12 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Αρκετές οι επιλογές για απόψε και διαφορετικές μεταξύ τους. Επίλεξε αυτή που ταιριάζει περισσότερο στη διάθεσή σου:

«Το Κοροϊδάκι της Δεσποινίδος» (1960) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Κωμωδία – Ένας ιδιότροπος βιομήχανος χάλυβα απολύει τον υπάλληλό του, τον ντροπαλό λογιστή Γρηγόρη. Όταν όμως διαπιστώνει ότι κατά λάθος ο Γρηγόρης έχει στην κατοχή του τα διπλά βιβλία της εταιρείας όλα αλλάζουν. Τρομοκρατημένος, μήπως ο Γρηγόρης αποκαλύψει κάπου την αλήθεια, ο βιομήχανος αναγκάζεται να τον ξαναπροσλάβει και μάλιστα βάζει την κακομαθημένη κόρη του Τζούλια, να του κάνει τα γλυκά μάτια και να παίξει μαζί του ένα ερωτικό παιχνίδι ώστε να πάρουν πίσω τα βιβλία. Όμως η εξέλιξη των πραγμάτων θα είναι πολύ διαφορετική, γιατί ο έρωτας δεν αργεί να έρθει, και τελικά «…αντί να φάει η γάτα το ψαράκι, το ψάρι τρώει την γατούλα π’ αγαπώ…!»

Παίζουν: Τζένη Καρέζη, Ντίνος Ηλιόπουλος, Διονύσης Παπαγιανόπουλος.

*Star, Κυριακή 6/6 στις 21:00

«Συνάντησε τον Τζό Μπλάκ» (1998) σκηνοθεσία Μάρτιν Μπρεστ

Δράμα – Ο Γουίλιαμ Πάρις ένας πάμπλουτος και πανίσχυρος άνδρας, είναι ιδρυτής και επικεφαλής μιας τεράστιας πολυεθνικής ΜΜΕ. Ζει μαζί με τις δύο πολυαγαπημένες του κόρες, την Άλισον και την Σούζαν. Ξαφνικά, μια νύχτα ο Γουίλιαμ παθαίνει ανακοπή καρδιάς. Ενώ βρίσκεται σε κώμα, δέχεται την επίσκεψη του Τζο Μπλακ, ενός μυστηριώδους ξένου.

Στην πραγματικότητα, δεν είναι άλλος από τον Άγγελο του Θανάτου, με τη μορφή ενός νεαρού άνδρα, που μόλις απεβίωσε. Είναι φανερό ότι η μοίρα του Γουίλιαμ είναι να περάσει στην «άλλη πλευρά», γεγονός που ο τελευταίος δεν επιθυμεί, αφού αισθάνεται ότι θα αφήσει πίσω του ημιτελείς, πολλές σημαντικές υποθέσεις του. Από την άλλη, ο Τζο Μπλακ αναρωτιέται πώς ένας κοινός θνητός αντιλαμβάνεται την ανθρώπινη ζωή. Έτσι οι δύο άνδρες συνάπτουν μια συμφωνία: ο Γουίλιαμ θα έχει λίγο ακόμη χρόνο στη διάθεσή του, προκειμένου να ξεμπερδέψει με τις εκκρεμότητες των υποθέσεών του ενώ όλο αυτό το διάστημα, ο Τζο θα μελετά την ανθρώπινη φύση.

Τα πράγματα θα πάρουν απρόσμενη τροπή από τη στιγμή που ο Τζο θα ερωτευθεί παράφορα την Σούζαν, μια από τις κόρες του Γουίλιαμ.

Παίζουν: Άντονι Χόπκινς, Μπραντ Πιτ, Μάρσια Γκρέι Χάρντεν.

