11 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Το βράδυ του Σαββάτου δέκα όμορφες κινηματογραφικές επιλογές σε περιμένουν στη μικρή σου οθόνη:

«Εγώ, ο Απαισιότατος» (2010) σκηνοθεσία Πιέρ Κοφέν, Κρις Ρενό 

Animation – Σε μια γειτονιά, σε ένα όμορφο προάστειο, ανάμεσα στα όμορφα σπίτια με τους λευκούς φράχτες με τα ανθισμένα τριαντάφυλλα, υπάρχει ένα μαύρο σπίτι με ένα καλά κρυμμένο καταφύγιο, θαμμένο από κάτω του, τόπο διαμονής του πανούργου Γκρου και του απερίγραπτα κωμικού στρατού του από minions. Ο Γκρου, που μόνιμα καταστρώνει υποχθόνια σχέδια, έχει ένα νέο, μεγαλεπήβολο στόχο: να κλέψει το φεγγάρι! Έλα όμως που στο δρόμο του και προκειμένου να υλοποιήσει τα σχέδιά του αναγκάζεται να υιοθετήσει τρία ορφανά κοριτσάκια, που του δείχνουν τέτοια αγάπη και στοργή, θεωρώντας τον μπαμπά τους, με αποτέλεσμα, ακόμα και αυτό το απόρθητο κάστρο κακίας και μίσους, να κινδυνεύει να πέσει ολοσχερώς. Ο απόλυτος κακός του κόσμου βρίσκεται αντιμέτωπος με τις μεγαλύτερες προκλήσεις της ζωής του, τη Μάργκο, την Έντιθ και την Άγκνες…

Ακούγονται οι φωνές των: Γιάννη Ζουγανέλη, Θανάση Τσαλταμπάση, Κώστα Τσάκωνα.

*Star, Σάββατο 29/5, στις 21:00

«Kung Fu Panda 2» (2011) σε σκηνοθεσία Τζένιφερ Γιου Νελσον

Animation – Ο Δάσκαλος Πο, το φιλήσυχο, στρουμπουλό, γλυκό, αρκετά αδέξιο και σίγουρα πολύ τεμπέλικο Πάντα αφού κατατρόπωσε τον Ται Λαγκ και έφερε την ηρεμία στην κοιλάδα, τώρα απολαμβάνει την παρέα των Υπέροχων Πέντε συμπολεμιστών του, ενώ ο Μάστερ Σίφου τον προειδοποιεί ότι ακόμη δεν έχει βρει την εσωτερική του γαλήνη και πρέπει να συνεχίσει να την αναζητά.

Ένας νέος τρομακτικός εχθρός κάνει την εμφάνισή του, το παγώνι- άρχοντας Σεν, ο οποίος μοιάζει ανίκητος αφού φαίνεται να έχει ανακαλύψει ένα μυστικό όπλο που είναι ικανό να αφανίσει την τέχνη του Κουνγκ Φου. Ο χνουδωτός, στρουμπουλός Πο κι οι Υπέροχοι Πέντε ξεκινούν ένα επικίνδυνο ταξίδι, για να σώσουν την Κίνα και την τέχνη του κουνγκ φου με πολλές εντυπωσιακές σκηνές δράσης και μπόλικο χιούμορ, αλλά και συγκίνηση.

Πώς θα καταφέρει ο Πο να τον νικήσει; Η απάντηση βρίσκεται κάπου μακριά… στο παρελθόν του Πο και στο μυστικό που αυτό κρύβει… Επικίνδυνη αποστολή που απαιτεί πολεμικές τέχνες σε extra large διάσταση!

Μεταγλωττισμένο με τις φωνές των: Χρήστος Θάνος, Μανώλης Γιούργος, Υρώ Λούπη, Νέστορας Κοψιδάς, Λεωνίδας Κακούρης.

*Open, Σάββατο 29/5, στις 21:00

«Η Αγάπη μας» (1968) σε σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης

Αισθηματική – Μια ταξιθέτρια σε θέατρο, όπου εμφανίζεται ένας διακεκριμένος και δημοφιλής ηθοποιός, έχει τύχη βουνό καθώς η πρωταγωνίστρια παθαίνει ένα ατύχημα. Ο σκηνοθέτης σκέφτεται να εκμεταλλευτεί το μέχρι τώρα αναξιοποίητο ταλέντο της κοπέλας και τη βάζει να αντικαταστήσει την πρωταγωνίστρια.

