12 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τι καλύτερο από το να δεις μια καλή ταινία την τελευταία μέρα της εβδομάδας.

«Ζαχαροπλαστείο στο Μπρούκλιν» (2016) σκηνοθεσία Γκουστάβο Ρον

Ρομαντική κομεντί – Η Βίβιεν και η Κλόε, δύο πολύ διαφορετικές μεταξύ τους, αλλά αχώριστες ξαδέρφες, καλούνται να μοιραστούν ένα γραφικό ζαχαροπλαστείο, που τους άφησε ως κληρονομιά η θεία τους. Η Βίβιεν θα προσπαθήσει να κρατήσει το παραδοσιακό του στυλ, ενώ η Κλόε, που εργάζεται ως βοηθός ενός διάσημου τηλεοπτικού σεφ, έχει πιο μοντέρνα σχέδια στο μυαλό της. Πρέπει σύντομα όμως να αφήσουν στην άκρη τις διαφορές και να αποφασίσουν, καθώς η Τράπεζα απειλεί με κατάσχεση, ενώ την ίδια στιγμή εμφανίζεται στη ζωή τους και ο έρωτας,

Παίζουν: Έιμι Τιγκάρντεν, Κρίστα Ροντρίγκεζ, Γκρίφιν Νιούμαν, Έρνι Σαμπέλα, Γουάρντ Χόρτον.

*Open, Κυριακή 29/8 στις 21:00

«Υπάρχει και Φιλότιμο» (1965) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Κωμωδία – Ο Ανδρέας Μαυρογιαλούρος  είναι υπουργός, αρμόδιος επί των δημοσίων έργων. Με αφορμή την πρόσφατη ανέγερση του νέου μαιευτηρίου στην εκλογική του περιφέρεια, έχει προγραμματίσει ένα ταξίδι ως εκεί για τα εγκαίνια. Ένα μικρό ατύχημα με το αυτοκίνητο σε ένα ξεχασμένο και αποκομμένο χωριουδάκι της περιφερείας του, θα γίνει η αιτία ο υπουργός  να ανακαλύψει τις ρεμούλες και τις απάτες του ιδιαιτέρου του Γιώργου αλλά και του κομματάρχη της περιοχής, Γκρούεζα. Παριστάνοντας τον απλό πολίτη, θα γίνει αυτόπτης μάρτυρας της κομματικής εκμετάλλευσης και της κοροϊδίας, που υφίστανται όσοι κάτοικοι του χωριού δεν είναι με τους “ημετέρους”. Μετά από όλα αυτά, το φιλότιμο αναλαμβάνει δράση. Ο υπουργός αποφασίζει να παραιτηθεί από τη θέση του, να  αποκαλύψει την αλήθεια, να τιμωρήσει τους συνεργάτες του και να επαναφέρει στην τάξη την κακομαθημένη κόρη του και την αδιάφορη γυναίκα του…

Παίζουν: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Νίκη Λινάρδου, Ανδρέας Ντούζος, Νικήτας Πλατής, Μέλπω Ζαρόκωστα, Χρήστος Δοξαράς, Γιώτα Σοϊμίρη.

*Star, Κυριακή 29/8 στις 21:00

«Η Αρπαγή 2» (2012) σκηνοθεσία Ολιβιέ Μεγκατόν

Περιπέτεια – Όταν ο πρώην πράκτορας της CIA, Μπράιαν Μιλς ανακαλύπτει πως η πρώην σύζυγός του, Λενόρ, ετοιμάζεται να ζητήσει διαζύγιο από τον δεύτερο σύζυγό της, αποφασίζει να εκμεταλλευθεί την ευκαιρία και την καλεί μαζί με την κόρη τους, Κιμ, σε ένα ειδυλλιακό Σαββατοκύριακο στην Κωνσταντινούπολη.  Ο Μπράιαν ελπίζει πως θα καταφέρει να κερδίσει ξανά την αγάπη της Λενόρ και είναι αποφασισμένος να κάνει τα πάντα για αυτό. Στο παρελθόν όμως, ο Μπράιαν είχε αναγκαστεί να σκοτώσει για να σώσει την αγαπημένη του κόρη. Τώρα, αυτός αλλά και η οικογένειά του, θα έρθουν αντιμέτωποι  με τον τρομαχτικό εφιάλτη και θα πρέπει να πληρώσουν. Ο Μπράιαν και η Λενόρ απάγονται αλλά η Κιμ καταφέρνει να αποδράσει….

