Παραμένει στο “πράσινο” η Καστοριά – Οι αλλαγές στον επιδημιολογικό χάρτη

Σύμφωνα με τον νέο επιδημιολογικό χάρτη (30/06/21) τεσσάρων επιπέδων ετοιμότητας που αντιστοιχεί σε 4 χρώματα (κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο και πράσινο) με βάση επιδημιολογικούς δείκτες και χρησιμοποιούνται από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC) και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO), η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς παραμένει στο πράσινο χρώμα (επίπεδο 1).

Στον χάρτη αποτυπώνονται ο 7ήμερος κινητός μέσος όρος κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους, ο δείκτης θετικότητας (%), η εμβολιαστική κάλυψη, καθώς και η εβδομαδιαία τάση (ανοδική, πτωτική ή σταθερή).

Πολλές είναι οι περιοχές της Ελλάδας οι οποίες αλλάζουν επίπεδο, λόγω των κρουσμάτων κορονοϊού, τόσο προς τα κάτω όσο και προς τα πάνω.

Αναλυτικά οι αλλαγές:

  • Η Περιφερειακή Ενότητα Μυκόνου ανεβαίνει επίπεδο και μεταφέρεται στο Πορτοκαλί (Επίπεδο 3).
  • Οι Περιφερειακές Ενότητες Λάρισας, Ευβοίας και Δυτικής Αττικής πέφτουν επίπεδο και μεταφέρονται στο Κίτρινο (Επίπεδο 2).
  • Ο Δήμος Λειψών ανεβαίνει επίπεδο και μεταφέρεται στο Κίτρινο (Επίπεδο 2).
  • Οι Περιφερειακές Ενότητες Δράμας, Καβάλας, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Γρεβενών, Φλώρινας, Τρικάλων, Κερκύρας, Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Ηλείας, Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, πέφτουν επίπεδο και μεταφέρονται στο Πράσινο (Επίπεδο 1).
  • Οι Δήμοι Σκύρου και Σαλαμίνας πέφτουν επίπεδο και μεταφέρονται στο Πράσινο (Επίπεδο 1).

Παράλληλα, είναι «ανοιχτό» να σημειωθούν και άλλες αλλαγές στο επόμενο διάστημα, λόγω του αριθμού των κρουσμάτων που μεταβάλλονται από μέρα σε μέρα στη χώρα μας.