14 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Άλλο ένα βράδυ Σαββάτου έφτασε και αν σε βρίσκει σπίτι, δες τις κινηματογραφικές επιλογές σου επί της οθόνης:

«Φανταστικά Ζώα και Πού Βρίσκονται» (2016) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Γέιτς 

Περιπέτεια – Βρισκόμαστε στη Νέα Υόρκη του 1926. Ένα μυστηριώδες πλάσμα σκορπάει την καταστροφή στους δρόμους της πόλης, γεγονός που μπορεί να αποτελέσει αφορμή για να αποκαλυφθεί η μυστική κοινότητα των μάγων στους μη μάγους. Μια ομάδα φανατικών, που είναι αποφασισμένοι να εξολοθρεύσουν τους μάγους, δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερη ένταση στην ήδη ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα, που επικρατεί. Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, καταφθάνει στην πόλη ο Νιουτ Σκαμάντερ, ένας νεαρός Άγγλος μάγος, που έχει ως αποστολή του την έρευνα και τη διάσωση των μαγικών πλασμάτων

Παίζουν: Έντι Ρέντμεϊν, Κάθριν Γουότερστον, Άλισον Σουντόλ, Νταν Φόγκλερ, Έζρα Μίλερ, Σαμάνθα Μόρτον, Κόλιν Φάρελ, Ρον Πέρλμαν, Γιόν Βόιτ, Κάρμεν Ετζόγκο, Τζεν Μάρεϊ, Φέιθ Γουντ-Μπλαγκρόουβ, Ρόναν Ράφτερι, Τζος Κάουντερι.

*Star, Σάββατο 10/7, στις 21:00

«StreetDance 2» (2012) σκηνοθεσία Max Giwa , Dania Pasquini

Ο χορευτής του streetdance, Ας, μαζί με το νέο του φίλο, Εντι, ταξιδεύουν σε ολόκληρη την Ευρώπη για να συγκεντρώσουν τους καλύτερους streetdancers σε μια δυνατή ομάδα χορευτών, με στόχο να κερδίσουν τη χορευτική ομάδα «Invincible». Στην πορεία όμως ο Ας συναντά και τον έρωτα, στο πρόσωπο της πανέμορφης χορεύτριας της σάλσα, Εύα.

Παίζουν: alk Hentschel(Ash), Sofia Boutella(Eva), George Sampson(Eddie), Stephanie Nguyen(Steph), Delphine Nguyen(Yoyo), Niek Traa

*Open, Σάββατο 10/7 στις 21:00

«Τέντυ Μπόι… Αγάπη μου» (1965) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Ελληνική – Κωμωδία – Ο Ασημάκης, χήρος και πατέρας δύο παιδιών, είναι ιδιοκτήτης ενός χρωματοπωλείου και μιας περιουσίας την οποία έφτιαξε με πολύ ιδρώτα. Τα παιδιά του, Άρης και Λένα, θέλουν να ξοδεύουν τα λεφτά του πατέρα τους προς όφελός τους. Η Ζωίτσα πείθει τον Ασημάκη να επιπλώσει ένα διαμέρισμα – φωλιά για εκείνον και την αγαπημένη του. Η οικογένειά του αντιδρά σ αυτό το σχέδιο, μέχρις ότου ο Άρης και η Ζωίτσα ερωτεύονται, οπότε το διαμέρισμα θα επιπλωθεί τελικά για το νεαρό ζευγάρι.

