8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Απόλαυσε σινεμά στην οθόνη της τηλεόρασης σου βράδυ Σαββάτου στο σπίτι.

«Τραγούδα!» (2016) σε σκηνοθεσία Γκαρθ Τζένινγκς

Animation – Ο Μπάστερ Μουν, ένα χαριτωμένο κοάλα, είναι θιασάρχης ενός χρεοκοπημένου θεάτρου. Για να το σώσει από την πτώχευση χρειάζεται επειγόντως μια μεγάλη εμπορική επιτυχία και έτσι αποφασίζει να διοργανώσει έναν διαγωνισμό τραγουδιού, με μεγάλο χρηματικό έπαθλο, που όμως δεν έχει να δώσει!

*Star, Σάββατο 26/6 στις 21:00

«Κούμπα: Μια Ζέβρα και Μισή» (2013) σκηνοθεσία Άντονι Σίλβερστον  

Animation – Η ταινία εκτυλίσσεται στη Νότιο Αφρική. Ο Κούμπα, η νεαρή ζέβρα, γεννιέται με ρίγες στο μισό του σώμα και γι αυτό η προληπτική αγέλη του τον απορρίπτει και τον κατηγορεί για την ξαφνική ξηρασία που πλήττει την περιοχή. Ο Κούμπα συνεργάζεται με ένα γκνου και μια εντυπωσιακή στρουθοκάμηλο και ξεκινά για μια τολμηρή αποστολή στην έρημο Καρού. Αναζητεί τον θρυλικό νερόλακκο, όπου οι πρώτες ζέβρες απέκτησαν τις ρίγες τους. Στη διαδρομή, θα συναντήσει πλήθος πολύχρωμων χαρακτήρων. Πριν μπορέσει να ενωθεί με την αγέλη του, ο Κούμπα θα έρθει αντιμέτωπος με μια απειλητική λεοπάρδαλη και θα λάβει μέρος σε μια επική μάχη. Ο Κούμπα πρέπει να παλέψει για να κερδίσει τις ρίγες του.

*Open, Σάββατο 26/6 στις 21:00

«Δίψα για Ζωή» (2017) σε σκηνοθεσία  Lorenzo Gabriele

Δράμα –  Η Λιζά, μητέρα του 11χρονου Τομά και ενός νεογέννητου κοριτσιού, βυθίζεται σιγά-σιγά στον αλκοολισμό. Αγαπά τα παιδιά της, αλλά το ταμπού γύρω από την ασθένεια καταστρέφει την οικογένειά της. Ο άντρας της, ο Βενσάν, είναι απασχολημένος με την καριέρα του και υποτιμά τη σοβαρότητα της κατάστασης, αποφεύγοντας απλώς το ζήτημα. Ο Τομά φροντίζει μόνος την αδερφή του, ενώ η μητέρα του ενδιαφέρεται μόνο για τον εθισμό της. Πώς θα αντιμετωπίσει ο Τομά, που ως τώρα μεγάλωνε σε μια αγαπημένη οικογένεια, αυτά τα προβλήματα των ενηλίκων; Και πώς η Λιζά θα πάρει τη ζωή της στα χέρια της και θα βρει τη δύναμη να αντιμετωπίσει την ασθένειά της;.

Παίζουν: Claire Keim, Grégory Montel, Helie Thonnat.

*ΕΡΤ3, Σάββατο 26/6 στις 22:10

«Μαριχουάνα Στοπ» (1971) σε σκηνοθεσία  Γιάννης Δαλιανίδης

Μιούζικαλ – Το σπίτι που κληρονομούν δύο ξαδέρφια γίνεται η πέτρα του σκανδάλου, αφού ο καθένας σκέπτεται να το αξιοποιήσει διαφορετικά. Ο Αχιλλέας θέλει να το κάνει νυχτερινό κέντρο, όπου θα παρουσιάζει το χορευτικό του πρόγραμμα, ενώ ο Ιπποκράτης ζει σε αυτό και νοικιάζει το υπόγειο στην κοπέλα που αγαπά, τη Δέσποινα. Τα πράγματα περιπλέκονται με την άφιξη από το εξωτερικό της τρίτης κληρονόμου, της Καίτης, η οποία θα τους ξεσηκώσει τα μυαλά.

Παίζουν: Ζωή Λάσκαρη , Γιώργος Πάντζας , Χρόνης Εξαρχάκος , Ελένη Ανουσάκη , Μαρία Ιωαννίδου , Βαγγέλης Σειληνός , Μάρθα Καραγιάννη , Τόλης Βοσκόπουλος.

*Alpha, Σάββατο 26/6 στις 22:30

«Ο Αγνοούμενος» (1982) σκηνοθεσία Κώστας Γαβράς

Βιογραφική, Δράμα – Ο Αμερικάνος δημοσιογράφος Τσάρλι Χόρμαν εξαφανίζεται στη Χιλή όταν γίνεται το πραξικόπημα του Πινοσέτ. Στη χώρα καταφτάνει ο πατέρας του, ο Έντμουντ, ο οποίος θεωρεί ότι οι ιδεολογικές απόψεις του γιου του τον οδήγησαν σε αυτό το γεγονός. Επίσης, έχει κακές σχέσεις με τη σύζυγο του γιου του, την Μπεθ, καθώς έχει και εκείνη τις ίδιες απόψεις.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, όμως, ο Έντμουντ ανακαλύπτει ότι η αμερικανική πλευρά καθυστερεί επίτηδες την υπόθεση και πως οι ΗΠΑ συνεργάζονται με το δικτατορικό καθεστώς της Χιλής. Στην πορεία, οι σχέσεις του με την Μπεθ αποκαθίστανται. Στο τέλος, οι αμερικανικές αρχές τον πληροφορούν πως ο γιος του δικαίως είναι νεκρός, καθώς είχε ριζοσπαστικές πολιτικές αντιλήψεις.

