10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Άλλο ένα βράδυ Παρασκευής έφτασε. Αν δεν κανόνισες έξοδο, μην ανησυχείς διάλεξε μια από τις παρακάτω ταινίες και απόλαυσε στο έπακρο την ζωή του σπιτόγατου.

«Χελωνονιντζάκια 2» (2016) σκηνοθεσία Ντέιβ Γκριν

Περιπέτεια – Πού είχαμε μείνει στο τέλος της πρώτης ταινίας; Στη σύλληψη του Σενσέι Σρέντερ, ο οποίος, στην έναρξη αυτής της ταινίας, πραγματοποιεί μια ασύλληπτη απόδραση κατά τη μεταφορά του σε νέα φυλακή υψίστης ασφαλείας. Μια πύλη ανοίγει και ο διαβόητος κακοποιός μεταφέρεται σε άλλη διάσταση και σύντομα επιστρέφει με το πιο δαιμόνιο σχέδιο κατάκτησης της πόλης.

Συνεργάτης του, ο Κρανγκ, ένα εξωγήινο, υπερφιλόξοδο πλάσμα που δε διστάζει μπροστά σε τίποτα προκειμένου να περάσει στη διάστασή μας και τσιράκια του, δύο μικροαπατεώνες που γρήγορα μεταμορφώνονται σε μεταλλαγμένα ζώα, στην υπηρεσία του Σρέντερ.

Τα Χελωνονιντζάκια με τις ιδιαίτερες προσωπικότητες θα συνεργαστούν για μια ακόμη φορά με τη σέξι δημοσιογράφο Έιπριλ, τον διάσημο πια, εικονολήπτη Βερν Φένγουικ και έναν απρόσμενο νέο φίλο, τον Κέισι Τζόουνς, τον τιμωρό με τη μάσκα του χόκεϊ, προκειμένου να σώσουν την πόλη και να αποκαταστήσουν τη δικαιοσύνη.

Παίζουν: Μέγκαν Φοξ, Λόρα Λίνεϊ, Στίβεν Αμέλ.

*Open, Παρασκευή 20/8 στις 21:00

«Ένας Μεγάλος Έρωτας» (1994) σε σκηνοθεσία Γκλεν Γκ.Καρόν

Κοινωνική – Σε μια πτήση προς το Σίντνεϊ, ο Μάικ Γκάμπριλ, πρώην αστέρας του αμερικανικού φούτμπολ, γνωρίζεται με την γοητευτική Τέρι Μακέι. Όμως λόγω μηχανικής βλάβης, το αεροπλάνο τελεί αναγκαστική προσγείωση σε μια μικρή ατόλλη. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους εκεί αλλά και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους προς το Σίντνεϊ με πλοίο, ένα σύντομο αλλά φλογερό ειδύλλιο μεταξύ τους δεν αργεί να εκδηλωθεί, παρόλο που και οι δυο τους είναι δεσμευμένοι.

Παίζουν: Γουόρεν Μπίτι, Ανέτ Μπένινγκ, Κάθριν Χέπμπορν, Πιρς Μπρόσναν.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 20/8 στις 22:00

«Ο Γεροντοκόρος» (1967) σε σκηνοθεσία Ορέστης Λάσκος

Ελληνική κωμωδία – Αισθηματική κωμωδία με επίκεντρο έναν εκ πεποιθήσεως εργένη, τον Θανάση Μπαρούτσο, που έχει πλήρη αλλεργία ακόμα και στην ιδέα του γάμου. Οι δικοί του βέβαια θέλουν να τον παντρέψουν και το επιχειρούν με δόλιο τρόπο. Του πλασάρουν, ως δακτυλογράφο, τη Μαίρη Αγγελίδου, μια δήθεν ομοϊδεάτισσα που παριστάνει τη φανατική πολέμια του έγγαμου βίου.

Παίζουν: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Μάρω Κοντού, Γιώργος Μούτσος, Δέσποινα Στυλιανοπούλου, Πόπη Λάζου, Ορφέας Ζάχος, Κώστας Πρέκας, Αγγέλα Γιουράντη.

