8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει οκτώ ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Η Συμμορία του Τυφώνα» (2018) σε σκηνοθεσία Ρομπ Κοέν

Περιπέτεια – Μια συμμορία αδίστακτων εγκληματιών επιχειρούν μία τεράστια ληστεία στο Νομισματοκοπείο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ενώ ένας καταστροφικός τυφώνας πλησιάζει απειλητικά τις εγκαταστάσεις του.

Καθώς οι κάτοικοι εγκαταλείπουν την περιοχή, δύο αδέλφια, που γνωρίζουν καλά τα ακραία καιρικά φαινόμενα και μια κυβερνητική πράκτορας, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να τους αποτρέψουν.

Παίζουν: Τόμπι Κέμπελ, Μάγκι Γκρέις, Ράιαν Κβάντεν, Ραλφ Ίνεσον, Μπεν Κρος.

*Star, Τετάρτη 30/6, στις 21:00

«Σε Αντίθετο Ρεύμα» (2002) σκηνοθεσία Ρότζερ Μίτσελ

Δράμα – Ο Γκάβιν, δικηγόρος της Γουόλ Στριτ, και ο Ντόιλ, ασφαλιστής και πρώην αλκοολικός, μπλέκουν σε οδικό ατύχημα, που έχει ως συνέπεια ο Ντόιλ να χάσει την κηδεμονία των παιδιών του, λόγω μη έγκαιρης προσέλευσης στο δικαστήριο. Θεωρώντας ως υπαίτιο τον Γκάβιν κάνει κόλαση την επαγγελματική του ζωή, αλλά και ο δικηγόρος τού αντεπιτίθεται εξίσου ύπουλα.

Παίζουν: Μπεν Άφλεκ, Σάμιουελ Λ.Τζάκσον, Τόνι Κολέτ, Σίντνεϊ Πόλακ, Γουίλιαμ Χαρτ.

*Open, Τετάρτη 30/6, στις 21:00

«The Amazing Spider-Man 2» (2014) σε σκηνοθεσία Μαρκ Γουέμπ

Επιστημονικής Φαντασίας – O Peter Parker, καλείται για ακόμα μία φορά να αντιμετωπίσει τις απειλές της Νέας Υόρκης. Ο ίδιος έχει ήδη αρχίσει να αμφισβητεί την ιδιότητα του σαν σωτήρας, καθώς γνωρίζει ότι όσο περισσότερο αγωνίζεται, τόσο περισσότεροι εχθροί θα εμφανιστούν στην πορεία. Η Νέα Υόρκη απειλείται ξανά, αλλά το αντικείμενο της επίθεσης είναι αποκλειστικά η καταστροφή του Spiderman. Ο Electro, ο Rhino και ο Green Goblin, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να εξαλείψουν το εμπόδιο τους μια και καλή. Είναι όμως ο Parker έτοιμος να αντιμετωπίσει την Oscorp;

Παίζουν: Άντριου Γκάρφιλντ, Έμα Στόουν, Τζέιμι Φοξ.

*Ant1, Τετάρτη 30/6, στις 21:15

«Η Δεύτερη Μάνα» (2015) σκηνοθεσία Άννα Μουιλαέρτ

Δραματική κομεντί – H Bαλ είναι μία μεσήλικη οικονόμος, οικότροφος νταντά, σε πλούσιο σπίτι του Σάο Πάολο. Έχει αναθρέψει τον μοναχογιό της μεγαλοαστικής οικογένειας, Φαμπίνιο. Μόνο που αυτό είχε τίμημα: έχει αφήσει πίσω στο χωριό της τη δική της κόρη, τη Τζέσικα, την οποία δεν έχει δει για 10 ολόκληρα χρόνια. Οταν η 18χρονη της ανακοινώνει ότι έρχεται στη μεγαλούπολη για να δώσει εξετάσεις στην αρχιτεκτονική, η Βαλ παρακαλεί τους εργοδότες της να μείνει κι εκείνη για λίγο μαζί τους, μέχρι να την τακτοποιήσει. Ολοι είναι αρχικά θετικοί – άλλωστε «όλοι είναι μια μεγάλη οικογένεια». Μόνο που η άφιξη του κοριτσιού θα φέρει ανατροπές στις ισορροπίες του σπιτιού και στις σχέσεις των ενοίκων του: ποιοι είναι οι χώροι υπηρεσίας και ποιοι κοινόχρηστοι, ποιοι είναι ισότιμα μέλη της οικογένειας και ποιοι το προσωπικό, ποια είναι η πραγματική μάνα ενός παιδιού και ποια πραγματικά το μεγάλωσε.

Παίζουν: Ρεγκίνα Κασέ, Καμίλα Μαντρίλα, Μιγκέλ Χοέλσας, Αντόνιο Αμπουχάμρα, Ελένα Αλμπεργκάρια.

