16 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Αρκετές οι επιλογές για απόψε και διαφορετικές μεταξύ τους. Επίλεξε αυτή που ταιριάζει περισσότερο στη διάθεσή σου:

«The Adventurer: The Curse of the Midas Box» (2013) σκηνοθεσία Jonathan Newman

Περιπέτεια, φαντασίας – Η ζωή του 17χρονου Μαράια Μούντι ανατρέπεται από τη μια στιγμή στην άλλη όταν οι γονείς του εξαφανίζονται και ο αδελφός του Φέλιξ πέφτει θύµα απαγωγής. Στην προσπάθειά του να βρει την οικογένειά του, ο Μαράια ανακαλύπτει ένα κρυµµένο βασίλειο, όπου, βασιλεύει το απόλυτο κακό.

Ο Μαράια θα έρθει αντιμέτωπος με απαγωγείς παιδιών με τερατόμορφη εικόνα, φονικά μυστικά και ένα, εδώ και αιώνες, χαμένο αντικείμενο, που υπόσχεται πλούτο και υπερφυσικές δυνάμεις. Έχοντας την τύχη του κόσμου στα χέρια του, ο νεαρός Μαραιά πρέπει να ξεσκεπάσει την κατάρα, που κρύβεται πίσω από το κουτί του Μίδα.

Παίζουν: Aneurin Barnard, Michael Sheen, Lena Headey, Sam Neill, Ioan Gruffudd, Keeley Hawes, Xavier Atkins, Mella Carron.

*Star, Σάββατο 28/8 στις 21:00

«Η Ψεύτρα» (1963) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Ελληνική κωμωδία – Ένα όμορφο πλουσιοκόριτσο παριστάνει την κόρη ενός ταχυδρόμου και ποζάρει σαν γυμνό μοντέλο σ’ ένα γλύπτη που θέλει να κατακτήσει.

Παίζουν: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Αλέκος Αλεξανδράκης, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Κώστας Βουτσάς, Ζωή Φυτούση, Χλόη Λιάσκου, Λαυρέντης Διανέλλος, Εύα Κουκούλη.

*Alpha, Σάββατο 28/8 στις 21:00

«Θέα από Ψηλά» (2003) σκηνοθεσία Μπρούνο Μπαρέτο

Κωμωδία ρομαντική – Η Ντόνα Τζένσεν είναι μια κοπέλα που μεγαλώνει στο Σίλβερ Σπρινγκς της Νεβάδα με μια πορεία στη ζωή που δεν υπόσχεται και πολλά. Όμως η Ντόνα είναι αγωνίστρια. Θέλει να ξεφύγει. Το μέσο διαφυγής είναι οι αιθέρες. Φιλοδοξεί να βλέπει τον κόσμο από ψηλά. Θέλει να γίνει αεροσυνοδός!

Πρώτος σταθμός, μια μικρή και άσημη αεροπορική εταιρεία. Η Ντόνα τα πάει περίφημα, όμως ασφυκτιά! Κάνει αίτηση στη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία των ΗΠΑ, την Royalty Airlines και την προσλαμβάνουν για τις εσωτερικές πτήσεις. Αυτό προσγειώνει λίγο την φιλόδοξη Ντόνα, αλλά γνωρίζει τον Τεντ, φοιτητή της Νομικής, με τον οποίο κάνει δεσμό.

Όταν μετά από επεισοδιακές καταστάσεις καταφέρνει να μπει στις υπερατλαντικές πτήσεις, πρέπει να διαλέξει ανάμεσα στο δεσμό ή την καριέρα. Διαλέγει την καριέρα και γνωρίζει τον κόσμο. Το αντίτιμο που πληρώνει όμως, είναι ακριβό: δεν έχει κανέναν να μοιραστεί τη χαρά της.