Η αναπάντεχη επιτυχία της τη μεταμορφώνει, από ταπεινή ταξιθέτρια σε λαμπρό αστέρι.

Παίζουν: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Κατερίνα Χέλμη, Πέτρος Λοχαΐτης, Τζόλη Γαρμπή, Χρήστος Δοξαράς, Δέσποινα Στυλιανοπούλου, Δημήτρης Νικολαΐδης.

*Alpha, Σάββατο 29/5, στις 21:30

«Χρόνια Πολλά Τόμπι Σίμπσον» (2017) σε σκηνοθεσία Πάτρικ Μακίν

Ρομαντική κομεντί – Κολλημένος μ’ ένα τρελό αφεντικό, μια ζηλιάρα κοπέλα κι έναν καταπιεστικό πατέρα, ο Τόμπι Σίμπσον περνάει τη ζωή του σκεφτόμενος όλους τους άλλους εκτός από τον εαυτό του. Στα γενέθλιά του τα πράγματα χειροτερεύουν όταν το τραίνο για το σπίτι του ακυρώνεται και βρίσκεται σ’ ένα πούλμαν γεμάτο νέους που πάνε σε ένα μουσικό φεστιβάλ. Στην αρχή δεν είναι τόσο άσχημα μιας και κάθεται δίπλα σε ένα φιλικό κορίτσι από την Τσεχία, την Ρενάτα. Αλλά μετά καταλαβαίνει ότι τον έκλεψαν. Έξαλλος, πηγαίνει στο φεστιβάλ με το κορίτσι, αποφασισμένος να βρει τον κλέφτη αλλά τελικά βρίσκει την αγάπη και την ελευθερία.

Παίζουν: Αλεξάντερ Πέρκινς, Εντίτα Μπαντνίκ, Ζάρα Σάιμς.

*ΕΡΤ3, Σάββατο 29/5, στις 22:00

«London Fields» (2018) σε σκηνοθεσία Μάθιου Κάλεν

Θρίλερ μυστηρίου – Η Νικολά Σιξ είναι μια μυστηριώδης καλλονή, που κατέχει την ικανότητα να μπορεί να δει στο μέλλον της. Είναι πεπεισμένη ότι σύντομα θα χάσει τη ζωή της έτσι χωρίς φόβο, ξεκινά σχέση με τρεις διαφορετικούς άντρες, ένας από τις οποίους γνωρίζει ότι θα είναι και ο δολοφόνος της.

Ο Σάμσον Γιανγκ, ένας αποτυχημένος συγγραφέας που αποζητά έμπνευση, ο Κιθ Τάλεντ, ένας γυναικάς που τον κυνηγούν οι τοκογλύφοι, και ο Γκάι Κλιντς, ένας αριστοκρατικός και εκλεπτυσμένος επιχειρηματίας.Η Νικολά επικεντρώνεται στο να είναι το αντικείμενο πόθου και των τριών αυτών αντρών και οδηγείται σε ένα παράτολμο και παράξενο παιχνίδι.

Παίζουν: Άμπερ Χερντ, Τέο Τζέιμς, Κάρα Ντελεβιν, Μπίλι Μπομπ Θόρντον, Τζιμ Στάρτζες, Τζέισον Άιζακς.

*Open, Σάββατο 29/5, στις 23:00

«Άγρυπνος στο Σιάτλ» (1993) σε σκηνοθεσία Νόρα Έφρον

Κωμωδία –Ο Σαμ Μπάλντουιν, ένας αρχιτέκτονας από το Σικάγο, χάνει τη σύζυγό του, Μάγκι, από καρκίνο. Αυτός και ο μικρός του γιος Τζόνα, αρχίζουν μια νέα ζωή στο Σιάτλ, αλλά ο Σαμ ακόμα πενθεί. Δεκαοχτώ μήνες μετά, την Παραμονή Πρωτοχρονιάς του 1992, ο Τζόνα, ο οποίος θέλει ο πατέρας του να βρει μια καινούρια σύζυγο, τηλεφωνεί σε μια ραδιοφωνική εκμπομπή.

Ο Τζόνα πείθει τον Σαμ να βγει στον αέρα να μιλήσει για το πόσο του λείπει η Μάγκι. Εκατοντάδες γυναίκες από όλη τη χώρα που ακούνε την εκπομπή και συγκινούνται από την ιστορία του, του στέλνουν γράμματα. Μία από τις ακροάτριες είναι η Άνι Ριντ, ρεπόρτερ της εφημερίδας Baltimore Sun. Είναι αρραβωνιασμένη με τον Γουόλτερ αλλά αισθάνεται ότι κάτι λείπει από τη σχέση τους.

