6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει έξι ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Μετά την Επόμενη Μέρα» (2004) σκηνοθεσία Ρόλαντ Έμεριχ 

Επιστημονικής Φαντασίας – Τι θα συνέβαινε αν το φαινόμενο του θερμοκηπίου έπαιρνε πραγματικές, απειλητικές διαστάσεις; Πώς θα έμοιαζε ένα μητροπολιτικό κέντρο, όπως η Νέα Υόρκη, εάν οι λιωμένοι πάγοι της Ανταρκτικής έρρεαν μέσα στις μεγάλες λεωφόρους της; Όταν αυτό, που έμοιαζε μακρινός εφιάλτης, αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα, ο παλαιοκλιματολόγος Άντριαν Χολ, θα προσπαθήσει να σώσει τον κόσμο αλλά και το γιο του. Πρέπει, όμως, να ακολουθήσει αντίθετη κατεύθυνση από αυτή, που θα ακολουθήσουν οι απεγνωσμένες ορδές του πλήθους, καθώς μετακινούνται σε πιο θερμές περιοχές για να γλιτώσουν από την εκδικητική μανία της φύσης.

Παίζουν: Ντένις Κουέιντ, Τζέικ Τζίλενχαλ, Έμι Ρόσουμ.

*Star, Τρίτη 15/6, στις 21:00

«Ασανσέρ για 2» (2014) σε σκηνοθεσία Ρίτσαρντ Λοκρέιν

Δράμα – Ο Άλεξ και η Ρουθ Κάρβερ είναι ζευγάρι. Έχουν περάσει, μαζί, το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους σε ένα διαμέρισμα πέμπτου ορόφου. Καθώς, όμως, το κτήριο δεν διαθέτει ασανσέρ, αποφασίζουν ότι μάλλον ήρθε η ώρα να μετακομίσουν σε άλλο διαμέρισμα, αφού η ηλικία τους δεν θα τους επιτρέπει σε λίγο να χρησιμοποιούν τις σκάλες. Ωστόσο, η απόφασή τους θα προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις, τόσο από τους γείτονες που τους γνωρίζουν χρόνια σαν συγγενείς, όσο και από πραγματικούς συγγενείς τους…

Παίζουν: Νταϊάν Κίτον, Μόργκαν Φρίμαν, Σύνθια Νίξον, Κάρυ Πρέστον, Μύριαμ Σορ.

*Open, Τρίτη 15/6, στις 21:00

«Όλοι οι Άντρες Είναι Ίδιοι» (1966) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Η Πολυξένη (Νίκη Λινάρδου) εξαγριώνεται όταν βρίσκει το σύζυγό της (Γιάννης Γκιωνάκης), να φλερτάρει με την υπηρέτριά τους (Άννα Φόνσου). Αφού απολύσει την κοπέλα, θα εγκαταλείψει τον άντρα της και θα πάει να μείνει στο σπίτι των γονιών της (Μαρίκα Κρεββατά και Διονύσης Παπαγιαννόπουλος). Εκεί όμως θα έρθει να εργαστεί ως οικιακή βοηθός η πρώην υπηρέτριά της. Ο πατέρας, ο αδερφός, ο γαμπρός της Πολυξένης (Γιάννης Βογιατζής), αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, αλλά και δύο ναύτες του, θα ερωτευτούν την υπηρέτρια και έτσι θα προκύψουν παρεξηγήσεις και ευτράπελα.

Παίζουν: Άννα Φόνσου, Γιάννης Βογιατζής, Γιάννης Γκιωνάκης, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Μαρίκα Κρεββατά, Νίκη Λινάρδου, Μέλπω Ζαρόκωστα, Χρήστος Δοξαράς, Αλέκος Κουρής, Χάρης Παναγιώτου.

*ΕΡΤ1, Τρίτη 15/6, στις 22:00

«Beauty Shop» (2005) σε σκηνοθεσία Μπίλε Γούντραφ

Κωμωδία – Η Τζίνα (Κουίν Λατίφα) είναι μια δυναμική κομμώτρια, η οποία έχει μετακομίσει από το Σικάγο στην Ατλάντα για να μπορέσει η κόρη της να φοιτήσει σε ένα διάσημο μουσικό σχολείο.Η ίδια έχει γίνει γνωστή στο πολυτελές ινστιτούτο ομορφιάς όπου εργάζεται για τα όμορφα, αλλά εκκεντρικά κουρέματά της.