Παίζουν: Γκουίνεθ Πάλτροου, Κέλι Πρέστον, Κριστίνα Άπλγκεϊτ,Μαρκ Ράφαλο, Ρομπ Λοου, Μάικ Μάιερς, Κάντις Μπεργκεν, Τζόσουα Μαλίνα.

*Open, Σάββατο 28/8 στις 21:00

«Ο Ναυαγός» (2000) σκηνοθεσία Ρόμπερτ Ζεμέκις

Δράμα, περιπέτεια, ρομαντική – Ο Τσακ Νόλαντ εργάζεται ως μηχανικός συστημάτων στην εταιρία FedEx και ζει με την οικογένειά του μια εντελώς συνηθισμένη ζωή. Όμως ένα μοιραίο αεροπορικό ταξίδι θα αλλάξει τα πάντα. Το αεροπλάνο με το οποίο ταξιδεύει παθαίνει βλάβη και συντρίβεται στον ωκεανό. Ο Τσακ βρίσκεται ξαφνικά ναυαγός σε ένα έρημο νησί – ο αγώνας του για επιβίωση έχει μόλις αρχίσει.

Παίζουν: Τομ Χανκς, Έλεν Χαντ, Νικ Σίρσι, Πολ Σάντσεζ κ.ά.

*Skai, Σάββατο 28/8 στις 21:00

«Η Ζηλιάρα» (1968) σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης

Ελληνική κωμωδία – Μία παθολογική ζηλιάρα, η Ρένα Παντελιά, έχει κάνει δύσκολη τη ζωή στον άντρα της Αργύρη, ο οποίος τώρα κινδυνεύει να χάσει την υγεία του, ακόμα και τη δουλειά του. Η φαντασία της οργιάζει ασύστολα κι ανακαλύπτει παντού απιστίες. Σε μία από τις προσπάθειές της να τον τσακώσει μαζί με τη φίλη της Ζωζώ, συνειδητοποιεί τις υπερβολές της, αλλά η αγορά ενός μπέιμπι-ντολ από την Πιπίτσα, τηλεφωνήτρια της διαφημιστικής εταιρείας όπου εργάζεται ο Αργύρης, κάνει τη ζήλια της να ξαναφουντώσει. Το ζευγάρι βρίσκεται στα πρόθυρα του διαζυγίου. Όμως η Ρένα είναι έγκυος. Όλο το κλίμα και οι διαθέσεις της αλλάζουν, γεγονός που θα επανενώσει τους δύο συζύγους.

Παίζουν: Ρένα Βλαχοπούλου, Γιώργο Κωνσταντίνου, Άννα Μαντζουράν, Πέτρος Λοχαΐτης, Καίτη Λαμπροπούλου, Περικλής Χριστοφορίδης, Νικήτας Πλατής, Χρήστος Δοξαράς.

*ΕΡΤ1, Σάββατο 28/8 στις 22:00

«Το Αόρατο Κορίτσι» (2019) σε σκηνοθεσία Claudia Myers

Δράμα φαντασίας – Μια μαγική ιστορία για μια νεαρή γυναίκα που έχει ξεθωριάσει, στο σημείο να έχει γίνει, πια αόρατη και πρέπει να βρει τον δρόμο της πίσω στον κόσμο. Μετά από περισσότερο από μια δεκαετία μοναξιάς, όπου ζει στις σκιές ως φωτογράφος παπαράτσι, η Χόλι συναντά τον έναν άντρα που μπορεί να τη δει, τον Σέιν, έναν μαχητή MMA της τύχης που εργάζεται ως μπράβος. Η Χόλι ανακαλύπτει ότι ήταν μια από τις ταμπλόιντ φωτογραφίες της που προκάλεσε την πτώση του και ότι πρέπει να τον επαναφέρει στην προηγούμενη δόξα του εάν θέλει να ξανακερδίσει τον κόσμο γύρω της. Με τον Shayne, η Holly ξυπνά για να αγαπήσει αλλά και για να κατανοήσει την πραγματική ευθύνη που έχει για τη μοίρα της. Βραβείο Κοινού για το σενάριο στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Μπρούκλιν.

