9 ταινίες για να δεις σήμερα στην τηλεόραση

Το Σάββατο ήρθε! Βάλτε μια καλή ταινία παραγγείλτε τα αγαπημένα σας σνακ και μετατρέψτε ένα απλό Σάββατο στο απόλυτο movie night.

«Ροβινσώνας Κρούσος» (2016) σε σκηνοθεσία Βενσάν Κέστελου, Μπεν Στάνσεν

Animation – Σε ένα εξωτικό νησί ένας παπαγάλος ζει με άλλα ζώα σε ένα απομακρυσμένο, ειδυλλιακό νησί, πραγματικό επίγειο παράδεισο. Αλλά δε μπορεί να σταματήσει να ονειρεύεται πως θα καταφέρει να φύγει για να ανακαλύψει τον κόσμο. Μετά από μια τρομερή καταιγίδα, τα ζώα του νησιού βρίσκουν ένα περίεργο ον στη παραλία, έναν άνθρωπο, τον Ροβινσώνα Κρούσο. Ο Ροβινσώνας ζητάει τη βοήθεια της χαριτωμένης παρέας για να επιστρέψει σπίτι του αλλά και τα ζώα έχουν τελικά ανάγκη τη βοήθεια του, όταν πρέπει να αντιμετωπίσουν δύο άγριες γάτες, που θέλουν να κάνουν το νησί δικό τους…

* Star, Σάββατο 19/6, στις 21:00

«Ο Τζάστιν και οι γενναίοι ιππότες» (2013) σε σκηνοθεσία Μανουέλ Σισίλια

Animation – Ο Τζάστιν θέλει να γίνει ιππότης απεγνωσμένα. Πράγμα δύσκολο, γιατί από τη μία είναι εντελώς ακατάλληλος και από την άλλη έχει και τον πατέρα του που ως σύμβουλος της βασίλισσας θέλει να τον δει επιτυχημένο νομικό. Αποφασισμένος να κυνηγήσει το όνειρό του, ο Τζάστιν φεύγει από το βασίλειο. Δίπλα του, σ αυτή τη διαδρομή θα σταθεί η Τάλια, ένα δυναμικό και ανεξάρτητο κορίτσι, ένας παράξενος μάγος, ο Μελκιάδης, ο γόης Σερ Κλόρεξ, καθώς και τρεις καλόγεροι που θα γίνουν οι μέντορές του. Η μεγάλη πρόκληση για τον Τζάστιν δεν θα αργήσει να έρθει καθώς πριν καν ολοκληρώσει την εκπαίδευσή του θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον πρώην βασιλιά, Σερ Εράκλιο που εκστρατεύει ενάντια στο βασίλειο με τον στρατό του. Αυτή η τρισδιάστατη ταινία κινουμένων σχεδίων από την Ισπανία, με παραγωγό τον Antonio Banderas, είναι μια ευφάνταστη ιστορία για τη φιλία, την τιμή και το θάρρος. Τοποθετημένο σε έναν μυθικό κόσμο, το Justin And the Knights of Valour προσφέρει ένα συναρπαστικό θέαμα για όλη την οικογένεια με πολλούς, διασκεδαστικούς χαρακτήρες, έντονη δράση και περιπέτεια.

* Open, Σάββατο 19/6, στις 21:00

«Χτυποκάρδια στο Θρανίο» (1963) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελάριος

Αισθηματική – Μια μαθήτρια γυμνασίου (Αλίκη Βουγιουκλάκη) ερωτεύεται ένα γιατρό (Δημήτρης Παπαμιχαήλ). Πηγαίνουν στην Πόλη για το γαμήλιο ταξίδι αλλά, όταν επιστρέφουν, εκείνη νοσταλγεί το σχολείο της και αποφασίζει να επιστρέψει στα θρανία χωρίς να το γνωρίζει ο σύζυγός της. Επειδή δυσκολεύεται με τα μαθήματα, τη βοηθάει ένας καθηγητής (Γιώργος Κωνσταντίνου). Η συχνή απουσία της από το σπίτι εγείρει τις υποψίες του άνδρα της πως τον απατά. Όταν όμως ο σύζυγος καλείται ως κηδεμόνας της γυναίκας του στο σχολείο, καταλαβαίνει τι ακριβώς έχει συμβεί.

