10 ταινίες για να δεις σήμερα στην τηλεόραση

Σάββατο σήμερα και ήρθε η στιγμή να χαλαρώσεις έπειτα από μία κουραστική εβδομάδα! Εμείς έχουμε επιλέξει και σου προτείνουμε δεκά ξεχωριστές ταινίες που μπορείς να απολαύσεις σήμερα στη μικρή σου οθόνη και υπόσχονται να κάνουν το βράδυ σου μαγικό:

«Minions» (2015) σε σκηνοθεσία Κάιλ Μπαλντά, Πιέρ Κοφέν

Animation – Από την αρχή του κόσμου, τα Minions υπήρχαν σε αυτόν τον πλανήτη με σκοπό πάντα να υπηρετήσουν πιστά τα πιο καταθλιπτικά αφεντικά! Από τον T-Rex έως τον Ναπολέοντα, η κίτρινη, φλύαρη, ακατανόητη φυλή, βοήθησε τους μεγαλύτερους και πιο κακόβουλους κακοποιούς. Τα Minions καλούνται τώρα να δουλέψουν για ένα νέο αφεντικό, την Scarlet Overkill, που φιλοδοξεί να γίνει η πρώτη γυναίκα κακός του κόσμου ενώ ταυτόχρονα θα προσπαθήσουν να σώσουν όλα τα Minions από την εξόντωση…

Στην πρωτότυπη έκδοση της ταινίας ακούγονται οι φωνές των βραβευμένων με Όσκαρ, Χρυσή Σφαίρα, ΕΜΜΥ,  Σάντρα Μπούλοκ, Μάικλ Κίτον, Τζέφρι Ρας, Άλισον Τζάνεϊ, Στιβ Καρέλ Σκηνοθεσία: Κάιλ Μπαλντά, Πιέρ Κοφέν.

* Star, Παρασκευή 12/6, στις 21:00

«Μια Πάπια Μα Ποια Πάπια» (2018) σκηνοθεσία Κρίστοφερ Τζένκινς 

Animation – Δύο ορφανά παπάκια, η δυναμική, μόλις 16 ημερών Τσι και ο μικρότερος αδελφός της Τσάο, αποχωρίζονται από το σμήνος τους κατά λάθος εξαιτίας του φιγουρατζή ιπτάμενου Πενγκ, μιας αρσενικής χήνας που είναι ελεύθερο πνεύμα, ένας εργένης που προτιμά χίλιες φορές τα παράτολμα εναέρια ακροβατικά, αντί να συμμετέχει στις προετοιμασίες των υπολοίπων για την ετήσια μετανάστευση Τα φοβισμένα παπάκια ζητάνε τη βοήθεια του Πενγκ για να επιστρέψουν στο σμήνος τους.

Εκείνος αρνείται, αλλά ένας τραυματισμός στη φτερούγα του τον αναγκάζει να αλλάξει γνώμη. Οι τρεις τους θα ζήσουν μια μοναδική περιπέτεια, με εμπόδια και δυσκολίες που θα τους φέρει όμως πραγματικά κοντά. Ο Πενγκ αποδεικνύεται τελικά η καλύτερη πατρική φιγούρα που θα μπορούσαν να έχουν αυτά τα δύο ορφανά παπάκια!.

Με τις φωνές των Μανώλης Γιούργος, Ντίνος Σούτη, Νίκος Παπαδόπουλους, Γιώτα Μηλίτση, Γιάννης Υφαντής, Αλεξάνδρα Λέρτα, Χρύσα Σαμαρά, Γιώργος Σκουφής, Ιφιγένεια Στάικου.

* Open, Παρασκευή 12/6, στις 21:00

«Καλώς Ήλθε το Δολλάριο» (1967) σε σκηνοθεσία Αλέκου Σακελλάριου

Κωμωδία – Με αφορμή την άφιξη του 6ου Αμερικανικού Στόλου στο λιμάνι του Πειραιά, ο ντροπαλός και αξιοπρεπής λογιστής και καθηγητής αγγλικών, Φίλιππος Αγγελούτσος αναγκάζεται, προκειμένου να συμπληρώσει το πενιχρό εισόδημά του, να παραδίδει μαθήματα αγγλικών σε δύο κορίτσια, την Τζίνα και τη Λίζα, που δουλεύουν σε ένα μπαρ της Τρούμπας, για να μπορούν να συνεννοούνται κάπως με τους ναύτες του 6ου αμερικανικού στόλου. Όταν έρχεται επιτέλους ο στόλος, ο Σταύρος, ιδιοκτήτης του μπαρ, αντιμετωπίζει πρόβλημα στην προσέλκυση των ναυτών στο μαγαζί και απευθύνεται και πάλι στο Φίλιππο για βοήθεια.