Παίζουν: Olivia Thirlby, Alan Ritchson, Jim Gaffigan.

*ΕΡΤ3, Σάββατο 28/8 στις 22:00

«Salt» (2010) σε σκηνοθεσία Φίλιπ Νόις

Δράσης, θρίλερ – Η πράκτορας της CIA ‘Εβελιν Σολτ θα βρεθεί από την μια στιγμή στην άλλη καταζητούμενη και φυγάς στην ίδια της την χώρα, μετά από την κατηγορία που θα ασκήσει εναντίον της ένας Ρώσος που έχει αυτομολήσει στις ΗΠΑ, ότι η ίδια είναι Ρωσίδα κατάσκοπος με στόχο την δολοφονία του Αμερικανού προέδρου. Με όπλα τις ικανότητες και την πείρα που έχει αποκτήσει ως πράκτορας, θα ξεκινήσει έναν αγώνα δρόμου για την απόδειξη της αθωότητάς της, θα προσπαθήσει να προστατεύσει το σύζυγό της και παράλληλα να αποφύγει την σύλληψη από τις μυστικές υπηρεσίες της πατρίδας της. Η ταινία ήταν υποψήφια για ‘Οσκαρ ήχου.

Παίζουν: Αντζελίνα Τζολί, Λιβ Σράιμπερ, Ντάνιελ Ολμπρίτσκι.

*Mega, Σάββατο 28/8 στις 22:10

«Spider-Man» (2002) σκηνοθεσία Σαμ Ράιμι 

Δράσης, επιστημονικής φαντασίας, περιπέτεια – Ο Πίτερ Πάρκερ ζει στο Φόρεστ Χιλς, μια ήσυχη γειτονιά της Νέας Υόρκης με το θείο του Μπεν και τη θεία Μέι. Είναι κρυφά ερωτευμένος με τη Μέρι Τζέιν Γουάτσον, το όμορφο, καλόκαρδο κορίτσι που μένει στο διπλανό σπίτι, αλλά είναι πολύ ντροπαλός για να την προσεγγίσει. Ο κολλητός του Χάρι Όζμπορν είναι γιος του Δόκτωρ Νόρμαν Όζμπορν, πρόεδρος της κατασκευαστικής εταιρίας Oscorp, η οποία προσπαθεί να υπογράψει ένα συμβόλαιο για την προμήθεια όπλων στο στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών. Σε μια σχολική εκδρομή σε ένα εργαστήριο γενετικής, τον Πίτερ θα δαγκώσει μια γενετικά μεταλλαγμένη αράχνη.

Όταν επιστρέφει σπίτι, λιποθυμάει και την επόμενη μέρα η όρασή του είναι τέλεια, έχει γίνει πιο μυώδης, οι καρποί του πετάνε ιστό και τα αντανακλαστικά του είναι πολύ γρήγορα. Συνειδητοποιώντας ότι το τσίμπημα της αράχνης του έδωσε αυτές τις δυνάμεις, κάνει προπονήσεις σκαρφαλώνοντας τοίχους και πηδώντας από ταράτσα σε ταράτσα.Έχοντας αποκτήσει ειδικές ικανότητες αναρρίχησης κι ευελιξίας, θα μεταμορφωθεί σε άνθρωπο-αράχνη και θα γίνει κυνηγός του εγκλήματος.

Παίζουν: Τόμπι Μαγκουάιρ, Γουίλεμ Νταφόε, Κίρστεν Ντανστ.