*Ant1, Κυριακή 6/6 στις 21:00

«Iron Man 3» (2013) σε σκηνοθεσία Σέιν Μπλακ

Επιστημονικής Φαντασίας – Μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις ανάμεσα στους ήρωες Avengers, o εκκεντρικός και ιδιοφυής βιομήχανος Τόνυ Σταρκ, προσπαθεί να συνέλθει από το μετατραυματικό στρες. Αυτό όμως, δεν μπορεί να τον κρατήσει μακριά από τα καθήκοντά του, αφού σύντομα θα κληθεί να αναμετρηθεί με τον χειρότερο μέχρι τώρα εχθρό του, τον σατανικό Mandarin. Ο ασύλληπτος ως τώρα ισλαμιστής τρομοκράτης, απειλεί ευθέως τις ΗΠΑ και ο Τόνυ Σταρκ αποφασίζει να τον αντιμετωπίσει κατά μέτωπο. Σε αυτή την αναμέτρηση θα δοκιμαστεί όχι μόνο το κουράγιο του, αλλά και η επινοητικότητά του. Θα του δοθεί, όμως, και η ευκαιρία να απαντήσει στο ερώτημα που τον απασχολεί χρόνια τώρα: τι είναι αυτό που κάνει τη διαφορά, η στολή ή ο άνθρωπος που τη φοράει;

Παίζουν: Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Γκουίνεθ Πάλτροου, Ντον Τσιντλ, Γκάι Πιρς, Ρεμπέκα Χολ, Τζον Φαβρό, Μπεν Κίνσλεϊ, Πολ Μπέτανι.

*Alpha, Κυριακή 6/6 στις 21:10

«Σκοπευτής ειδικών δυνάμεων» (2016) σκηνοθεσία Φρεντ Ολεν Ρέι

Δράσης –  Μια ομάδα ειδικών δυνάμεων, με επικεφαλής τον λοχία Vic Mosby και με ελεύθερο σκοπευτή τον λοχία Τζέικ Chandler κατά τη διάρκεια ειδικής αποστολής, στέλνονται σε ένα απομακρυσμένο χωριό του Αφγανιστάν για να ελευθερώσουν έναν Αμερικανό γερουσιαστή που κρατείται αιχμαλωτος από τους Ταλιμπάν. Η αποστολή διάσωσης στέφεται με επιτυχία, αλλά ο Τζέικ, μένει πίσω για να βοηθήσει έναν τραυματισμένο στρατιώτη. Ο λοχίας Vic Mosby παράλληλα προσπαθεί, να σώσει τους στρατιώτες που έχουν μείνει αιχμάλωτοι με κάθε κόστος…

Παίζουν: Στίβεν Σιγκάλ, Ρομπ Βαν Νταμ, Τιμ Άμπελ.

*Open, Κυριακή 6/6 στις 22:00

«Ο Πατριός» (2009) σε σκηνοθεσία Νέλσον Μακ Κόρμικ

Θρίλερ – Όταν ο Μάικλ Χάρντινγκ επιστρέφει σπίτι του από το στρατό, βρίσκει την μητέρα του τρελά ερωτευμένη με τον Ντέιβιντ, τον νέο της γοητευτικό φίλο, με τον οποίο μάλιστα συγκατοικούν. Αρχικά εκείνος δείχνει ιδανικός σύζυγος και καλός πατριός. Όταν όμως ο Μάικλ και η αγαπημένη του αρχίζουν να ψάχνουν το παρελθόν του επίδοξου πατριού, ανακαλύπτουν τη σκοτεινή και επικίνδυνη πλευρά του.

Παίζουν: Πεν Μπάτζλι, Ντίλαν Γουόλς, Σέλα Γουάρντ, Άμπερ Χιρντ, Σέρι Στρίνγκφιλντ

*Mega, Κυριακή 6/6 στις 22:10

«Στην καρδιά της Θάλασσας» (2015) σκηνοθεσία Ρον Χάουαρντ

Περιπέτεια – Το χειμώνα του 1820, το φαλαινοθηρικό της Νέας Αγγλίας, Έσεξ, δέχτηκε επίθεση από κάτι που κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει: μια φάλαινα τεραστίων διαστάσεων και δύναμης, με μια σχεδόν ανθρώπινη αίσθηση εκδίκησης. Πρόκειται για την τραγωδία που ενέπνευσε τον Χέρμαν Μέλβιλ να γράψει το αριστούργημα του, «Μόμπι Ντικ», το οποίο ωστόσο θα διηγούνταν τη μισή μόνο ιστορία. Η ταινία «Στην Καρδιά της Θάλασσας» θα μας αποκαλύψει την οδυνηρή κατάληξη αυτής της συνάντησης, καθώς το πλήρωμα του πλοίου που καταφέρνει να επιβιώσει, θα φτάσει στα άκρα και θα κάνει το ακατόρθωτο, προκειμένου να μείνει ζωντανό.

