6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει έξι ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Ο Άνθρωπος της Βροχής» (1988) σκηνοθεσία Μπάρι Λέβινσον

Δράμα – Ο Τσάρλι πιστεύει ότι με το θάνατο του πατέρα του, θα λύσει όλα τα οικονομικά προβλήματά του, όταν μαθαίνει έκπληκτος ότι η πατρική περιουσία πηγαίνει σ’ έναν μεγαλύτερό του αδελφό, που είναι μάλιστα αυτιστικός και του οποίου την ύπαρξη αγνοούσε μέχρι τώρα.

Παίζουν: Ντάστιν Χόφμαν, Τομ Κρουζ, Βαλέρια Γκολίνο.

*Open, Τετάρτη 14/7, στις 21:00

«Ο Δικαστής» (2014) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Ντόμπκιν 

Αστυνομική, δράμα – Ο επιτυχημένος δικηγόρος Χανκ Πάλμερ (Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ) είναι ο νομικός, που κάθε κατηγορούμενος θέλει να έχει στο πλευρό του. Μέγας γνώστης και χειριστής του νόμου, κερδίζει σχεδόν πάντα τις υποθέσεις, που αναλαμβάνει. Παρά την επαγγελματική του δεινότητα όμως, υστερεί σε συναισθηματική ευφυΐα. Τα τραύματα του παρελθόντος τον καθιστούν, σε μεγάλο βαθμό, αποστασιοποιημένο συναισθηματικά από τους γύρω του και κυρίως από την οικογένεια του. Ο απροσδόκητος χαμός της μητέρας του τον αναγκάζει να επιστρέψει στο πατρικό του σπίτι στην Ιντιάνα και στην οικογένεια του: τον μεγάλο του αδελφό, τον οποίο άθελά του είχε τραυματίσει, τον μικρό του αδελφό, που έχει προβλήματα στην κοινωνικοποίησή του, αλλά και τον εφηβικό του έρωτα, τη Σαμ.

Παίζουν: Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Ρόμπερτ Ντιβάλ, Βέρα Φαρμίγκα, Μπίλι Μπομπ Θόρντον.

*Star, Τετάρτη 14/7, στις 22:00

«Τα μυστήρια της Σικελίας» (2017) σκηνοθεσία Αντόνιο Πιάτσα & Φάμπιο Γκρασαντόνια

Μυστηρίου, ρομαντική, φαντασίας – Βρισκόμαστε στη δεκαετία του 90, σε ένα απομονωμένο χωριό της Σικελίας. Μια μέρα, ο 13χρονος Τζουζέπε εξαφανίζεται. Το χωριό δεν αντιδρά και γρήγορα οι Αρχές εγκαταλείπουν τις προσπάθειες αναζήτησής του. Η Λούνα, η συμμαθήτριά του, που είναι κρυφά ερωτευμένη μαζί του, αποφασίζει να σπάσει την σιωπή που καλύπτει την εξαφάνιση του φίλου της, ακόμη κι αν κάποιοι πιστέψουν ότι έχασε τα λογικά της. Για να τον βρει όμως, θα πρέπει να βουτήξει στα σκοτεινά νερά της κοντινής λίμνης, να ρισκάρει την ίδια της τη ζωή στον σκοτεινό κόσμο όπου ο φίλος της φυλακίστηκε.

Παίζουν: Γιούλια Γιεντλικόβσκα, Γκαετάνο Φερνάντεζ, Κορίν Μιζαλαρί, Αντρέα Φαλτσόνε.

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 14/7, στις 22:00

«Σήμα Κινδύνου 2» (2005) σκηνοθεσία Χιντέο Νακάτα 

Μυστηρίου, τρόμου – Το φάντασμα της καταραμένης Σαμάρα συνεχίζει να καταδιώκει την Ρέιτσελ και το γιό της Έινταν, προσπαθώντας αυτή τη φορά να μπει μέσα στο σώμα του τελευταίου.

Παίζουν:  Ναόμι Γουότς, Σίσι Σπέισεκ, Σάιμον Μπέικερ, Ντέιβιντ Ντόρφμαν.

*Skai, Τετάρτη 14/7, στις 23:00

«Καμικάζι… Αγάπη Μου!» (1983) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Ελληνική, κωμωδία – Ο Στάθης λατρεύει τις μηχανές, η Ρένα θέλει όλη την ώρα να χορεύει σε ντίσκο και ο Αλέξης τρελαίνεται για τη ροκ μουσική. Πρόκειται για τρία θεότρελα αδέλφια. Ο ένας από αυτούς, ο Στάθης, δεν καταφέρνει να στεριώσει σε καμία δουλειά και, όταν φτάνει να χάσει και το κορίτσι που αγαπά, η μητέρα του αποφασίζει να του αγοράσει αυτό που λατρεύει περισσότερο, μια… σούπερ μοτοσυκλέτα! Μόλις την αγοράζει αντιλαμβάνεται πως του την έκλεψαν και τότε αποφασίζει να βρεί έναν τρόπο για να αγοράσει μία άλλη αλλά και να μάθει ποιος του την έκλεψε.

Παίζουν: Στάθης Ψάλτης, Σταμάτης Γαρδέλης, Καίτη Φίνου, Σοφία Αλιμπέρτη, Κούλα Αγαγιώτου, Βίνα Ασίκη, Ζανό Ντάνιας, Νίκος Παπαδόπουλος.

*Open, Τετάρτη 14/7, στις 21:00

«120 Χτύποι το Λεπτό» (2017) σκηνοθεσία Ρομπέν Καμπιγιό 

Δράμα – Μια ταινία – ωδή της συλλογικότητας, του αγώνα προς έναν κοινό σκοπό, αλλά και της αγάπης, αυτής που δίνεται χωρίς όρια και κάνει την καρδιά να χτυπά σε 120 παλμούς! Αρχές της δεκαετίας του 90. Ενώ το AIDS έχει ήδη κοστίσει αμέτρητες ζωές τα τελευταία δέκα χρόνια, οι ακτιβιστές της Act Up στο Παρίσι, πολλαπλασιάζουν τις δράσεις τους με σκοπό να ανατρέψουν τη γενική αδιαφορία. Ο νεοφερμένος στην ομάδα, Νατάν θα συγκλονιστεί από τη δυναμικότητα του Σον, ενός από τα ιδρυτικά μέλη της οργάνωσης, που καταναλώνει τις τελευταίες του δυνάμεις του στη μάχη ενάντια στο κράτος και τις φαρμακευτικές εταιρείες.

Παίζουν: Αντέλ Ενέλ,Αρνό Βαλουά, Ναιέλ Περέζ Μπισκαγιάρ.

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 14/7, στις 00:10