15 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Άλλη μια ζεστή μέρα σήμερα. Πιες κάτι δροσερό και δες μια από τις παρακάτω ταινίες στον καναπέ σου.

«Αϊ Φορ: Λούφα και Απαλλαγή» (2008) σκηνοθεσία Βασίλης Κατσίκης 

Κωμωδία – Μια παρέα νεοσύλλεκτων, που ο καθένας για τους δικούς του λόγους, θέλει να πάρει απαλλαγή από τον στρατό, αναγκάζεται να υπηρετήσει ως Ι (γιώτα) 4 (βοηθητικός). Η παρέα θα βρεθεί σε ένα ακριτικό νησί με διατεταγμένη υπηρεσία: θα πρέπει να παίξουν τους “λαγούς” και να συνυπάρξουν με τους λοκατζήδες, που ετοιμάζονται για μία μεγάλη άσκηση. Οι δυσκολίες και τα απίστευτα καψόνια θα δυναμώσουν την παρέα και το χιούμορ και η εφευρετικότητα των “λαγών” θα υπερνικήσουν… τους στρατοκράτες! Η κόντρα αυτή σε κάποιο ακριτικό νησί του Αιγαίου, θα φέρει τα πάνω κάτω στις ζωές όλων των εμπλεκομένων… ντόπιων και ξένων “εχθρών”.

Παίζουν: Θανάσης Τσαλταμπάσης, Στάθης Παναγιωτίδης, Χάρης Μαυρούδης, Πέτρος Λαγούτης, Γιώργος Κιμούλης, Μάνος Γαβράς.

*Star, Κυριακή 4/7, στις 21:00

«Ρόμποκοπ 3» (1993) σκηνοθεσία Φρεντ Ντέκερ

Φαντασίας – Ο μοναδικός αστυνόμος -ρομπότ παίρνει το μέρος των αδικημένων πολιτών σε μια διεφθαρμένη κοινωνία του μέλλοντος επιβάλλοντας την τάξη με τον δικό του μοναδικό τρόπο όταν μια εταιρεία σχεδιάζει να εκκενώσει μία από τις καλύτερες περιοχές της πόλης και να κτίσει έναν γυάλινο πύργο. Για να πετύχουν τον σκοπό τους τα αφεντικά της εταιρείας δε διστάζουν να δολοφονήσουν τους κατοίκους που αντιστέκονται στα σχέδια τους. Μοναδική ελπίδα, ο Ρόμποκοπ.

Ο Ρομποκόπ θα είναι ο μόνος που θα βοηθήσει τους κατοίκους στον αγώνα τους εναντίον της κτηματομεσιτικής εταιρίας που θέλει να τους διώξει από τα σπίτια τους.

Παίζουν: Ρόμπερτ Μπερκ, Νάνσι Άλεν, Ριπ Τορν.

*Open, Κυριακή 4/7, στις 21:00

«Η Πρόταση» (2009) σκηνοθεσία Αν Φλέτσερ

Αισθηματική κομεντί – Όταν η Μάργκαρετ Τέιτ, ακριβοπληρωμένο στέλεχος σε εκδοτικό οίκο, κινδυνεύει να χάσει την άδεια παραμονής της στις Ηνωμένες Πολιτείες, για να “επαναπατριστεί” στον Καναδά, αποφασίζει μέσα στην απόγνωσή της να δηλώσει αρραβωνιασμένη με τον Άντριου, τον ανυποψίαστο βοηθό της, τον οποίο ταλαιπωρεί καθημερινά για χρόνια. Ο Άντριου δέχεται να συμμετάσχει στην απάτη, υπό την προϋπόθεση ότι θα επισκεφθούν το πατρικό του στην Αλάσκα, αφού η Μάργκαρετ θα πρέπει να γνωρίσει τα ιδιότροπα «πεθερικά» της. Σαν να μην της έφταναν λοιπόν οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζει, τα νέα –ξεκαρδιστικά- εμπόδια που θα προκύψουν, θα βγάλουν τη Μάργκαρετ όχι μόνο έξω από τα νερά της, αλλά και εκτός εαυτού. Όταν πίσω από την αδιαφορία και την περιφρόνηση κρύβεται ο έρωτας, το μόνο που χρειάζεται για να βγει στην επιφάνεια είναι μια μικρή αφορμή.