Παίζουν: Τζακ Λέμον, Σίσι Σπέισεκ, Τζον Σέι.

*Μακεδονία, Σάββατο 26/6 στις 23:00

«Θανάσιμα Εργαλεία: Πόλη των Οστών» (2013) σε σκηνοθεσία Χάραντ Ζβαρτ

Φαντασίας – Όταν η Κλέρι Φρέι πηγαίνει στο κλαμπ «Πανδαιμόνιο» στη Νέα Υόρκη, δεν περιμένει να βρεθεί μάρτυρας σε ένα φόνο. Πολύ λιγότερο μάλιστα σε ένα φόνο, που διαπράττουν τρεις έφηβοι, καλυμμένοι με παράξενα σημάδια. Αυτή θα είναι η πρώτη συνάντηση της Κλέρι με τους «Κυνηγούς των Σκιών», πολεμιστές ταγμένους στο ξεκλήρισμα των δαιμόνων, που βρίσκονται στη Γη και στη διατήρηση της τάξης μεταξύ βρικολάκων και λυκανθρώπων. Είναι επίσης η πρώτη της συνάντηση με τον πανέμορφο πολεμιστή Τζέις. Μέσα σε 24 ώρες, η Κλέρι θα βρεθεί βαθιά μέσα στον κόσμο του Τζέις, όταν η μητέρα της εξαφανίζεται και η ίδια δέχεται επίθεση από ένα δαίμονα. Γιατί όμως να ενδιαφερθούν οι δαίμονες για μια συνηθισμένη θνητή, όπως η Κλέρι; Και πώς απέκτησε ξαφνικά την Ενόραση; Οι Κυνηγοί των Σκιών είναι αποφασισμένοι να το μάθουν…

Παίζουν: Λένα Χίντεϊ, Λίλι Κόλινς, Τζόναθαν Ρις Μέγιερς, Τζέιμι Κάμπελ Μπάουερ, Ρόμπερτ Σίχαν, Τζάρεντ Χάρις.

*Star, Σάββατο 26/6 στις 23:30

«Πιστά Ερωτευμένοι» (2000) σκηνοθεσία Έντουαρτ Νόρτον

Ρομαντική κομεντί – Ο Μπράιαν, ένας καθολικός ιερέας και ο Τζέικ, ένας ραβίνος είναι δύο πολύ καλοί παιδικοί φίλοι. Τη ζωή τους έρχεται, όμως, να ταράξει η παλιά τους φίλη από το σχολείο, Άννα, η οποία έχει γίνει πλέον μια γοητευτική γυναίκα.
Συγκινημένοι και οι δύο από την ομορφιά της, μπαίνουν σε ένα παιχνίδι διεκδίκησης της Άννα, συναντούν όμως ένα τεράστιο εμπόδιο: τη θρησκεία τους.

Από τη μια ο Μπράιαν έχω δώσει όρκο αγαμίας και από την άλλη ο Τζέικ δεν μπορεί να συνάψει σχέση και να παντρευτεί μια γυναίκα που δεν είναι Εβραία. Με τα συναισθήματά τους να φουντώνουν για την παλιά τους φίλη, Μπράιαν και Τζέικ πασχίζουν να διατηρήσουν την πίστη τους, αλλά και την μεταξύ τους φιλία.

Παίζουν: Μπεν Στίλερ, Έντουαρτ Νόρτον, Τζένα Έλφμαν, Άν Μπάνκροφτ, Ίλαϊ Γουάλας, Ρον Ρίφκιν.

*Alpha, Σάββατο 26/6 στις 00:30

«Ελεύθερο Θέμα» (2018) σε σκηνοθεσία Στέλλα Θεοδωράκη

Δράμα – Η Ίρις, καθηγήτρια σε μια Σχολή Καλών Τεχνών, δίνει στους οκτώ φοιτητές της μια άσκηση ελεύθερου θέματος, με σκοπό τη βαθύτερη ωρίμανσή τους σε μια περίοδο κρίσης. Οι εικοσάχρονοι φοιτητές ενθουσιάζονται με την ιδέα της ελεύθερης επιλογής και δημιουργούν ένα «εργαστήριο φαντασίας» χωρίς περιορισμούς. Την αρχή κάνει ένας από τους φοιτητές, ο Γιώργος, που βρίσκει τυχαία το κινητό της Ίριδας και βασίζει την εργασία του στη ζωή της. Η επιλογή του ελεύθερου θέματος ως άσκηση, αλλά και ως πρόταση έρευνας, εξετάζει τα αμφίβολα όρια της ατομικής ελευθερίας στις σύγχρονες Δυτικές κοινωνίες.

Παίζουν: Θεοδώρα Τζήμου, Δημήτρης Κίτσος, Laurent Sauvage, Αντώνης Καρυστινός, Λάζαρος Γεωργακό-πουλος, Κωνσταντίνος Ελματζιόγλου, Δημήτρης Θεοδωρίδης, Πάνος Κούγιας, Μάρθα Λαμπίρη, Ιωάννα Μούσουρα, Φραγκίσκη Μουστάκη, Ναταλία Ρήγα.

*ΕΡΤ2, Σάββατο 26/6 στις 00:45