Παίζουν: Βουγιουκλάκη Αλίκη, Παπαμιχαήλ Δημήτρης, Παπαγιανόπουλος Διονύσης, Κωνσταντάρας Λάμπρος, Κωνσταντινου Γιωργος, Πάνου Καίτη, Γαρμπή Τζόλη, Μορίδης Θεόδωρος, Λαμπροπούλου Καίτη, Νικολαΐδου Δέσποινα.

* Alpha Σάββατο 19/6, στις 22:30

«Ντουέτο εν δράσει» (2013) σε σκηνοθεσία Πολ Φέιγκ, Μάρλον Γουέιανς

Κωμωδία – Η πράκτορας του FBI Σάρα Άσμπερν, είναι γνωστή στο σώμα για τη μεθοδικότητα της, τη λατρεία της στην τελειότητα αλλά και την αλαζονεία της. Από την άλλη, η Σάνον Μάλινς θεωρείται το ίδιο ικανή με τους καλύτερους άντρες του αστυνομικού τμήματος της Βοστόνης. Αντιδρά άμεσα, δεν φοβάται να πει τα πράγματα με το όνομά τους κι έχει το ένστικτο και το θάρρος να συλλαμβάνει τους πιο επικίνδυνους κακοποιούς στους δρόμους της πόλης.

Καμία από τις δύο δεν είχε ποτέ συνεργάτη, αλλά στην ουσία ούτε και φίλο. Όταν αναγκάζονται να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να κατατροπώσουν ένα μεγαλέμπορο ναρκωτικών, γίνονται αυτό που κανείς δεν θα περίμενε ποτέ: φίλες!

Παίζουν: Σάντρα Μπούλοκ, Μάικλ Ράπαπορτ, Μελίσα Μακ Κάρθι, Μάρλον Γουέιανς.

* Star, Σάββατο 19/6, στις 22:50

«Blues Brothers» (2000) σε σκηνοθεσία Τζον Λαντις

Κωμωδία – Ο Elwood Blues αποφυλακίζεται και προς μεγάλη του λύπη διαπιστώνει ότι η αδερφός του δεν υπάρχει πια, το ορφανοτροφείο που μεγάλωσε έχει κατεδαφιστεί και η μπάντα έχει διαλυθεί. Τότε αποφασίζει να επανενώσει με τη βοήθεια μερικών φίλων του, τη παλιά μπάντα για μια ακόμη αποστολή. H διάσημη μπάντα BLUES BROTHERS ενώνεται ξανά. Aυτή τη φορά με τη βοήθεια του εκφραστικού μπαρμαν (Goodman), συναγωνίζονται στην Μάχη των Μπάντων (Battle of the Bands). Ο Buster, ένα μικρό ορφανό απειθάρχητο αγόρι γίνεται και αυτό μέλος. Στη μέση της καταστροφής, ο Elwοod πρέπει να αποδείξει στην αστυνομία ότι πίσω από τη μουσική υπάρχει κάτι το μαγευτικό και ότι πίσω από την τρέλα της μπάντας κρύβεται μία μυστική μέθοδος.

Παίζουν: Νταν Ακρόιντ, Τζον Γκούντμαν, Γουόλτερ Λεβιν, Αρίθα Φράνκλιν, Τζέιμς Μπράουν, Τζο Μόρτον, Β.Β. Κινγκ.

* Μακεδονία, Σάββατο 19/6, στις 23:00

«Ο Δραπέτης» (1991) σε σκηνοθεσία Λευτέρης Ξανθόπουλος

Δράμα – Αθήνα, αρχές της δεκαετίας του ’50. Ο μαστρ-Αντώνης Μπάρκας, ένας σπουδαίος καραγκιοζοπαίχτης, βλέπει με θλίψη την τέχνη του να φθίνει. Το κοινό του Καραγκιόζη εγκαταλείπει μαζικά το θέαμα, με το οποίο διασκέδαζε επί μισό και πλέον αιώνα, για χάρη του κινηματογράφου, που εξαπλώνεται ραγδαία στις πόλεις και την ύπαιθρο. Στην προσπάθειά του να σταματήσει το χρόνο, έρχεται σε σύγκρουση με το περιβάλλον του.

Κυρίως με τη μικρότερη αδελφή του, την Αγγέλα, η οποία ζει στη σκιά του και είναι αρραβωνιασμένη δέκα χρόνια τώρα μ’ έναν προικοθήρα ναυτικό, τον Σίμο. Αλλά και με τη συμπαθή τραγουδίστρια του θιάσου του, που του παραστέκεται μέχρι τέλους, καθώς και με τους βοηθούς του, Θεοφάνη και Άγγελο. Τόσο η ηλικία, όσο και ο ρομαντικός χαρακτήρας του, δεν του επιτρέπουν να εγκαταλείψει την αγαπημένη του τέχνη.

