7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δευτέρα σήμερα και σου έχουμε επιλέξει επτά ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Πολύ Σκληρός για να Πεθάνει 4.0» (2007) σκηνοθεσία Λεν Γουάιζμαν

Δράσης – Ο Τζον Μακλέιν επιστρέφει για ακόμα μία φορά. Ο θρυλικός αστυνομικός από τη Νέα Υόρκη έρχεται αντιμέτωπος με την τέταρτη, την πιο επικίνδυνή του αποστολή. Είναι η 4η Ιουλίου και ενώ οι Η.Π.Α γιορτάζουν την Ημέρα της Ανεξαρτησίας, το εύθραυστο ηλεκτρονικό σύστημα πληροφοριών της χώρας απειλείται με ολική καταστροφή από αδίστακτους τρομοκράτες. Ώρα για τον Τζον Μακλέιν να δράσει και αυτή τη φορά τα βάζει με την ψηφιακή τεχνολογία.

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Τζάστιν Λονγκ, Τίμοθι Όλιφαντ.

*Star, Δευτέρα 21/6 στις 21:00

«Ένας Υπέροχος Άνθρωπος» (2001) σκηνοθεσία  Ρον Χάουαρντ

Βιογραφική – Ο Τζον Φορντ Νας Τζούνιορ είναι ιδιοφυία στα μαθηματικά. Οι θεωρίες του, επίσημα αναγνωρισμένες από τη μαθηματική κοινότητα, τού έχουν χαρίσει διεθνή φήμη και κοινωνική καταξίωση. Παντρεμένος με την Αλίσια και απολαμβάνοντας μια άνετη ζωή, ο Νας δεν είναι σε θέση να συνειδητοποιήσει πως οι αλλαγές που θα επέλθουν θα είναι καταλυτικές. Η στρατολόγησή του από τη CIA για την αποκρυπτογράφηση άκρως απόρρητων κωδικών θα οδηγήσει, τόσο στη διατάραξη της πνευματικής υγείας του, όσο και στην εμπλοκή του σε έναν αγώνα με στόχο τη νοητική του αποκατάσταση.

Παίζουν: Ράσελ Κρόου, Τζένιφερ Κόνελι, Εντ Χάρις.

*Open, Δευτέρα 21/6 στις 21:00

«Blackhat» (2015) σε σκηνοθεσία Μάικλ Μαν

Περιπέτεια – Ένας από τους καλύτερους χάκερ του κόσμου, ο Νίκολας Χάθαγουεϊ, ο οποίος εκτίει ποινή 15 ετών σε φυλακή υψίστης ασφαλείας, δέχεται μια πρόταση, να απελευθερωθεί προσωρινά υπό τον όρο να συνεργαστεί με την αμερικανική κυβέρνηση και να εξαρθρώσει ένα δίκτυο ηλεκτρονικού εγκλήματος, που απειλεί με όλεθρο Αμερικανούς, Κινέζους και κατ’ επέκταση τον κόσμο ολόκληρο. Ο Χάθαγουεϊ συμφωνεί να βοηθήσει με αντάλλαγμα να μειωθεί η ποινή του και σύντομα ανακαλύπτει ότι τα πράγματα είναι πολύ πιο περίπλοκα από ό,τι αρχικά νόμιζε.

Παίζουν: Κρις Χέμσγουορθ, Βαϊόλα Ντέιβις, Γουέι Τανγκ Σκηνοθεσία: Μάικλ Μαν

*Alpha, Δευτέρα 21/6 στις 22:00

«Jersey Boys» (2014) σκηνοθεσία Κλιντ Ίστγουντ

Βιογραφία – Η αληθινή ιστορία τεσσάρων νέων αγοριών με καταγωγή από το Νιού Τζέρσεϊ, οι οποίοι ενώθηκαν και σχημάτισαν το διάσημο συγκρότημα των 60?s «The Four Seasons».

Η άνοδος, οι δύσκολες στιγμές, οι προσωπικές συγκρούσεις και τελικά ο θρίαμβος μιας ομάδας φίλων, που η μουσική τους επηρέασε μια ολόκληρη γενιά και κατάφεραν να αντέξουν και να συνεχίσουν να αναγνωρίζονται από το κοινό για πάνω από τέσσερις δεκαετίες.