Παίζουν: Ζωή Λάσκαρη • Κώστας Βουτσάς • Νίτσα Μαρούδα • Νικήτας Πλατής • Αλίκη Ζωγράφου • Νανά Σκιαδά • Αθηνόδωρος Προύσαλης • Ελένη Μαυρομάτη

*Ant1, Σάββατο 10/7 στις 21:00

«Δάσος από ασήμι» (2019) σκηνοθεσία Emmanuel Bourdieu

Δράμα – Η Ροξάνα είναι μια νεαρή Ρουμάνα νταντά, που προσέχει τον οκτώ ετών Ζορζ, γιο του Νταβίντ και της Ελιζαμπέτ. Ο Νταβίντ είναι οικονομολόγος στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα του Στρασβούργου. Δουλεύοντας πάνω σε ένα πρότζεκτ για έναν αυτοκινητόδρομο στη Ρουμανία, ο Νταβίντ ζητά τη βοήθεια της Ροξάνα. Αυτή η πρόταση, που ξεπερνά κάθε προσδοκία της, της φαίνεται σαν όνειρο. Θα γυρίσει στην πατρίδα της, θα ξαναδεί τη μητέρα της και θα βοηθήσει το αφεντικό της σε ένα γενναιόδωρο αναπτυξιακό σχέδιο. Το όνειρο, όμως, γίνεται εφιάλτης. Τυφλωμένος από τη φιλοδοξία και τα αισθήματά του, ο Νταβίντ θα αναγκάσει την Ροξάνα να προδώσει ό,τι πιο πολύτιμο έχει.

Παίζουν: Nicolas Duvauchelle, Marina Palii, Julia Faure.

*ΕΡΤ3, Σάββατο 10/7 στις 22:00

Κάθε Φορά Πρώτη Φορά» (2004) σκηνοθεσία Πίτερ Σιγκάλ

Στην ονειρεμένη Χαβάη, ο κτηνίατρος Χένρι Ροθ ερωτεύεται κεραυνοβόλα τη Λούσι, μετά από μια αξέχαστη συνάντηση. Αξέχαστη όμως είναι μόνο για εκείνον, καθώς η Λούσι, που πάσχει από απώλεια μνήμης, δεν τον θυμάται καν. Αναγκαστικά, ο Χένρι θα πρέπει κάθε μέρα να… ξανασυστήνεται  και να κερδίζει τον έρωτα της Λούσι από την αρχή.

Παίζουν: Ανταμ Σάντλερ, Ντρου Μπάριμορ, Ρομπ Σνάιντερ, Νταν Ακρόιντ.

*Mega, Σάββατο 10/7 στις 22:10

«Μια Τρελή, Τρελή Σαραντάρα» (1970) σε σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Μια εύθυμη χήρα σαράντα ετών ερωτεύεται τρελά ένα βιολιστή, αλλά τα αδέλφια της έχουν διαφορετική γνώμη και θέλουν να την παντρέψουν μ έναν πλούσιο.

Παίζουν: Ρένα Βλαχοπούλου, Ανδρέας Μπάρκουλης, Γιάννης Μιχαλόπουλος, Μέλπω Ζαροκώστα, Δημήτρης Καλλιβωκάς, Γιώργος Γαβριηλίδης, Πόπη Άλβα.

*Alpha, Σάββατο 10/7 στις 22:30

«Αγόρια της Διπλανής Πόρτας» (2014) σε σκηνοθεσία Τομ Γκόρμικαν

Κομεντί – Κάθε σχέση καταλήγει στην ερώτηση Και τώρα; Οι τρεις κολλητοί φίλοι Τζέισον (Ζακ Έφρον), Ντάνιελ (Μάιλς Τέλερ) και Μάικι (Μάικλ Τζόρνταν) έχουν συμφωνήσει ότι δεν θα κάνουν σοβαρή σχέση. Παρoλ αυτά, και οι τρεις τους γνωρίζουν κοπέλες που τους ιντριγκάρουν. Όταν όμως καλούνται να παραδεχτούν τη σχέση τους, τα πράγματα δυσκολεύουν.

Παίζουν: Ζακ Έφρον, Μάιλς Τέλερ, Μάικλ Μπ.Τζόρνταν.

