12 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τελευταία μέρα της εβδομάδας και τι καλύτερο από το να την αποχαιρετήσεις με μία καλή ταινία.

«Γκοτζίλα» (2014) σκηνοθεσία  Γκάρεθ Έντουαρντς

Δράσης , επιστημονικής φαντασίας, θρίλερ – Ο Φορντ Μπρόντι έχασε τη μητέρα του σε μικρή ηλικία, μετά τη μυστηριώδη καταστροφή του ιαπωνικού πυρηνικού εργοστασίου της Τζαντζίρα το 1999. Ο διασωθείς από το δυστύχημα πατέρας του, Τζο, έχει αφιερώσει τη ζωή του στην επιστημονική εξιχνίαση του μυστηρίου. Μετά την καταγραφή άγνωστων υπερηχητικών συχνοτήτων, πατέρας και γιος θα ξαναβρεθούν στην Τζαντζίρα, ανακαλύπτοντας ένα επτασφράγιστο κυβερνητικό μυστικό που θέτει σε κίνδυνο ολόκληρο τον πλανήτη.

Παίζουν:  Άαρον Τζονσον, Ελίζαμπεθ Όλσεν, Μπράιαν Κράνστον, Κεν Γουατανάμπε, Ζιλιέτ Μπινός.

*Mega, Κυριακή 25/7 στις 21:00

«Transformers: Η Εκδίκηση των Ηττημένων» (2009) σκηνοθεσία Μάικλ Μπέι

Δράσης, επιστημονικής φαντασίας – Όταν ο φοιτητής Σαμ Γουίτγουικι μαθαίνει την αλήθεια για την αρχαία προέλευση των Τρανσφόρμερς, αποφασίζει να δεχθεί το πεπρωμένο του και να ακολουθήσει τον Όπτιμους Πράιμ στον επικό αγώνα ενάντια στους Ντισέπτικονς, οι οποίοι έχουν επιστρέψει πιο ισχυροί από ποτέ και σχεδιάζουν να καταστρέψουν τον κόσμο.

Παίζουν: Σάια Λαμπάφ, Μέγκαν Φοξ, Τζος Ντιμέλ, Κέβιν Νταν, Τζον Τορτούρο κ.ά.

*Skai, Κυριακή 25/7 στις 21:00

«Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο Κοντός» (1961) σκηνοθεσία Νίκος Τσιφόρος

Κωμωδία – Ο Κλέαρχος φλερτάρει την όμορφη γειτόνισσά του, την Ηρώ, και όταν μαθαίνει ότι φεύγει για διακοπές σε κάποια λουτρόπολη αποφασίζει να πάει και αυτός στο ίδιο μέρος για να συνεχίσει την πολιορκία. Μα δεν είναι εύκολο να ξεφύγει από τη συμβία του…την Μαρίνα. Βάζει λοιπόν το γαμπρό του, το Μάχο, να προσποιηθεί ότι έχει πρόβλημα υγείας και χρειάζεται να πάει για λουτροθεραπεία στο μέρος που θα πάει και η Ηρώ. Έτσι, πεθερός και γαμπρός ξεκινάνε για τα Καμένα Βούρλα, όπου αρχίζουν το γλέντι μακριά από τις συμβίες τους. Ένα ωραίο πρωί όμως καταφθάνουν στο ξενοδοχείο, μάνα και κόρη…

Παίζουν: Βασίλης Αυλωνίτης, Γεωργία Βασιλειάδου, Νίκος Ρίζος, Έλσα Ρίζου, Γιώργος Τσιτσόπουλος, Άγγελος Μαυρόπουλος, Γιάννης Βογιατζής.

*Star, Κυριακή 25/7 στις 21:00

«Στενά περιθώρια» (2012) σκηνοθεσία Άσγκερ Λεθ

Δράσης – Ο Νικ Κάσιντι, ένας πρώην αστυνομικός, βλέπει τη ζωή του να ταλαντεύεται κυριολεκτικά στο περιθώριο. Βρίσκεται έξω από ένα παράθυρο ξενοδοχείου στο κέντρο του Μανχάταν και απειλεί να βουτήξει στο κενό. Οι κραυγές μίας γυναίκας φέρνουν στη σκηνή την αστυνομία, την πυροσβεστική αλλά και ειδικές μονάδες αντιμετώπισης τέτοιων περιπτώσεων. Η ψυχολόγος της αστυνομίας, που έχει αναλάβει να τον μεταπείσει, φαίνεται σιγά – σιγά να κερδίζει την εμπιστοσύνη του. Το παρελθόν του Νικ όμως είναι σκοτεινό και τα πράγματα δεν είναι πάντα, όπως φαίνονται. Είναι τελικά ο στόχος του να βάλει ένα τέλος στη ζωή του ή μήπως αποτελεί απλά έναν αντιπερισπασμό για να τραβήξει τα βλέμματα, αλλά και τις δυνάμεις της αστυνομίας από τον πραγματικό του στόχο;

Παίζουν: Σαμ Γουόρθινγκτον, Ελίζαμπεθ Μπανκς, Τζέιμι Μπελ, Τζένεσις Ροντρίγκεζ.