Αφού παρακολουθεί την ταινία Μεγάλε μου Έρωτα, η Άνι γράφει ένα γράμμα προτείνοντας στον Σαμ να τη συναντήσει στην κορυφή του Εμπάιρ Στέιτ Μπίλντινγκ τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Δεν το στέλνει αλλά η φίλη της και συντάκτρια Μπέκι, το στέλνει γι αυτήν και στέλνει την Άνι στο Σιάτλ με αφορμή να κάνει ένα ρεπορτάζ για τις ραδιοφωνικές εκπομπές

Παίζουν: Τομ Χανκς, Μεγκ Ράιαν, Μπιλ Πούλμαν

*Μακεδονία, Σάββατο 29/5, στις 23:00

«Όμορφα Πλάσματα» (2013) σε σκηνοθεσία Ρίτσαρντ ΛαΓκραβενέζε

Φαντασίας – Ο συνεσταλμένος μα πανέξυπνος έφηβος Ίθαν Γουέιτ βασανίζεται από το ίδιο μυστηριώδες όνειρο για καιρό. Η εκπληκτικά διαφορετική Λένα Ντουκέιν, έχει μόλις μετακομίσει στη μικρή πόλη Γκάτλιν και κρύβει ένα φοβερό μυστικό. Ένας θνητός Ρωμαίος και μια μάγισσα Ιουλιέτα σε μια ιστορία ενηλικίωσης γύρω από την πραγματική μας ταυτότητα.

Μια μοντέρνα μυθολογία που εκτυλίσσεται σε μια γοτθική, βαθιά θρησκευόμενη επαρχία του Νότου, ανάμεσα στους πνιγμένους στην άναρχη βλάστηση κήπους, στους θολούς βάλτους και στα φαντάσματα του Αμερικανικού Εμφυλίου. Κάποιες αγάπες είναι μοιραίες… Άλλες είναι καταραμένες.

Παίζουν: Τζέρεμι Άιρονς, Άλις Ένγκλερτ, Άλντεν Έρενραϊχ, Τζακ Ο’Κόνελ, Βαϊόλα Ντέιβις, Έμι Ρόσουμ, Τόμας Μαν, Έμα Τόμσον.

*Star, Σάββατο 29/5, στις 23:10

«Οι Πειρατές της Καραϊβικής: Σε Άγνωστα Νερά» (2011) σκηνοθεσία Ρομπ Μάρσαλ

Φαντασίας – Ο κάπτεν Τζακ Σπάροου δε θα μπορούσε να μείνει για πολύ καιρό μακριά από την περιπέτεια. Όταν βρεθεί λοιπόν στο δρόμο του η Αντζέλικα, μια γυναίκα από το σκοτεινό παρελθόν του, καταλαβαίνει ότι σύντομα η ατμόσφαιρα θα αρχίσει να μυρίζει μπαρούτι. Προς το παρόν, φυσικά, ο Τζακ δεν είναι σίγουρος αν η τυχαία(;) συνάντησή τους οφείλεται στην… μυθική γοητεία του ή στη σφοδρή επιθυμία της Αντζέλικα να ανακαλύψει την θρυλική “Πηγή της Αιώνιας Νεότητας”. Όταν όμως οι καταστάσεις τον φέρουν απέναντι από τον κουρσάρο Μαυρογένη, τον φόβο και τον τρόμο όλων των πειρατών, τότε πλέον δεν θα έχει καμιά αμφιβολία! Παρ όλα αυτά, ακόμα δυσκολεύεται να αποφασίσει ποιος από τους δύο είναι χειρότερος: ο διαβόητος και επικίνδυνος αρχιπειρατής ή η πανούργα, αλλά ακαταμάχητα σαγηνευτική, Αντζέλικα;

Παίζουν: Τζόνι Ντεπ, Πενέλοπε Κρουζ, Τζέφρι Ρας, Ίαν ΜακΣέιν, Κέβιν ΜακΝάλι, Κιθ Ρίτσαρντς.