*Ant1, Σάββατο 28/8 στις 22:15

«Elizabeth» (1998) σκηνοθεσία Σεϊκαρ Καπουρ

Βιογραφική, δράμα – . Η νεαρή Ελίζαμπεθ, κόρη του Ερρίκου από τον οίκο Τυδώρ, ανεβαίνει στο θρόνο μετά το θάνατο της ετεροθαλούς αδελφής της Μαρίας Α’, η οποία την κρατούσε φυλακισμένη. Η βασιλεία της υπό το χωρισμένο στα δύο και χρεωκοπημένο Βασίλειο θεωρείται αδύναμη και απειλείται από τη Γαλλία και την Ισπανία.

Για τη μελλοντική σταθερότητα και ασφάλεια του στέμματος, παροτρύνεται από τον σύμβουλό της Γουίλιαμ Σέσιλ να παντρευτεί τον Φίλιππο Β’ της Ισπανίας ή τον Ερρίκο Γ΄ της Γαλλίας. Η Ελίζαμπεθ αντίθετα, ερωτεύεται τον εντελώς ακατάλληλο Ρόμπερτ Ντάντλι.

Όταν ανακαλύπτει ότι είναι παντρεμένος, η Βασίλισσα εγκαταλείπει τις ερωτικές σχέσεις καθώς θεωρεί ότι τέτοιου είδους συναισθήματα δίνουν μεγάλη δύναμη σε έναν άνδρα. Έτσι γίνεται πιο σκληρή και δογματική. Η συμπεριφορά της γίνεται αδίστακτη καθώς δίνει εντολή να εκτελεστούν όλοι όσοι θεωρούνται επικίνδυνοι για το θρόνο της.

Παίζουν:  Liz Giles, Rod Culbertson, Paul Fox, Terence Rigb, Christopher Eccleston, Peter Stockbridge, Amanda Ryan, Kathy Burke.

*Μακεδονία, Σάββατο 28/8 στις 23:00

«Ο πόλεμος των άστρων: Επεισόδιο 3 – Η εκδίκηση των Σιθ» (2005) σκηνοθεσία Τζόρτζ Λούκας

Περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας – Τρία χρόνια μετά τα γεγονότα της επίθεσης των κλώνων, οι ιππότες Τζεντάι έχουν διασκορπιστεί στον Γαλαξία ώστε να ηγηθούν τον στρατό των κλώνων στον πόλεμο με τους Αποσχιστές. Ο Όμπι-Ουάν Κενόμπι έχει λάβει την εντολή να εξοντώσει τον ηγέτη του στρατού των Αποσχιστών, στρατηγό Γκρίβιους. Από την άλλη, η πίστη στα ιδανικά των Τζεντάι του νεαρού Άνακιν Σκαϊγουόκερ αρχίζει να κλονίζεται, με αποτέλεσμα να έρθει πιο κοντά με τον Σκοτεινό Άρχοντα των Σιθ και με την Σκοτεινή Πλευρά της Δύναμης. Ο Άνακιν, ως νεός Νταρθ Βέιντερ, έρχεται αντιμέτωπος με τον πρώην δάσκαλό του, Όμπι-Ουάν Κενόμπι, σε μια μάχη που θα καθορίσει την τύχη ολόκληρου του Γαλαξία.

Παίζουν: Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, Νάταλι Πόρτμαν, Χέιντεν Κρίστενσεν, Κρίστοφερ Λι, Σάμιουελ Τζάκσον, Φρανκ Οζ, Ίαν ΜακΝτίαρμιντ, Τζίμι Σμιτς, Άντονι Ντάνιελς.

