10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Άλλη μια ζεστή μέρα σήμερα. Πιες κάτι δροσερό και δες μια από τις παρακάτω ταινίες στον καναπέ σου.

«Τα χελωνονιντζάκια» (2014) σκηνοθεσία Τζοναθαν Λίμπεσμαν

Περιπέτεια – Μια δυναμική ρεπόρτερ και τέσσερις μεταλλαγμένες χελώνες εξπέρ των πολεμικών τεχνών συμμαχούν για να σώσουν τη Νέα Υόρκη από έναν σατανικό επιχειρηματία κι έναν Ανατολίτη αρχι-γκάνγκστερ.

Παίζουν: Μέγκαν Φοξ, Γουίλιαμ Φίκτνερ, Γουίλ Άρνετ

*Open, Παρασκευή 16/7, στις 21:00

«Ένας Βλάκας και Μισός» (1959) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Ελληνική κωμωδία – Ο Θωμάς Κατσαρός είναι ένας καλοκάγαθος άνθρωπος, που όμως γίνεται συχνά αντικείμενο χλευασμού λόγω της χαμηλής νοημοσύνης του. Είναι ερωτευμένος με την όμορφη χήρα Ουρανία Τσαλαβούτα. Η Ουρανία προσποιείται πως ανταποκρίνεται στο ενδιαφέρον του Θωμά, προκειμένου να τον χρησιμοποιεί για διάφορες εργασίες. Ο σύζυγος της Ουρανίας, Σωτήρης Καραμαούνας ο οποίος φημιζόταν για τη φιλαργυρία του, εδώ και ένα χρόνο θεωρείται νεκρός μετά από το ναυάγιο του πλοίου στο οποίο επέβαινε. Ξαφνικά, ένα βράδυ ο Σωτήρης εμφανίζεται ζωντανός και αβλαβής πίσω στο σπίτι του, σοκάροντας την Ουρανία και το Θωμά.

Παίζουν: Χρήστος Ευθυμίου, Ρίκα Διαλυνά, Ανδρέας Μπάρκουλης, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Σταύρος Ξενίδης, Αλέκα Στρατηγού, Νίκος Φέρμας, Άγγελος Μαυρόπουλος.

*Mega, Παρασκευή 16/7, στις 21:00

«Ακλόνητη σχέση» (2016) σε σκηνοθεσία Nicole Weegmann

Δράμα – Από τα παιδικά της χρόνια, η Νάντια ένιωθε υπεύθυνη για την ψυχικά διαταραγμένη και πρόσφατα άστεγη μητέρα της, την Ιρένε. Για ένα διάστημα η Νάντια είχε κόψει κάθε επαφή με την Ιρένε και προσπαθεί να ζήσει τη ζωή της, μέχρι που η Ιρένε εμφανίζεται ξαφνικά μεθυσμένη στον γάμο του γιου της, του Μίκι. Η Νάντια βυθίζεται ξανά σ αυτόν τον κυκεώνα αγάπης και μίσους, ευθύνης, ενοχών και ντροπής. Μαζεύει τις δυνάμεις της για να βρει στη μητέρα της μία στέγη ενώ ταυτόχρονα κρύβει απ τον σύντροφό της τον Γιάν το γεγονός ότι η μεθυσμένη γυναίκα στον γάμο του αδερφού της ήταν η μητέρα της. Αλλά κανείς δεν μπορεί να καταδυναστεύσει την Ιρένε, πόσο μάλλον η κόρη της.

Παίζουν: Gisela Aderhold, Volker Bruch, Jennifer Frank.

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 16/7, στις 22:00

«Η Νύχτα των Αιχμαλώτων» (2002) σκηνοθεσία Γκρέγκορι Χόμπλιτ

Δράμα, πολεμική – Ο υπολοχαγός Χαρτ, αιχμάλωτος πολέμου σε στρατόπεδο των ναζί, αναλαμβάνει την υπεράσπιση ενός μαύρου πιλότου, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία ενός ρατσιστή συναδέλφου του. Σύντομα, όμως, διαπιστώνει ότι η δίκη κρύβει πολύ περισσότερα πράγματα κσι ότι ο πελάτης του, όπως και αυτός, έχουν γίνει πιόνια στα σχέδια του συνταγματάρχη ΜακΝαμάρα, του επικεφαλής των Αμερικανών αιχμαλώτων.

