14 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Σάββατο σήμερα και ήρθε η στιγμή να χαλαρώσεις έπειτα από μία κουραστική και ζεστή  εβδομάδα! Εμείς έχουμε επιλέξει και σου προτείνουμε δεκατέσσερις ξεχωριστές ταινίες που μπορείς να απολαύσεις σήμερα στη μικρή σου οθόνη.

«Κάτι Κουρασμένα Παλικάρια» (1967) σε σκηνοθεσία Ντίνος Δημόπουλος

Ελληνική κωμωδία – Eνας καλοστεκούμενος πενηντάρης, ο Ντίνος Διαμαντίδης, ζει με την αδελφή του, τρέχοντας πίσω από κάθε θελκτικό θηλυκό. ‘Oταν γνωρίζει την εικοσάχρονη Κορίνα και τη μητέρα της, δύο απατεώνισσες, που μαδάνε πλούσιους μεσήλικες, χάνει τελείως τα λογικά του, καθώς η Κορίνα παριστάνει την ερωτευμένη μαζί του. Η γραμματέας του, η Ρίτα, που είναι πολλά χρόνια αρραβωνιασμένη μαζί του, κινητοποιείται και, με τη βοήθεια του γιατρού του και ενός πρώην υπαλλήλου του, κάνουν τον ερωτύλο Ντίνο να καταλάβει επιτέλους το ποιόν των δύο γυναικών. 

Παίζουν: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Μπέτυ Αρβανίτη, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Νόρα Βαλσάμη, Μέλπω Ζαρόκωστα.

*Alpha, Σάββατο 17/7 στις 21:00

«Κάτι να Καίει» (1964) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Ελληνική κωμωδία – Ο Κλέαρχος με τον Φάνη κι άλλους τρεις Θεσσαλονικείς έχουν φτιάξει ένα μουσικό συγκρότημα, στο οποίο επιθυμεί να συμμετέχει και η Ρένα, τα αγόρια όμως δεν της το επιτρέπουν. Η Ρένα γνωρίζει τον κύριο Ντίνο Εξαρχόπουλο ο οποίος συνοδεύει την Τζένη, την κόρη του διευθυντή του, σε μια επίσκεψη στη “Διεθνή ‘Eκθεση της Θεσσαλονίκης”. Ο εν λόγω κύριος, θέλοντας να κατακτήσει τη Ρένα της υπόσχεται να βοηθήσει το συγκρότημα. Οι σκοτούρες του Ντίνου μεγαλώνουν με την άφιξη της Σοφίας, η οποία μόνο αν τον παντρευτεί θα εισπράξει την κληρονομιά του μακαρίτη θείου της.

Παίζουν: Ντίνος Ηλιόπουλος(Ντίνος Εξαρχόπουλος) , Ρένα Βλαχοπούλου (Σοφία Φραντζή) , Μάρθα Καραγιάννη (Ρένα) , Χλόη Λιάσκου (Πόπη Φραντζή) , ‘Eλενα Ναθαναήλ (Τζένη Πετρίδη) , Χρήστος Νέγκας (Φάνης) , Κώστας Βουτσάς (Κλέαρχος).

*Ant1, Σάββατο 17/7 στις 21:00

«Ο Λαβύρινθος: Πύρινες Δοκιμασίες» (2015) σκηνοθεσία Ουές Μπολ

Επιστημονικής Φαντασίας – Η ταινία αποτελεί τη συνέχεια της ταινίας του 2014, Ο Λαβύρινθος. Ο Τόμας και οι τολμηροί σύντροφοί του έχουν βγει πια από τον εφιαλτικό Λαβύρινθο. Όσο φιλόξενοι και περιποιητικοί κι αν είναι οι άνδρες που τους περισυνέλλεξαν μετά την απόδρασή τους, ο Τόμας δεν μπορεί να αφήσει στην άκρη τις αμφιβολίες του σχετικά με τα αληθινά τους κίνητρα. Σιγά-σιγά εκείνος και οι φίλοι του συνειδητοποιούν ότι ο έξω κόσμος κρέμεται από μια κλωστή και ότι μια μοίρα χειρότερη από τον θάνατο περιμένει όλους όσοι μείνουν πίσω στην απέραντη ερημωμένη περιοχή της Πύρινη Γης. Καθώς τρέχουν μέσα στην έρημο και σε κατεστραμμένες πόλεις, πρέπει να ξεφύγουν από τους στρατιώτες της WCKD και να αντιμετωπίσουν τους κινδύνους των Πύρινων Δοκιμασιών, ενός ερημωμένου τοπίου γεμάτο με επικίνδυνα εμπόδια.

