12 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Παρασκευή σήμερα και ήρθε η στιγμή να χαλαρώσεις έπειτα από μία κουραστική και ζεστή  εβδομάδα! Εμείς έχουμε επιλέξει και σου προτείνουμε δώδεκα ξεχωριστές ταινίες που μπορείς να απολαύσεις σήμερα στη μικρή σου οθόνη.

«Ο Παπατρέχας» (1966) σκηνοθεσία Ερρίκος Θαλασσινός

Ελληνική κωμωδία – Ο Πολύδωρος Λαγός ένας ο αεικίνητος και ακούραστος θυρωρός σε πολυκατοικία, και κάνει τα πάντα προκειμένου να ικανοποιήσει τις ιδιοτροπίες και τις παράλογες απαιτήσεις των ενοίκων της. Έχει βάλει σκοπό να παντρέψει τις έξι αδελφές του, κι όλα αυτά για να μπορέσει επιτέλους να πάρει σειρά και να παντρευτεί την καλή του, Χαρίκλεια.

Παίζουν:Γεωργία Βασιλειάδου, Βασίλης Αυλωνίτης, Αλέκα Στρατηγού, Κούλα Αγαγιώτου, Νίκος Φέρμας, Αθηνά Τζιμούλη, Νίκος Κούρκουλο, Άση Μιχαηλίδου.

*Mega, Παρασκευή 9/7 στις 21:00

«Eat Pray Love» (2010) σε σκηνοθεσία Ράιαν Μέρφι

Δράμα, Ρομαντική – Καταλαβαίνοντας ότι έχει εγκλωβιστεί σε έναν τυπικό γάμο, η Λιζ αποφασίζει να χωρίσει και να ξεκινήσει από τη Νέα Υόρκη ένα ταξίδι στον κόσμο, προκειμένου να βρει την εσωτερική ισορροπία και τον πραγματικό εαυτό της.

Παίζουν: Τζούλια Ρόμπερτς, Χαβιέ Μπαρδέμ, Τζέιμς Φράνκο.

*Ant1, Παρασκευή 9/7 στις 21:00

«Τα ταξίδια του Γκιούλιβερ» (2010) σε σκηνοθεσία Ρομπ Λέτερμαν

Φαντασίας  –  Ο Γκιούλιβερ, ένας εκκολαπτόμενος συγγραφέας, δουλεύει στο ταχυδρομείο για να βγάζει τα προς το ζην. Μια μέρα θα του ανατεθεί κατά λάθος να γράψει ένα ταξιδιωτικό άρθρο για το Τρίγωνο των Βερμούδων. Το ταξίδι που κάνει, παίρνει μια απροσδόκητη τροπή κι έτσι ο Γκιούλιβερ ανακαλύπτει ένα νησί, όπου κατοικούν μικροσκοπικά πλασματάκια, οι Λιλιπούτειοι. Ενώ στην αρχή πιάνεται αιχμάλωτος από τα μικρά εργατικά ανθρωπάκια, τελικά αναγνωρίζεται ως ήρωάς τους…

Παίζουν: Τζακ Μπλακ, Αμάντα Πιτ, Τζέισον Σίγκελ, Έμιλι Μπλαντ.

*Open, Παρασκευή 9/7 στις 21:00

«Τιτανικός» (1997) σκηνοθεσία Τζέιμς Κάμερον

Αισθηματική – Η ερωτική ιστορία του Τζακ και της Ρόουζ, δύο νέων από διαφορετικές κοινωνικές τάξεις, που συναντιούνται και ερωτεύονται πάνω στον θρυλικό «Τιτανικό», το υπερωκεάνιο, που βυθίστηκε στις 14 Απριλίου 1912… 84 χρόνια μετά το ιστορικό ναυάγιο του «Τιτανικού» και με αφορμή μια νέα έρευνα για τον εντοπισμό ενός πολύτιμου μπλε διαμαντιού, η εκατοντάχρονη Ρόουζ διηγείται τη συγκλονιστική ιστορία της, που ξεκίνησε στις 10 Απριλίου 1912, όταν επιβιβάστηκε στον «Τιτανικό» μαζί με τους υπόλοιπους επιβάτες της πρώτης θέσης, τη μητέρα της και τον αρραβωνιαστικό της. Την ίδια ώρα, ο Τζακ, ένας νεαρός τυχοδιώκτης, κερδίζει σε μια παρτίδα πόκερ ένα εισιτήριο για την τρίτη θέση στο παρθενικό ταξίδι του «Τιτανικού». Οι ζωές της Ρόουζ και του Τζακ διασταυρώνονται τυχαία στο κατάστρωμα του επιβλητικού «Τιτανικού» και ένας παθιασμένος έρωτας γεννιέται. Η τραγωδία, που θα ακολουθήσει,  θα τον μετατρέψει σε μια συγκλονιστική μάχη για επιβίωση.

