6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει έξι ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Florence: Φάλτσο σοπράνο» (2016) σκηνοθεσία Στίβεν Φρίαρς

Δραματική κομεντί – Η κοσμική Νεοϋορκέζα Φλόρενς Φόστερ Τζέκινς (Μέριλ Στριπ) πιστεύει πως είναι το αηδόνι της όπερας, ενώ στην πραγματικότητα είναι εντελώς φάλτσα.
Ο σύζυγος και ατζέντης της, Σεντ Κλερ Μπέιφιλντ (Χιου Γκραντ), ένας Άγγλος αριστοκράτης και ηθοποιός, συντηρεί αυτή της την ψευδαίσθηση.

Αν και εντελώς κακόφωνη, η κοσμική Φλόρενς Φόστερ Τζένκινς πιστεύει πως είναι μια εξαιρετική σοπράνο. Δωροδοκώντας τους πάντες, ο σύζυγος και ατζέντης της Σεντ Κλερ Μπέιφιλντ καταφέρνει να της συντηρεί αυτή την ψευδαίσθηση, μέχρι που εκείνη αποφασίζει να δώσει συναυλία στο Κάρνεγκι Χολ.

Παίζουν: Μέριλ Στριπ, Χιου Γκραντ, Σάιμον Χέλμπεργκ.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 19/8, στις 22:00

«Η Γυναίκα του Ζωολογικού Κήπου» (2017) σκηνοθεσία Νίκι Κάρο

Βιογραφική, δράμα, ιστορική, πολεμική – Η αληθινή ιστορία τoυ Ζαν Ζαμπίνσκι και της συζύγου του Αντονίνα, που ως φύλακες του ζωολογικού κήπου της Βαρσοβίας, έσωσαν ανθρώπους και ζώα κατά την επέλαση των Ναζί στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους. Η ταινία είναι βασισμένη στο όμοτιτλο best seller της πολυμεταφρασμένης Νταϊάν Άκερμαν.

Παίζουν: Τζέσικα Τσάστεϊν, Γιόχαν Χέλντενμπεργκ, Ντάνιελ Μπρουλ, Μάικλ Μακ Έλατον.

*Star, Πέμπτη 19/8, στις 22:00

«Καράτε Κιντ ΙΙI» (1989) σε σκηνοθεσία Τζον Άβιλτσεν

Δράμα, δράσης, οικογενειακή – Ο Ντάνιελ κι ο Μιγιάκι έχουν ρεζιλέψει την σχολή των Κόμπρα και μαζί τον δάσκαλο Κριζ που αρέσκεται σε βρώμικες μεθόδους. Όμως και παρότι η σχολή του έχει κλείσει, ο Κριζ ζητά βοήθεια από έναν άλλον δάσκαλο και φίλο του, τον Τέρι, για να πάρει την εκδίκηση του. Το κυριότερο μέρος του σχεδίου θέλει τον ικανότερο και πιο βρώμικο μαθητή, τον Μάικ, να μονομαχήσει σε τουρνουά με τον Ντάνιελ. Θα διεκδικήσει εκ νέου ο Ντάνιελ τον τίτλο του πρωταθλητή ή θα αντιληφθεί το σχέδιο που ο Μιγιάκι έχει ήδη καταλάβει;

Παίζουν: Ραλφ Μάτσιο, Πατ Μορίτα, Μάρτιν Κόουβ, Τόμας Ίαν Γκρίφιθ, Σον Κέιναν.

*Ant1, Πέμπτη 19/8, στις 22:00

«Επιστροφή στο Cold Mountain» (2003) σκηνοθεσία  Άντονι Μιγκέλα

Περιπέτεια – Αμερική, 1860. Η Έϊντα Μονρό (Νικόλ Κίντμαν) φτάνει με τον πατέρα της, Επίσκοπο Μονρό (Ντόναλντ Σάδερλαντ) στο Cold Mountain, της Νότιας Καρολίνας.
Εκεί θα γνωρίσει και θα ερωτευτεί τον Ινμαν (Τζουντ Λόου). Η σχέση τους όμως θα διακοπεί από τον Εμφύλιο πόλεμο, στο οποίο θα σταλεί για να πολεμήσει ο Ίνμαν.