Παίζουν: Κρις Χέμσγουορθ, Πολ Άντερσον, Κίλιαν Μέρφι, Μπεν Γουίσοου, Σάρλοτ Ράιλι.

*Star, Κυριακή 6/6 στις 22:50

«Moms Night Out» (2014) σε σκηνοθεσία Άντριου Έργουιν, Τζον Έργουιν

Κωμωδία – Το μόνο που αποζητά η Άλισον και οι φίλες της είναι ένα απόγευμα δείπνου γεμάτο ηρεμία και κουβεντούλα. Μια βραδιά μόνο για μητέρες, που καιρό έψαχναν την ευκαιρία να οργανώσουν. Και για να απολαύσουν τη βραδιά, οι σύζυγοι πρέπει να προσέχουν τα παιδιά τους μονάχα για τρεις ώρες. Τι θα μπορούσε να πάει στραβά σε τόσο λίγο χρόνο;

Παίζουν: Σάρα Ντρου, Πατρίσια Χίτον, Σον Άστιν, Τρέις Άντκινς, Άμπι Κομπ.

*Μακεδονία, Κυριακή 6/6 στις 23:00

«Η Κόκκινη Μαργαρίτα» (1990) σκηνοθεσία Βασίλης Βαφέας

Κωμωδία – Ο ήρωας της ταινίας εγκαταλείπει τη δουλειά του σε φαρμακευτική εταιρεία, για να ακολουθήσει μια ηθοποιό. Παρά τα γεγονός ότι νιώθει ερωτευμένος μαζί της, όταν προσπαθεί να εργαστεί στον δικό της επαγγελματικό χώρο, ζει κωμικοτραγικές καταστάσεις, που θα τον συνθλίψουν και θα τον κάνουν να ψάξει δρόμους διαφυγής.

Παίζουν: Κώστας Βουτσάς, Πέμη Ζούνη, Χρύσα Ρώπα, Ράνια Οικονομίδου, Αντώνης Κατσαρής, Ναταλία Καποδίστρια.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 6/6 στις 23:45

«Οι Ιππότες της Σανγκάης» (2003) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Ντόμπκιν

Περιπέτεια – Μετά το τέλος των περιπετειών που έζησε στην Άγρια Δύση μαζί με τον Ρόι Ο Μπάνον, ο Τσον Γουάνγκ ζει μια αξιοπρεπή ζωή ως σερίφης του Κάρσον Σίτι. Βρισκόμαστε στο 1880 και μια δυσάρεστη είδηση δεν θα αργήσει να έρθει από τη Σαγκάη. Ένας κινέζος επαναστάτης, αφού δολοφόνησε τον πατέρα του Τσον, έκλεψε την Αυτοκρατορική Σφραγίδα και φαίνεται να κατέφυγε στη Βρετανία. Ο Τσον ξανασυναντιέται με τον φίλο του, Ρόι, ο οποίος ξοδεύει τα χρήματα που κέρδισαν και ζει σε ένα πολυτελέστατο ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης κάνοντας τη μεγάλη ζωή. Οι δύο τους ορκίζονται να αποδώσουν δικαιοσύνη. Έτσι, αποφασίζουν να πάνε στο Λονδίνο, όπου θα συναντήσουν την αδελφή του Τσον, τη Λιν, που έχει βρεθεί εκεί για τον ίδιο λόγο και μόλις έχει ανακαλύψει μια απίστευτη συνωμοσία κατά της βασιλικής οικογένειας. 

Παίζουν: Τζάκι Τσαν, Όουεν Γουίλσον, Φαν Γουόνγκ.