Παίζουν: Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Βίκτορ Γκάρμπερ, Κέιτ Γουίνσλετ, Κάθι Μπέιτς, Γκλόρια Στιούαρτ, Μπίλι Ζέιν, Μπιλ Πάξτον.

*Star, Παρασκευή 9/7 στις 22:00

«Χωρίς Αντάλλαγμα» (2000) σκηνοθεσία Μίμι Λέντερ

Κοινωνική – Ο μικρός Τρέβορ, παίρνοντας στα σοβαρά μια εργασία με θέμα «Πώς μπορείτε να αλλάξετε τον κόσμο» που του έβαλε ένας νέος και χαρισματικός δάσκαλος, θέτει σ’ εφαρμογή ένα «παιχνίδι» όπου καλείσαι να κάνεις τρεις φορές κάτι καλό χωρίς αντάλλαγμα, όπως και να βρεις τρεις «παίκτες» που να κάνουν το ίδιο. 

Παίζουν: Κέβιν Σπέισι, Έλεν Χάντ, Τζέι Μορ, Τζέιμς Καβίζελ, Τζον Μπον Τζόβι, Άντζι Ντίκινσον.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 9/7 στις 22:00

«Χωρίς Διέξοδο» (1993) σε σκηνοθεσία Ρόμπερτ Χάρμον 

Δράσης – Ο Σαμ Γκίλεν, κατάδικος που εκτίει μια σκληρή ποινή για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε, κατορθώνει να αποδράσει από τη φυλακή. Μετά την απόδρασή του βρίσκει καταφύγιο στο σπίτι της Κλάιντι, μιας χήρας με δύο παιδιά, την οποία τρομοκρατεί ένας αδίστακτος επιχειρηματίας με αποκλειστικό κίνητρο το κέρδος.

Παίζουν: Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ, Ροζάνα Αρκέτ, Κίραν Κάλκιν, Τεντ Λεβίν.

*Mega, Παρασκευή 9/7 στις 23:00

«Last Vegas» (2013) σκηνοθεσία Τζον Τερτελτάουμπ 

Κωμωδία – Η ιστορία διαδραματίζεται γύρω από τέσσερις παιδικούς φίλους από τη Νέα Υόρκη, οι οποίοι είναι πια συνταξιούχοι. Όταν ο τέταρτος της παρέας ετοιμάζεται να παντρευτεί, ταξιδεύουν όλοι μαζί για το Λας Βέγκας για να κάνουν το καθιερωμένο πάρτι εργένηδων στον φίλο τους πριν τον γάμο. Εκεί αρχίζουν διάφορες ερωτικές και κωμικές περιπέτειες.

Παίζουν: Μάικλ Ντάγκλας, Ρόμπερτ ντε Νίρο, Μόργκαν Φρίμαν, Κέβιν Κλάιν, Μέρι Στίνμπεργκερ.

*Skai, Παρασκευή 9/7 στις 23:00

Η Εξουσία της Νύχτας» (2008) σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Άγερ

Αστυνομική – Ο Τομ Λάντλοου, ένας βετεράνος αστυνομικός, βρίσκεται στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή και ενοχοποιείτα για τη δολοφονία ενός συναδέλφου του. Κι ενώ υποτίθεται πως προστατεύεται από μια αδελφότητα αστυνομικών, στην πορεία αποδεικνύεται πως δεν ξέρει ποιον να εμπιστευτεί κάθε φορά.

Παίζουν: Κιάνου Ριβς, Φόρεστ Γουίτακερ, Χιού Λόρι.