Όταν πολύ σύντομα η εκρηκτική της προσωπικότητά της έρχεται σε σύγκρουση με το εγωκεντρικό αφεντικό της (Κέβιν Μπέϊκον), εγκαταλείπει το ινστιτούτο, παίρνοντας μαζί της μια βοηθό (Αλίσια Σίλβερστόουν), με σκοπό να ανοίξει τη δική της επιχείρηση.

Το καταπιεστικό πρώην αφεντικό της, όμως, θα χρησιμοποιήσει κάθε αθέμιτο μέσο για να την εκδικηθεί. Μέσα από μια σειρά κωμικών καταστάσεων η Τζίνα θα πετύχει το σκοπό της κα θα καταφέρει να αποδείξει σε όλους ότι κανένας δεν μπορεί να περιορίσει μια ικανή γυναίκα.

Παίζουν: Κουίν Λατίφα, Αλίσια Σίλβερστόουν, Άντι ΜακΝτάουελ, Μίνα Σουβάρι, Κέβιν Μπέικον.

*ΕΡΤ2, Τρίτη 15/6, στις 22:00

«Η Δοκιμασία» (2003) σκηνοθεσία Ρότζερ Ντόναλντσον

Περιπέτεια – Ο Τζέιμς Κλέιτον είναι ένας μαθητευόμενος πράκτορας στη CIA. Αν και δεν είναι το τυπικό δείγμα «νεοσύλλεκτου», καθώς η συμπεριφορά του είναι αντισυμβατική, είναι ακριβώς το είδος του ανθρώπου που χρειάζεται ο βετεράνος Γουόλτερ Μπερκ, που έχει αναλάβει την εκπαίδευσή του, παίζοντας μαζί του «το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι».

Ο Γουόλτερ τον βοηθάει, παρ όλα αυτά, να ανέβει γρήγορα τα πρώτα σκαλιά της ιεραρχίας. Κατόπιν, όμως, του αναθέτει μια ειδική κι εξαιρετικά δύσκολη αποστολή: να εντοπίσει έναν προδότη που φημολογείται ότι έχει διεισδύσει στην Υπηρεσία…O Τζέιμς αντιμετωπίζει τα νέα του καθήκοντα ως μια προκλητική εναλλακτική της καθημερινότητάς του, γρήγορα όμως θα συνειδητοποιήσει ότι οι παλιοί κανόνες της CIA ισχύουν ακόμη: «Μην εμπιστεύεσαι κανέναν» και «Τίποτε δεν είναι αυτό που φαίνεται».

Παίζουν: Αλ Πατσίνο, Κόλιν Φάρελ, Μπρίτζετ Μόιναχαν, Γκάμπριελ Μάχτ.

*Alpha, Τρίτη 15/6, στις 23:00

«Άνδρες σε…Απόγνωση» (2010) σε σκηνοθεσία Ντέμιαν Λιχτενστάιν

Αστυνομική κωμωδία – Ο Έρικ και η Τάρα είναι ένα ζευγάρι με πολλά προβλήματα! Πεπεισμένος πως όλα ξεκινάνε από το γεγονός πως είναι άνεργος, ο Έρικ ζητάει τη βοήθεια των φίλων του, Στου και Άλεξ που ειδικεύονται στις απάτες και αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα με τις γυναίκες τους!

Αυτοί βλέπουν την ευκαιρία της ζωής τους σε ένα φορτίο με μάρκες καζίνου που βρήκαν ξεχασμένο σε μία αποθήκη. Όμως αυτές οι μάρκες, που ανήκουν σε έναν παλιό μαφιόζο, είναι… πλαστές. Τα σχέδιά τους πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο όταν ο Άλεξ πέφτει στα χέρια του μαφιόζου και ένας απίστευτος αγώνας δρόμου ξεκινάει για να μπορέσουν οι δύο φίλοι να εξαργυρώσουν τις πλαστές μάρκες ώστε να σώσουν το φίλο τους και ταυτόχρονα να σώσουν τους εαυτούς τους από τις γυναίκες τους!

Παίζουν: Ντόναλντ Φέισον, Έντι Κέι Τόμας, Έντι Γκουέρα.

*Open, Τρίτη 15/6, στις 23:00