6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει έξι ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Α.Ι.: Τεχνητή νοημοσύνη» (2001) σκηνοθεσία Στίβεν Σπίλμπεργκ 

Δράμα, επιστημονικής φαντασίας – Στα τέλη του 21ου αιώνα, μια σοβαρή υπερθέρμανση του πλανήτη έχει πλημμυρίσει τις ακτές και ο ανθρώπινος πληθυσμός έχει μειωθεί δραματικά. Μια νέα κατηγορία ρομπότ έχουν κυκλοφορήσει που ονομάζονται Μέκα, προηγμένα ανθρωποειδή ικανά να μιμηθούν σκέψεις και συναισθήματα.

Ο Ντέιβιντ, ένα πρωτότυπο μοντέλο που δημιουργήθηκε από τη Cybertronics του Νιου Τζέρσεϊ, σχεδιάστηκε να μοιάζει με ένα πραγματικό αγόρι και να αγαπάει τους ιδιοκτήτες του. Η εταιρία δοκιμάζει το δημιούργημά τους με έναν από τους υπαλλήλους του, τον Χένρι Σουίντον και τη σύζυγό του Μόνικα. Ο γιος τους, Μάρτιν, τέθηκε σε αναστολή μέχρι να βρεθεί θεραπεία για τη σπάνια ασθένεια που έχει.

Παρά το γεγονός ότι η Μόνικα στην αρχή φοβάται τον Ντέιβιντ, αρχίζει να τον αγαπά αφού του ενεργοποιήσει το αποτυπωμένο του πρωτόκολλο, το οποίο τον κάνει ικανό να δείχνει την αγάπη του γι’ αυτήν, όπως θα έκανε κάθε παιδί για τους γονείς του.

Η ασθένεια του Μάρτιν θεραπεύεται και επιστρέφει σπίτι. Τι κατάληξη θα έχει η αντιπαλότητά που αναπτύσσεται μεταξύ των δύο παιδιών;

Παίζουν:  Χάλεϊ Τζόελ Όσμεντ, Τζουντ Λο, Φράνσις Ο’Κόνορ, Γουίλιαμ Χαρτ, Μπρένταν Γκλίζον.

*Open, Τρίτη 10/8, στις 21:00

«The Last Face» (2016) σκηνοθεσία Σον Πεν

Δράμα – Η Σαρλίζ Θερόν υποδύεται την Ρεν Πραντιέρ, την διευθύντρια μιας διεθνούς φιλανθρωπικής οργάνωσης που δραστηριοποιείται στη Λιβερία. Η Ρεν συνάπτει ερωτική σχέση με τον Μιγκέλ Λεόν (Χαβιέρ Μπαρδέμ), έναν πεισματάρη και παρορμητικό γιατρό, αλλά το κοινό τους πάθος για την αξία της ζωής συναντά ένα μεγάλο εμπόδιο: τις εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις τους για το πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί καλύτερα η πολιτική κατάσταση και ανθρωπιστική κρίση που τους περιβάλλει, απόψεις που δημιουργούν μία αξεπέραστη σύγκρουση.

Παίζουν:  Σαρλίζ Θερόν, Χαβιέ Μπαρδέμ, Αντέλ Εξαρχόπουλος, Ζαν Ρενό.

*Star, Τρίτη 10/8, στις 22:00

«Ο μαμάκιας» (2007) σκηνοθεσία Τιμ Χάμιλτον

Δράμα, κωμωδία – Θα δώσει μάχη για το δικαίωμά του… να μη μεγαλώσει ποτέ! Ο Τζέφρι, αν και 29 χρόνων, έχει βολευτεί μια χαρά στο σπίτι της μαμάς του και δεν βρίσκει κανένα λόγο για να αλλάξει κάτι στον τρόπο ζωής του! Τα δεδομένα όμως θα ανατραπούν από μόνα τους την ημέρα που η μητέρα του θα… ερωτευτεί τον Μερτ. Ο Τζέφρι νιώθει ότι εκθρονίζεται και η ζωή του αλλάζει ολοσχερώς όταν ο Μερτ αποφασίζει να μετακομίσει σπίτι τους. Ξαφνικά, ένας ακήρυχτος πόλεμος ανάμεσα στους άνδρες του σπιτιού ξεσπάει, ένας πόλεμος όμως που, παραδόξως, θα βοηθήσει τον Τζέφρι να βρει τον ενήλικα εαυτό που έκρυβε μέσα του!

Παίζουν: Νταιάν Κήτον, Τζεφ Ντάνιελς, Τζον Χέντερ.

