, Κρίστοφερ Γουόκεν.

*Skai, Πέμπτη 27/5, στις 00:30