5 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δευτέρα σήμερα και σου έχουμε επιλέξει πέντε ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Τέσσερις Γάμοι και μια Κηδεία» (1994) σκηνοθεσία Μάικ Νιούελ

Δράμα, κωμωδία, ρομαντική – Ο έξυπνος και γοητευτικός Τσαρλς, ενώ έχει μεγάλη επιτυχία στο γυναικείο φύλο, αρνείται πεισματικά να παντρευτεί. Όσο περισσότερο πηγαίνει σε γάμους γνωστών του, τόσο πιο πολύ δεν θέλει ο ίδιος να αποχαιρετίσει την εργένικη ζωή. Μέχρι τη στιγμή που θα συναντήσει σε έναν ιδιαίτερο γάμο την ξεχωριστή Κάρι. Την ερωτεύεται κεραυνοβόλα και καθώς οι μήνες και οι γάμοι περνούν, δεν μπορεί να την ξεχάσει.Μια παρέα τριαντάρηδων, μέσα από τους γάμους των φίλων τους, προσπαθεί να βρει απαντήσεις για την αγάπη, τη δέσμευση και για το αν ο γάμος είναι κατάλληλος για αυτούς.

Παίζουν: Χιού Γκραντ, Άντι ΜακΝτάουελ, Κριστίν Σκοτ Τόμας.

*Open, Δευτέρα 12/7 στις 21:00

«Ο Χιονάνθρωπος» (2017) σε σκηνοθεσία Τόμας Άλφρεντσον

Αστυνομική, δράμα, θρίλερ – Ένα κορίτσι ξυπνά κι αναζητά τη μητέρα του. Το σπίτι άδειο. Στον κήπο ένας χιονάνθρωπος με το φουλάρι της μητέρας του τυλιγμένο στο λαιμό του. Ο συναισθηματικά ασταθής αστυνόμος Χάρι Χόλε και η ομάδα του ξεκινούν την έρευνα για μια απλή, φαινομενικά, δολοφονία κι ανακαλύπτουν έναν ανησυχητικό αριθμό γυναικών που έχουν χαθεί στη διάρκεια των τελευταίων χρόνων. Ένας serial killer παίζει διεστραμμένα παιχνίδια στρατηγικής στην έδρα του και ο Χάρι Χόλε καλείται να μπει στο μυαλό του, αλλιώς ένας ακόμα χιονάνθρωπος θα εμφανιστεί κι άλλη μια γυναίκα θα δολοφονηθεί.

Παίζουν: Μάικλ Φασμπέντερ, Τζέι Κ. Σίμμονς, Ρεμπέκα Φέργκιουσον, Σάρλοτ Γκένσμπουργκ, Κλόι Σεβινί, Βαλ Κίλμερ.

*Star, Δευτέρα 12/7 στις 22:00

«Ένα σπίτι, μια ζωή» (2001) σκηνοθεσία Ιρβιν Γουίνκλερ

Δράμα -Ο Τζορτζ Μονρό (Κέβιν Κλάιν), ένας μεσήλικας αρχιτέκτονας, έρχεται αντιμέτωπος με τη θνητότητά του και ξεκινά την πραγμάτωση ενός ονείρου που ανέβαλε επί δύο δεκαετίες: Να γκρεμίσει το παλιό του σπίτι και να χτίσει το σπίτι των ονείρων του.
Προσκαλεί τον αυτοκτονικό, εθισμένο, έφηβο γιο του, με τον οποίο έχουν απομακρυνθεί να μείνουν μαζί όλο το καλοκαίρι. Σύντομα, η πρώην γυναίκα του συμμετέχει στις εργασίες και μητέρα και γιος μαθαίνουν ότι ο Τζορτζ πάσχει από καρκίνο στο τελικό στάδιο.Ενώ ο Τζορτζ οικοδομεί το σπίτι, οικοδομεί και τις σχέσεις με την πρώην οικογένειά του και συνειδητοποιεί ότι πρέπει να βρει τη δύναμη να αλλάξει τα πράγματα.

Παίζουν: Κέβιν Κλάιν, Κριστίν Σκοτ-Τόμας, Χέιντεν Κρίστενσεν, Τζίνα Μαλόουν.

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 12/7 στις 22:00

«Άλιεν Εναντίον Κυνηγού 2» (2007) σκηνοθεσία Γκρεγκ και Κόλιν Στράους 

Επιστημονικής φαντασίας, θρίλερ, περιπέτεια – Η φυλή των Aliens εξακολουθεί να βρίσκεται σε πόλεμο με τη φυλή των Predators και η μάχη μεταφέρεται στη γη. Ένα διαστημόπλοιο συντρίβεται λίγο έξω από μια πόλη του Κολοράντο, απελευθερώνοντας Άλιενς τα οποία αρχίζουν να πολλαπλασιάζονται και να επιτίθενται στους ανθρώπους. Σύντομα, ένας εξωγήινος Κυνηγός καταφθάνει για να τα εξοντώσει. Οι κάτοικοι της πόλης θα βρεθούν στη μέση της αιματηρής διαμάχης ανάμεσα στις δύο φονικές εξωγήινες φυλές και θα πρέπει να ενωθούν για να καταφέρουν να επιβιώσουν.

Παίζουν: Στίβεν Πάσκουαλ, Ρέικο Έιλσγουορθ, Τζον Ορτίζ.

*Skai, Δευτέρα 12/7 στις 23:00

«Το ψώνιο» (1983) σκηνοθεσία Όμηρος Ευστρατιάδης

Ελληνική, κωμωδία – Ο Σωτήρης Χαρίτος είναι ένας πολύ καλός μηχανικός αυτοκινήτων, που όμως επιθυμεί να γίνει ηθοποιός. Οι φίλοι του μάλιστα, που γνωρίζουν το όνειρό του, τον αποκαλούν ψώνιο. Τρέχει από δω και από κει κάνοντας τον κομπάρσο, ώσπου κάποια στιγμή, ύστερα από μια παταγώδη αποτυχία, πιάνει την καλή παίζοντας στην τηλεόραση τον βλάκα με τεράστια επιτυχία.

Παίζουν: Σωτήρης Μουστάκας, Σωτήρης Τζεβελέκος, Σόφη Ζαννίνου, Έφη Πίκουλα, Λευτέρης Γυφτόπουλος, Βάσω Αλεξανδρίδου, Μάρκος Λεζές, Πάνος Κορκότας.

*Alpha, Δευτέρα 12/7 στις 23:45