*Open, Σάββατο 10/7 στις 22:45

«Τρελή κι Ερωτευμένη… 60άρα» (2015) σκηνοθεσία Μίχαελ Σοουγουόλτερ

Κωμωδία – Η 60χρονη Doris είναι ερωτοχτυπημένη με έναν νεότερο συνάδελφο της. Με τη βοήθεια της εγγονής της κολλητής της, εφευρίσκει συνεχώς τρόπους προκειμένου να τραβήξει την προσοχή του. Αν και όλο αυτό τη φέρνει σε κόντρα με το περιβάλλον της, εκείνη ακολουθεί την καρδιά της για πρώτη φορά.

Παίζουν: Σάλι Φιλντ, Μαξ Γκρίνφιλντ, Μπεθ Μπερς

*Μακεδονία, Σάββατο 10/7 στις 23:00

«Σε Ρηχά Νερά» (2016) σκηνοθεσία Ζομ Κολέ-Σερά

Η Νάνσι είναι μια Αμερικανίδα σέρφερ που ανακαλύπτει μια απομονωμένη παραλία στο Μεξικό, ιδανική για παιχνίδι με τα κύματα. Όταν, όμως, δεχτεί την επίθεση ενός καρχαρία, θα καταφύγει τραυματισμένη σε έναν ύφαλο 200 μέτρα από την ακτή, χωρίς όμως να έχει τρόπο να τη φτάσει.

Παίζουν: Μπλέικ Λάιβλι, Όσκαρ Τζενάντα, Άντζελο Τζόσουε

*Ant1, Σάββατο 10/7 στις 23:00

«Ο Χάρι Πότερ και ο Αιχμάλωτος του Αζκαμπάν» (2004) σκηνοθεσία Αλφόνσο Κουαρόν

Οι καλοκαιρινές διακοπές του Χάρι Πότερ στο σπίτι των αχώνευτων συγγενών του Ντάρσλι, είναι αβάσταχτες όσο ποτέ άλλοτε. Η απρόσμενη επίσκεψη της εκνευριστικής θείας Μαρτζ έχει αναπάντεχη κατάληξη καθώς, σε μια ξαφνική έκρηξη οργής, ο Χάρι Πότερ χρησιμοποιεί τις μαγικές του δυνάμεις για να την… φουσκώσει σαν μπαλόνι και να την εκτοξεύσει στον ουρανό! Όμως ο όρκος που έχει δώσει στο Χόγκουαρτς είναι σαφής: ένας μάγος δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιεί τις υπερφυσικές του δυνάμεις στον πραγματικό κόσμο. Προκειμένου να αποφύγει την τιμωρία από το Χόγκουαρτς και το Υπουργείο Μαγείας, αλλά και την οργή του θείου Βέρνον, ο Χάρι Πότερ το σκάει από το σπίτι των θείων του μέσα στη νύχτα και τελικά καταφθάνει στην παμπ «Το Ραγισμένο Τσουκάλι». Εκεί συναντά εντελώς τυχαία τον Κορνήλιους Φατζ, τον υπουργό Μαγείας που, προς μεγάλη έκπληξη του νεαρού μάγου, δεν επιθυμεί να τον τιμωρήσει αλλά να τον προστατέψει. Μετά από 12 χρόνια εγκλεισμού στις φυλακές του Αζκαμπάν, με την κατηγορία της δολοφονίας των γονιών του Χάρι Πότερ, ο διαβόητος ψυχωτικός μάγος Σίριους Μπλακ κατάφερε τελικά να αποδράσει. Ο Κορνήλιους Φατζ πιστεύει πως αυτή τη φορά ο Σίριους θα αποπειραθεί να δολοφονήσει τον Χάρι Πότερ. Με τη βοήθεια της Ερμιόνης, του Ρον και του αινιγματικού καθηγητή Λιούπιν, ο Χάρι Πότερ θα μπλεχτεί σε μια ακόμη μαγευτική περιπέτεια προσπαθώντας να ρίξει φως στη σκοτεινή υπόθεση του Σίριους Μπλακ ενώ παράλληλα θα πρέπει να αντιμετωπίσει τους Παράφρονες, τους τρομερούς φρουρούς του Χόγκουαρτς, να ξεπεράσει απίστευτα εμπόδια και να αψηφήσει αμέτρητους κινδύνους.