Παίζουν: Ντίλαν Ο Μπράιεν, Κάια Σκοντελάριο, Τόμας Μπρόντι – Σάνγκστερ

*Open, Σάββατο 17/7 στις 21:00

«Ο Μεγάλος Φιλικός Γίγαντας» (2016) σε σκηνοθεσία Στίβεν Σπίλμπεργκ

Φαντασίας – Ενα μικρό ορφανό κορίτσι, η Σόφι, συναντά ένα μυστηριώδη γίγαντα και μαθαίνει για τα θαύματα και τους κινδύνους της Χώρας του. Μαζί, θα τα βάλουν με τους πανίσχυρους –  και όχι τόσο φιλικούς – γίγαντες για να σώσουν τη Μεγάλη Βρετανία και θα ανακαλύψουν την αξία της φιλίας.

Παίζουν: Μαρκ Ράιλανς, Ρούμπι Μπάρνχιλ, Πενέλοπι Γουίλτον, Ρεμπέκα Χολ.

*Star, Σάββατο 17/7 στις 21:00

«Έρωτας σε Χρόνια Σκοτεινά» (2021) σε σκηνοθεσία Sebastian Mattukat

Περιπέτεια εποχής – Βρισκόμαστε στο 1699. Ο κόσμος αλλάζει, αλλά οι άνθρωποι ζουν ακόμη μέσα στη φτώχεια, την πείνα και τη δεισιδαιμονία. Η θεραπεύτρια Καταρίνα παρακολουθεί τη βίαιη βάπτιση του Οθωμανού Ταχίρ. Όταν επιχειρεί να αποφύγει έναν βιασμό, την κατηγορούν ότι είναι μάγισσα και την καταδικάζουν να καεί στην πυρά. Ο Ταχίρ την υπερασπίζεται και, με τα πεπρωμένα τους συνδεδεμένα, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να ξεφύγουν…

Παίζουν: Xenia Assenza, Erkan Acar, Alexander Schubert, Gedeon Burkhard.

*ΕΡΤ3, Σάββατο 17/7 στις 22:00

«Το Πιο Λαμπρό Μπουζούκι» (1968) σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης

Ελληνική κωμωδία – Η Σοφούλα ζει σ’ ένα χωριό της Κρήτης. Είναι μια κοπέλα σε ηλικία γάμου και οι δικοί της προορίζουν γι’ αυτήν ένα πλούσιο γαμπρό. Εκείνη όμως είναι κρυφά ερωτευμένη με τον Κώστα Καρτάλη, ένα διάσημο τραγουδιστή από την Αθήνα. Έτσι τη μέρα των αρραβώνων της, το σκαει από το χωριό και ξεκινάει για την Αθήνα με σκοπό να βρει τον αγαπημένο της.Την ίδια μέρα, φεύγει κυνηγημένος από την Κρήτη και ο πλασιέ γεωργικών προϊόντων Φανούρης Μπρόκολος, που μοιάζει καταπληκτικά με τον Κώστα Καρτάλη. Η φυγή του οφείλεται στο ότι τον κυνηγούν οι Κρητικοί επειδή, εξαιτίας μιας γκάφας του, τους κατέστρεψε τις καλλιέργειες.Πάνω στο πλοίο, η Σοφούλα βλέπει τον Φανούρη και δεν πιστεύει στα μάτια της. Κι εκείνος αποφασίζει να παραστήσει τον Κώστα, δηλαδή να εκμεταλλευτεί την ομοιότητα του με το διάσημο τραγουδιστή. Από το σημείο αυτό και μετά, οι παρεξηγήσεις και οι γκάφες είναι ατελείωτες, με τον Κώστα Βουτσά να ερμηνεύει δυο ρόλους. 

Παίζουν: Κώστας Βουτσάς, Ξένια Καλογεροπούλου, Άννα Μαντζουράνη, Θόδωρος Έξαρχος, Γιώργος Παπαζήσης, Δημήτρης Νικολαϊδης, Ιάκωβος Ψαρράς, Σταύρος Ξενίδης.

*ΕΡΤ1, Σάββατο 17/7 στις 21:00

«Και Μετά Ήρθε ο Έρωτας» (1997) σκηνοθεσία  Άντι Τέναντ

Δράμα, κωμωδία, ρομαντική – “Και μετά ήρθε ο έρωτας” είναι η διασκεδαστική και ρομαντική ιστορία των μοιραίων εραστών που παίζουν με την τύχη τους στο πιο παλιό παιχνίδι του κόσμου: αυτό της αγάπης! Στην ιστορία μας υπάρχει ένας γιάπης άθεος και ορθολογιστής, από την Νέα Υόρκη και μια Αμερικανο-Μεξικάνα πιστή καθολική που πιστεύει στη δύναμη του πεπρωμένου και δεν μπορεί να ζήσει μακριά από την οικογένειά της.

Παίζουν: Μάθιου Πέρι, Σάλμα Χάγιεκ, Τζιλ Κλέιμπουργκ, Τόμας Μίλιαν.