Παίζουν: Γιώργος Κωνσταντίνου, Άννα Καλουτά, Νίκη Λινάρδου, Νίκος Φέρμας, Αλέκος Τζανετάκος, Σωτήρης Μουστάκας, Σάσα Καστούρα, Ορφέας Ζάχος, Τζόλυ Γαρμπή, Μάκης Δεμίρης

* Alpha, Παρασκευή 12/6, στις 21:30

«Πως να ξεφορτωθείς μια μαμά» (2017) σκηνοθεσία Franziska Buch

Δράμα – Όταν η πάμφτωχη πια διάσημη πρώην σοπράνο Ανελίζε Μπέρενς αναγκάζεται να εγκαταλείψει το σπίτι της και αφού καταρρέει σε μία υπόγεια διάβαση αναζητώντας καταφύγιο να κοιμηθεί, μαθαίνει στο νοσοκομείο ότι έχει όγκο στον εγκέφαλο και χρειάζεται 24ωρη παρακολούθηση. Παρόλο που δεν έχουν καμία απολύτως επαφή μεταξύ τους, θα την φιλοξενήσει η κόρη της, όμως εκείνη έχει κλείσει χριστουγεννιάτικες διακοπές με την οικογένειά της στην Ταϊλάνδη και η μόνη λύση είναι να πάρει τη μητέρα της μαζί. Εκεί μέσα από διάφορες περιπέτειες, οι δυο τους θα έρθουν πιο κοντά και θα ανακαλύψουν πράγματα η μία για την άλλη, αλλά και για τον εαυτό τους.

Παίζουν: Hannelore Elsner, Anneke Kim Sarnau, Marcel Mohab, Lina Hüesker.

* ΕΡΤ3, Παρασκευή 12/6, στις 22:00

«Οι Μπάτσοι της Συμφοράς» (2010) σκηνοθεσία Κέβιν Σμιθ

Κωμωδία – Τα προβλήματα δύο αστυνομικών δεν φαίνεται να έχουν σταματημό. Μετά από μια αποτυχημένη απόπειρα να συλλάβουν ένα μεγαλέμπορο ναρκωτικών βρίσκονται σε διαθεσιμότητα. Το γεγονός αυτό έρχεται να “συμβάλλει” στην οικονομική στενότητα του ενός, ο οποίος μάλιστα έχει να αντιμετωπίσει και τα τρέχοντα έξοδα του γάμου της κόρης του. Απελπισμένος, που δεν θα μπορέσει να προσφέρει στην κόρη του τον γάμο, που εκείνη πάντα ονειρευόταν, αποφασίζει να πουλήσει μία συλλεκτική κάρτα, ενός παίχτη του μπέιζμπολ, που έχει χρόνια στην κατοχή του. Τα πράγματα όμως θα στραβώσουν όταν ένας μαφιόζος, με εμμονή στα αναμνηστικά αντικείμενα παλιότερων εποχών, ληστεύει το ενεχυροδανειστήριο στο οποίο είχε φυλάξει την κάρτα. Η συνταγή πλέον είναι γνωστή, το κυνηγητό και η αναπόφευκτή σύγκρουση και καταστάσεις που πάνε από το κακό στο χειρότερο.

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Τρέισι Μόργκαν, Χουάν Κάρλος Χενάντεζ.

* Star, Παρασκευή 12/6, στις 22:50

«Moms Night Out» (2014) σε σκηνοθεσία Άντριου Έργουιν, Τζον Έργουιν

Κωμωδία – Το μόνο που αποζητά η Άλισον και οι φίλες της είναι ένα απόγευμα δείπνου γεμάτο ηρεμία και κουβεντούλα. Μια βραδιά μόνο για μητέρες, που καιρό έψαχναν την ευκαιρία να οργανώσουν. Και για να απολαύσουν τη βραδιά, οι σύζυγοι πρέπει να προσέχουν τα παιδιά τους μονάχα για τρεις ώρες. Τι θα μπορούσε να πάει στραβά σε τόσο λίγο χρόνο;

Παίζουν: Σάρα Ντρου, Πατρίσια Χίτον, Σον Άστιν, Τρέις Άντκινς, Άμπι Κομπ.

* Μακεδονία, Παρασκευή 12/6, στις 23:00

«Ο πόλεμος των άστρων: Επεισόδιο 3 – Η εκδίκηση των Σιθ» (2005) σκηνοθεσία Τζόρτζ Λούκας

Περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας – Τρία χρόνια μετά τα γεγονότα της επίθεσης των κλώνων, οι ιππότες Τζεντάι έχουν διασκορπιστεί στον Γαλαξία ώστε να ηγηθούν τον στρατό των κλώνων στον πόλεμο με τους Αποσχιστές. Ο Όμπι-Ουάν Κενόμπι έχει λάβει την εντολή να εξοντώσει τον ηγέτη του στρατού των Αποσχιστών, στρατηγό Γκρίβιους. Από την άλλη, η πίστη στα ιδανικά των Τζεντάι του νεαρού Άνακιν Σκαϊγουόκερ αρχίζει να κλονίζεται, με αποτέλεσμα να έρθει πιο κοντά με τον Σκοτεινό Άρχοντα των Σιθ και με την Σκοτεινή Πλευρά της Δύναμης. Ο Άνακιν, ως νεός Νταρθ Βέιντερ, έρχεται αντιμέτωπος με τον πρώην δάσκαλό του, Όμπι-Ουάν Κενόμπι, σε μια μάχη που θα καθορίσει την τύχη ολόκληρου του Γαλαξία.