Παίζουν: Λίαμ Νίσον, Μάγκι Γκρέις, Φάμκε Γιάνσεν, Λίλαντ Ορσέ, Λουκ Γκράιμς.

*ΕΡΤ1, Κυριακή 29/8 στις 22:00

«Μία ιερή οικογένεια» (2019) σκηνοθεσία Λουί ντο ντε Λανκουσά

Δραματική κομεντί – Η ιστορία μιας παραδοσιακής Καθολικής οικογένειας στη βόρεια Γαλλία, μέρους της κοινωνίας και υποκείμενης στις αλλαγές της. Μια οικογένεια με στενούς δεσμούς με την εκκλησία που αντιμετωπίζει την εκσυγχρονιστική προσέγγιση του Πάπα Φραγκίσκου. Η Μαντλέν ντε Βακέν είναι επικεφαλής, ενώ ο Σαρλ, ένας πανέξυπνος νεαρός ιερέας με λαμπρό μέλλον μπροστά του, ερωτεύεται μια δόκιμη μοναχή.

Παίζουν: Μαρτ Κέλερ, Λόρα Σμετ, Λια Ντράκερ.

*ΕΡΤ3, Κυριακή 29/8 στις 22:00

«Τα Κακά Παιδιά 2» (2003) σκηνοθεσία Μάικλ Μπέι

Αστυνομική, δράσης, θρίλερ, κωμωδία – O Mάικ Λόουρι και ο Μάρκους Μπένετ, αστυνομικοί της δίωξης ναρκωτικών του Μαϊάμι, είναι επικεφαλής μιας ομάδας που προσπαθεί να εξιχνιάσει την υπόθεση διακίνησης χαπιών “έκσταση”. Η έρευνα τους οδηγεί σε έναν άπληστο νονό, που επιδιώκοντας την αποκλειστικότητα του εμπορίου ναρκωτικών σε όλη την πόλη, έχει προκαλέσει εμφύλιο πόλεμο στον υπόκοσμο. Ταυτόχρονα, μια δυνατή ερωτική έλξη αναπτύσσεται ανάμεσα στον Μάικ και τη Σιντ, την αδελφή του Μάρκους.

Παίζουν: Γουίλ Σμιθ, Μάρτιν Λόρενς, Γκάμπριελ Γιούνιον.

*Ant1, Κυριακή 29/8 στις 23:00

«Εχθροί Ξανά» (2014) σκηνοθεσία Κόνι Γουαξμαν

Δράσης – Μετά από μια σπουδαία καριέρα στις ειδικές δυνάμεις που καταλήγει, όμως, σε καταστροφή, ο Αλεξάντερ (Στίβεν Σιγκάλ) εγκαταλείπει την επικίνδυνη ζωή του και αποφασίζει να γίνει διαχειριστής σε ένα συγκρότημα κατοικιών. Όταν όμως η ζωή μιας οικογένειας εκεί απειλείται από μια συμμορία εγκληματιών, το παρελθόν του έρχεται να τον στοιχειώσει. Ένας παλιός εχθρός που θέλει να πάρει την εκδίκησή του, αλλά και μια μάχη μέχρις εσχάτων με ρώσικη και κινέζικη συμμορία του υποκόσμου, θα φέρουν τον Αλεξάντερ στα όριά του.

Παίζουν: Τζούλια Βερντες, Στίβεν Σιγκάλ, Βίκτορ Γουεμπστερ, Τζι Μα, Κλωντί Μλεόν.