*Open, Παρασκευή 9/7 στις 23:00

«Μάθε Μαμά μου Σερφ!» (2014) σκηνοθεσία Helen Hunt 

Δραματική κομεντί – Η Τζάκι, μια δυναμική γυναίκα στο χώρο του βιβλίου, αφήνει τη δουλειά της για να ταξιδέψει στην άλλη άκρη της Αμερικής, προκειμένου να καταλάβει γιατί ο γιος της αποφάσισε να εγκαταλείψει το σχολείο για να ασχοληθεί με το σέρφ. Με την μεταξύ τους σχέση να βρίσκεται σε άσχημη φάση, η Τζάκι θα προσπαθήσει να βρει μια χαραμάδα επικοινωνίας με τον πεισματάρη γιο της.

Παίζουν: Helen Hunt, Brenton Thwaites, Luke Wilson.

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 9/7 στις 23:00

«Ο Καβαλάρης των FM Stereo» (1986) σκηνοθεσία Όμηρος Ευστρατιάδης

Ελληνική κωμωδία – Ο Στάθης είναι ένας άνεργος νέος αλλά και νόθο παιδί ενός εργοστασιάρχη τον οποίο κληρονομεί μετά τον θάνατό του και βρίσκεται ξαφνικά με μεγάλη περιουσία. Οι υπόλοιποι συγγενείς και κληρονόμοι θα προσπαθήσουν να τον εξαπατήσουν ώστε να του κλέψουν την περιουσία που κληρονόμησε.

Παίζουν:Στάθης Ψάλτης, Καίτη Φίνου, Νεφέλη Ορφανού, Ηλίας Κωνσταντίνου, Μαίρη Λαμπράκη, Χρήστος Φωτίδης, Τάσος Κωστής, Γιάννης Σμυρναίος.

*Alpha, Παρασκευή 9/7 στις 23:45

«21» (2008) σε σκηνοθεσία Ρόμπερτ Λούκετιτς

Αστυνομική, Δράμα – Ο Μπεν Κάμπελ, ένας άριστος φοιτητής του πανεπιστημίου Μ.Ι.Τ. , καταφεύγει στα χαρτιά για να πληρώσει τα δίδακτρά του. Γίνεται μέλος μιας χαρτοπαικτικής ομάδας ταλαντούχων φοιτητών, που πηγαίνουν κάθε σαββατοκύριακο στο Λας Βέγκας και παίζουν blackjack με πλαστές ταυτότητες. Με καθοδηγητή τον Μίκι Ρόζα, καθηγητή μαθηματικών και ιδιοφυΐα της στατιστικής, καταφέρνουν να κερδίζουν σταθερά στο καζίνο. Η τακτική τους βασίζεται στο μέτρημα των φύλλων και σε ένα πολύπλοκο σύστημα σινιάλων για να επικοινωνούν.

Παίζουν: Τζιμ Στάρτζες, Κέιτ Μπόσγουορθ, Κέβιν Σπέισι, Λόρενς Φίσμπερν

*Ant1, Παρασκευή 9/7 στις 00:00

«Η Τέχνη του Πολέμου» (2000) σκηνοθεσία Κρίστιαν Ντoυγκαί

Αστυνομική, Δράσης, Περιπέτεια – Ο πρέσβης της Κίνας ενώ παρίσταται σε ένα δείπνο του ΟΗΕ για να γιορτάσουν μία εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ, πυροβολείται και πέφτει νεκρός. Ο Σο, μυστικός πράκτορας κατασκοπείας του ΟΗΕ, μη μπορώντας να αποκαλύψει τη ταυτότητά του θεωρείται ο πρώτος ύποπτος για τη δολοφονία.
Παράλληλα ένα κοντέινερ γεμάτο νεκρούς πρόσφυγες από το Βιετνάμ φτάνει στις αποβάθρες.
Ο Σο τρέχει να αναλάβει δράση και να καθαρίσει τις υποψίες από το όνομά του.

Τα πράγματα δυσκολεύουν όταν μετά από έρευνες ανακαλύπτει το σχέδιο των δολοφόνων του πρέσβη να εξοντώσουν μια ομάδα αξιωματούχων του ΟΗΕ. Θα καταφέρει ο Σο να αποτρέψει τα θανατηφόρα σχέδια τους;

Παίζουν: Γουέσλεϊ Σνάιπς, Αν Άρτσερ, Μόρι Τσάϊκιν.

*Mega, Παρασκευή 9/7 στις 01:00