Παίζουν:  Κόλιν Φάρελ, Μπρους Γουίλις, Τέρενς Χάουαρντ, Λάινους Ρόουτς, Μαρσέλ Ιούρες.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 16/7, στις 22:00

«Η Ψυχή του Πάρτυ» (2018) σκηνοθεσία Ben Falcone

Κωμωδία – Η αφοσιωμένη νοικοκυρά Ντιάνα, νιώθει να χάνει τη γη από τα πόδια της όταν ο σύζυγός της θα την παρατήσει ξαφνικά. Η Ντιάνα προσπαθεί να βρει τρόπους να ξεπεράσει τη θλίψη της και αποφασίζει να επιστρέψει στο πανεπιστήμιο, στην ίδια τάξη με την κόρη της, η οποία, όπως είναι φυσικό, δεν μοιράζεται τον ενθουσιασμό της μητέρα της. Έστω και αργά, η Ντιάνα, απολαμβάνει τη φοιτητική ζωή, την ελευθερία, τη διασκέδαση και τους συμφοιτητές της, με τους δικούς της, όμως, όρους, ανακαλύπτοντας τον αληθινό της εαυτό.

Παίζουν: Melissa McCarthy, Matt Walsh,  Molly Gordon, Ben Falcone, Jacki Weaver, Stephen Root, Maya Rudolph, Steve Falcone.

*Star, Παρασκευή 16/7, στις 22:00

«Φόνος Εν Ώρα Υπηρεσίας» (2019) σκηνοθεσία  Μάικλ Ρόμπινσον

Αστυνομική, δράμα, μυστηρίου – Η Χέιλι Ντιν, πρώην εισαγγελέας και ψυχολόγος βοηθά τον καλύτερο της φίλο ντετέκτιβ Γκάρλαντ Φίντσερ στην εξιχνίαση της απροσδόκητης δολοφονίας ενός συναδέλφου του, με τον οποίο υπηρετούσαν στο Σώμα Πεζοναυτών. Παρότι ο φόνος έγινε εκτός ναυτικής βάσης, την υπόθεση αναλαμβάνει η στρατιωτική αστυνομία, αποκλείοντας την περιοχή. Έχοντας στη διάθεση της μια ολοένα αυξανόμενη λίστα υπόπτων, που ο καθένας τους φαίνεται να έχει ισχυρά κίνητρα, η Χέιλι χρησιμοποιεί τις ερευνητικές της ικανότητες, καθώς και το χάρισμα της να «διαβάζει ανθρώπους» και να ακολουθεί τις ενδείξεις για να βρει τον δολοφόνο.

Παίζουν: Κέλι Μάρτιν, Βιβ Λίκοκ, Νάνσυ Γκρέις, Λόρεν Χόλι, Μάθιου Μάκκολ.

*Mega, Παρασκευή 16/7, στις 22:50

«Ο Άγιος» (1997) σκηνοθεσία Φίλιπ Νόις 

Περιπέτεια – Ένα μικρό και ορφανό αγόρι μετονομάζει τον εαυτό του σε Simon Templarκαι μεγαλώνει για να γίνει ένας από τους διασημότερους και ικανότερους κλέφτες στον κόσμο. Και ενώ αυτός (δηλαδή ο Val Kilmer) μεταμφιέζεται συνεχώς προκειμένου να φέρει εις πέρας τις αποστολές του, η νεαρά πλην όμως λαμπρή επιστήμονας Emma Russell (την οποία υποδύεται η Elisabeth Shue) ανακαλύπτει την ψυχρή σύντηξη, χίμαιρα κάθε φυσικού που σέβεται τον εαυτό του και κάθε παρανοϊκού εγκληματία. Ο πρώτος λείπει από την ταινία, υπάρχει ο δεύτερος, ο οποίος λαχταρά την τεχνολογία στα χέρια του για να επαναφέρει την Ρωσία στον κομμουνισμό. Ως εκ τούτου προσλαμβάνει τον Templar για να κλέψει την τεχνογνωσία. Δυστυχώς γι’ αυτόν και τον μπολσεβίκο, ο Templar ερωτεύεται την Emma.