*Alpha, Κυριακή 6/6 στις 23:50

«Cop Land» (1997) σκηνοθεσία Τζέιμς Μάνγκολντ

Αστυνομικό δράμα – Ο Συλβέστερ Σταλόνε είναι ο Φρέντι Χέρφλιν, σερίφης μιας κοινότητας του Νιού Τζέρσεϊ, του Γκάρισον. Αρχίζει να ανακαλύπτει σταδιακά, ότι η περιοχή συγκεντρώνει αρκετού αξιωματικούς από το αστυνομικά τμήματα της Νέας Υόρκης που εγκαθίστανται με τις οικογένειές τους. Ο ίδιος τους σέβεται όλους και έχει μυθοποιήσει τους αστυνομικούς αφού ο ίδιος δεν μπορεί να γίνει λόγω του ότι είναι κωφός από το ένα αυτί του.

Έχει καταλάβει βέβαια ότι πρόκειται για μια «βιτρίνα» πίσω από την οποία κυριαρχεί το έγκλημα και η διαφθορά, αλλά εθελοτυφλεί αφού κανείς τους δεν αναγνωρίζει την εξουσία του. Συνεχίζει και ανέχεται την κατάσταση χωρίς να μπορεί να κάνει και πολλά για να τα αντιμετωπίσει, ακόμη και όταν ο ανακριτής εσωτερικών υποθέσεων ζητά τη βοήθειά του…

-Η ύπαρξη του Γκάρισον βασίστηκε στην πραγματική περιοχή της Νέας Υόρκης το Γούρλεϊ Χάιτς, όπου πολλοί από τους κατοίκους του είναι πρώην ή εν ενεργεία αστυνομικοί της Νέας Υόρκης.
-Ο Σταλόνε χρειάστηκε να βάλει 18 κιλά για να υποδυθεί τον σερίφη της πόλης. Τα κύρια γυρίσματα της ταινίας έγιναν στο Εντζγουότερ στο Νιου Τζέρσεϊ.

Παίζουν: Σιλβέστερ Σταλόνε, Χάρβεϊ Καϊτέλ, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Ρέι Λιότα, Ζανίν Γκαροφάλο, Αναμπέλα Σιόρα.

*Open, Κυριακή 6/6 στις 00:00

«Life» (2017) σκηνοθεσία Ντάνιελ Εσπινόζα

Επιστημονικής φαντασίας θρίλερ – Μια ομάδα επιστημόνων – πλήρωμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, ανακαλύπτει έναν εξωγήινο οργανισμό από τον Άρη,  με την ικανότητα να αυξάνει με ραγδαίους ρυθμούς τον όγκο και τη νοημοσύνη του, απειλώντας έτσι τη ζωή τη δική τους και των υπόλοιπων ανθρώπων. Η αποστολή τους να τον ανακαλύψουν μετατρέπεται σε φόβο καθώς αποτελεί απειλή για όλη την ανθρωπότητα.

Παίζουν: Τζέικ Tζίλενχαλ, Ρεμπέκα Φέργκιουσον, Ράιαν Ρέινολντς, Χιρογιούκι Σανάντα.

*Mega, Κυριακή 6/6 στις 00:20

«X-Men η Αρχή: Γούλβεριν» (2009) σκηνοθεσία Γκάβιν Χουντ

Επιστημονικής Φαντασίας –  Η πλοκή του έργου είναι ένα ταξίδι στο παρελθόν του διάσημου σούπερ-ήρωα. Το «X-Men η Αρχή: Γούλβεριν», όπως δηλώνει και ο τίτλος, είναι η ευκαιρία για τους απανταχού φαν των γνωστών κόμικς της Marvel, να γνωρίσουν την καταγωγή και τις ρίζες του αγαπημένου τους ήρωα, πώς απέκτησε τον περίφημο αδαμάντινο σκελετό και τα νύχια του, γιατί έχασε τη μνήμη του, τι δουλειά είχε στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ποιος είναι ο λόγος της εχθρότητας ανάμεσα σε αυτόν και τον αιώνιο αντίπαλό του, Σέιμπερτουθ και γενικότερα ποια είναι όλα αυτά τα βιώματα, που τον μετέτρεψαν από ένα ασθενικό, αδύναμο αγόρι, σε έναν οργισμένο, εκδικητικό και δολοφονικό μεταλλαγμένο.

Παίζουν: Χιού Τζάκμαν, Λιβ Σράιμπερ, Ντάνι Χιούστον, Ράιαν Ρέινολντς.

*Star, Κυριακή 6/6 στις 01:15