Παίζουν: Κώστας Καζάκος, Στράτος Τζώρτζογλου, Δώρα Μασκλαβάνου, Γιώργος Νινιός, Βλάσης Μπονάτσος, Πατής Κουτσάφτης, Αθηνόδωρος Προύσαλης, Θάνος Γραμμένος, Νίνα Μιχαλοπούλου, Γιώργος Μανωλάς, Βασίλης Παπαβασιλείου, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, Κωνσταντίνα Σαββίδη, Τάσος Αποστόλου.

* ΕΡΤ2, Σάββατο 19/6, στις 23:45

«Το Χρονικό» (2012) σκηνοθεσία Τζος Τρανκ

Περιπέτεια – Τρεις φίλοι από το γυμνάσιο απέκτησαν υπερδυνάμεις μετά την πραγματοποίηση μιας απίστευτης ανακάλυψης. Καθώς όμως μαθαίνουν σταδιακά να ελέγχουν τις καινούργιες τους ικανότητες, οι ζωές τους αρχίζουν να ξεφεύγουν από τον έλεγχο και οι ίδιοι να κυριεύονται από τη σκοτεινή πλευρά του εαυτού τους.

Παίζουν: Ντέιν ΝτεΧάαν, Αλεξ Ράσελ, Mάικλ Μπ. Τζόρνταν.

* Skai, Σάββατο 19/6, στις 00:30

«Parker» (2013) σε σκηνοθεσία Τέιλορ Χάκφορντ 

Δράσης – Πολλές φορές, για να τη βγάλεις καθαρός, ο μόνος τρόπος είναι να παίξεις βρόμικα. Κι αυτό, θα το μάθει πολύ καλά ο Πάρκερ, ένας διαβόητος κακοποιός με έναν ιδιαίτερο κώδικα τιμής, όταν κάποια στιγμή πέσει θύμα της ίδιας της συμμορίας του στην τελευταία τραπεζική ληστεία τους. Αφού καταφέρει να παραμείνει στη ζωή, η εκδίκηση γίνεται πλέον μονόδρομος. Σύντομα, ο Πάρκερ θα ακολουθήσει μεταμφιεσμένος τους πρώην συνεργάτες του στην επόμενη επιχείρησή τους, στο Παλμ Μπιτς, έχοντας όμως αυτή τη φορά στο πλευρό του την πιο ακαταμάχητη σύμμαχο που θα μπορούσε ποτέ κανείς να φανταστεί.

Παίζουν: Τζέισον Στέιθαμ, Τζένιφερ Λόπεζ, Μάικλ Τσίκλις, Ρόμπερτ Κανεβάλι, Νικ Νόλτε.

* Alpha, Σάββατο 19/6, στις 01:00

«X-Men: Ημέρες ενός Ξεχασμένου Μέλλοντος» (2014) σκηνοθεσία Μπράιαν Σίνγκερ 

Περιπέτεια – Σε ένα δυστοπικό μέλλον, οι άνθρωποι έχουν στην υπηρεσία τους τους Φύλακες, πανίσχυρα γιγαντιαία ρομπότ, που έχουν εξολοθρεύσει τους περισσότερους μεταλλαγμένους, αλλά και τους ανθρώπους υποστηρικτές τους. Ο καθηγητής Τσαρλς Εξέβιερ και ο Μαγκνίτο θα προσπαθήσουν από κοινού να σώσουν τους μεταλλαγμένους από την πλήρη εξαφάνιση, καθώς φονικές στρατιές των ρομπότ τους καταδιώκουν ανηλεώς. Μοναδική ελπίδα τους είναι ο Γουλβερίν, ο οποίος χάρη στην ικανότητα αυτο-ίασης, που διαθέτει είναι ο μοναδικός, που μπορεί να ταξιδέψει στο παρελθόν και ν αλλάξει την ιστορία…

Παίζουν: Χιού Τζάκμαν, Τζέιμς Μακ Αβόι, Μάικλ Φασμπέντερ, Τζένιφερ Λόρενς, Πάτρικ Στιούαρτ, Χάλι Μπέρι, Άννα Πάκουϊν.

* Star, Σάββατο 19/6, στις 01:15