*Alpha, Σάββατο 29/5, στις 23:40

«Νήμα» (2016) σε σκηνοθεσία Αλέξανδρος Βούλγαρης

Τρόμου-επιστημονικής φαντασίας – Το νήμα που συνδέει τους κόσμους των δύο πρωταγωνιστών, Νίκη και Λευτέρη, είναι η μνήμη, η βία και μία μάχιμη ελπίδα. Η αφοσίωση της Νίκης στην αντίσταση προδίδει την αδυναμία της να ανταποκριθεί ως μητέρα. Ο Λευτέρης, γιος της Νίκης, κληρονομεί ένα παρελθόν που ο ίδιος πότε του δεν ονειρεύτηκε. Μέχρι που μια μέρα, το νήμα που τους συνδέει, ένας αόρατος ψυχολογικός ομφάλιος λώρος, κόβεται.

Ο αγώνας της Μητέρας για τα πολιτικά της πιστεύω, μεταμορφώνεται σε ψυχολογικές αλυσίδες που φυλακίζουν τον Γιο, ο οποίος πρέπει στο τέλος να αγωνιστεί για τη δικιά του ελευθερία και να αναζητήσει τη δικιά του λύτρωση.

Παίζουν: Σοφία Κόκκαλη, Βαγγέλης Λουκίσας , Δάφνη Πατακιά, Γιώργος Καρπαθάκης, Σοφία Γεωργοβασίλη, Στυλιανός Τζιρίτας, Γιώργος Παπασωτηρίου, Μαριλένα Καραμολέγκου, Εύα Καρτερού, Λάκης Ιωνάς, Δάφνη Χαιρετάκη, Νικόλας Τριανταφυλλίδης, Χριστίνα Μαθέα.

*ΕΡΤ2, Σάββατο 29/5, στις 00:00

«Speed» (1994) σκηνοθεσία Γιαν Ντε Μποντ

Περιπέτεια – Ο Τζακ Τρέιβεν, είναι ένας αστυνομικός που υπηρετεί στο αστυνομικό τμήμα του Λος Άντζελες. Ο Τζακ αναλαμβάνει να αντιμετωπίσει έναν παρανοϊκό βομβιστή, που απειλεί να ανατινάξει ένα λεωφορείο, γεμάτο ανυποψίαστους πολίτες. Δεν πρόκειται όμως για μια απλή διάσωση πολιτών. Η βόμβα που έχει τοποθετηθεί στο λεωφορείο, πρόκειται να εκραγεί αν η ταχύτητα του οχήματος πέσει κάτω από τα 50 χιλιόμετρα.

Ο Τζακ επιβιβάζεται στο λεωφορείο, προκειμένου να σώσει τους πολίτες και να εξουδετερώσει τη βόμβα. Μια κούρσα αγωνίας ξεκινά. Εκρηκτικό σκηνοθετικό ντεμπούτο του Γιαν Ντε Μποντ, που έδωσε καινούρια πνοή στις ταινίες καταιγιστικής δράσης.

Παίζουν: Τζεφ Ντάνιελς, Σάντρα Μπούλοκ, Κιάνου Ριβς, Ντένις Χόπερ, Τζο Μόρτον, Άλαν Ρακ, Γκλεν Πλάμερ, Μπεθ Γκραντ.

*Skai, Σάββατο 29/5, στις 01:00

«Born to Race: Πιο Γρήγοροι Από Ποτέ» (2014) σκηνοθεσία Άλεξ Ραναριβέλο

Δράσης – O Ντάνι Κρούγκερ είναι ένας εικοσάχρονος οδηγός αγώνων ταχύτητας που παίζει με τους δικούς του κανόνες. Έχοντας κερδίσει μια υποτροφία στην αναγνωρισμένη Ακαδημία Αγώνων Ταχύτητας, ο Ντάνι θα βρεθεί ξαφνικά να αγωνίζεται εναντίον μερικών από τους πιο αδίστακτους και σκληρούς νεαρούς οδηγούς του κόσμου.

Η ένταση αυξάνεται εντός και εκτός πίστας και ένα τραγικό απρόσμενο γεγονός αφήνει τον Ντάνι μόνο του χωρίς τον συνεργάτη του. Έχοντας να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο αποβολής του από την Ακαδημία, ο Ντάνι θα αναγκαστεί να ενώσει τις δυνάμεις του με έναν παλιό του αντίπαλο.

Το δίδυμο θα πρέπει τώρα να μάθει να αφήνει στην άκρη τις διαφορές του καθώς καλούνται να αποτινάξουν από πάνω τους τον τίτλο του πρωτάρη σε αυτόν τον κρίσιμο επαγγελματικό αγώνα ταχύτητας.

Παίζουν: Μπρετ Νταβερίν, Μπο Μίρκοφ.

*Open, Σάββατο 29/5, στις 01:30