6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει έξι ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Πάση Θυσία» (2016) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Μακένζι

Δραματική, δράσης – Δύο αδέλφια, που η τράπεζα κατέστρεψε την ελπίδα τους για μια καλύτερη ζωή, αποφασίζουν να τα παίξουν όλα για όλα μέσα από ένοπλες ληστείες των υποκαταστημάτων της. Το παιχνίδι όμως «αγριεύει», όταν ο πιο σεβαστός και δημοφιλής αστυνομικός πράκτορας του Τέξας αποφασίζει να τους σταματήσει, λίγο πριν ο ίδιος αποσυρθεί από την υπηρεσία…

Ο Τόμπι, πρόσφατα διαζευγμένος και πατέρας ενός μικρού αγοριού, προσπαθεί να εξασφαλίσει μια καλύτερη ζωή, όχι μόνο για να αλλάξει το μίζερο παρελθόν του, αλλά και το δυσοίωνο μέλλον του. Βλέποντας όμως τις μεγάλες δυσκολίες και τα αδιέξοδα, δε βλέπει άλλη λύση από το να συνεργαστεί με τον αδελφό του, τον Τάνερ, έναν οξύθυμο χαρακτήρα και πρώην κατάδικο. Πολύ σύντομα, αρχίζουν ένα μπαράζ ληστειών των υποκαταστημάτων της τράπεζας που έκανε πρόσφατα κατασχέσεις στην οικογενειακή τους περιουσία, αποδίδοντας έτσι τη δική τους δικαιοσύνη.

Κι ενώ αρχικά το σχέδιό τους φαίνεται να λειτουργεί, τα πράγματα θα δυσκολέψουν, όταν στο παιχνίδι αποφασίζει να μπει ο ηθικά ακέραιος -αλλά και αμείλικτος- Μάρκους Χάμιλτον, που λίγο πριν βγει στη σύνταξη από το πόστο του αστυνομικού πράκτορα στο Τέξας, αποφασίζει να κάνει μια ηρωϊκή έξοδο με τη σύλληψη των δύο αδελφών. Η σύλληψή τους όμως δεν θα είναι μια εύκολη υπόθεση, αφού η σύγκρουση ανάμεσα στην παλιά και τη νέα «Δύση» θα είναι ανελέητη.

Παίζουν: Μπεν Φόστερ, Κρις Πάιν, Τζεφ Μπρίτζες, Γκιλ Μπίρμιγχαμ.

*Open, Τετάρτη 18/8, στις 21:00

«Ο Δρόμος» (2009) σκηνοθεσία Τζον Χίλκοτ

Δραματική, περιπέτεια -Ένας πατέρας διασχίζει με τον γιο του την κατεστραμμένη πια Αμερική. Τίποτα δεν υπάρχει στο ερημωμένο τοπίο, εκτός από στάχτη και ερείπια.

Το κρύο είναι τρομερό ενώ ο πάντα σκοτεινός ουρανός όταν χιονίζει τα καλύπτει όλα με ένα γκρίζο πέπλο. Πατέρας και γιος θέλουν να φτάσουν στην ακτή, χωρίς να γνωρίζουν τι θα συναντήσουν όταν και αν τα καταφέρουν.

Μαζί τους έχουν ένα όπλο, για να υπερασπιστούν τον εαυτό τους από τις συμμορίες, που παραμονεύουν παντού, τα ρούχα που φοράνε, ένα καροτσάκι με τροφή και ο ένας τον άλλον.

Παίζουν: Βίγκο Μόρτενσεν, Σαρλίζ Θερόν, Γκάι Πιρς, Ρόμπερτ Ντιβάλ, Μόλι Πάρκερ.