*Alpha, Σάββατο 28/8 στις 23:00

«Μαχητές των Δρόμων 4» (2009) σκηνοθεσία Τζάστιν Λιν 

Περιπέτεια – Μετά τη στυγερή δολοφονία ενός πολύ αγαπημένου του προσώπου, ο καταζητούμενος φυγάς Ντομ Τορέτο, που μέχρι τότε ζούσε στη Δομινικανή Δημοκρατία προσπαθώντας να φτιάξει μια νέα ζωή, επιστρέφει στο Λος Άντζελες αποφασισμένος για όλα. Εκεί, μαζί με ένα φίλο του από το παρελθόν, τον ντετέκτιβ Μπράιαν Ο’Κόνoρ, καλούνται να βρεθούν και πάλι πίσω από το τιμόνι και να συμμαχήσουν ενάντια σε έναν κοινό εχθρό, έναν αδίστακτο έμπορο ηρωίνης. Ο καλύτερος τρόπος για να εκδικηθούν τον απεχθή φόνο, ο καθένας για τους δικούς του προσωπικούς λόγους, δεν είναι άλλος από το να σπιντάρουν και να ξεπεράσουν κάθε όριο ταχύτητας, ανεβάζοντας την αδρεναλίνη στα ύψη!

Παίζουν: Βιν Ντίζελ, Πολ Γουόκερ, Τζορντάνα Μπρούστερ, Μισέλ Ροντρίγκεζ.

*Star, Σάββατο 28/8 στις 23:15

«Gemini Man» (2019) σκηνοθεσία Ανγκ Λι

Δράσης – Ένας πενηντάχρονος συνταξιούχος δολοφόνος, ο Χένρι Μπρόγκαν, καταδιώκεται από τον εξίσου θανάσιμο εικοσιτετράχρονο κλώνο του. Ο Χένρι, μαζί με τους αδίστακτους συναδέλφους του Ντάνι και Μπάρον, βρίσκονται κυνηγημένοι καθώς διασχίζουν την υφήλιο αναζητώντας την αλήθεια.

Αυτό που ανακαλύπτουν θα αναγκάσει το Χένρι να βρεθεί αντιμέτωπος με τους ανθρώπους που εμπιστευόταν και να αποφασίσει ποιανού η ζωή αξίζει περισσότερο – η δική του ή του κλώνου του;

Παίζουν: Γουίλ Σμιθ, Μαίρη Ελίζαμπεθ Γουίνστεντ, Κλάιβ Όουεν, Μπένεντικτ Γουόνγκ.

*Skai, Σάββατο 28/8 στις 00:00

«Οι Άντρες με τα Μαύρα» (1997) σκηνοθεσία Μπάρι Σόνενφελντ 

Κωμωδία – Βρισκόμαστε στο όχι ιδιαίτερα μακρινό μέλλον και η Νέα Υόρκη έχει μετατραπεί σε ένα κρυφό παράδεισο για ένα πλήθος εξωγήινων προσφύγων από όλες τις γωνιές του σύμπαντος. Μια μυστική κυβερνητική οργάνωση, οι «Άνδρες με τα μαύρα», φέρουν την ευθύνη να κρατούν τα μεταμφιεσμένα όντα σε τάξη προκειμένου να αποφεύγονται οι διαταραχές στην ισορροπία του ανθρώπινου πληθυσμού. Όταν ένας διαγαλαξιακός τρομοκράτης φθάνει στη Γη για να κλέψει ένα πολυσήμαντο αντικείμενο από έναν ομόφυλό του το καθήκον της σύλληψης του και ακολούθως της σωτηρίας του κόσμου θα αναλάβουν ένας πράκτορας της οργάνωσης και ένας νεαρός μαθητευόμενός του.

Παίζουν: Γουίλ Σμιθ, Τόμι Λι Τζόουνς, Λίντα Φιορεντίνο, Βίνσεντ Ντ Ονόφριο.