Παίζουν: Βίνσεντ Πιάτσα, Τζον Λόιντ Γιάνγκ, Έρικ Μπέργκεν, Μάικλ Λομέντα, Κρίστοφερ Γουόκεν.

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 21/6 στις 22:15

«Ο Κήπος του Γιάλομ: Η φιλοσοφία μιας ζωής» (2014) σκηνοθεσία Σαμπίνε Γκίσιγκερ

Βιογραφία – Πολυδιαβασμένος συγγραφέας και δημοφιλής ακαδημαϊκός, ο Ίρβιν Γιάλομ είναι ένας από τους σημαντικότερους ψυχοθεραπευτές εν ζωή. Η ταινία «Ο κήπος του Γιάλομ» είναι κάτι περισσότερο από μια κλασική βιογραφία.

Είναι ένα ταξίδι, μια υπαρξιακή διαδρομή μέσα από τα επίπεδα του ανθρώπινου νου, με συνταξιδιώτη μας τον Δρ Γιάλομ, τις θεμελιώδεις ιδέες και τη σοφία του.

Παίζουν: Ίρβιν Γιάλομ, Μαριλίν Γιάλομ.

*Βουλή, Δευτέρα 21/6 στις 23:00

«Χτυποκάρδια στο Θρανίο» (1963) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελάριος

Αισθηματική – Μια μαθήτρια γυμνασίου (Αλίκη Βουγιουκλάκη) ερωτεύεται ένα γιατρό (Δημήτρης Παπαμιχαήλ). Πηγαίνουν στην Πόλη για το γαμήλιο ταξίδι αλλά, όταν επιστρέφουν, εκείνη νοσταλγεί το σχολείο της και αποφασίζει να επιστρέψει στα θρανία χωρίς να το γνωρίζει ο σύζυγός της. Επειδή δυσκολεύεται με τα μαθήματα, τη βοηθάει ένας καθηγητής (Γιώργος Κωνσταντίνου). Η συχνή απουσία της από το σπίτι εγείρει τις υποψίες του άνδρα της πως τον απατά. Όταν όμως ο σύζυγος καλείται ως κηδεμόνας της γυναίκας του στο σχολείο, καταλαβαίνει τι ακριβώς έχει συμβεί.

Παίζουν: Βουγιουκλάκη Αλίκη, Παπαμιχαήλ Δημήτρης, Παπαγιανόπουλος Διονύσης, Κωνσταντάρας Λάμπρος, Κωνσταντινου Γιωργος, Πάνου Καίτη, Γαρμπή Τζόλη, Μορίδης Θεόδωρος, Λαμπροπούλου Καίτη, Νικολαΐδου Δέσποινα.

*Alpha, Δευτέρα 21/6 στις 01:00

«Απόλλων 13» (1995) σε σκηνοθεσία Ρον Χάουαρντ

Περιπέτεια – Ο Τζιμ Λόβελ, ο Φρεντ Χέιζ και ο Τζακ Σουίγκερτ αποτελούν το πλήρωμα του διαστημόπλοιου «Απόλλων 13». Προορισμός: η Σελήνη. Το ταξίδι τους θα πάρει δραματική τροπή όταν, λόγω μηχανικής βλάβης, το διαστημόπλοιο θα κινδυνέψει να χαθεί στο Διάστημα. Το προσωπικό του Κέντρου Ελέγχου θα ξεκινήσει μια αγωνιώδη προσπάθεια για τη διάσωση των τριών αστροναυτών και την επιστροφή του «Απόλλων 13» στη Γη…

H δραματική πτήση του διαστημοπλοίου «Απόλλων 13», η αγωνία των μελών του πληρώματος και οι απεγνωσμένες προσπάθειες του προσωπικού του Κέντρου Ελέγχου, για την επιστροφή τους στη Γη.

Παίζουν: Τομ Χανκς, Κέβιν Μπέικον, Μπιλ Πάξτον, Εντ Χάρις, Γκάρι Σίνιζ.

*Star, Δευτέρα 21/6 στις 01:45