7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει επτά ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Death Wish» (2018) σε σκηνοθεσία Ιλάι Ροθ

Δράσης – Ο Δρ. Πολ Κέρσεϊ εργάζεται ως χειρουργός στα επείγοντα περιστατικά, φροντίζοντας συχνά τα θύματα της αυξανόμενης εγκληματικότητας της πόλης. Δεν θα μπορούσε να φανταστεί, όμως, ότι θα ερχόταν η μέρα που τα θύματα αυτά θα ήταν η δική του οικογένεια, μετά τη θανάσιμη επίθεση που δέχονται η γυναίκα του και η ενήλικη κόρη του μέσα στο σπίτι τους.

Με την αστυνομία να αδυνατεί να ανταποκριθεί στον αριθμό των βίαιων περιστατικών, ο Πολ ανακουφίζει τη δίψα του για εκδίκηση και απόδοση δικαιοσύνης, κυνηγώντας ο ίδιος τους ενόχους καθώς η αστυνομία αδυνατεί να συλλάβει τους κακοποιούς που δολοφόνησαν τη γυναίκα και τραυμάτισαν σοβαρά την κόρη του.

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Βίνσεντ ντ΄Ονόφριο, Ελίζαμπεθ Σου, Κίμπερλι Ελίζ.

*Open, Πέμπτη 12/8, στις 22:00

«Ένας Ονειρεμένος Γάμος» (2008) σκηνοθεσία Στέφαν Έλιοτ 

Ρομαντική κωμωδία – Στα τέλη της δεκαετίας του 1920, ένας νεαρός Άγγλος, ο Τζον Γουίτακερ, ερωτεύεται παράφορα μια εντυπωσιακή Αμερικανίδα, τη Λαρίτα, και πάνω στον ενθουσιασμό τους αποφασίζουν να παντρευτούν. Όταν όμως το ζευγάρι επισκέπτεται το πατρικό σπίτι του Τζον, η μητέρα του δείχνει μια σχεδόν «αλλεργική» αντιπάθεια προς τη νύφη της. Η κυρία Γουίτακερ στήνει διαρκώς παγίδες στη Λαρίτα, κι ενώ εκείνη βάζει τα δυνατά της για να μη χάσει τον Τζον, αυτός σύντομα φαίνεται να πέφτει θύμα της μηχανορραφίας της μητέρας του. Καθώς η ένταση κλιμακώνεται και ορισμένα μυστικά από το παρελθόν της Λαρίτα αποκαλύπτονται, η νεαρή Αμερικάνα θα κάνει την επανάστασή της απέναντι στη συντηρητική αγγλική οικογένεια που την κάνει να ασφυκτιά.

Παίζουν: Τζέσικα Μπίελ, Μπεν Μπαρνς, Κρίστιν Σκοτ Τόμας, Κόλιν Φερθ, Κίμπερλι Νίξον, Κρις Μάρσαλ, Κάθριν Πάρκινσον.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 12/8, στις 22:00

«Καλύτερα δεν Γίνεται» (1997) σε σκηνοθεσία Τζέιμς Μπρουκς 

Αισθηματική κομεντί – Ο Μέλβιν Γιούνταλ είναι ένας πετυχημένος συγγραφέας και ζει στη Νέα Υόρκη. Υποφέρει από ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή που μαζί με την αντικοινωνική του συμπεριφορά, εκνευρίζει τους γείτονές του και όλους όσους έρχονται σε επαφή μαζί του. Τρώει πρωινό στο ίδιο τραπέζι, στο ίδιο εστιατόριο κάθε μέρα χρησιμοποιώντας πλαστικά μαχαιροπίρουνα τα οποία φέρνει μαζί του εξαιτίας της μικροβιοφοβίας του. Η μόνη σερβιτόρα που τον ανέχεται είναι η Κάρολ Κόνελι.

Μια μέρα, ο γείτονάς του Σάιμον Μπίσοπ, ένας ομοφυλόφιλος ζωγράφος, δέχεται επίθεση. Ο Μέλβιν αναγκάζεται να πάρει υπό την προστασία του, τον σκύλο του Βερντέλ όσο καιρό ο Σάιμον θα νοσηλεύεται. Αν και στην αρχή βρίσκει το σκύλο ανυπόφορο, στη συνέχεια δένεται μαζί του και ταυτόχρονα παίρνει όλο και περισσότερη προσοχή από την Κάρολ. Όταν η Κάρολ αποφασίζει να πάρει μια δουλειά που να βρίσκεται πιο κοντά στο σπίτι της ώστε να περνάει περισσότερη ώρα με το γιο της που πάσχει από άσθμα, ο Μέλβιν κανονίζει να πληρώσει τα ιατρικά έξοδα του γιου της. Φοβούμενη ότι η Κάρολ χρωστάει στον Μέλβιν κάτι, παίρνει το τραίνο με προορισμό το διαμέρισμά του στη μέση της νύχτας για να του ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να κοιμηθεί μαζί τους.

Παίζουν: Τζακ Νίκολσον, Έλεν Χαντ, Γκρεγκ Κινίαρ.

*Ant1, Πέμπτη 12/8, στις 22:00

«Ο άνθρωπος που ταπείνωσε τον Χίτλερ» (2016) σκηνοθεσία Στίβεν Χόπκινς 

Βιογραφική, δράμα – Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1936 στο Βερολίνο της ναζιστικής Γερμανίας, όλα και όλοι έπρεπε να συμφωνούν με το όραμα του Χίτλερ για την υπεροχή της Αρίας φυλής.