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 30/6, στις 22:00

«Get Rich or Die Tryin’» (2005) σε σκηνοθεσία Jim Sheridan

Βιογραφική – Στο κινηματογραφικό ντεμπούτο του, ο διάσημος ράπερ Κέρτις “50 Cent” Τζάκσον ακτινοβολεί στη μεγάλη οθόνη σε μια δυνατή ανθρώπινη ιστορία σκηνοθετημένη από τον Τζιμ Σέρινταν (“In America”). Μετά από μια ένοπλη συμπλοκή, ο Μάρκους (“50 Cent”) ανακαλεί μνήμες από το ταξίδι της ζωής του: από τα παιδικά του χρόνια ως ορφανό παιδί στους δρόμους του Μπρονξ και την ανάμειξή του στο εμπόριο των ναρκωτικών μέχρι τη συνεργασία του με έναν πρώην κατάδικο (Τέρενς Χάουαρντ) που του έδωσε την ευκαιρία να γίνει ένας επιτυχημένος ράπερ.

Αυτή η συναρπαστική ιστορία, που βασίζεται στην αληθινή ζωή του ’50 Cent’, είναι “μια σύνθετη αλλά ταυτόχρονα πειστική ταινία, ένα δράμα γεμάτο δύναμη και οργή” – Roger Ebert.

Παίζουν: 50 Cent, Joy Bryant, Adewale Akinnuoye-Agbaje.

*Open, Τετάρτη 30/6, στις 23:00

Elysium (2013) σε σκηνοθεσία Νιλ Μπλόμκαμπ

Επιστημονικής Φαντασίας – Βρισκόμαστε στο 2159 και η ανθρωπότητα χωρίζεται σε δύο κατηγορίες: στους πολύ πλούσιους που ζουν στον υπερσύγχρονο διαστημικό σταθμό Elysium και στους υπόλοιπους ανθρώπους που ζουν στον κατεστραμμένο, υπερκατοικημένο πλανήτη γη. Η υπουργός Ρόουντς κάνει τα πάντα για να ενισχύσει την σκληρή μεταναστευτική πολιτική και να εξασφαλίσει ότι τίποτα δε θα απειλήσει τον πολυτελή τρόπο ζωής των πολιτών του Elysium. Παρόλα αυτά οι άνθρωπο στη γη θα προσπαθήσουν να εισβάλουν στον παράδεισο με όποιον τρόπο μπορούν. Ο πρώην κατάδικος Μαξ, αναγκάζεται να συμφωνήσει να οργανώσει μια αρχικά καταδικασμένη αποστολή, που, αν πετύχει, θα σώσει τον εαυτό του, αλλά και θα αποκαταστήσει την δικαιοσύνη…

Παίζουν: Ματ Ντέιμον, Τζόντι Φόστερ, Σάρλτο Κόπλεϊ, Γουίλιαμ Φίτσνερ.

*Ant1, Τετάρτη 30/6, στις 00:15

«Μegan Leavey» (2017) σε σκηνοθεσία Γκαμπριέλα Κόουπερθγουεϊτ

Δράμα, Βιογραφία – Η Μέγκαν Λίνεϊ, Αμερικανίδα δεκανέας των πεζοναυτών, αποφασίζει, ύστερα από τον χαμό του φίλου της και μια σειρά από απογοητεύσεις που συνεπάγουν την δυστυχία, στη ζωή της, να ταχθεί στο τάγμα του πεζοναυτικού και να γίνει μια άξια ηρωίδα που θα πολεμάει για την χώρα  και τους ανθρώπους της. Εκπαιδεύει ένα σκυλί που την βοηθά με επιτυχία στις αποστολές της, δένεται μαζί του και κάποια στιγμή κινδυνεύει να το χάσει για πάντα.

Παίζουν: Κέιτ Μάρα, Τομ Φέλτον, Ραμόν Ροντρίγκεζ, Αλίσα Χάρις, Κόρεϊ Τζόνσον.

*Alpha, Τετάρτη 30/6, στις 00:30

«Η συμμορία του Παρκούρ» (2015) σε σκηνοθεσία Ντάνιελ Μπένμαγιορ

Δράσης – Μία συναρπαστική ταινία δράσης με φόντο τον επικίνδυνο κόσμο του παρκούρ. Ο Καμ μετά βίας βγάζει τα προς το ζειν και ξεπληρώνει τα χρέη του. Θα πέσει με το ποδήλατο του επάνω στη Νίκι, μια μυστηριώδη ξένη που θα τον παρασύρει στον ιλιγγιώδη κόσμο της. Το παρκούρ τον μεταφέρει σε μέρη που δεν έχει πάει ποτέ και του χαρίζει μια καλοπληρωμένη δουλειά υπό την επίβλεψη του αρχηγού της συμμορίας Μίλερ. Η τελική πρόκληση είναι να απεμπλακεί από τον κόσμο αυτό που δεν είχε φανταστεί ποτέ.

Παίζουν: Τέιλορ Λότνερ, Μέρι Αυγερόπουλος, Άνταμ Ράινερ, Ραφί Γκαβρόν, Λουτσιάνο Ακούνα Τζούνιορ

*Star, Τετάρτη 30/6, στις 01:15