*Mega, Σάββατο 17/7 στις 22:10

«Μια ξανθιά στο πιάτο μου» (1992) σκηνοθεσία Frank Oz

Ο Νιούτον Ντέιβις (Στηβ Μάρτιν) χτίζει το σπίτι των ονείρων του στα προάστια και το προσφέρει μαζί με πρόταση γάμου στην Μπέκι (Ντάνα Ντέλανι). Αυτή τον απορρίπτει κι ο Νιούτον φεύγει για την πόλη. Εκεί θα περάσει μια νύχτα με τηνΓκουέν (Γκόλντι Χον), μία άνεργη σερβιτόρα και θα την αφήσει πριν καν ξυπνήσει. Δεν ήξερε πού έμπλεκε.

Η Γκουέν βρίσκει το σπίτι του στα προάστια, και προσποιείται σε όλη τη γειτονιά πως είναι η νέα σύζυγος του Νιούτον. Ακόμα και στους γονείς του. Ο Νιούτον το μαθαίνει τελευταίος, αλλά το βρίσκει ως ευκαιρία για να κερδίσει πίσω την Μπέκι.

Παίζουν: Steve Martin, Goldie Hawn, Dana Delany, Julie Harris, Donald Moffat, Peter MacNicol, Richard B. Shull, Laurel Cronin.

*Μακεδονία, Σάββατο 17/7 στις 23:00

«Ο Πόλεμος των Άστρων: Επεισόδιο 4 – Μια Νέα Ελπίδα» (1977) σε σκηνοθεσία Τζόρτζ Λούκας

Περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας – Πριν από πολύ καιρό, σε ένα γαλαξία πολύ πολύ μακρινό η ομάδα των μαχητών της ελευθερίας, γνωστή και ως Επαναστατική Συμμαχία, με αρχηγό της την πριγκίπισσα Λέια, έχει ως στόχο την καταστροφή του άστρου του Θανάτου ενός διαστημικού σταθμού-πανίσχυρο όπλο της Γαλαξιακής Αυτοκρατορίας. Η πριγκίπισσα Λέια πριν αιχμαλωτιστεί από την μοχθηρό Νταρθ Βέιντερ, προλαβαίνει να αποθηκεύσει τα σχέδια του άστρου του Θανάτου στο ρομπότ R2-D2, το οποίο και στέλνει μαζί με το ρομπότ C3-PO στον πλανήτη Τατουίν, με σκοπό να βρουν τον θρυλικό τζεντάι Όμπι-Ουάν Κενόμπι. Όταν κατά τύχη ένας ταπεινός αγρότης, ο Λουκ Σκαϊγουόκερ, αγοράζει τα δύο ρομπότ, αποφασίζει να ακολουθήσει τον Όμπι-Ουάν και να συνεργαστεί με τον μοναχικό Χαν Σόλο με σκοπό την σωτηρία της επαναστάτριας πριγκίπισσας Λέια και μαζί του ίδιου του Γαλαξία.

Παίζουν: Μαρκ Χάμιλ, Χάρισον Φορντ, Κάρι Φίσερ, Πίτερ Κούσινγκ, Άλεκ Γκίνες, Άντονι Ντάνιελς, Κένι Μπέικερ, Πίτερ Μέιχιου, Ντέιβιντ Πράουζ, Φιλ Μπράουν.

*Alpha, Σάββατο 17/7 στις 23:10

«Hancock» (2008) σε σκηνοθεσία Πίτερ Μπεργκ

Δράμα, δράσης, φαντασίας – Ο Hanckock είναι ένας παντοδύναμος, όμως ανθρώπινος χαρακτήρας, με προδιάθεση στο καλό. Μόνο που ο κάπως άτσαλος τρόπος του στην καταπολέμηση του εγκλήματος, παρά τη δεδομένη αποτελεσματικότητα, σηκώνει κύματα υλικών καταστροφών στο πέρασμα του. Κάτι που εξαγριώνει τους λοιπούς κάτοικους του Λος Άντζελες. Σε μια διάσωση ενός επαγγελματία των δημοσίων σχέσεων, θα βρει έναν άνθρωπο που θα ενδιαφερθεί για το image του. Με την καθοδήγηση ενός υπευθύνου δημοσίων σχέσεων αποφασίζει να διορθώσει την εικόνα του.

Παίζουν: Γουίλ Σμιθ, Σαρλίζ Θέρον, Τζέισον Μπέιτμαν.