*Open, Κυριακή 25/7 στις 21:00

«War» (2007) σκηνοθεσία Φίλιπ Άτγουελ

Αστυνομική, δράσης – Πριν από τρία χρόνια, ο Ρογκ, διαβόητος επαγγελματίας δολοφόνος, είχε σκοτώσει τον πράκτορα του FBI Τομ Λόουν και την οικογένειά του. Από τότε, η εκδίκηση έγινε εμμονή για τον Τζακ Κρόφορντ, πρώην συνάδελφο του Λόουν, που ορκίστηκε να κάνει ό,τι μπορεί για να εντοπίσει και να δολοφονήσει τον Ρογκ. Η επανεμφάνιση του Ρογκ στο Σαν Φρανσίσκο σηματοδοτεί και την έναρξη ενός πολέμου ανάμεσα στην ιαπωνική και την κινέζικη μαφία.

Παίζουν: Τζετ Λι, Τζέισον Στέιθαμ, Ναντίν Βελάσκεθ, Λουίς Γκουζμάν, Ντέβον Αόκι, Ρίο Ισιμπάσι

*Open, Κυριακή 25/7 στις 23:00

«Πεθαίνω στα γέλια» (2009) σκηνοθεσία Judd Apatow

Κωμωδία – Ο George Simmons είναι ένας επιτυχημένος κωμικός. Όταν θα μάθει ότι πάσχει από μία ανίατη ασθένεια, θα προσπαθήσει να κάνει μία αληθινή φιλία και ένα νέο ξεκίνημα, επιστρέφοντας στο παρελθόν του.

Παίζουν: Adam Sandler, Seth Rogen, Leslie Mann, Eric Bana, Jonah Hill, Jason Schwartzman.

*Μακεδονία, Κυριακή 25/7 στις 23:00

«Η Αγάπη Είναι… Ελέφαντας» (2000) σκηνοθεσία Στράτος Τζίτζης

Ελληνική κωμωδία – Τρεις ερωτικές ιστορίες με απίθανη εξέλιξη: Μια χορεύτρια που διχάζεται ανάμεσα σε δύο άντρες, ένας ηλεκτρολόγος που ερωτεύεται μια νεαρή παντρεμένη γυναίκα και τέλος, ένας δικηγόρος που εξομολογείται στην γυναίκα του τον έρωτά του για μια πελάτισσά του.

Παίζουν: Θοδωρής Αθερίδης, Εύα Βλαχάκου, Δήμητρα Ματσούκα, Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, Τάκης Παπαματθαίου, Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Φίλλιπος Σοφιανός, Αλέκος Συσσοβίτης.

*Star, Κυριακή 25/7 στις 23:15

«Καθηγητής Βαρέων Βαρών» (2012) σκηνοθεσία Frank Coraci

Δράσης, κωμωδία – Πρώην παλαιστής του wrestling, o Σκοτ Βος έχει πλέον στα 42 του αποσυρθεί καιρό από την ενεργό δράση, και διδάσκει βιολογία σε ένα γυμνάσιο που υπολειτουργεί. Όταν απαραίτητες περικοπές απειλούν να καταργήσουν το πρόγραμμα της μουσικής εκπαίδευσης, απειλώντας με απομάκρυνση τον υπεύθυνο καθηγητή, ο Σκοτ αποφασίζει να γυρίσει στη δράση για να μαζέψει τα απαραίτητα χρήματα για τη συνέχιση του προγράμματος. Όλοι πιστεύουν πως ο Σκοτ δεν θα τα καταφέρει, κυρίως η νοσοκόμα του σχολείου, Μπέλα. Στην πορεία, όμως, ο δάσκαλος-παλαιστής θα κερδίσει κάτι που δεν αγοράζεται με χρήματα: την αγάπη και τον σεβασμό στο σχολικό του περιβάλλον.