Παίζουν: Βαλ Κίλμερ, Ελίζαμπεθ Σου, Ράντε Σεμπερτζίγι.

*Skai, Παρασκευή 16/7, στις 23:00

«Τροχονόμος… Βαρβάρα» (1981) σκηνοθεσία Όμηρος Ευστρατιάδης

Ελληνική κωμωδία – Ο Αχιλλέας, μένει στις Εργατικές πολυκατοικίες και μην μπορώντας να βρει δουλειά, αποφασίζει να υποδυθεί την αδελφή του, Βαρβάρα, παίρνοντας τη θέση της στη σχολή τροχονόμων. Εκεί αρχίζουν οι περιπέτειες για τον Αχιλλέα, καθώς ερωτεύεται την Κάτια ένα πλουσιοκόριτσο που πηγαίνει στη σχολή από ανία. Η «Βαρβάρα», εν τω μεταξύ γίνεται η «αγαπημένη» μαθήτρια του αφοσιωμένου εκπαιδευτή της σχολής και τα πράγματα περιπλέκονται για τον Αχιλλέα που έχει εγκλωβιστεί στο ρόλο της Βαρβάρας.

Παίζουν: Γιάννης Γκιωνάκης, Στάθης Ψάλτης, Τζένη Ζαχαροπούλου, Μαρί Καραβία, Μαρία Ανδριώτου, Μάκης Δεμίρη, Λευτέρης Γυφτόπουλος, Μίμης Φωτόπουλος.

*Alpha, Παρασκευή 16/7, στις 23:45

«Vice: Η Πόλη της Βίας» (2015) σκηνοθεσία  Μπράιαν Μίλερ

Δράσης, επιστημονικής φαντασίας, θρίλερ – Ο Τζούλιαν Μάικλς έχει σχεδιάσει τον απόλυτο προορισμό: το Vice, ένα amusement park όπου τα πάντα είναι δυνατά και οι πελάτες μπορούν να εκπληρώσουν τις πιο τρελές φαντασιώσεις τους. Οι τεχνητοί κάτοικοι δείχνουν και σκέφτονται σαν αληθινοί άνθρωποι. Oταν μία από αυτούς μαθαίνει την αλήθεια κι αποδρά, βρίσκει τον εαυτό της ανάμεσα στα πυρά των απεσταλμένων του Τζούλιαν, κι ενός αστυνομικού, ο οποίος έχει θέσει σκοπό της ζωής του να κλείσει το Vice για πάντα και να βάλει ένα τέλος στη βία.

Παίζουν: Τόμας Τζέιν, Μπρους Γουίλις, Άμπιρ Τσάιλντερς.

*Star, Παρασκευή 16/7, στις 00:15

«Ισπαγγλικά» (2004) σκηνοθεσία Τζέιμς Λ. Μπρουκς

Ρομαντική κομεντί – Ο Τζον Κλάσκι είναι πετυχημένος σεφ και έχει εξασφαλίσει στην οικογένειά του μια πλούσια ζωή, ένα εξοχικό στο Μαλιμπού, αλλά και μια πανέμορφη οικονόμο, την Φλορ, που έχει μεταναστεύσει από το Μεξικό με την κόρη της. Σταδιακά, όμως, η Φλορ ανακαλύπτει ότι η ζωή σε μια νέα χώρα είναι «επικίνδυνη»… ειδικά δίπλα σε μια πλούσια και εκκεντρική αμερικανική οικογένεια!

Παίζουν: Άνταμ  Σάντλερ, Τία Λιόνι, Παθ Βέγκα.

*Mega, Παρασκευή 16/7, στις 00:50