Πως να κάνετε αίτηση για κομπάρσος στην ταινία του Αντόνιο Μπαντέρας

Εκατοντάδες τηλεφωνήματα δέχεται το Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Θα χρειαστούν περίπου 1.000 κομπάρσοι!

Το Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έχει “βομβαρδιστεί” από το πρωί με πλήθος τηλεφωνημάτων και e-mails με βιογραφικά από άτομα που θέλουν να συμμετάσχουν στην παραγωγή της ταινίας και διευκρινίζει ότι έχει απλά τον ρόλο του διαμεσολαβητή, δηλαδή την προώθηση βιογραφικών στην παραγωγή.

Καθώς τα γυρίσματα αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, η παραγωγή ψάχνει κομπάρσους από φυλετικές μειονότητες, αλλά και όχι μόνο, για να συμμετάσχουν στην ταινία. Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes από την παραγωγή της ταινίας, θα χρειαστούν περίπου 1.000 κομπάρσοι από όσες περισσότερες φυλές γίνεται. Σε αυτή την φάση αναζητούνται κυρίως μαύροι, λατίνοι, κινέζοι και ρoμά, ηλικίας από 15 έως 65 ετών, ενώ έχουν απομείνει περίπου 50 θέσεις για καυκάσιους.

Καθώς τα σημεία της Θεσσαλονίκης στην ταινία θα παρουσιαστούν ως περιοχές της Φλόριντα, η παραγωγή θέλει να πετύχει την αναπαράσταση της ανθρωπογραφίας του Μαϊάμι, όπου υπάρχει ποικιλία διαφορετικών φυλών, όπως λατίνοι, κουβανοί, κινέζοι, τουρίστες από την Άπω Ανατολή και ντόπιοι (καυκάσιοι).

Ωστόσο, το κάστινγκ είναι ανοιχτό και μπορεί να συμμετάσχει οποιοσδήποτε έχει παρόμοια χαρακτηριστικά με κάποια από τις παραπάνω φυλές, καθώς “πολλοί Έλληνες μοιάζουν με λατίνους, και αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η ομοιότητα στην εμφάνιση”, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Μάλιστα, οι κομπάρσοι σε αρκετές περιπτώσεις ενδέχεται να βρεθούν στην ίδια σκηνή με τον Αντόνιο Μπαντέρας και τους συμπρωταγωνιστές της ταινίας, ενώ περίπου οι μισοί θα περάσουν και από την διαδικασία του fitting, δηλαδή θα τους δοθούν ρούχα για τις ανάγκες του ρόλου.

Επιπλέον, το κάστινγκ είναι ανοιχτό και προς special characters, δηλαδή άτομα με κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό όπως μαλλιά, τατουάζ κ.α.

Οι ενδιαφερόμενοι και ενδιαφερόμενες μπορούν να αποστείλουν e-mail με φωτογραφίες τους και στοιχεία επικοινωνίας στο e-mail της παραγωγής millionpic@yahoo.com, ενώ θα υπάρχει και αμοιβή. Περισσότερες πληροφορίες στο 6944219586.

Οι κομπάρσοι θα παίξουν σε κάποιες από τις εξής κατηγορίες:

  • περιπατητές σε παραλιακή λεωφόρο
  • θαμώνες νάιτ κλαμπ
  • θαμώνες ταβέρνας
  • θαμώνες πλατείας σε υποβαθμισμένη γειτονιά
  • παραβατικοί
  • μπράβοι
  • skateboarders
  • μεγαλοσωμοι
  • με τατουάζ
  • με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά “special characters”

Κάθε ημέρα γυρίσματος αμείβεται με 35 ευρώ και την ανάλογη ασφαλιστική κάλυψη, ενώ η παραγωγή αναλαμβάνει και τις άλλες ανάγκες σε τροφή κ.ά. για τους επιλεχθέντες

Επίσης, το Film Office παροτρύνει τους ενδιαφερόμενους να εγγραφούν στο μητρώο επαγγελματιών του (Industry Guide), το οποίο αφορά άμεσα και έμμεσα εμπλεκόμενα επαγγέλματα για την παραγωγή ταινιών, όπως τεχνικούς, υπηρεσίες κέτερινγκ, ηλεκτρολόγους, βοηθούς σκηνοθέτη κ.α, ώστε να είναι εγγεγραμμένοι και για άλλες παραγωγές που “τρέχουν” είτε θα ξεκινήσουν στο μέλλον. Βιογραφικά μπορούν επίσης να σταλούν στο filmoffice@pkm.gov.gr.