Παίζουν: Σάντρα Μπούλοκ, Ράιαν Ρέινολντς, Μαίρη Στίνμπεργκεν, Μπέτι Γουάιτ

*Alpha, Κυριακή 4/7, στις 21:10

«Εγώ, η Τόνια» (2017) σκηνοθεσία Κρεγκ Γκιλέσπι

Βιογραφικό δράμα – Η αληθινή ιστορία της Αμερικανίδας πρωταθλήτριας Τόνια Χάρντινγκ, η οποία κατηγορήθηκε για τη μεγαλύτερη συνωμοσία στην ιστορία του καλλιτεχνικού πατινάζ. Το μέλλον της στο άθλημα ήταν αμφίβολο από τη στιγμή που κατέστρωσε ένα απίστευτο σχέδιο με το σύζυγό της για την κατάκτηση του τίτλου. Παρόλο που η Χάρντινγκ ήταν η πρώτη γυναίκα που ολοκλήρωσε τριπλό άξελ κατά τη διάρκεια πρωταθλήματος, η κληρονομιά της καθορίστηκε για πάντα από τη συσχέτιση της με την επίθεση στη Νάνσι Κέριγκαν. Ένα παράλογο, εξωφρενικό κι αληθινό πορτρέτο της Τόνια Χάρντινγκ και της δόξας, ή της απουσίας της, στη ζωή της.

Παίζουν: Μάργκο Ρόμπι, Σεμπάστιαν Σταν, Άλισον Τζάνεϊ, Μπογιάνα Νοβάκοβιτς, Μπόμπι Καναβάλε, Μακένα Γκρέις, Κέιτλιν Κάβερ, Πολ Γουόλτερ Χόσερ, Τζουλιάν Νίκολσον.

*ΕΡΤ1, Κυριακή 4/7, στις 22:00

«Η Αγάπη Έρχεται στο Τέλος» (2013) σκηνοθεσία Βασίλης Κεχαγιάς

Κομεντί – Έξι νέοι έτοιμοι να θυσιάσουν τα πάντα για τον έρωτα, τέσσερις πόλεις, τρεις ιστορίες αγάπης. Τρεις αληθινές ιστορίες ανεκπλήρωτου έρωτα, αποκτούν το happy-end, που ποτέ δεν είχαν. Τρεις ιστορίες, που μας μιλούν για τα εμπόδια στον έρωτα, αλλά και την ορμή, την ομορφιά και την δύναμη του, που όλα τα νικά…στο τέλος!
Κατερίνα και Παύλος – Η Κατερίνα μόλις τελείωσε το σχολείο. Αλλά διστάζει να πάει εκδρομή με τους συμμαθητές της. Επιλέγει να πάει με τους γονείς και το μικρό αδελφό της μια κρουαζιέρα στα ελληνικά νησιά. Προτιμάει να μένει μόνη.
Γιώργος και Αλίκη – Ο Γιώργος είναι φίλος με την Αλίκη από το νηπιαγωγείο. Εδώ και δεκαοχτώ χρόνια, μαζί. Φίλοι. Μόνο που ο Γιώργος, εδώ κι ένα χρόνο, δεν αισθάνεται πια φίλος της. Δεν του φτάνει να είναι φίλοι
Στέλλα και Νίκος – Ο Νίκος και η Στέλλα είναι μεταξύ τους άγνωστοι. Κατά τη διάρκεια μιας νύχτας και εξαιτίας ενός τυχαίου γεγονότος, γνωρίζονται.

Παίζουν: Τζωρτζίνα Λιόση, Λεωνίδας Καλφαγιάννης, Κατερίνα Γερονικολού.

