6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει έξι ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Η Υπόσχεση της Αυγής» (2017) σκηνοθεσία Ερίκ Μπαρμπιέ

Βιογραφική, δραματική, ρομαντική – Από τη δύσκολη παιδική του ηλικία στην Πολωνία, την εφηβεία του κάτω από τον ήλιο της Νίκαιας και μέχρι τα κατορθώματά του ως αεροπόρος στην Αφρική κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, ο Romain Gary έζησε μια καταπληκτική ζωή. Αυτήν όμως την επιμονή να ζήσει χιλιάδες ζωές, να γίνει ένας σπουδαίος άνθρωπος και διάσημος συγγραφέας, την οφείλει στην Mina, τη μητέρα του. Αυτή η απεριόριστη μητρική αγάπη θα αποτελέσει και το βαρύ φορτίο της ζωής του.

Παίζουν: Πιερ Νινέ, Σαρλότ Γκενσμπούργκ, Ντιντιέ Μπουρντόν.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 26/8, στις 22:00

«Εκτός Ελέγχου» (1998) σκηνοθεσία Στίβεν Σόντερμπεργκ

Αστυνομική, δραματική κομεντί, ρομαντική – Τη στιγμή που ο πρώην κατάδικος Τζακ Φόλεϊ ληστεύει μια τράπεζα, το αμάξι του παθαίνει βλάβη. Έτσι καταλήγει για μια ακόμη φορά έγκλειστος των φυλακών της Φλόριντα. Η απόδρασή του όμως δεν έγινε έτσι ακριβώς όπως την είχε σχεδιάσει, αφού κατά τη διάρκειά της, έτυχε να είναι παρούσα και η πράκτορας του FBI, Κάρεν Σίσκο.

Ενώ η δυναμική γυναίκα τον καταδιώκει, ο Μπάντι Μπραγκ, φίλος του Τζακ, παρεμβαίνει με αποτέλεσμα η Σίσκο να καταλήξει στο πορτ παγκάζ του αυτοκινήτου, που πρόκειται να τον φυγαδεύσει.

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής προς την ελευθερία, ο Τζακ αισθάνεται μια ακατανίκητη έλξη για τη νεαρή κοπέλα. Το ίδιο όμως αισθάνεται και η Σίσκο.

Παίζουν: Τζένιφερ Λόπεζ, Τζορτζ Κλούνεϊ, Βινγκ Ρέιμς.

*Ant1, Πέμπτη 26/8, στις 22:00

«Το βουνό ανάμεσα μας» (2017) σκηνοθεσία Χάνι Αμπού Ασάντ

Δραματική, δράσης, περιπέτεια – Μετά από ένα τραγικό αεροπορικό δυστύχημα, δύο άγνωστοι μεταξύ τους άνθρωποι, ένας άντρας και μια γυναίκα, πρέπει να χτίσουν έναν σύνδεσμο εμπιστοσύνης μεταξύ τους, ώστε να καταφέρουν να επιβιώσουν στις ακραίες συνθήκες ενός απόμερου και χιονισμένου βουνού. Όταν συνειδητοποιούν ότι κανείς δεν πρόκειται να τους βοηθήσει, ξεκινούν ένα επικίνδυνο ταξίδι εκατοντάδων μιλίων μέσα στην αφιλόξενη και άγρια φύση, με τον έναν να πιέζει τον άλλον να μην εγκαταλείψει την προσπάθεια. Σύντομα δημιουργείται μία απρόσμενη έλξη ανάμεσά τους και ανακαλύπτουν μέσα τους δύναμη, που δεν θεωρούσαν ποτέ πιθανό ότι μπορούσε να υπάρχει.

Παίζουν: Κέιτ Γουίνσλετ, Ίντρις Έλμπα, Ντέρμοτ Μαλρόνεϊ, Μπο Μπρίτζες.

*Star, Πέμπτη 26/8, στις 22:15

«Speed 2: Κρουαζιέρα με τον Κίνδυνο» (1997) σκηνοθεσία Γιαν Ντε Μποντ

Περιπέτεια – Η Άνι Πόρτερ, η γυναίκα, που ήταν όμηρος ενός βομβιστή στο λεωφορείο, που έπρεπε να τρέχει με συγκεκριμένη ταχύτητα για να μην ανατιναχθεί, βρίσκεται με τον αγαπημένο της Άλεξ σε μια υπέροχη κρουαζιέρα. Ο Άλεξ είναι αστυνομικός και δεν μπορεί να αγνοήσει την παράξενη συμπεριφορά ενός ταξιδιώτη, του Γκέιγκερ.

Οι υποψίες του αποδεικνύονται σωστές καθώς ο Γκέιγκερ είναι αυτός που δημιούργησε το σύστημα πληροφορικής του πλοίου αλλά στη συνέχεια απολύθηκε. Για να πάρει εκδίκηση, «σπάει» τους κωδικούς στο σύστημα πληροφορικής και καθορίζει μια υπερβολική ταχύτητα σε μια πορεία σύγκρουσης με ένα γιγαντιαίο πετρελαιοφόρο. Ο Άλεξ και η Άνι προσπαθούν να τον σταματήσουν.

Παίζουν: Σάντρα Μπούλοκ, Τζέισον Πάτρικ, Γουίλεμ Νταφόε.

*Skai, Πέμπτη 26/8, στις 23:00

«Ο περίεργος και ο πρώτος ματάκιας» (1982) σκηνοθεσία Όμηρος Ευστρατιάδης

Ελληνική κωμωδία – Ένας αδιόρθωτος ηδονοβλεψίας, ο Σίμος, εργάζεται σε ένα ξενοδοχείο σαν γκρουμ. Μια συμμορία διαρρηκτών έχει βάλει στο μάτι το χρηματοκιβώτιο του ξενοδοχείου. Τα μέλη της συμμορίας– πέντε τον αριθμό και πολύ ωραίες γυναίκες– εγκαθίστανται στο ξενοδοχείο, περιμένοντας την κατάλληλη ευκαιρία για τη διάρρηξη.

Παίζουν: Στάθης Ψάλτης, Καίτη Φίνου, Θάνος Παπαδόπουλος, Βίνα Ασίκη.

*Alpha, Πέμπτη 26/8, στις 23:45

«Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι: Απελευθέρωση» (2018) σκηνοθεσία Τζέιμς Φόλεϊ

Δραματική, ρομαντική – Πιστεύοντας πως έχουν αφήσει πίσω τους πια σκοτεινές φιγούρες από το παρελθόν τους, οι νιόπαντροι Κρίστιαν και Άνα, απολαμβάνουν τη μοναδικότητα της σχέσης τους και μια κοινή πολυτελή ζωή. Μόλις όμως εκείνη μπαίνει στο ρόλο της σαν κα Γκρέι και εκείνος χαλαρώνει σε μια πρωτόγνωρη σταθερότητα, νέες απειλές μπορεί να διαταράξουν το happy ending για εκείνους, πριν καν αυτό αρχίσει.

Παίζουν: Ντακότα Τζόνσον, Τζέιμι Ντόρναν, Έρικ Τζόνσον, Ρίτα Όρα, Μάρσια Γκέι Χάρντεν.

*Star, Πέμπτη 26/8, στις 00:30