*ΕΡΤ2, Τρίτη 10/8, στις 22:00

«Παγκόσμια Εισβολή» (2011) σε σκηνοθεσία Τζόναθαν Λίμπεσμαν

Δράσης – Εδώ και πολλά χρόνια καταγράφονται εμφανίσεις UFO σε όλο τον κόσμο – στο Μπουένος Αϊρες, τη Σεούλ, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Κίνα. Αυτό όμως που θα συμβεί υπερβαίνει κατά πολύ τα πλαίσια μιας απλής εμφάνισης και εξελίσσεται σε τρομακτική πραγματικότητα, όταν εξωγήινες δυνάμεις επιτίθενται στη Γη. Κι ενώ η ανθρωπότητα βλέπει έντρομη τις μεγαλύτερες πόλεις να πέφτουν η μία μετά την άλλη, το Λος Αντζελες γίνεται το τελευταίο οχυρό σε μια μάχη που κανείς ποτέ δε φανταζόταν. Το μέλλον ολόκληρου του κόσμου βρίσκεται τώρα στα χέρια ενός πεζοναύτη λοχία και της νεοσύστατης διμοιρίας του, που καλούνται να αντιμετωπίσουν έναν άγνωστο και πανίσχυρο εχθρό. Άρτι αποστρατευθείς, o σκληροτράχηλος λοχίας των πεζοναυτών επιστρέφει στην πρώτη γραμμή, καθώς το Λος Άντζελες δέχεται εξωγήινη επίθεση.

Παίζουν: Άαρον Έκχαρτ, Μισέλ Ροντρίγκεζ, Μπρίτζετ Μόιναχαν.

*Ant1, Τρίτη 10/8, στις 23:00

«Η κόρη του στρατηγού» (1999) σκηνοθεσία Σάιμον Γουέστ

Αστυνομική, δράμα, μυστηρίου – Η Ελίζαμπεθ Κάμπελ (Λέσλι Στέφανσον), κόρη του Τζόζεφ Κάμπελ (Τζέιμς Κρόμγουελ), στρατηγού και διοικητή της στρατιωτικής βάσης Μακ Κάλουμ βρίσκεται φρικτά δολοφονημένη.

Την έρευνα για την υπόθεση αναλαμβάνουν δύο αξιωματικοί της εγκληματολογικής υπηρεσίας του στρατού, ο Πολ Μπρένερ (Τζον Τραβόλτα) που εργάζεται ως μυστικός πράκτορας στην στρατιωτική βάση και η Σάρα Σάνχιλ (Μάντλιν Στόου).
Η υπόθεση όμως είναι γεμάτη περίεργα στοιχεία που τροφοδοτούν υποψίες για το παρελθόν του θύματος, την παράλληλη μυστική ζωή της και πολλά σκοτεινά συμφέροντα φαίνεται ότι θέλουν να κρατήσουν την υπόθεση σύντομη και κυρίως “αθόρυβη”.

Παίζουν:  Τζον Τραβόλτα, Μάντλιν Στόου, Τίμοθι Χάτον, Τζέιμς Γουντς, Τζέιμς Κρόμγουελ, Λέσλι Στέφανσον.

*Skai, Τρίτη 10/8, στις 23:00

«Και Δειλός Και Τολμηρός» (1988) σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης

Ελληνική κωμωδία – Ένας φοβιτσιάρης επαρχιώτης έρχεται στην Αθήνα για να εισπράξει ένα δάνειο ώστε να κτίσει ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα στην παραλία του χωριού. Η γραφειοκρατία τον εξοργίζει αφάνταστα και, φεύγοντας από το γραφείο του διευθυντή του ΕΟΤ, δηλώνει ότι θα τα τινάξει όλα στον αέρα. Αργότερα, όταν σκάει μια βόμβα στο γραφείο του διευθυντή, όλοι θεωρούν πως αυτός ήταν ο δράστης. Μετά την έκρηξη δεύτερης βόμβας σε ένα ξενοδοχείο, η αστυνομία τον συλλαμβάνει, πιστεύοντας ότι είναι ένας καταζητούμενος τρομοκράτης.

Παίζουν: Στάθης Ψάλτης, Βασίλης Τσάγκλος, Βιολέτα Αντωνίου, Τζώνυ Θεοδωρίδης, Χριστίνα Παππά, Θεόδωρος Δημητρίου, Γιώργος Τζώρτζης, Αλέκος Ζαρταλούδης.

*Alpha, Τρίτη 10/8, στις 23:45