*Mega, Κυριακή 4/7, στις 22:10

«Υπόθεση Ανοιχτής Καρδιάς» (2014) σκηνοθεσία Dominique Ladoge

Ρομαντική κομεντί – Ο Ζαν-Πιέρ είναι ένας λαμπρός χειρούργος, άνθρωπος των πράξεων και όχι των συναισθημάτων. Τα προβλήματα των κοντινών του ανθρώπων δεν τον νοιάζουν, πόσω μάλλον αυτά των ασθενών του! Γιατί να τον νοιάξουν, από τη στιγμή που οι εγχειρίσεις ανοιχτής καρδιάς που κάνει σώζουν ζωές; Αλλά όταν ανακαλύπτει πως έχει μια σοβαρή καρδιακή ασθένεια που χρειάζεται εγχείριση, ο Ζαν Πιέρ ανακαλύπτει τι σημαίνει να είσαι ασθενής.

Παίζουν: Pierre Arditi, Firmine Richard, Marie Bunel.

*ΕΡΤ3, Κυριακή 4/7, στις 22:10

«Johnny English: Η Επιστροφή» (2011) σκηνοθεσία Όλιβερ Πάρκερ

Κωμωδία – Ένας πράκτορας της MI7 έχει αυτομολήσει από την περίφημη βρετανική υπηρεσία κατασκόπων και απειλεί να τινάξει στον αέρα τη συνάντηση του βρετανού πρωθυπουργού με τον κινέζο ομόλογό του. Το νέο αφεντικό της υπηρεσίας με το κωδικό όνομα Πήγασος, θα στείλει τον Johnny English να προλάβει τις καταστάσεις. Το σκεπτικό είναι ότι η παραμονή του πιο αδέξιου κατασκόπου στο Θιβέτ για να μάθει πολεμικές τέχνες, ως τιμωρία για τις προηγούμενες αποτυχίες του, τον καθιστά τώρα το πιο κατάλληλο πρόσωπο για αυτή την αποστολή.

Ο Johnny English έχει κάθε λόγο να αδράξει την ευκαιρία για να αποκαταστήσει τη φήμη του. Η φύση όμως είναι πιο ισχυρή από τις προθέσεις του καθενός και ο μεγαλύτερος γκαφατζής κατάσκοπος του πλανήτη φαίνεται τελικά ότι δεν θα καταφέρει τίποτα περισσότερο από το να προκαλέσει για άλλη μια φορά το χάος με τον πιο φυσικό και …ατζαμή τρόπο.

Παίζουν: Ρόουαν Άτκινσον, Γκίλλιαν Άντερσον, Ρόζαμουντ Πάικ, Ντομινίκ Γουέστ, Ρίτσαρντ Σιφ.

*Ant1, Κυριακή 4/7, στις 23:00

«Τρελή κι Ερωτευμένη… 60άρα» (2015) σκηνοθεσία Μίχαελ Σοουγουόλτερ

Κωμωδία – Η 60χρονη Doris είναι ερωτοχτυπημένη με έναν νεότερο συνάδελφο της. Με τη βοήθεια της εγγονής της κολλητής της, εφευρίσκει συνεχώς τρόπους προκειμένου να τραβήξει την προσοχή του. Αν και όλο αυτό τη φέρνει σε κόντρα με το περιβάλλον της, εκείνη ακολουθεί την καρδιά της για πρώτη φορά.

Παίζουν: Σάλι Φιλντ, Μαξ Γκρίνφιλντ, Μπεθ Μπερς.

*Μακεδονία, Κυριακή 4/7, στις 23:00

«Στα Καλά Καθούμενα» (2014) σκηνοθεσία Νίκος Ζαπατίνας

Κωμωδία – Η ζωή του Μπάμπη θα ανατραπεί μετά την επεισοδιακή συνάντησή του με την ωραία και δυναμική Αθηνά. Οι δυο τους θα ξεκινήσουν ένα ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις, ανάμεσα στις οποίες ένα πιάνο που κρύβει έναν μεγάλο θησαυρό, μια γυναίκα που το έχει σκάσει από το σπίτι της, μια περιουσία που αναζητά κληρονόμο, μια άπιστη αρραβωνιαστικιά, ένα ύποπτο μοναστήρι και τελικά τον έρωτα… Τη μουσική της ταινίας υπογράφει ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και το κεντρικό της τραγούδι ερμηνεύει ο Πάνος Μουζουράκης.

