Ασημένιο μετάλλιο η Εθνική πόλο, χρυσό στις καρδιές μας

Στον τελικό του τουρνουά απέναντι στη Σερβία, η ελληνική ομάδα προδόθηκε από το στοιχείο που την έφερε ως το βάθρο, την άμυνα.

Με το ασημένιο μετάλλιο θα επιστρέψει η Εθνική υδατοσφαίρισης των Ανδρών από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Στον τελικό του τουρνουά απέναντι στη Σερβία, η ελληνική ομάδα προδόθηκε από το στοιχείο που την έφερε ως το βάθρο, την άμυνα.

Οι «πλάβι» με την ποιότητα και την εμπειρία τους βρήκαν εύκολα λύσεις και, παρά τη μαχητικότητα των διεθνών που επέστρεψαν μία φορά από το -3, έφτασαν στη νίκη με 13-10 και διατήρησαν τον τίτλο που είχαν κατακτήσει στο Ρίο.

Ακόμη κι έτσι, όμως, η νέα γενιά του ελληνικού πόλο έδειξε πως το άθλημα έχει πανίσχυρη βάση στη χώρα μας κι άφησε παρακαταθήκη για ακόμη καλύτερες ημέρες και μεγαλύτερες διακρίσεις στο άμεσο μέλλον, γράφοντας ήδη Ιστορία στους Ολυμπιακούς Αγώνες, με την κατάκτηση του πρώτου μεταλλίου στη διοργάνωση.

Η σπουδαία ομάδα του Θοδωρή Βλάχου, πάλεψε μέχρι το τελευταίο λεπτό κόντρα στην «χρυσή» και του Ρίο, όμως δεν κατάφερε να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο. Ωστόσο, ανέβηκε στο βάθρο για πρώτη φορά στην ιστορία του αθλήματος έχοντας κάνει ένα τεράστιο τουρνουά, ούσα αήττητη μέχρι τον τελικό και με νίκες απέναντι σε υπερδυνάμεις όπως η Ουγγαρία, η Ιταλία και το Μαυροβούνιο.

Στο τελευταίο πεντάλεπτο κρίθηκε ουσιαστικά ο τελικό με την Ελλάδα να δυσκολεύεται να απαντήσει στα τρία διαδοχικά γκολ των Σέρβων που έκαναν το σκορ από 10-10 σε σε 10-13.

Τα οκτάλεπτα: 3-6, 4-2, 2-2, 1-3