*Mega, Παρασκευή 20/8 στις 22:00

«Ο Λύκος της Wall Street» (2013) σκηνοθεσία Μάρτιν Σκορτσέζε

Βιογραφία – Εκατομμυριούχος στα 26. Κατάδικος στα 36. Η αληθινή ιστορία του Τζόρνταν Μπέλφορντ, ενός χρηματιστή από το Λονγκ Άιλαντ, ο  οποίος εξέτισε 20 μήνες στη φυλακή επειδή αρνήθηκε να συνεργαστεί σε μια μαζική υπόθεση απάτης τίτλων το 1990, που τον ενέπλεξε στην εκτεταμένη διαφθορά της Wall Street και στον εταιρικό τραπεζικό κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της διείσδυσης της μαφίας. Η δραματική άνοδος και πτώση του στη Γουόλ Στριτ, που συνόδευσε την ταραχώδη ζωή του, με τα ατελείωτα πάρτι, τις καταχρήσεις και τη διαφθορά.

Παίζουν: Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Μάργκοτ Ρόμπι, Τζόνα Χιλ, Μάθιου Μακόναχι, Κάιλ Τσάντλερ.

*Star, Παρασκευή 20/8 στις 22:00

«Falling» (2017) σκηνοθεσία Μαρίνα Στεπάνσκα

Δράμα – Η ταινία Falling είναι μια ιστορία σχετικά με την ουκρανική νεολαία κατά τη μετα-επαναστατική περίοδο, η οποία αναζητά τη θέση της στη μοντέρνα Ουκρανία. Η ταινία ακολουθεί τα βήματα δύο μπερδεμένων νέων, που συναντιούνται σε μια κρίσιμη στιγμή της ζωής τους και ζουν μαζί λίγες ημέρες ευτυχίας.

Παίζουν: Κριστιαν Μπορις, Όλεγκ Μοσιτσακ, Ντάρια Πλακχτάι.

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 20/8 στις 22:30

«Ένα τρελό, τρελό κόλπο» (1999) σε σκηνοθεσία  Φρανκ Οζ

Κωμωδία -Ένας σκηνοθέτης του Χόλιγουντ, ο Μπομπι Μποουφιγκερ (Στηβ Μάρτιν) ανακαλύπτει το ιδανικό σενάριο για την επόμενη ταινία του. Ο παραγωγός που θα χρηματοδοτήσει την ταινία του, θέτει ως απαράβατο όρο να πρωταγωνιστήσει ο διάσημος ηθοποιός Κιτ Ράμσεϋ (Έντι Μέρφι). Ο Ράμσεϋ όμως δεν ενδιαφέρεται να πάρει μέρος στην ταινία, έτσι ο Μπόμπι προκειμένου να μην χαθεί η ευκαιρία του θα σκαρφιστεί ένα τρελό, τρελό κόλπο για να υλοποιήσει την ταινία.

Παίζουν: Έντι Μέρφι, Στιβ Μάρτιν, Χίδερ Γκράχαμ, Ρόμπερτ Ντάουνι, Τέρενς Σταμπ.

*Ant1, Παρασκευή 20/8 στις 23:00

«Εγώ ο Κατάσκοπος » (2002) σκηνοθεσία Μπέτι Τόμας

Κωμωδία δράσης – Ο ειδικός πράκτορας Αλεξ Σκοτ και ο παγκόσμιος πρωταθλητής μεσαίων βαρών Κέλι Ρόμπινσον, αναγκάζονται να συνεργαστούν σε μία επικίνδυνη αποστολή: να φέρουν πίσω το πιο σύγχρονο αμερικανικό αεροσκάφος τύπου Στελθ, που έχει κλαπεί από έναν εμπόρων όπλων, προτού φτάσει στα χέρια των διεθνών τρομοκρατών. Καθήκον του Κέλι είναι να εισχωρήσει στο καταφύγιο του εμπόρου, φανατικού λάτρη της πυγμαχίας, και να προσφέρει κάλυψη στον συνάδελφό του. Μόνο που ο Κέλι δεν έχει ιδέα από κανόνες κατασκοπείας.