*Open, Κυριακή 29/8 στις 23:00

«Elysium» (2013) σκηνοθεσία Νιλ Μπλόμκαμπ

Επιστημονικής Φαντασίας – Βρισκόμαστε στο 2159 και η ανθρωπότητα χωρίζεται σε δύο κατηγορίες: στους πολύ πλούσιους που ζουν στον υπερσύγχρονο διαστημικό σταθμό Elysium και στους υπόλοιπους ανθρώπους που ζουν στον κατεστραμμένο, υπερκατοικημένο πλανήτη γη. Η υπουργός Ρόουντς κάνει τα πάντα για να ενισχύσει την σκληρή μεταναστευτική πολιτική και να εξασφαλίσει ότι τίποτα δε θα απειλήσει τον πολυτελή τρόπο ζωής των πολιτών του Elysium. Παρόλα αυτά οι άνθρωπο στη γη θα προσπαθήσουν να εισβάλουν στον παράδεισο με όποιον τρόπο μπορούν. Ο πρώην κατάδικος Μαξ, αναγκάζεται να συμφωνήσει να οργανώσει μια αρχικά καταδικασμένη αποστολή, που, αν πετύχει, θα σώσει τον εαυτό του, αλλά και θα αποκαταστήσει την δικαιοσύνη…

Παίζουν: Ματ Ντέιμον, Τζόντι Φόστερ, Σάρλτο Κόπλεϊ, Γουίλιαμ Φίτσνερ.

*Μακεδονία, Κυριακή 29/8 στις 23:00

«47 Ronin» (2013) σε σκηνοθεσία Καρλ Ρινς

Δραματική, δράσης, φαντασίας – Μία ομάδα εξόριστων Σαμουράι επιδιώκουν να αποκαταστήσουν την τιμή τους και να εκδικηθούν τον προδότη που ευθύνεται για τον θάνατο του Δασκάλου τους. Ο Κάι είναι ο συμπολεμιστής τους, που θα τον αμφισβητήσουν, ειδικά όταν ερωτευτεί την Μίκα, την κόρη του αφέντη τους.

Παίζουν: Κιάνου Ριβς, Ρίνκο Κικούτσι, Χιρογιούκι Σανάντα, Ταντανόμπου Ασάνο, Κο Σιμπασάκι

*Star, Κυριακή 29/8 στις 23:15

«Ο Κόμης Μόντε Κρίστο» (2002) σε σκηνοθεσία Κέβιν Ρέινολντς

Δραματική, περιπέτεια – Ο Έντμοντ Νταντές, ένας τίμιος και φιλήσυχος νεαρός ναυτικός, ετοιμάζεται να παντρευτεί την όμορφη Μερσέντες. Όμως δε θα προλάβει, αφού θα πέσει θύμα σκευωρίας, που έστησε ο μέχρι τότε φίλος του Φερνάν, για να κάνει δική του τη Μερσέντες. Έγκλειστος πια στη διαβόητη φυλακή του νησιού Σατό Ντιφ, εκτίει την άδικη ποινή του, που διαρκεί δεκατρία ολόκληρα χρόνια. Στο διάστημα αυτό, αλλάζουν οι απόψεις του για τη ζωή και τους ανθρώπους. Η εντιμότητά του δίνει τη θέση της στη δίψα για εκδίκηση όλων εκείνων που τον αδίκησαν και τον πρόδωσαν. Σύντομα θα καταφέρει να αποδράσει, και μεταμορφωμένος πια στον μυστηριώδη ευπατρίδη Κόμη Μόντε Kρίστο, αρχίζει να βάζει σε εφαρμογή το πολυμήχανο σχέδιό του. Το μόνο που χρειάζεται είναι να βρει έναν τρόπο για να εισχωρήσει στη γαλλική αριστοκρατία.

Παίζουν: Τζιμ Καβίζελ, Γκάι Πιρς, Ρίτσαρντ Χάρις, Χένρι Κάβιλ.