Παίζουν: Kevin James, Salma Hayek, Henry Winkler, Greg Germann, Joe Rogan, Gary Valentine, Jake Zyrus, Bas Rutten.

*Ant1, Κυριακή 25/7 στις 23:45

«Η Πτήση του Φοίνικα» (2004) σε σκηνοθεσία Τζον Μουρ

Περιπέτεια – Δυο πιλότοι πετάνε μέχρι τη Μογγολία για να απομακρύνουν το προσωπικό μιας βάσης πετρελαιοπηγών. Στο δρόμο της επιστροφής, πέφτουν σε μια τεράστια ανεμοθύελλα που καταστρέφει το αεροπλάνο τους. Έτσι, οι επιζώντες του δυστυχήματος καταλήγουν στην μογγολική έρημο χωρίς ελπίδα διάσωσης. Η μόνη τους ελπίδα είναι να χτίσουν ένα νέο αεροπλάνο από τα συντρίμμια του παλιού.

Παίζουν: Ντένις Κουέιντ, Μιράντα Ότο, Τζιοβάνι Ριμπίζι.

*Skai, Κυριακή 25/7 στις 00:00

«Προσωπική Εκδίκηση » (2007) σκηνοθεσία Ντον Φολτλερόι

Αστυνομική, δράσης. θρίλερ – Όταν ο αφοσιωμένος στο καθήκον αστυνομικός καταλήγει δολοφονημένος το τμήμα του, καταχωρεί το γεγονός ως ατύχημα.. Ο πατέρας του, όμως ο Σάιμον Μπάλιστερ(Στίβεν Σηγκάλ) ένας άντρας με ένα μυστηριώδες και σκοτεινό παρελθόν, ξεκινά ένα κυνήγι για να βρει τον υπεύθυνο της δολοφονίας και δίνει όρκο ζωής να στείλει τον δολοφόνο του παιδιού του στη φυλακή.

Αναζητά εκδίκηση και η απόγνωση που νιώθει τον οδηγεί στις πιο κακόφημες συνοικίες, όπου κυριαρχούν αδίστακτες συμμορίες με περισσότερους άντρες, περισσότερα όπλα, μεγαλύτερη αστυνομική προστασία και το θράσος της ηλικίας τους. Η αναμέτρησή του με τον υπόκοσμο των γκέτο θα του δώσει ευκαιρία να πάρει αυτό που αναζητεί.

Παίζουν: Στίβεν Σιγκάλ, Έντι Γκρίφφιν, Κερκ Βόλερ, Λίζι Καρστενς, Κάρμεν Σεράνο.

*Mega, Κυριακή 25/7 στις 00:00

«Η Έκρηξη» (2014) σκηνοθεσία Σύλλας Τζουμέρκας

Δράμα, ελληνική – Η Μαρία τρέχει στην Εθνική Οδό. Πίσω της, φωτιά και μια τσάντα γεμάτη λεφτά. Μπροστά της, ο ατέλειωτος δρόμος. Μόλις μία μέρα πριν, ήταν μια στοργική μητέρα, ερωτευμένη σύζυγος, υπεύθυνη κόρη. Σήμερα, έχει επαναστατήσει. Και είναι αποφασισμένη να σαρώσει στο πέρασμά της ό,τι αγάπησε ποτέ. Η ταινία ακολουθεί τη Μαρία στην προσπάθειά της να ξαναπάρει τη ζωή της στα χέρια της.

Παίζουν: Αγγελική Παπούλια, Βασίλης Δογάνης, Μαρία Φιλίνη, Θέμις Μπαζάκα, Γιώργος Μπινιάρης, Μάκης Παπαδημητρίου, Ελένη Καραγιώργη, Christoph Berlet.

*Star, Κυριακή 25/7 στις 01:00

«Ο Λαβύρινθος: Η Τελική Δοκιμασία» (2018) σκηνοθεσία Γουές Μπολ 

Περιπέτεια φαντασίας – Ο Τόμας και οι εναπομείναντες Γκλέιντερ επιχειρούν να διασώσουν τους αιχμάλωτους συντρόφους τους και να προσεγγίσουν τα κεντρικά γραφεία του Τμήματος Παγκόσμιας Καταστροφής στην οχυρωμένη Τελευταία Πόλη, ώστε να βρουν τη θεραπεία για τον ιό.

Παίζουν: Ντίλαν Ο’Μπράιεν, Τόμας Μπρόντι – Σάνγκστερ, Κάγια Σκοντελάριο, Πατρίσια Κλάρκσον.

*Open, Κυριακή 25/7 στις 00:15