*Mega, Σάββατο 28/8 στις 00:20

«Εξολοθρευτής: Η Σωτηρία» (2009) σκηνοθεσία ΜακΤζι 

Δράσης – Το 2018 η περίφημη Ημέρα της Κρίσης έχει πλέον αφήσει ανεξίτηλα τα σημάδια της. Το δίκτυο Skynet έχει στρέψει τον πολυάριθμο στρατό Εξολοθρευτών ενάντια στο ανθρώπινο γένος, οδηγώντας τον πλανήτη σε πυρηνικό ολοκαύτωμα, με δισεκατομμύρια θύματα. Όμως, ο πόλεμος ανάμεσα στις μηχανές και την Αντίσταση μαίνεται κλιμακούμενος με την κάθε πλευρά να σχεδιάζει την τελική επίθεση. Ενώ το Skynet ισχυροποιείται συνεχώς, η Αντίσταση υποκλέπτει ένα σήμα που η ηγεσία της θεωρεί σημαντικό πλεονέκτημα για τον τερματισμό του πολέμου. Ο ανερχόμενος στην ιεραρχία Τζον Κόνορ όμως, που κουβαλά στους ώμους του τις προσδοκίες όσων των θεωρούν μέλλοντα ηγέτη της Αντίστασης, θα βρεθεί ενώπιον ενός κρίσιμου διλήμματος που απειλεί να ανατρέψει όλα όσα πίστευε για τον πόλεμο. Το εάν μπορεί να εμπιστευθεί τον Μάρκους Ράιτ, έναν άνδρα που εμφανίστηκε μυστηριωδώς, με τελευταία του ανάμνηση την θανατική του καταδίκη, είναι πιθανό να κρίνει το αύριο της ανθρωπότητας…

Παίζουν: Κρίστιαν Μπέιλ, Σαμ Γουέρδινγκτον, Μουν Μπλάντγκουντ, ‘Αντον Γιέλτσιν.

*Ant1, Σάββατο 28/8 στις 01:00

«Rush» (2013) σκηνοθεσία Ron Howard

Βιογραφική, δράμα, δράσης – Ο Βρετανός πλεϊµπόι Τζέιμς Χάντ, πιλότος της Formula 1 και ο μεθοδικός, σπουδαίος, αντίπαλός του, ο Αυστριακός Νίκι Λάουντα, δεν ήταν απλά δυο από τους καλύτερους οδηγούς όλων των εποχών, αλλά δυο θρυλικά είδωλα, που κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 70 κατάφεραν να μονοπωλήσουν το παγκόσμιο μηχανοκίνητο ενδιαφέρον με τις θρυλικές τους κόντρες, τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικών χώρων.

Παρακολουθώντας τις προσωπικές στιγμές της ζωής των δυο σούπερ σταρ, η κάμερα καταγράφει τα όρια της σωματικής και ψυχικής αντοχής τους σε έναν κόσμο χωρίς εύκολες λύσεις και περιθώρια αστοχίας, όπου ένα μικρό και φαινομενικά αμελητέο λάθος, μπορεί πανεύκολα να στοιχίσει μια ή και περισσότερες ανθρώπινες ζωές

Παίζουν: Chris Hemsworth, Daniel Brühl, Olivia Wilde, Alexandra Maria Lara, Pierfrancesco Favino, David Calder, Natalie Dormer, Stephen Mangan.

*Star, Σάββατο 28/8 στις 01:30

«Ακολουθία Φόνων στην Οξφόρδη» (2008) σκηνοθεσία Άλεξ ντε λε Ινγκλέσια

Μυστηρίου – Στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ένας καθηγητής κι ένας φοιτητής ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια προσπάθεια να εξιχνιάσουν μια σειρά δολοφονιών, που φαίνεται να συνδέονται μεταξύ τους με μαθηματικό τρόπο.

Ενώ όμως προσπαθούν να λύσουν τον γρίφο, έρχονται αντιμέτωποι με ένα πολύπλοκο παζλ, όπου κάθε δράση έχει και την αντίδρασή της, πέρα από κάθε φαντασία.

Παίζουν: Eλάιζα Γουντ, Τζον Χαρτ, Άννα Μάσεϊ, Τζιμ Κάρτερ, Τζούλι Κοξ, Ντομινίκ Πινόν, Λίονορ Γουάτλινγκ, Μπερν Γκόρμαν.

*Open, Σάββατο 28/8 στις 01:45