Παίζουν: Ζέτα Μακρυπούλια, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Άννα Μαρία Παπαχαλαράμπους, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου.

*Star, Κυριακή 4/7, στις 23:15

«Get Smart» (2008) σκηνοθεσία Πίτερ Σίγκαλ

Κωμική περιπέτεια – Αποστολή του είναι να ανατρέψει τη τελευταία προσπάθεια για παγκόσμια κυριαρχία της εγκληματικής οργάνωσης με την ονομασία «ΧΑΟΣ». Συνεργάτης του Σμαρτ θα είναι η πανέμορφη αλλά και “θανάσιμη” Πράκτορας 99, αλλά και ο διάσημος Πράκτορας 23. Μπορεί ο Σμαρτ να μην έχει ολοκληρωμένη εκπαίδευση, μπορεί το οπλοστάσιό του να μη διαθέτει τη τελευταία λέξη της τεχνολογίας, έχει όμως ενθουσιασμό και πάθος, που επιφυλάσσουν απίστευτες καταστάσεις.

Παίζουν: Στιβ Καρέλ, Αν Χάθαγουεϊ, Ντιουέιν Τζόνσον, Μπιλ Μάρεϊ, Άλαν Άρκιν.

*Alpha, Κυριακή 4/7, στις 23:15

«Λυσιστράτη» (1972) σκηνοθεσία Γιώργου Ζερβουλάκου

Κωμωδία – Στην αρχαία Αθήνα, οι άντρες είναι απορροφημένοι απ’ τον πόλεμο με τους Σπαρτιάτες και παραμελούν τις γυναίκες και τα σπιτικά τους. Απαυδισμένες, οι γυναίκες αποφασίζουν με επικεφαλής τη Λυσιστράτη να κηρύξουν ερωτική αποχή, με σκοπό να τους εξαναγκάσουν να συνάψουν επιτέλους ειρήνη.

Παίζουν: Τζένη Καρέζη, Άννα Φόνσου, Κώστας Καζάκος.

*Ant1, Κυριακή 4/7, στις 23:30

«Πάνω κάτω και πλαγίως» (1992) σκηνοθεσία Μιχάλης Κακογιάννης

Κωμωδία –  Η ταινία επικεντρώνεται στη Μαρία, μια πλούσια χήρα, το γιο της Σταύρο και τις τρελές καταστάσεις στις οποίες μπλέκουν. Στην ταινία παρελαύνουν ταξιτζήδες, ναύτες σε άδεια, τραβεστί, τρομοκράτες και τραγουδιστές της όπερας σε μια γρήγορη αλληλουχία κωμικών συμβάντων. Το μωσαϊκό της ζωής στη σύγχρονη Αθήνα μέσα από τις ιστορίες διαφόρων ατόμων που η τύχη ενώνει για ένα 24ωρο.

Παίζουν: Ειρήνη Παππά, Στράτος Τζώρτζογλου, Ελένη Γερασιμίδου, Πάνος Μιχαλόπουλος, Αντώνης Ζαχαράτος, Τζον Μοδινός,Γιώργος Παρτσαλάκης, Ελντα Πανοπούλου,Τάκης Ζαχαράτος, Γιάννης Ζουγανέλης, Γιάννης Μπέζος, Στέλιος Μάινας, Χρήστος Ευθυμίου, Μαρία Κανελλοπούλου.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 4/7, στις 23:45