Παίζουν: Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, Νάταλι Πόρτμαν, Χέιντεν Κρίστενσεν, Κρίστοφερ Λι, Σάμιουελ Τζάκσον, Φρανκ Οζ, Ίαν ΜακΝτίαρμιντ, Τζίμι Σμιτς, Άντονι Ντάνιελς.

* Alpha, Παρασκευή 12/6, στις 23:45

«Ζίζοτεκ» (2019) σκηνοθεσία Βαρδής Μαρινάκης

Δράμα – Η μητέρα του τον εγκαταλείπει σε ένα πανήγυρι, κάπου στα σύνορα Ελλάδας-Βουλγαρίας και o εννιάχρονος Ιάσωνας βρίσκει καταφύγιο σε μια καλύβα, στη μέση του δάσους.

Συμβιώνοντας με τον Μηνά, έναν απομονωμένο και ιδιότροπο μεσήλικα, θα ζήσει στιγμές συγκινητικές, οφειλόμενες στη λαχτάρα και των δυο για οικειότητα.

Παίζουν: Αύγουστος Λάμπρου-Νεγρεπόντης, Δημήτρης Ξανθόπουλος, Πηνελόπη Τσιλίκα, και Νίκος Γεωργάκης.

* ΕΡΤ2, Παρασκευή 12/6, στις 23:45

«Το Νησί των Καταραμένων» (2010) σε σκηνοθεσία Μάρτιν Σκορσέζε

Θρίλερ – Καλοκαίρι 1954. Ο αστυνόμος Τέντι Ντάνιελς κι ο νέος συνεργάτης του, ο Τσακ, φτάνουν σε ένα νησί κάπου στα ανοιχτά της Αμερικής, όπου βρίσκεται το Άσκλιφ, το ψυχιατρικό νοσοκομείο για ψυχασθενείς εγκληματίες, για να διεξάγουν έρευνα για μια ασθενή που φαίνεται να δραπέτευσε μυστηριωδώς. Όταν ξαφνικά ξεσπάει μια καταιγίδα, ο Ντάνιελς βρίσκεται αποκλεισμένος εκεί και η διακριτική γραμμή μεταξύ πραγματικότητας και παράνοιας αρχίζει να γίνεται επικίνδυνα δυσδιάκριτη. Στο νοσοκομείο Άσκλιφ τίποτα δεν είναι τελικά όπως φαίνεται.

Παίζουν: Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, Μαρκ Ράφαλο, Μπεν Κίνγκσλεϊ, Μισέλ Ουίλιαμς

* Skai, Παρασκευή 12/6, στις 00:30

«Το Μεγάλο Κόλπο» (2008) σε σκηνοθεσία Ρότζερ Ντόναλντσον

Περιπέτεια – O Τέρι, οικογενειάρχης, πωλητής αυτοκινήτων με σκοτεινό παρελθόν, επιστρέφει στα παλιά μονοπάτια της παρανομίας μετά από μια δελεαστική πρόταση της Μάρτιν, πρώην μοντέλου και παλιάς του φίλης. Για πρώτη φορά του δίνεται η ευκαιρία να αποκτήσει πολλά χρήματα και να εξασφαλίσει το μέλλον τόσο της δικής του ζωής όσο και της οικογένειάς του, αν δεχθεί να οργανώσει και να φέρει σε πέρας, μαζί με τους φίλους του μια ληστεία σε θυρίδες τράπεζας του Λονδίνου. Αυτό που δεν ξέρει όμως είναι ο πραγματικός στόχος της ληστείας και τα κίνητρα, που κρύβονται πίσω από την πρόταση της Μάρτιν. Η βασιλική οικογένεια, ανώτερα στελέχη της μυστικής αστυνομίας και επιφανείς πολίτες εμπλέκονται σε μια υπόθεση που τα έχει όλα, από ροζ σκάνδαλα, μέχρι εμπόριο ναρκωτικών και αντιεξουσιαστική δράση…

Παίζουν: Τζέισον Στέιθαμ, Σάφρον Μπάροουζ, Στίβεν Κάμπελ Μουρ, Ντάνιελ Μέις, Ντέιβιντ Σάτσετ, Πίτερ Ντε Τζέρσεϊ, Τζέιμς Φόκνερ, Άλκι Ντέιβιντ.

* Star, Παρασκευή 12/6, στις 01:00