Ισόβια στον 45χρονο για την επίθεση με τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης

Ολοκληρώθηκε η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Φλώρινας για την επίθεση με τσεκούρι στην Εφορία Κοζάνης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του KOZANILIFE., ο 46χρονος δράστης της επίθεσης κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για τις πράξεις του με την πρόταση της Εισαγγελέως να είναι η ισόβια ποινή φυλάκισης για την κατηγορία της τετελεσμένης δολοφονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, 15 χρόνια φυλάκισης για τις περιπτώσεις απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή και δύο χρόνια για οπλοκατοχή.

Αν δεν ήταν ανοικτή η Εφορία θα πήγαινα ή στην Περιφέρεια ή στα δικαστήρια

Νωρίτερα, τους λόγους για τους οποίους προχώρησε στην επίθεση με τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης αναφέρθηκε ο 45χρονος δράστης στην απολογία του κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία που ξεκίνησε στο Δικαστικό Μέγαρο Φλώρινας.
«Αυτή την κυρία που την χτύπησα και πάλεψε μαζί μου την κοίταξα στα μάτια και είδα ότι σκεφτόταν εκείνη τη στιγμή κάτι άλλο, όχι τον εαυτό της. Γι’ αυτό και την άφησα, επειδή ήταν διαφορετική και δε σκεφτόταν τον εαυτό της. Όταν με συνέλαβαν οι αστυνομικοί δεν με πείραξαν αυτή τη φορά. Δεν είδα καμία έκπληξη στους περαστικούς. Αν ήταν κλειστή η εφορία θα πήγαινα στην περιφέρεια ή στα δικαστήρια» τόνισε μεταξύ άλλων ο 45χρονος.

Αναφερόμενος στο γιατί επέλεξε την εφορία για να προχωρήσει στην πράξη του, σημείωσε ότι «είναι οικονομικοί δολοφόνοι, ή αλλιώς οικονομική αστυνομία. Δεν τους ενδιαφέρει αν έχεις να ζήσεις, αν έχεις να φας. Πρέπει να πληρώσεις τον φόρο και ας μην έχεις να φας. Μας πατάνε και μας πίνουν το αίμα. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν καταστρέψει ζωές, γιατί να μην καταστραφεί και μια δικιά τους; Η επίθεση ήταν ενάντια στο ελληνικό κράτος. Ξέρω πάρα πολλούς που δεν μπορούν να κάνουν οικογένεια εξαιτίας της τρομοκρατίας που ασκεί το ελληνικό κράτος. Δεν σκότωσα αστυνομικούς γιατί είναι αναλώσιμοι. Δεν μπορούσε να σπάσει έτσι το σύστημα».

Ωστόσο σε άλλο σημείο της απολογίας του, ο 45χρονος ανέφερε ότι έχει δεχθεί αστυνομική βία. «Η αντιμετώπιση που είχα όταν ανέφερα στον ανακριτή για την βία που έχω δεχθεί στα αστυνομικά τμήματα, ήταν να σφυρίζει αδιάφορα. Με ξυλοφόρτωσαν στο αστυνομικό τμήμα και με τρέχανε 2 τη νύχτα σε ψυχίατρο. Οι φυλακές είναι για ζώα. Το κάνουν επίτηδες για να σπάσουν τον τσαμπουκά των κρατουμένων, δεν ξέρεις αν είναι νύχτα ή μέρα».