«Το Κάλεσμα» (2014) σκηνοθεσία Τζέισον Στόουν

Θρίλερ – Η ντετέκτιβ Χέιζελ Μικάλεφ (Σούζαν Σαράντον) υπηρετεί στην μικρή και ήσυχη πόλη του Πορτ Ντάντας, στην επαρχία Οντάριο του Καναδά και οδεύει προς τη συνταξιοδότηση, με μόνες της έννοιες την εξάρτηση από τα παυσίπονα και ένα πρόσφατο διαζύγιο. Όλα όμως αλλάζουν, όταν μια άρρωστη γυναίκα  δολοφονείται στο σπίτι της και η Χέιζελ και η ομάδα της καλούνται να εξιχνιάσουν την υπόθεση. Η Χέιζελ βρίσκει και πάλι τον εαυτό του προσπαθώντας να συλλάβει τον δολοφόνο σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ η κατάσταση ξεφεύγει από κάθε έλεγχο.

Παίζουν: Σούζαν Σαράντον, Γκιλ Μπέλοους, Έλεν Μπέρστιν, Τόφερ Γκρέις, Ντόναλντ Σάδερλαντ.

*Mega, Κυριακή 4/7, στις 00:10

«42» (2013) σκηνοθεσία Μπράιαν Χέλγκελαντ

Βιογραφικό δράμα – Η πραγματική ιστορία του Τζάκι Ρόμπινσον, του πρώτου Αφροαμερικανού που αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα μπέιζμπολ με την ομάδα των Μπρούκλιν Ντότζερς, αντιμετωπίζοντας ωστόσο ρατσιστικές συμπεριφορές τόσο από τους φιλάθλους της ομάδας όσο και από αντιπάλους και αθλητικογράφους.

Παίζουν: Χάρισον Φορντ, Τσάντγουικ Μπόουζμαν, Νικόλ Μπεχάρι, Κρίστοφερ Μελόνι, Ράιαν Μέριμαν.

*Star, Κυριακή 4/7, στις 01:15

«Πριν έρθεις εσύ» (2016) σκηνοθεσία Θία Σάροκ 

Αισθηματικό δράμα – Η εικοσιεξάχρονη Λουίζα Κλαρκ (Εμίλια Κλαρκ) είναι μία χαρούμενη,εξωστρεφής γυναίκα που ζει και υποστηρίζει την εργατική της οικογένεια. Έχοντας χάσει την δουλειά της σε μία τοπική καφετέρια, προσλαμβάνεται ως η φροντιστής του Γουιλ Τρέινορ (Σαμ Κλάφλιν) ενός πρώην επιτυχημένου τραπεζίτη και κάποτε δραστήριου νεαρού άνδρα που έμεινε παράλυτος κατόπιν της εμπλοκής του σε αυτοκινητικό δυστύχημα πριν δύο χρόνια.

Η Λουίζα δεν έχει καμία εμπειρία στον τομέα αυτό, αλλά η μητέρα του Γουιλ πιστεύει ότι η χαριτωμένη προσωπικότητά της θα τον βοηθήσει να συνέλθει. Ο Γουιλ περνάει τον χρόνο του μόνο με τον Νέιθαν, τον νοσοκόμο του, ο οποίος βοηθάει στην φροντίδα του, την άσκηση και την κίνηση και γνωρίζει ότι δεν θα επανακτήσει την χρήση του σώματός του εξαιτίας της ζημιάς στην σπονδυλική του στήλη. Κυνικός και δυσαρεστημένος επειδή δεν μπορεί να ζει πλέον μια δραστήρια ζωή, ο Γουιλ αρχικά αντιδρά ψυχρά στην αισιόδοξη στάση της Λουίζα και την αντιμετωπίζει με περιφρόνηση, αλλά σταδιακά δημιουργείται ένα δέσιμο ανάμεσά τους.

Παίζουν: Εμίλια Κλαρκ, ο Σαμ Κλάφλιν, η Τζένα Κόουλμαν, ο Τσάρλς Ντανς, ο Μάθιου Λέβις, η Τζάνετ ΜακΤιρ, η Βανέσα Κίρμπι, η Τζοάνα Λούμλευ και ο Στιβ Πεκόκ.

*Open, Κυριακή 4/7, στις 01:30