Παίζουν: Ντάνιελ Ράντκλιφ, Γκάρι Όλντμαν, Ρούπερτ Γκρίντ, Έμα Γουάτσον, Άλαν Ρίκμαν, Ντέιβιντ Θιούλις, Μάικλ Γκαμπόν.

*Star, Σάββατο 10/7 στις 23:45

«Συγχαρητήρια στους Αισιόδοξους» (2012) σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνα Βούλγαρη

Δραματική – Η Ηλέκτρα είναι 32 χρονών και ζει στην Αθήνα την εποχή της κρίσης. Παράλληλα με την ζωή στην πόλη που αλλάζει συνεχώς, η Ηλέκτρα βιώνει τη δική της προσωπική κρίση. Μπερδεμένη με το τι θέλει να κάνει στη ζωή της επαγγελματικά, ερωτικά, πώς θέλει να ζήσει, πώς θέλει να αγαπήσει, τη βλέπουμε σε κάποιες συναντήσεις με τα σημαντικότερα πρόσωπα στη ζωή της. Μέσα από τις συναντήσεις καταλαβαίνουμε καλύτερα την αγωνία της, τους φόβους της, τις αντιφάσεις της. Ερωτευμένη με έναν πολιτικό κρατούμενο, με σπουδές στο Λονδίνο που δεν έχουν αντίκρυσμα, με γονείς από τη γενιά του πολυτεχνείου που ακόμα περιμένουν να ενωθεί η αριστερά για να ανεβάσει τα ποσοστά της, η ταινία «συγχαρητήρια στους αισιόδοξους» είναι μια προσωπική, υποκειμενική καταγραφή της σημερινής πραγματικότητας, με χιούμορ, θυμό, αγάπη, και πολλές κουβέντες για φαγητό…

Παίζουν: Μαρία Γεωργιάδου, Δημήτρης Ξανθόπουλος, Θέμις Μπαζάκα, Δημήτρης Πιατάς

*ΕΡΤ2, Σάββατο 10/7 στις 23:45

«Το Σημάδι της Εκδίκησης» (2017) σε σκηνοθεσία Πίτερ Μαλότα

Περιπέτεια – Μετά από μια φοβερή επίθεση με ανταλλαγή πυροβολισμών, ένας μυστηριώδης ξένος (Βαν Νταμ) φτάνει στο νοσοκομείο σοβαρά τραυματισμένος. Λίγο αργότερα η συμμορία, που εμπλέκεται στην υπόθεση, καταφτάνει στο νοσοκομείο για να του δώσει την χαριστική βολή. Φύλακας – άγγελος του η νοσοκόμα του, που είναι και η μοναδική μάρτυρας των όσων εκτυλίσσονται στο νοσοκομείο. Στην κατάθεση της στο FBI θα κληθεί να δώσει στοιχεία για μια υπόθεση εκδίκησης, που ξεπερνά τα σύνορα της χώρας. Μια σειρά από ανατροπές και εξελίξεις θα κρατήσουν το μυστήριο ζωντανό μέχρι τον τελευταίο πυροβολισμό!

Παίζουν: Ζαν Κλόντ Βαν Νταμ, Πίτερ Στορμεάρ, Μαρία Κοντσίτα Αλόνσο, Ότομ Ρίζερ.