*Star, Τετάρτη 18/8, στις 22:00

«Μόνο Οι Εραστές Μένουν Ζωντανοί» (2013) σκηνοθεσία Τζιμ Τζάρμους 

Ρομαντικό δράμα φαντασίας – Με φόντο το ρομαντικά ερημικό τοπίο του Ντιτρόιτ και της Ταγγέρης, ένας απομονωμένος μουσικός, βαθιά απογοητευμένος από την ανθρωπότητα, επανασυνδέεται με την αισιόδοξη και αινιγματική του ερωμένη. Η ερωτική τους ιστορία έχει αντέξει εδώ και αιώνες, αλλά το ειδύλλιό τους θα διαταραχθεί από την εμφάνιση της ανεξέλεγκτης μικρής της αδερφής. Θα καταφέρουν αυτοί οι σοφοί και εύθραυστοι χαρακτήρες να επιβιώσουν, όσο η σύγχρονη κοινωνία καταρρέει γύρω τους;

Παίζουν: Τομ Χιντλεστον, Τίλντα Σουίντον, Μία Γουασικόφσκα, Τζον Χάρτ, Άντον Γιέλτσιν, Τζέφρι Ράιτ.

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 18/8, στις 22:00

«Ο Έρωτας του Προέδρου» (1995) σκηνοθεσία Ρομπ Ράινερ

Δράμα, κωμωδία, ρομαντική – Ο Αμερικανός πρόεδρος Άντριου Σέπερντ (Μάικλ Ντάγκλας) είναι δημοφιλής στον κόσμο για την υποδειγματική του πολιτική καριέρα, αλλά στην προσωπική του ζωή τα βρίσκει μάλλον σκούρα αφού έχει χάσει τη σύζυγό του εδώ και χρόνια, και μεγαλώνει μόνος του την κόρη του.
Όταν θα γνωρίσει τη νεαρή λομπίστρια οικολογικών ενδιαφερόντων, Σίντνεϊ Έλεν Γουέιντ (Ανέτ Μπενιγκ), θα μπει ο έρωτας στη ζωή του.

Παίζουν: Μάικλ Ντάγκλας, Ανέτ Μπένινγκ, Μάικλ Φοξ, Ρίτσαρντ Ντρέιφους.

*Ant1, Τετάρτη 18/8, στις 22:00

«Μαθήματα Ενηλικίωσης» (2012) σκηνοθεσία Μπεν Λέβιν

Βιογραφική, δραματική κομεντί – Στην ηλικία των 38 ετών, ο Μάρκ Ο΄Mπράιαν, ένας ποιητής που έχει μείνει τετραπληγικός λόγω πολιομυελίτιδας και έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι, αποφασίζει πως έχει έρθει η στιγμή να έχει ερωτική επαφή με μια γυναίκα. Με τη βοήθεια της ψυχοθεραπεύτριάς του και την καθοδήγηση του ιερέα του έρχεται σε επαφή με μια ειδική θεραπεύτρια και πρακτικό του σεξ, που είναι ταυτόχρονα και σύζυγος και μητέρα.

Παίζουν: Τζον Χοκς, Έλεν Χαντ, Γουίλιαμ Μέισι.

*Skai, Τετάρτη 18/8, στις 23:00

«Το ψώνιο» (1983) σκηνοθεσία Όμηρος Ευστρατιάδης

Ελληνική, κωμωδία – Ο Σωτήρης Χαρίτος είναι ένας πολύ καλός μηχανικός αυτοκινήτων, που όμως επιθυμεί να γίνει ηθοποιός. Οι φίλοι του μάλιστα, που γνωρίζουν το όνειρό του, τον αποκαλούν ψώνιο. Τρέχει από δω και από κει κάνοντας τον κομπάρσο, ώσπου κάποια στιγμή, ύστερα από μια παταγώδη αποτυχία, πιάνει την καλή παίζοντας στην τηλεόραση τον βλάκα με τεράστια επιτυχία.

Παίζουν: Σωτήρης Μουστάκας, Σωτήρης Τζεβελέκος, Σόφη Ζαννίνου, Έφη Πίκουλα, Λευτέρης Γυφτόπουλος, Βάσω Αλεξανδρίδου, Μάρκος Λεζές, Πάνος Κορκότας.

*Alpha, Τετάρτη 18/8, στις 23:45