*Ant1, Σάββατο 17/7 στις 23:15

«Ο Χάρι Πότερ και το Κύπελλο της Φωτιάς» (2005) σκηνοθεσία Μάικ Νιούελ 

Μυστηρίου, οικογενειακή, περιπέτεια, φαντασίας – Ο Χάρι Πότερ επιλέγεται από το Κύπελλο της Φωτιάς να συμμετάσχει στο Τρίαθλο της Μαγείας, αντιμετωπίζοντας τρεις επικίνδυνους και δύσκολους άθλους, που θα εξαντλήσουν τα όρια της σωματικής αντοχής, της τόλμης και της ευφυίας όλων των διαγωνιζομένων στη μάχη για την υπέρτατη διάκριση. Τώρα ο Χάρι θα πρέπει να αντιμετωπίσει ένα θανατηφόρο δράκο, τους αγριεμένους δαίμονες του νερού και ένα μαγεμένο λαβύρινθο προτού καταλήξει στα νύχια του…Ακατονόμαστου!

Παίζουν:  Ντάνιελ Ράντκλιφ, Ρούπερτ Γκριντ, Έμα Γουάτσον.

*Star, Σάββατο 17/7 στις 23:30

«Αναζητώντας τον Χέντριξ» (2018) σε σκηνοθεσία Μάριος Πιπερίδης

Δραματική κομεντί – Μια ταινία που, με αφορμή την παραβίαση του κανονισμού της πράσινης γραμμής από έναν σκύλο, ανατρέπει με χιούμορ βαθιά ριζωμένες υποψίες και προκαταλήψεις. Το σχέδιο του Γιάννη για να φύγει από την Κύπρο ανατρέπεται, όταν ο σκύλος του, ο Τζίμυ, διασχίζει τη Νεκρή Ζώνη, που χωρίζει τις ελεύθερες περιοχές από τα κατεχόμενα. Επειδή η μεταφορά ζώων από τα κατεχόμενα απαγορεύεται, ο Γιάννης αναγκάζεται να ζητήσει τη βοήθεια κάποιων “εκλεκτών” χαρακτήρων για να τον φέρει πίσω.

Παίζουν: Αδάμ Μπουσδούκος, Fatih Al, Βίκη Παπαδοπούλο, Özgür Karadeniz, Γιάννης Κόκκινος, Βαλεντίνος Κόκκινος, Γεωργία Κωνσταντίνου, Τόνυ Δημητρίου.

*ΕΡΤ2, Σάββατο 17/7 στις 23:40

«Παράσιτα» (2006) σκηνοθεσία James Gunn

Επιστημονικής φαντασίας, κωμωδία, τρόμου – O Γκαρντ (Μάικλ Ρούκερ) είναι ένας ευκατάσταστος κάτοικος σε μία αμερικανική κωμόπολη, ο οποίος έχει κάποια προβλήματα στο Γάμο του, με την νεαρότερη γυναίκα του Στάρλα (Ελίζαμπεθ Μπανκς). Τη Στάρλα αγαπάει και ο σερίφης της περιοχής Μπίλ (Νέιθαν Φίλιον) Bill. Μετά από ένα βραδινό καυγαδάκι και μία όχι και τόσο τυχαία συνάντηση με τη γειτόνισσά του, ο Γκραντ βρίσκει μια εξωγήινη οντότητα στο δάσος η οποία, έπεσε εκεί μαζί με έναν μετεωρίτη που έπεσε σε κοντινή περιοχή.

Παίζουν: Don Thompson, Nathan Fillion, Gregg Henry, Xantha Radley, Elizabeth Banks, Tania Saulnier, Dustin Milligan, Michael Rooker.

*Open, Σάββατο 17/7 στις 23:45

«Ο Κατάδικος» (2008) σκηνοθεσία Ric Roman Waugh

Θρίλερ – Ο Γουέιντ Πόρτερ είναι ένας απλός καθημερινός άνθρωπος με ευτυχισμένη οικογενειακή ζωή και καριέρα που υπόσχεται πολλά. Η ήρεμη ζωή του θα ανατραπεί όταν θα σκοτώσει κατά λάθος τον κακοποιό που μπήκε στο σπίτι του για να το διαρρήξει. Ο Γουέιντ καταδικάζεται σε τρια χρόνια κάθειρξη και οδηγείται σε μια φυλακή υψίστης ασφαλείας. Το χειρότερο όμως είναι ότι ο Γουέιντ αποτελεί τον εύκολο στόχο για όλους: από τον διεφθαρμένο φύλακα, μέχρι τους σκληρούς κατάδικους της φυλακής. Με αποκλειστικό στόχο την επιβίωσή του, ο Γουέιντ σύντομα θα μεταμορφωθεί στον πιο αδίστακτο αντίπαλο, το απόλυτο φόβητρο για τους εχθρούς του.

Παίζουν: Stephen Dorff, Marisol Nichols, Vincent Miller, Anne Archer, Larnell Stovall, Val Kilmer, Sam Shepard, Johnny Lewis.

*Mega, Σάββατο 17/7 στις 00:30