*Mega, Σάββατο 10/7 στις 00:20

«Υπόθεση Τόμας Κράουν» (1999) σκηνοθεσία Τζον Μακ Τίρναν

Αστυνομική, Ρομαντική – Ένας διάσημος πίνακας του Μονέ μόλις κλάπηκε και οι αστυνομικές αρχές αναζητούν τον ένοχο ανάμεσα στους επαγγελματίες κλέφτες. Όμως αυτό που δεν γνωρίζουν είναι πως ο κλέφτης δεν είναι επαγγελματίας, αλλά ερασιτέχνης. Πρόκειται για τον Τόμας Κράουν, αυτοδημιούργητο εκατομμυριούχο και αμετανόητο πλέιμποϊ, που βέβαια δεν κλέβει από ανάγκη αλλά από δίψα για… έντονες συγκινήσεις. Η δυναμική αστυνομικός Κάθριν Μπάνινγκ, που αναλαμβάνει την υπόθεση είναι αποφασισμένη να συλλάβει τον δράστη. Σύντομα η οξύνοια και διορατικότητά της την οδηγούν στον Τόμας Κράουν όμως αυτό που δεν φανταζόταν ποτέ γίνεται πραγματικότητα. Διότι η Κάθριν δεν αργεί να τον ερωτευθεί και μάλλον το ίδιο αισθάνεται και ο «στόχος» της γι’ αυτήν.

Παίζουν: Πιρς Μπρόσναν, Ρενέ Ρούσο, Ντένις Λίρι, Μπεν Γκαζάρα.

*Open, Σάββατο 10/7 στις 00:45

«Ο Ταξιτζής» (1976) σκηνοθεσία Μάρτιν Σκορσέζε

Ο Τράβις Μπικλ, ένας μοναχικός τύπος, εργάζεται ως ταξιτζής τη νύχτα στους δρόμους του Μανχάταν. Οι προσπάθειές του να βγει μαζί με τη γοητευτική Μπέτσι, μια υπάλληλο που εργάζεται στο πολιτικό γραφείο του υποψήφιου για το αξίωμα του Προέδρου Παλεντάιν, ναυαγούν αφού αυτός την απομακρύνει χωρίς να το θέλει από κοντά του. Μια σειρά από περίεργους επιβάτες και η συνάντησή του με την δωδεκάχρονη πόρνη ‘Αιρις και τον προστάτη της Σπορτ ενισχύει την πίστη του ότι ο κόσμος είναι σάπιος. Ο Τράβις απογοητεύεται κάθε μέρα και περισσότερο με την κοινωνία που ζει, αγοράζει μια ολόκληρη συλλογή όπλων και αρχίζει να εξασκείται στη σκοποβολή. Στο μεταξύ, η σχέση του με την ‘Αιρις εξελίσσεται σε μια περίεργη φιλία. Τέλεια εκπαιδευμένος στο σημάδι, με ξυρισμένο κεφάλι και ένα ολόκληρο οπλοστάσιο κάτω από τα ρούχα του, προσπαθεί να πλησιάσει το υποψήφιο Παλεντάιν. ‘Οταν ο προσωπικός φρουρός του υποψήφιου Προέδρου του αποσπά την προσοχή, ο Τράβις γίνεται έξω φρενών. Σφάζει τον Σπορτ και έναν πελάτη της ‘Αιρις, ενώ τραυματίζεται και ο ίδιος, και η αστυνομία τον βρίσκει λιπόθυμο να αιμορραγεί. Από ειρωνία της τύχης, ο Τράβις ανακηρύσσεται ήρωας επειδή “έσωσε” την ‘Αιρις. Αρκετές εβδομάδες αργότερα, η Μπέτσι μπαίνει τυχαία στο ταξί του, τον συγχαίρει και του ζητά να συναντηθούν. Ο Τράβις περιορίζεται σ’ ένα χαμόγελο και απομακρύνεται με το ταξί του.

Παίζουν: Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Σίμπιλ Σέπαρντ, Τζόντι Φόστερ, ‘Αλμπερτ Μπρουκς, Χάρβεϊ Καϊτέλ, Λίοναρντ Χάρις.

*Mega, Σάββατο 10/7 στις 02:20