Μετά από 3 χρόνια μαχών, ο πληγωμένος στρατιώτης Ίνμαν, αποφασίζει να λιποτακτήσει από τον στρατό της Ομοσπονδίας και εγκαταλείποντας το πεδίο της μάχης, πασχίζει να επιστρέψει στο σπίτι του και στην αγαπημένη του, Έιντα.

Ο δρόμος της επιστροφής είναι γεμάτος κίνδυνους και απρόβλεπτα εμπόδια. Στη διάρκειά του θα γνωρίσει νέους φίλους αλλά και νέους εχθρούς.

Η Έιντα, έχοντας χάσει τον πατέρα της, προσπαθεί να επιβιώσει σε δύσκολες συνθήκες στέρησης και σκληρότητας, παίρνοντας μαθήματα ζωής από τη Ρούμπι, μια γήινη παρουσία που θα της μάθει την αξία της φύσης και της επιβίωσης. Μεταξύ τους θα αναπτυχθεί μια δυνατή σχέση, ενώ και οι τρεις τους θα δοκιμαστούν σε αυτόν τον δραματικό αγώνα αντοχής, ο οποίος συντηρείται μόνο από την αγάπη.

Παίζουν: Τζουντ Λο, Νικόλ Κίντμαν, Ρενέ Ζελβέγκερ, Ντόναλντ Σάδερλαντ, Ναταλί Πόρτμαν.

*Skai, Πέμπτη 19/8, στις 23:00

«Τρελός είμαι ό,τι θέλω κάνω!» (1984) σκηνοθεσία Γιάννης Χαρτοματζίδης – Ανδρέας Κατσιμητσούλιας

Ελληνική κωμωδία -Η ταινία περιστρέφεται γύρω από τη ζωή ενός ανέργου Eλληνα, του Στάθη, ο οποίος, μετά από αποτυχημένες απόπειρες ανεύρεσης εργασίας, οδηγείται στον ψυχίατρο. Ο ψυχίατρος του προτείνει μία ανορθόδοξη λύση για το πρόβλημά του. Τον εφοδιάζει με αποδεικτικό τρέλας, το οποίο ο Στάθης χρησιμοποιεί έξυπνα για να προσληφθεί σε μια εταιρεία ζυμαρικών που βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Εκεί θα γνωρίσει τον έρωτα της ζωής του, τη Λόλα, αδελφή του ιδιοκτήτη, με την οποία μπλέκεται σε καταστάσεις, τις οποίες περιπλέκει ακόμη περισσότερο η αρραβωνιαστικιά του ιδιοκτήτη.

Παίζουν: Στάθης Ψάλτης, Μαίρη Βιδάλη, Παύλος Ευαγγελόπουλος, Γιάννης Ρώτας, Γιάννης Βογιατζής, Σπύρος Μεριανός, Κάιτη Φίνου, Μάγδα Τσαγγάνη.

*Alpha, Πέμπτη 19/8, στις 23:45

«Καταιγίδα» (2000) σκηνοθεσία Βόλφγκανγκ Πέτερσεν

Δράμα, δράσης, θρίλερ – Ο Μπιλ Τάινι, καπετάνιος ενός ψαράδικου, δεν έχει τύχη τον τελευταίο καιρό. Αντιμετωπίζοντας οικονομικό πρόβλημα, ο Μπιλ μαζί με το πλήρωμά του, τον Μπομπ, τον Ντέιλ και τον Ντέιβιντ, ξανοίγονται για μια ακόμη φορά στη θάλασσα όταν πληροφορούνται πως ένα τεράστιο κοπάδι ψαριών έχει κάνει την εμφάνισή του στα ανοιχτά. Πράγματι, η φήμη βγαίνει αληθινή και σύντομα οι τέσσερις ψαράδες φορτώνουν τις αποθήκες του πλοίου με ψάρια. Εκεί όμως οι τέσσερις άνδρες θα έρθουν αντιμέτωποι με μια από τις χειρότερες καταιγίδες, που έπληξε ποτέ τις Βερμούδες.

Παίζουν: Τζορτζ Κλούνεϊ, Μαρκ Γουόλμπεργκ, Νταϊάν Λέιν, Μαίρη Ελίζαμπεθ.

*Star, Πέμπτη 19/8, στις 00:40