Παίζουν: Έντι Μέρφι, Όουεν Γουίλσον, Φάμκε Γιάνσεν, Μάλκολμ Μακντάουελ, Γκάρι Κόουλ.

*Skai, Παρασκευή 20/8 στις 23:00

«Καμικάζι… Αγάπη Μου!» (1983) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Ελληνική, κωμωδία – Ο Στάθης λατρεύει τις μηχανές, η Ρένα θέλει όλη την ώρα να χορεύει σε ντίσκο και ο Αλέξης τρελαίνεται για τη ροκ μουσική. Πρόκειται για τρία θεότρελα αδέλφια. Ο ένας από αυτούς, ο Στάθης, δεν καταφέρνει να στεριώσει σε καμία δουλειά και, όταν φτάνει να χάσει και το κορίτσι που αγαπά, η μητέρα του αποφασίζει να του αγοράσει αυτό που λατρεύει περισσότερο, μια… σούπερ μοτοσυκλέτα! Μόλις την αγοράζει αντιλαμβάνεται πως του την έκλεψαν και τότε αποφασίζει να βρεί έναν τρόπο για να αγοράσει μία άλλη αλλά και να μάθει ποιος του την έκλεψε.

Παίζουν: Στάθης Ψάλτης, Σταμάτης Γαρδέλης, Καίτη Φίνου, Σοφία Αλιμπέρτη, Κούλα Αγαγιώτου, Βίνα Ασίκη, Ζανό Ντάνιας, Νίκος Παπαδόπουλος.

*Alpha, Παρασκευή 20/8 στις 23:45

«Τα Δάκρυα του Ήλιου» (2003) σκηνοθεσία Αντουάν Φουκουά

Πολεμική περιπέτεια – ‘Οταν η δημοκρατική κυβέρνηση της Νιγηρίας ανατρέπεται από έναν αδίστακτο δικτάτορα, ο αμερικανός υπολοχαγός Γουότερς αναλαμβάνει την αποστολή να βγάλει από την χώρα την γιατρό Λίνα Κέντρικς, μέλος των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα», που φροντίζει τα θύματα του εμφυλίου πολέμου στις εγκαταστάσεις μιας ιεραποστολής σε ένα απομακρυσμένο χωριό, κοντά στη ζούγκλα. Εκείνη, όμως, αρνείται να φύγει, αν δεν σωθούν μαζί της και οι κάτοικοι του χωριού, που διαφορετικά είναι καταδικασμένοι. Ο βετεράνος Γουότερς και η επίλεκτη ομάδα του πρέπει τώρα να διαλέξουν ανάμεσα στο καθήκον και την ανθρωπιά τους: ή θα αδιαφορήσουν και θα υπακούσουν στις διαταγές τους ή θα βρουν το κουράγιο να υπακούσουν στη συνείδησή τους.

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Μόνικα Μπελούτσι, Φιονούλα Φλάναγκαν.

*Mega, Παρασκευή 20/8 στις 00:00

«Η κατάσταση των πραγμάτων» (2009) σε σκηνοθεσία Κέβιν ΜακΝτόναλντ

Αστυνομική, δράμα, μυστηρίου – Ο Καλ ΜακΚάφρι, δυναμικός δημοσιογράφος της παλιάς σχολής, ερευνά το θάνατο μιας κοπέλας, βοηθού του ανερχόμενου πολιτικού και παλιού του φίλου Στίβεν Κόλινς. Αναγκάζεται να συνεργαστεί με τη νεαρή ρεπόρτερ Ντέλα Φράι, με την οποία θα ανακαλύψουν ότι πίσω από την υπόθεση κρύβονται πολλά και μεγάλα συμφέροντα.

Παίζουν: Ράσελ Κρόου, Μπεν Άφλεκ, Ρέιτσελ ΜακΆνταμς, Έλεν Μίρεν.

*Star, Παρασκευή 20/8 στις 01:30