Αλλά ένα σηκωμένο έγχρωμο χέρι διέκοψε το μεγάλο όνειρο.

Το χέρι αυτό άνηκε στον Τζέσε Όουενς, ο οποίος μεγάλωσε πάμπτωχα στις ΗΠΑ, βιώνοντας καθημερινά τον ρατσισμό. Από νεαρή ηλικία έδειξε τα εξαιρετικά αθλητικά του προσόντα και επέλεξε αυτά να είναι το εισιτήριο του για την ελευθερία και ο μόνος τρόπος για να συντηρήσει τη γυναίκα του και τη μικρή κορούλα τους.

Στο πανεπιστήμιο του Οχάιο έγινε μέλος της ομάδα στίβου και εκεί τον ανέλαβε ο Λάρι Σνάιντερ, ένας καινοτόμος προπονητής. Στο πρόσωπο του νεαρού αθλητή, ο Σνάιντερ είδε την επιτυχία, που ο ίδιος πάντα ονειρευόταν να ζήσει, όταν ήταν κι αυτός αθλητής…

Ο Τζέσε Όουενς δεν τον διέψευσε…

Παίζουν: Τζέισον Σουντέικις, Τζέρεμι Άιρονς, Στέφαν Τζέιμς.

*Star, Πέμπτη 12/8, στις 22:00

«Kate & Leopold» (2001) σκηνοθεσία James Mangold

Κωμωδία, ρομαντική, φαντασίας – Η Μεγκ Ράιαν είναι η Kέιτ MακΚέι, μια νέα, σύγχρονη γυναίκα του 21ου αιώνα και διευθυντικό στέλεχος μεγάλης εταιρείας.
Η Κέιτ είναι αποφασισμένη να επιτύχει τους στόχους της στον σκληρό κόσμο των επιχειρήσεων. Mε την καριέρα της βέβαια στο προσκήνιο, δεν έχει καθόλου καιρό να σκεφθεί για έρωτες.

Ο Στιούαρτ (Λιβ Σρέιμπερ), ελαφρώς κολλημένος επιστήμονας και πρώην της Κέιτ, ανακαλύπτει μια “τρύπα” στον χωροχρόνο που τον στέλνει στον 19ο αιώνα. Επιστρέφοντας στη σημερινή εποχή, τον ακολουθεί και ο αριστοκράτης προπρο-παππούς του, ο Λέοπολντ (Χιου Τζακμαν), ο οποίος προσπαθεί να καταλάβει τι έχει συμβεί.

Προσπαθώντας να συνηθίσει το νέο του περιβάλλον, ο Λέοπολντ γνωρίζει την Κέιτ και την ερωτεύεται, ενώ αυτή ταυτόχρονα γοητεύεται από τους τρόπους και την αύρα αυτού του μυστηριώδους ανθρώπου.

Παίζουν: Meg Ryan, Hugh Jackman, Liev Schreiber, Breckin Meyer, Natasha Lyonne, Bradley Whitford, Paxton Whitehead, Spalding Gray.

*Skai, Πέμπτη 12/8, στις 23:00

«Ο Πρωτάρης και η Τροτέζα!» (1989) σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης

Ελληνική κωμωδία – Eνας αστυνομικός (Στάθης Ψάλτης), από την Καβάλα, μετατίθεται στην Αθήνα, όταν γίνεται ενοχλητικός για κάποιον παράγοντα της περιοχής. Αναλαμβάνει να περιπολεί σε μια περιοχή όπου πολλές γυναίκες κάνουν πεζοδρόμιο. Με τη βοήθεια μιας μυστικής αστυνομικού, θα καταφέρει να ξεσκεπάσει μια σπείρα διακίνησης ναρκωτικών και να συλλάβει τον αρχηγό της (Σπύρος Καλογήρου) που τυχαίνει να είναι και ανιψιός του ανθρώπου που ευθυνόταν για τη μετάθεσή του.

Παίζουν: Στάθης Ψάλτης, Λίντα Γίγα, Γιώργος Βασιλείου, Σπύρος Καλογήρου, Γιάννης Ρώτας, Στέλλα Κωνσταντινίδου, Δήμητρα Σερεμέτη-Παπαχρήστου, Stella Tzekou.

*Alpha, Πέμπτη 12/8, στις 23:45

«Seven» (1995) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Φίντσερ

Αστυνομική, δραματική, μυστηρίου – Λαιμαργία, Απληστία, Οκνηρία, Ζήλεια, Οργή, Φιλαυτία, Λαγνεία. Τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα. Από αυτά αντλεί έμπνευση ο θρησκόληπτος serial killer Τζον Ντο.

Τους τελετουργικούς φόνους που διαπράττει, τους ερευνά ο βετεράνος αστυνομικός Γουίλιαμ Σόμερσετ (Μόργκαν Φρήμαν), ο οποίος θα συνταξιοδοτηθεί μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα και ο νεαρός αντικαταστάτης του Ντέιβιντ Μιλς (Μπραντ Πιτ), ο οποίος έρχεται με ορμή και σιγουριά ότι θα διαπρέψει.

Αυτό που κρύβει όμως η ζοφερή και μονίμως βροχερή Νέα Υόρκη θα είναι και για τους δύο, το πιο δυσάρεστο γεγονός της ζωής τους.

Παίζουν:  Μόργκαν Φρίμαν, Κέβιν Σπέισι, Μπραντ Πιτ.

*Star, Πέμπτη 12/8, στις 00:45