*Alpha, Κυριακή 29/8 στις 00:00

«Το Στοιχειωμένο Σπίτι» (1999) σε σκηνοθεσία Γιαν ντε Μποντ

Μυστηρίου, τρόμου, φαντασίας – Η Έλινορ είναι καλεσμένη στο «Σπίτι του Λόφου», ένα γνωστό στοιχειωμένο σπίτι, μαζί με δύο ακόμη ανθρώπους, την Τέο και τον Λιουκ που υποφέρουν από αϋπνία, από τον Δόκτωρ Μάροου που κάνει πειράματα πάνω στις διαταραχές του ύπνου.

Όμως, αντικείμενο της έρευνάς του είναι οι ανθρώπινες αντιδράσεις απέναντι στο φόβο, γι’ αυτό και τους διηγείται την παράξενη ιστορία ενός ιδιοκτήτη εργοστασίου υφαντουργίας, που έζησε εκεί πριν από πολλά χρόνια.
Την πρώτη νύχτα κάθονται όλοι και συζητούν.

Η Ελινόρ τους λέει ότι η δική της αϋπνία διαφέρει στο γεγονός ότι εκείνη μπορεί μεν να κοιμηθεί, αλλά ξυπνά καθώς πιστεύει ότι η νεκρή μητέρα της ζει ακόμη μαζί της. Στο σπίτι του Λόφου όμως ξυπνά από παιδικές φωνές που ζητούν βοήθεια.
Στην αρχή όλα φαίνονται ψεύτικα, αλλά σιγά-σιγά γίνονται όλο και πιο αληθινά, καθώς φωνές ακούγονται από παντού και αρχίζουν να μετακινούνται πράγματα με ανεξήγητους τρόπους.

Παίζουν: Λίαμ Νήσον, Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, Όουεν Νίλσον, Λίλι Τέιλορ, Μπρους Ντερν, Βιρτζίνια Μαντσεν, Τομ Ίρβιν.

*Skai, Κυριακή 29/8 στις 00:15

«127 Ώρες» (2010) σε σκηνοθεσία Ντάνι Μπόιλ

Δράμα – Πριν από επτά χρόνια, ο Ράλστον κατά τη διάρκεια της περιπλάνησής του σε ένα φαράγγι στη Γιούτα, παγιδεύτηκε ανάμεσα σε μια σχισμή βράχου, ωστόσο κατόρθωσε να επιβιώσει και να διασωθεί. Καθ όλη την παραλίγο θανάσιμη περιπέτειά του, η οποία διήρκεσε συνολικά 127 ώρες, ο ήρωας επανεξετάζει τη ζωή του, ανακαλεί στη μνήμη αγαπημένα του πρόσωπα και αναμετριέται με τα προσωπικά του όρια και αδυναμίες.

Παίζουν: Τζέιμς Φράνκο, Άμπερ Τάμπλιν, Κέιτ Μάρα.

*Open, Κυριακή 29/8 στις 01:00

«Το Σπίτι στο Τέλος του Δρόμου » (2012) σκηνοθεσία Μάρκ Τοντεράι

Δράμα, τρόμου – Μια μητέρα και η κόρη της μετακομίζουν σε μια νέα κοινότητα και ανακαλύπτουν ότι δίπλα τους βρίσκεται ένα σπίτι με σκοτεινό παρελθόν. Πριν χρόνια, σε ένα τραγικό περιστατικό, μια ψυχωτική νεαρή κοπέλα δολοφόνησε τους γονείς της. Ενώ οι ντόπιοι ισχυρίζονται ότι η κοπέλα εξαφανίστηκε μετά τη βάναυση δολοφονία, οι νεοαφιχθείσες γυναίκες δεν αργούν να διαπιστώσουν πως η ιστορία του καταραμένου αυτού σπιτιού δεν έχει κλείσει οριστικά.

Παίζουν: Τζένιφερ Λόρενς, Μαξ Τιεριό, Ελίζαμπεθ Σου, Γκιλ Μπέλοους.

*Star, Κυριακή 29/8 στις 01:45